Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 december 2010

Yttrandefrihet & sladdertackor

I Expressen gör 21 kulturanknutna individer ett upprop för Wikileaks. Jag betraktar den här formen av "yttrandefrihet" som ett uttryck för psykisk inkontinens, grumligt tänkande eller rent förrädiskt eller rättshaveristiskt beteende.

Därför samlade jag ihop födelsedagarna på undertecknarna för att se om de som grupp skulle bekräfta att astrologins Vattenelement varit framme här med dess välkända psykiska inkontinens, och ibland patologiska och irrationella partisanskap och klanbeteende.

Minns hur Julian Assanges horoskop havererade just på den kritiska punkten där Luft och Vatten möts och där logisk klartänkthet kan (måste inte!) derangeras av omedvetna attityder eller motiv, så att slutprodukten bara ser ut som sund yttrandefrihet men i själva verket är bara gestaltar psykopatologi.

Assange var typiskt nog född i den fria kommunikationens Tvillingarna, men tecknets härskare, budbäraren Merkurius stod i ett ingenmansland mellan hemmaläget i Luft och ett fall in i de irrationella anfäktelsernas Vatten (Kräftan).

Jag hade tillfälle att diskutera dissociationssyndromet i samband med en kuriös debattartikel mot kristendomen skriven av en gay sångare häromdagen, och gjorde i samband därmed den intressanta upptäckten att syndromet lyser med sin frånvaro hos dem som vunnit Nobelpriset i fysik. Dvs, där skarpa snillen verkar, där finns inget sladdertackebeteende, inget psykiskt "läckage" (wikiLEAKS).

Minns här att de enskilda namnunderskrifterna är ointressanta - det är elementens gäckande lek med oss människor som är uppe till granskning! Det är gruppbeteendets elementära sammansättning som är frågan.


Upprop för WIKILEAKS

(= variant på yttrandefrihet, ev.

skvallertackebeteende e. förräderi)
Undertecknare
Pelle Andersson (?),
Ordfront förlag
Kräftan Kräftan
Samira Ariadad,
Brand
Jungfrun Väduren
Johan Berggren, Ordfront magasin Lejonet* Tvillingarna
Eva Bergman,
regissör
Lejonet Lejonet
Göran Dahlberg, Glänta Jungfrun Stenbocken
Unni Drougge,
författare
Fiskarna Skorpionen
Carl-Michael Edenborg,
Vertigo förlag
Vågen Kräftan
Anna Hellgren (??),
Dagens Arena
Fiskarna Lejonet
Dan Israel,
Leopard förlag
Fiskarna Lejonet
Gabriel Itkes-Sznap,
Ink bokförlag
Stenbocken Väduren*
Daniel Strand,
Ink bokförlag
Tvillingarna Fiskarna
Henning Mankell,
författare
Stenbocken Skorpionen
Olav Unsgaard,
Arena
Fiskarna Kräftan
Devrim Mavi,
Arena
Vågen Fiskarna
Suzanne Osten,
regissör
Tvillingarna Oxen*
Rasmus Redemo,
Tankekraft förlag
Väduren Lejonet
Oskar Söderlind (?),
Tankekraft förlag
Oxen Vågen
Arne Ruth,
publicist
Vågen Vattumannen
Daniel Suhonen,
Tvärdrag
Väduren Skytten
Carl Henrik Svenstedt, författare Fiskarna Vågen
Svante Weyler,
Weyler förlag
Skorpionen Tvillingarna
* Byter till nästa tecken, ibland redan under
förmiddagen


Dataunderlaget är lite skakigt, inte bara för att några få ser ett teckenbyte för Sol eller Måna under dygnet. Några namn var också vanligt förekommande. Men i valet mellan två Pelle Andersson för lätt vänsterorienterade Ordfront var det inte svårt att välja en som bodde bara ett stenkast från förlagsadressen. Den här chic-vänstern på söder i Stockholm är ett bekvämt släkte som det inte går någon nöd på. Självklart tar man en kort promenad till jobbet som förlagschef. Inte sitter man och kuskar in till stan på t-banan! 

På samma sätt fick adressen avgöra i fallet Anna Hellgren. En alternativ namne i högerlandskapet Bromma verkade mindre troligt. Oskar Söderlind är jag rätt säker på men inte hundra och därför ett frågetecken i det fallet också.

Det första vi ser är att Jordelementet knappt lyfter ett finger för yttrandefriheten. Inte i den här formen i alla fall. Med 21 individer och 42 mätpunkter är det förväntade snittet per element 10,5 placeringar.

Med bloggens yttergränser vid ±50% är Jordelementets 7 placeringar visserligen över de 5,25 som skulle ha krävts för statistiskt signifikant underrepresentation. Men halvt ovetenskapligt kan vi ändå notera att Jord, som astrologisk tradition säger, tenderar mot att acceptera den verklighet som är given. Och Wikileaks är ur den statiska Jordmänniskans perspektiv ett  förbrytarbeteende. Skälen till att enskilda Jord-individer bland undertecknarna ändå försvarar Assanges projekt ligger inte med Jorden i deras horoskop, utan i sekundära astrologiska faktorer. Men dem tittar vi inte på här.

Det dominanta elementet blev, precis som jag redan från början misstänkte, sladdertackans Vatten! Den mörke (dystre) filosofen Herakleitos (400-talet fvt) måste ha varit född under extrem Vattenbrist som kärvt noterade att den bästa själen är den som är kontinent, självinnesluten och utan läckage.

Med fjorton placeringar når inte heller Vatten riktigt fram till statistiskt signifikant avvikelse (15,75), men trenden är klar.

Eftersom mätpunkterna är få och några osäkra vore det dumt att söka dra några slutsatser om de enskilda zodiaktecknen. Men nu finns här faktiskt en trend som inte påverkas av de osäkra korten. Hade dataunderlaget varit stort och upprepat dessa 21 underskrifter har vi här en bekräftelse via Vattentecknet Fiskarna som soltecken på att det handlar om oansvarigt psykiskt läckage och inget annat. Slumpintervallet 0,88-2.63 överskrids vida genom fem Solar i Fiskarna bland namnundertecknarna.

Fiskarna är som bekant det tecken som symboliserar frånvaron av ett etablerat jag (det kommer i nästa tecken, Väduren) och med detta saknar egentlig bäring i tillvaron. Det är Vatten i dess mest föränderliga fas och därmed närmast en perfekt illustration av psykisk inkontinens (Skorpionen står för förstoppning och Kräftans passion och utgjutelser följer rytmiskt månfaderna).

Människor helt fångade i turbulenta fantasier som inte går att få broms på hör säkert någon meningsfullt i ramsan "information wants to be free". Många av dem har säkert Fiskarnas arketyp i svår störning i sina horoskop. Det var t.ex. inte särskilt svårt att i Knutbymordet se att pastorn och hans kvinnliga torped hade som minsta gemensamma nämnare Vattenelementet. Detta här även i övrigt utmärkt sig på bloggen för att sakna måttfullhet (omdöme) och ofta förklara missbruk bland celebriteter (och säkerligen vanliga människor också).

*****

Jag sade att inga växlar skulle dras på enskilda namn i det här inlägget, men eftersom listan inte är i bokstavsordning i Expressen förmodar jag att Ordfronts chef Pelle Andersson, det översta namnet, är motor eller organisatör. Det är naturligtvis ingen slump - under förutsättning att det är rätt födelsedatum - att detta är en hyperdriftig nymåne i det fundamentala Vattentecknet Kräftan. Månen har där sin naturliga hemvist.

Det är fröken Sladdertacka själv med sitt månatliga blödande och utgjutande som är den dominanta arketypen bakom uppropet - en som i sympatisvängning känner av Julian Assanges bedrövligt placerade Merkurius, men som, eftersom vi nu befinner oss i zodiakens mest subjektivistiska intervall, och mest lokalpatriotiska, överhuvudtaget inte befattar oss med objektivt rätt eller fel.

Jag ser faktiskt inte ett enda namn här som jag kan associera till annat än den derangerade västerländska värderelativismen. Astrologin är ett eko från en annan tid och högre utvecklade kulturer, då människan ännu var intresserad av vad som var objektivt rätt och fel.

Assanges tillskyndare har säkert var och en sina skäl att sympatisera med tanken på yttrandefrihet (till varje pris). Mest gripande var väl publicisten Arne Ruths historik som jag lärde mig om på Wikipedia medan jag letade födelsedagar. Född av svensk mor i Polen, fadern stred för Nazityskland och försvann ur bilden direkt.

Upptäckten av den historien i kombination med ett genuint tänkarhoroskop (Sol och Måne i Luft) fick mig att tveka om det collage jag satte samman i innan jag kom på idén att studera elementen. Jag såg vad Expressen inte själva såg: att ord och bild i kombination bildade en hitlersk hyllning till Assange!


Det här är en gåta av ansenliga djup att knäcka och jag avstår för den här gången. Varför framstår Assanges anhängare som en skock underdåniga slavar till en man jag redan avfärdat som en reinkarnerad Satan, vars maktlystnad och vilja att spela med "de stora" är tydligt patologisk för alla som har förmåga att distanserat se?



Tillägg.

Jag försäkrar att jag inte manipulerat publiceringstiden här nedan (det låter sig annars göra verktyget Blogger). Men det första jag reagerade på i morse var publiceringstiden för Expressens artikel, "12:12". (Numerologisk 3 + 3 = 6, ett tvivelaktigt talvärde.)

Döm om min förvåning när samma siffror återkommer i tiden för mitt inlägg, men nu i majestätisk uppställning!

Detta inlägg har uppenbarligen kopplingar till uppropet - Ödets formbildande lekar tränger igenom och indikerar något. På samma sätt som Livet själv talar till oss genom alltings organisation (se Expressens oavsiktliga hyllning till dunkla avsikter här ovan).


PS. Och det blir värre! Se även det efterföljande inlägget gjort efter detta tillägg: Ett synkronistiskt sammanträffande.


Inga kommentarer: