Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 augusti 2009

Knutbymordet & sexdemoner



Demonanfäktad pastor


Pastor Fossmo och hans barnflicka och sexslav Sara Svensson sin "indoktrinerades" via sms att mörda pastorns hustru bjuder på en spektakulär astrologisk "double feature" i vilken några teman perfekt exemplifieras. (Aftonbladet).

För en rekapitulation av mordet, se svenska Wikipedia, dels om pastorn, dels om barnflickan (nya fönster).

Först pastorns sexuella besatthet, som intressant nog spegelvändes så att det var demoner som med sex skulle fördrivas! Här råder ingen tvekan, eftersom horoskopets grundton drar så distinkt mot Jord och Vatten, dvs, en ren sinnesmänniska som drivs av instinkter och inte av sin rationalitet. Faktum är att inte en enda planet accenturerar det luftblå mentala elementet.


I den mån förnuftet visar sig, är det bara för att efterhandskonstruera fakta, som t.ex. genom att projicera driftlivet på en punkt utanför den egna kroppen och kalla projektionen för "demoner" för att i samma andetag kunna njuta sex genom att kalla det för "terapi"!

Detta är då den fullständiga livslögn ett mänskligt förstånd är kapabelt till, och har egentligen inget med horoskopets negativa polarisering att göra. Knutby-mordet utgick från totalt förfall ner i liderlighet men är ändå intressant som en sidofenomen.

Astrologins meste lögnare är Merkurius och här står den helt på kant horoskopets övriga tonläge genom att ensam representera det kreativa och påhittiga Eldelementet.

Själva liderligheten förorsakas inte helt av Jord- och Vattenelementets dominans, och den som följt bloggen kan här identifiera horbocks- och horsyndromet i en något mindre potent version än den vi studerat tidigare. (Se t.ex. just föregående inlägg.)

Här befinner sig dock Mars och Venus relaterade via opposition snarare än att stå i samma tecken. Jag kan inte avgöra om det skulle finnas någon kvalitativ skillnad på dessa två sätt att sammanbinda den drivna Mars med den njutningssökande Venus.

Men precis som i fallet med den sexmissbrukande "seglaren" (nytt fönster) skänker hos pastorn också Solen sin energi, och här talar vi verkligen om en Sol som sjunkit ner under sin normala nivå av apollonisk klarhet och verkar via Vattens grumliga instinkter. Solen i Kräftan förefaller dyka upp titt som tätt i samband med verkligt korkade människors sedlighetsbrott, se t.ex. dubbelmördaren Anders Eklund i etikettlistan.

Pastor Fossmo hade också en kombination av Mars (rå brutalitet) och girighetens demon Rahu (norra månnoden) vilket möjligen är det som förvärrar hans scen jämfört med "seglaren" som dock rättat upp sitt sexualfixerade liv kort om att han började tillgripa mord för att kunna gå vidare till nästa objekt för sin lusta!

Hos pastorn har vi alltså en läskig opposition där inte mindre än fem av de nio positionerna är involverade över zodiakens två fysiskt orienterade tecken av kvaliteten RAJAS, dvs lidelsens kvalitet. (Kallad "kardinal" i västerlandet.)

Jungfrun - den "kyska" och "prydliga" - förvånar gång på gång genom att förekomma i horoskop för sexualbrott. Våldtäktsdömde Tito Beltran hade brutala Mars på plats för att "besmutsa" renheten i detta tecken, och pastorn har den viktiga Månen i Jungfrun. Dvs hela hans sinnelag var av analt, puristiskt slag. Men disponerad av Merkurius som i sin tur finns i Eldtecknet Lejonet, förstår man hans problem med "renheten".

Eld och Jord kontrasterar skarpt, och det uppstår missljud närhelst de tvingas samman, vilket t.ex. sker genom att en planet står i det ena elementet och dess disponent står i det andra. Eld är gränslös medan Jorden representerar den faktiska verklighetens begränsande inverkan.

Vision och verklighet hamnar på kollisionskurs. En del klarar inte att hålla kylan utan dras in i ett furiöst och förvirrat krig mot odiskutabla verkliga fakta. Givet pastorns vedervärdiga överbetoning på lidelsens kvalitet finns naturligtvis risk för ett derangerat sinne här, särskilt som Månen (sinnet) och dess disponent Merkurius verkar via inkompatibla element.

Lejonet (Merkurius hemvist) är en dramatiserande och översvallande natur, och det finns ingen egentlig synergi mellan "chefen" och Jungfru. Den eviga sekreteraren går på knäna i försöken att renskriva och realisera det fysiskt konkreta chefens suddiga och yviga anteckningar.

Förhållandet chef/sekreterare mellan Lejon/Jungfru går ända tillbaka till det gamla Babylon där Merkurius (grekernas budbärare Hermes) gick under namnet Nebu, gudarnas skrivbiträde. Motivet har överlevt helt perfekt intill modern till där Lejonet - guden - blev till chefen - och skrivaren Nebu (via dess härskarskap över Jungfrun) födde en sidotradition om Jungfrun som sekreteraren.

Nå, den perverterat lidelsefulla basen på pastorns himmel gör det närmast ofrånkomligt att vi måste sätta stora frågetecken för hans duglighet som chef eller pastor/fåraherde. För att inte tala om hans relation till sin sekreterare (Månen i Jungfrun), dvs det verkliga livets barnflicka/sexslav. Se hur spöklikt exakt pastorns födelsehimmel arrangerade sig här ner i världen! Denna sjukhet och detta mord tryckte redan i födelsen.

Detta är ett distinkt psykopatologiskt födelsehoroskop. Men man måste vara uppmärksam, det är så lite som skiljer det helt urartade från det enbart problematiska. Och helt säker är inte astrologin. Ibland klarar individer att hantera och styra upp även sådana här himlar!

Men trenden går inte att missta sig på: i botten ett horbockssyndrom som hela lidelsens Kräft-Sol skjuter till energi till och därtill den extra girighet som demonen Rahu ingjuter i brutala och egoistiska Mars. Att Mars och Rahu båda står i kontrolltecknet Stenbocken, dämpade inte alls hans psykopatologi.

Däremot kan man se hans perverterade förvanskning av sin drift till "objektiva demoner" ses som ett uttryck för Stenbocken, tecknet som totalt saknar själsligt djup och enbart vill hänga upp alla upplevelser på objektiva yttre fakta! Se ateisten och biologisken Patrik Lindenfors i etikettslistan för en noggrann studie av Stenbockens problem med att våga se sina egna inre tillkortakommanden.

Pastor Fossmos sista kontrollerande Stenbock blev förstås myndigheter och rättsväsende som stoppade in hans Mars/Rahu bakom lås och bom! Men detta var då i en annan, senare levnadscykel än den där Mars/Rahu lekte "objektifiera min brutala drift som demoner och bota med sex".

Levnadscykler har inte den här bloggen diskutera nämnvärt ännu, annat än i musikerns Willy deVille och hur han somnade in under "transiterande" stjärnor som reaktiverade egenheter i hans födelsehoroskop, samt under unge massmördaren Tim Kretschmer som också dog (självmord) under planetära ställningar som utlöste problem på hans födelsehimmel. Samt, inlägget om Ted Gärdestad, det enda där jag nämner den indiska livscykelläran i lite större detalj.

*****

Barnflickan då? Har urskiljer jag ett enklare mönster, som likväl har ett graverande snarlikt fall i Valerie Solanas, den lesbiska psykopaten som sökte mörda konstnären Andy Warhol.


Solanas och Svensson


Problemet här är Solen i Fiskarna (en Vatten-Sol, precis som hos pastorn) medan sinnelaget (Månen) befinner sig i Lufttecknet Vågen. Exakt Solanas positioner. Som nämnt i inlägget om Lady Gaga kan de här elementens oförmåga att samköra leda till mentala problem eller till svårigheter att "översätta" känslor och inre drifter (Vatten) till reda tankar (Luft).


Mixen av Vatten och Luft, när det är de två viktiga ljusen (Sol och Måne) som understryker problemet, kan ibland innebära ren sinnessjukdom. Och så vårdas också barnflickan nu på rättspsykiatrisk institution.


Man kan gå vidare, och notera att 5 av de 9 placeringarna också befinner sig i LIDELSENS KVALITET och att dessa placeringar innefattar alla de verkligt onda faktorerna: Mars, Saturnus, drakhuvudet Rahu. (Draksvansen Ketu döms mildare, den är avmattningen efter att hungern hos drakhuvudet fått sitt straff.)

Även: Saturnus kastar en ond 270-gradersaspekt mot onda Mars och den senare kastar sin onda 90-gradersaspekt mot den förra. Ömsesidigt onda ögat! Den här usla kombinationen har även matematikern och ufologen Jacques Vallee, men se i hans fall den hjälpsamma kombinationen Sol/Jupiter.

I fallet Valle tycks de onda planeterna främst ha manifesterat sig i forskarens besatthet i utforskningar av ufo-kontakter med absurda sidofenomen som att boskap hittats styckad och vanställd. Ondskan i Vallees fall har alltså - som så vanligt när Stenbockens tecken är implicerat, projicerats utåt i objektiva studier av andra som är onda. Jfr hur Stenbocken beter sig i pastorns fall.

En jämförelse mellan pastorn och hans kvinnliga sexslav avslöjar att båda har Solen i samma tecken som Venus (i instinktiva Vattnet). Vi blir påminda om att Venus, grekernas Afrodite, ändå är den erotiska böjelsens planet - i de fall där skönhetens gudinna stannat på en primitiv nivå.

Som härskare över Lufttecknet Vågen påminns vi istället om Venus som den himmelska kärlekens gudinna Urania. Venus andra säte i ett Lufttecken gör henne där till patron för de högre konstarterna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant! Då kanske jag har fått svaret på något jag funderat över ett tag. "Läskigt! är det iallafall!

MVH Någon som hann sticka i tid!

Seaward sa...

Minns bara att astrologin enbart är en modell för att förstå - ungefär som psykologin erbjuder en uppsättning "mekanismer" (komplex) att utgå från i det reflektiva arbetet. Krokar att hänga upp sin förståelse på.

Och ja, psyket är ett märkligt "något", det existerar både som "tidsanda" och som "folksjäl" och som individuell själ... Den äldsta kristendomen (den hette inte ens kristendom ännu) tycks ha använt astrologin för att "pröva andarna", dvs förstå samfundsmedlemmarna!

Se en ytterst liten glimt här av den häpnadsväckande nya bild av kristendomen som historikerna långsamt börjat avtäcka i vår tid.