Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 september 2010

Ett knivhugg i ryggen på (s)

Greger Hatt publicerar för andra gången på bara några dagar samma "nyhet", att han, en före detta talskrivare åt socialdemokraterna, hoppar över till den borgerliga sidan. 

Man skulle kunna ha trott att Newsmill tillämpade redaktionella regler och refuserade en så övertydlig repris på samma undertext från samma människa. 

Men som en f.d. journalist sade mig, det här är sjaskigt folk, och som högern äger Newsmill har redaktionen tydligen inga problem med ytterligare en skopa sedelärande text: "Som jag gjort, gör också ni som tänkt rösta på oppositionen". (Som jämförelse, här är Greger Hatts tidigare inlägg.)

Hatt avrundar sin andra avisering om partiavhopp:
Kanske är det också för att jag blivit äldre som jag inte riktigt längre tror på de storstilade systemen som ska lösa våra bekymmer en gång för alla - utan mer att ett samhälles hälsa bestäms av hur väl individens engagemang - vems det än är och vilken form det än tar - tas tillvara, bekräftas och belönas.
Med den anrika astrologins hjälp är det lätt att se att Greger Hatt fortsätter skriva falska tal - hans hjärta var aldrig med den ideologi Sahlin nyligen kallade det "kitt" som ska hålla samman samhällets topp och botten. Greger var bara intresserad av att förverkliga sig individuellt. Hans skäl att byta till Centerpartiet bekräftas bara till del av horoskopet.
 

Låt oss extremt kort sammanfatta den här himmelen eftersom läsaren av Newsmill kan antas sakna bas i filosofiskt tänkande. (Astrologin, vilket kanske förvånar en och annan, är klassisk filosofi i en praktisk tillämpning.)

Det är en anspänd fullmåne då Hatt föds, Solen i individualistiska Lejonet och Månen i gruppsociala Vattumannen. (Smaka på den kontrasten i tre sekunder!) 

Eftersom vägen från instinktiv Måne till individualiserad Sol också beskriver människans livslinje, är fullmånebarnen förutspådda allvarliga brott under sin levnadsbana. 

Hatt är frånskild men det är ju alla i det här sekulariserade landet så vi behöver ett tydligare tecken på en reva i kontakten mellan själen (Månen) och livsuppdraget (Solen). 

Och det är ju avhoppet från (s) som är den revan! Ett spektakulärt svek mot Månen i Vattumannen, ett av zodiakens mest avancerade och kompletta tecken!

Hatt har den mest föraktliga signatur på himmelen som de astrologiskt orienterade asketerna i Dödahavsklostret, de som väntade på Messias för 2.000 år sedan, kände till: Solen har fallit till föga för Horan, Venus, och detta i nöjestecknet Lejonet. 

Den förra talskrivaren kan alltså sägas ha brutit med Månen/själen i folkkollektivets och de intellektuella ideologiernas tecken för inget annat än trettio silverpenningar. Han valde MegaEgot och komfortens Venus. 

Dödahavsgruppen hade sorterat honom under deras värsta tillmäle: "de som står efter lena och medhårs ting". (Kuklösa kärringar, skulle kunna vara en alternativ läsart.)

Här är således den enda gnutta av sanning i hans motiv: han vill "bekräftas" och "belönas". Det är vad man får av Solen med Venus, effeminerade svikare och kappvändare. Föreställ er nu ett helt land av likadana människor, enbart med i leken för att de behöver "bekräftelse" och "belöningar". Fy vilket ovuxet patrask. Greger talar om åldern. Ja, för inte är det någon mognad att regrediera från Vattumannen till Lejonet vartefter livslinjen nystas upp.

Astrologen kräver alltid multipel attestering på himmelen. En fluga gör ingen sommar. Och här kommer den: sökandet efter lyx och komfort för egen del är viktigare än solidaritet med helhetstänket till följd av följande indikation. 

Saturnus i Stenbocken indikerar en distinkt vilja att associera sig med makten, och härifrån utgår nu en störande aspekt till Mars i Vågen, vilken som symbolen tydligt antyder, är en "olycka i balansens tecken". Sociala relationer kan t.ex. komma att rubbas, eller partnerskap, på grund av denna vilja att klättra ett pinnhål till på den ytligaste av värdeskalor, den som enbart hänför sig till yttre, materiella betraktelser.

Vi kan nu också introducera Messias egen oförsonliga attityd till fariseerna, dessa hycklare som bara var intresserade av respons på sin formella status i samhället (en klar beskrivning av Stenbocken i dess sämsta stunder). Hatt vill alltså "bekräftas" och "belönas".

Jag har mött många horoskop där kombinationen av "hackordningens" Stenbock och individcentrerade Lejonet totalt kollapsar i ett fixerat ältande av den egna personens plats i sakernas ordning. Och här hade vi också Venus att förvärra lystnaden efter lyx, och olyckans Mars i Venus eget tecken.

Socialdemokratin har tyvärr sin egen psykologiska imbecillitet och överdrivet materialistiska grundsyn att skylla för att de inte genomskådade sin talskrivare på ett tidigt stadium och hjälpte honom att förstå vilken svekfull och självtjänande lakej han var född att bli. Ibland kan barmhärtighetsmord hjälpa själarna att avancera snabbare.

*****

Bloggen har sedan en tid planerat att titta på gemensamma strukturer i horoskop för en handfull svenska spioner. Jag utgår från att bärande drag på Greger Hatts himmel kommer att gå igen i dessa.

Inga kommentarer: