Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 juli 2010

Elins tystnad i horoskopet



Så ödesmättad Aftonbladets rubrik ser ut, som hämtad från en grekisk tragedi. Det kommer ingen som helst lycka med den här sortens pengar! Och hur cementerad är nu inte Tiger Woods som psykopat - vars enda prioritering är att säkra en yta ingen människa tror på i vilket fall.

Men att hans ex-hustru överhuvudtaget går med på att tiga mot pengar är det allra mest beklämmande. Ordet "gold digger" har tidigare farit genom mitt huvud i frågor om progressiva utlandssvenskar på den här bloggen (minns inte vilket inlägg), och den här turen bara bekräftar tanken på att det föds människor som bara kommit hit för att ta för sig...

De vet kanske inte själva om det - människan har en fantastisk förmåga att bygga luftslott som mörkar eller broderar ut de egentliga förehavandena. Men astrologin ser direkt vilka motiv som på djupet är i verksamhet.

Kan något tilläggas till det första inlägget, just som skandalen Woods rullade igång? (Jag förutspådde där en värre röta på mannens sida än vad som då var känt, trots att jag egentligen inte vill leka "profet" på den här bloggen.)

Kan något om viljan att bedriva självcensur resten av livet detekteras i horoskopet (som förvisso bara är för hela dygnet)?



Rikedom via maken skulle kunna utläsas av Jupiter (stor framgång) i dominanta Lejonet och hur denna Jupiter faktiskt befinner sig i ömsesidig reception med Lejonets härskare Solen i Jupiters positiva hemtecken Skytten.

Så komplicerat är emellertid budskapet i Lejonet att jag indikerade min förvirring över vad som egentligen förutspås genom en "grön-röd soppa" i färgsättningen (jag ser också att jag glömde terminera "ömsesidigheten" med en pil i båda ändarna).

Jupiter, rikedomen, lyckan och friheten, är belägrad på båda sidor av onda krafter, inte minst giriga Rahu, och på andra sidan, som ledande planet i Lejonet, impulsiva Mars. Märk emellertid att Mars aldrig är impulsiv på det där ettriga sättet som i dess positiva härskartecken Väduren. Där är budskapet "rent", och Vädurens lidelse går hand i hand med en hysteriskt kolerisk Mars.

I Lejonets tecken råder fixeringens kvalitet och inte passionens, så Mars har bättre förmåga att dölja sina initiativ eller hålla dem inom de ramar lejonkungen själv sätter upp för sig. Här syns, pga äregiriga demonen Rahu en extrem hunger på framgång, men på ett avmätt sätt.

Historien i Lejonet liknar faktiskt berättelsen om att Tiger Woods faktiskt lyckades hemlighålla alla sina otroheter för hustrun! Och det blir också en berättelse om att rikedomen kräver absolut tystnad. Elin har blivit ett offer för Tiger ännu en gång. Och det läskiga är att det är inskrivet i hennes födelseöde.

Faktum är att hon nog ville ha dessa pengar, och hennes färdplan för detta liv är sålunda skrivet: denna vilja till lyx kräver att du fängslar dig som människa. Vilket fattighjon Elin måste ha varit i tidigare liv på det att hon accepterade en reinkarnation in i slummen bara för guldet.

Minns att filosofen Platon liknade de liv världen applåderar för de sämsta sortens liv. Mer erfarna själar bryr sig inte längre om världens tingel-tangel.

Elin föddes under fullmånen, vilket alltid antyder att känsla och förnuft tenderar att glida isär eller ställas på sin spets. Att fullmånen antyder separationer är en känd sanning. Här ligger fullmånen i föränderliga tecken av typen Sattva guna, godhetens kvalitet.

Men jag skulle inte främst trycka på personlig godhet här, inte med det svenska nationalhoroskopets sterilt materialistiska syn på kärleken (Venus i Stenbocken) och med den guldgrävarhärd som ligger i Lejonet. Säg snarare att fullmånen i rörlig kvalitet indikerar en flexibilitet som är beredd att göra vad som krävs för att säkra guldet. Sattva guna har också en skrämmande ryggradslös sida, när den kombineras med andra svåra problem!

Sanningen är att horoskopet är så svårbedömt att bristen på klockslag är ett allvarligt handikapp. Himlen omvittnar en sådan extremism den här fullmånen att det skulle vara oändligt intressant att veta i vilka livsområden (hus) som de olika budskapen främst hör hemma.

Den kunskapen skulle också kunna fria Elin från misstankar om att hon i djupet av sin själ bara var en guldgrävare. Det är känt att vissa husplaceringar tenderar att mer beteckna "omgivning" eller "miljöfaktorer", medan andra hus ganska direkt knyter samman med den egna personligheten.


Anm. Månen passerar igår och idag Fiskarnas tecken där Jupiter f.n. vilar i "hemmaläge". Därav flera "skvalpiga" inlägg  på raken. I Vattenelementet håller man sig som bekant inte för god för något utan doppar tårna i all världens snask. "Det var inte jag som skrev det här, stjärnorna fick mig att göra det."
:-)


Inga kommentarer: