Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 december 2015

Finns Djävulen?

Julia Voth, B-aktris, har den onda stjärnan
Algol på rät linje med Solen

Det var av nyfikenhet bloggaren för några år sedan började hålla ett spanande öga på den onda stjärnan Algol. Många isolerade horoskop har nu passerat revy och ett bestående intryck är att man kan notera stjärnans påverkan och i många fall riktigt tydligt! Men det är lika ofta svårt att avgöra om effekten är Algols eller om man lika gärna kunde peka på någon annan problematik som illustration för störningarna i ödet/karaktären. 

Varför just födslarna i början av Oxen skulle ha den onda stjärnans öga på sig är ett mysterium man inte kan förklara bättre än varför zodiaken är uppbyggd som den är. Det är helt klart att spekulationer kring stjärnbilderna är mycket äldre än nybabyloniska rikets friserade zodiak med dess 12 tecken om exakt 30° vardera. Det är inte omöjligt att stjärnan Algol var livaktig i en äldre tradition som sakteliga ledde till tanken om Oxen som det grundläggande materiella tecken det idag blivit (särskilt tydligt genom att västtraditionen knyter pengar till Oxens "naturliga" andra hus). 

För den seglivade traditionen om judarna som ett ovanligt girigt folkslag var det förstås tacksamt att det kristna Europa hade judarnas egen berättelse om hur folket knappt hunnit lämna slaveriet i Egypten förrän de började dansa runt GULDKALVEN - Oxen/Taurus! 

Samma metalliska "resurs-Oxe" står numera prydnad på girighetens och Djävulens egen gata i New York, Wall Street och budskapet (på gott och ont) hamras in i var och varannan gatubild från New York i amerikanska långfilmer. Man kan notera att USA:s horoskop (enligt Sibly) har Skorpionen stigande i öster, vilket ger GULDKALVEN som dessa döende syndares idealiserade partner. Ja, inte bara 11e idealhuset handlar om individens (eller nationens) bästa föresatser, på en lägre och mer egocentrisk nivå fungerar det 7e allianshuset på ett snarlikt sätt. Du söker inte förbindelse med det du redan har (din ascendent) utan med din kompletterande motbild. 

Det är således rätt naturligt att de fattighjon som lämnade Europa trots sina bästa föresatser i själva verket var ett lätt byte för Den Store Satan. Detta har alla de länder upptäckt som USA har bekrigat i syfte att suga ut. (Skorpionens fasa för döden leder den till allsköns övertramp - se bara Googles vd och Apples styrelseman som oetiskt försöker påverka EU för att slippa undan företagets bedrägliga sätt att favorisera egna tjänster på andras bekostnad - USA i ett nötskal. Och detta land vill regeringen Löfven och svenska kapitalistmonster att vi ska närmare oss ytterligare till!)

Musikern Trent Reznor -
kraftfullt "algoliserad" nihilist

Den onda stjärnan Algol har fått sitt namn från den medeltida arabiska astronomin och betyder "demonen" rätt och slätt. Den ingår inte i hinduisk astrologi som har sin egen demon, den kluvna demon som visar sig som norra och södra månnoden (Drakhuvudet och Draksvansen).

Jag har sett vad som vara ett äldre judiskt namn på stjärnan, Rosh ha-Satan (Satans huvud), men givet dess koppling till materialism och de judiska Dödahavsrullarna som ser "ondska i Oxens fot" förefaller det mer troligt att vi har att göra med en avspjälkning av den store Satan själv. 

Algol kanske bättre kan beskrivas som Mammon och det skulle stämma väl Dödahvsrullarnas författare som praktiserade kommunism (enligt antika historiker 5000 esséer spridda som ett bröda- och systraskap över Palestina, det "nya förbundets Israel" enligt rullarna). Detta part eller samfund (jihad) använde inte ordet Satan för sin föraktade fiende utan namnet Belial, "Den Värdelöse". Också detta tycker på att de dissade pengar som ett korrekt mått på värde!

Nu har bloggen inte renodlat någon definition av den onda stjärnan utan vaket spejat efter alla möjliga uttryck den här onda sektorn på himmelen. Inga dokument finns kvar att berätta om hur mycket av zodiakbältet som Algol sökte korrumpera, men för att hålla den här sökningen på en hanterlig nivå sätter jag ett extremt snävt och akut  "algoliserat" intervall på ±1°. 

Talbasen var 1 i antiken så "noll grader si eller så" existerade inte. En planets ingress i tecknet innebär att den genast anträder första graden (0:01-0:59). Skälet till denna snäva marginal är att denna "djupintervju" med horoskopen, vart och ett, skulle bli rätt tidsödande om jag valde t.ex. en orb på ±3° (även detta en kraftfullt "algoliserad" Sol). Det blir för många horoskop att kommentera.

Eftersom cirka 80% av de nästan 9000 horoskopen saknar födelsetid är solplaceringen inte helt exakt. Ett spann på 1 grad är den minsta användbara preciseringen om vi vill sålla fram bara de mest akuta fallen av Frestarens försök att korrumpera livsvägen. (Solen har mer med individens aktiva steg i livet att göra än Månen som ofta nog förblir bollplanket som förbereder nästa solära stordåd...)

Programvaran ZET har en egenhet. Söker man SO.TAU[0] letar den upp alla solar i Vädurens 30e och sista grad! Men söker man intervallet SO.TAU[1-5] (dvs. Solen ±2° relativt Algol i tredje graden) då byter programmet logik och hoppar över födslar i första graden. Nu måste man plötsligt kalla första graden noll: SO.TAU[0-5]! Jag upptäckte problemet eftersom den store satanisten George Lucas, en materialistisk profitör på den Mörka Sidan saknades när jag gjorde en sökning och jag visste att han hade Solen i Oxens första grad. Nåväl...

  1. Robert Owen;14.5.1771;12:00 - socialistisk skapare av det kooperativa tänkandet, gick senare i livet från ateism till en andlig syn på livet
  2. Ilya Mechnikov;15.5.1845;12:00 - Nobelpristagare för upptäcker om kroppens immunsystem
  3. Pierre Curie;15.5.1859;12:00 - Nobelpristagare i fysik
  4. Maureen O'Sullivan;17.5.1911;12:00 - aktris, "Jane" i de ursprungliga Tarzan-filmerna
  5. Birgit Nilsson;17.5.1918;14:45 - operasångerska och diva
  6. Lars Gustafsson;17.5.1936;12:00 - materialistisk filosof, författare
  7. Peter Grunberg;18.5.1939;12:00 - Nobelpristagare i fysik (magnetisk resistans)
  8. Anna Sundqvist;17.5.1943;12:00 - aktris
  9. Carl Cederschiöld;17.5.1945;12:00 - politiker (m)
  10. Ingeborg Sørensen;16.5.1948;12:00 - norsk utvikningsbrud i Playboy (den svenska synden var mer skandinavisk upptäckte jag i stora testet på alla som sålt sin kropp till lystna blickar i tidningen Playboy)
  11. Thomas Amberg;16.5.1949;12:00 - troll som attackerade denna blogg ett helt år med vidrigheter och hot om fysiskt våld innan han tröttnade
  12. Morgan Olsson;17.5.1950;12:00 - riskkapitalist som lurar staten (folket?) på skatt
  13. Anonym;17.5.1951; 1:30 - vårdbiträde, den strävaste och minst charmerande kvinna jag någonsin mött. Hård som ett rivjärn. Både Sol och Mars på rät linje med Satanshuvudet och en Måne i Jungfrun känd för att kunna bete sig vidrigt och kallt mot alla som den inte tagit in i sin snäva och exklusivistiska vänkrets. Jag misstänker att kvinnan (en arbetskollega) var lesbisk så att jag, en ung man vid den tiden, per automatik hamnade i fiendelägret
  14. Reinhold Lennebo;18.5.1954 - vd Fastighetsägarna (Mammon!)
  15. Yun-Fat Chow;18.5.1955;12:00 - skådespelare
  16. Carl Hamilton;17.5.1956;12:00 - vänsterpol. samhällsdebattör, författare, ekonom
  17. Annika Creutzer;16.5.1957;12:00 - ekon. skribent med förnumstiga råd till unga om deras framtida inkomster (vilken framtid?)
  18. Peter Høeg;17.05.1957;12:00 - författare, på dunkla grunder geniförklarad av högermedierna (branschen behöver ikoner att alstra bokförsäljning, dansen kring Guldkalven...)
  19. Nina Björk;18.5.1967;12:00 - antikapitalistisk, feministisk journalist
  20. Joakim Palme;18.5.1958;12:00 - statsvetare och sociolog
  21. Madeleine Sjöstedt;17.5.1961;12:00 - Stockholms liberala kulturborgarråd med sjuka idéer om att konst och kultur ska vara lönsam (dvs. sälja sig till Mammon)
  22. Enya;17.5.1961;12:00 - "new age"-musiker
  23. Nanne Grönvall;18.5.1962;12:00 - sångare med kända låten: Avundsjuk där hon framträdde sminkad som en djävul!
  24. Sandra Cretu;18.5.1962;12:00 - billig europop från 80-talet. "Jag kommer aldrig att bli din Maria Magdalena" - en av popmusikens många förvirrade och dåliga låttexter som försöker säga något om temat horan/madonnan utan att lyckas särskilt väl...
  25. Maria Wigbrant;17.5.1964;12:00 - radioröst om psykotiskt skov efter att ha fött sitt tredje barn vid fyrtio
  26. Trent Reznor;17.5.1965;23:53 - ateistisk sångare av depptyp (Nine Inch Nails), fick uppdraget att skriva filmmusiken till lika svarta "The Girl With The Dragon Tattoo"
  27. Anonym;18.5.1965;12:00 - har helt glömt vem denna kvinna var, mötte på en informationskurs i "starta eget" så nyckelordet blir väl "skapa pengar"
  28. Bengt Nilervall;18.5.1965;12:00 - Svensk Handel, kontokortspropagandist (Mammon ut i fingerspetsarna!)
  29. Janet Jackson;16.5.1966;21:25 - sångerska, ogripbar, blyg och försökte förbättra skivförsäljningen med ett litet "nip slip" på amerikanska familjefesten Super Bowl.
  30. Staffan Söderberg;17.5.1966;12:00 - sparkad förbundskapten för svenska gymaster efter oetiskt sexuellt umgänge
  31. Renee Nyberg;17.5.1966;12:00 - hurtig mediepersonlighet
  32. Tina Fey;18.5.1970;12:00 - vass och sarkastisk kvinnlig komiker och manusförfattare
  33. Bob Hansson;18.5.1970;12:00 - udda poet med förmåga till intonerad orddiarré (fascinerande presentationsteknik vilket påminner om att Oxen är det exklusivt tecknet för oral kommunikation, nästa tecken Tvillingarna fokuserar skrivspråket)
  34. Sara Strålin;16.5.1972;12:00 - SVT-medarbetare som trodde på andevärlden (minns inte detaljerna som fick mig att notera datumet)
  35. Cajsa Lisa Anderson;17.5.1972;12:00 - märklig biolog: "tvångsinta borreliasjuka", polisanmäld för att ha spelat Satan/Anklagaren.
  36. Stefan Spjut;17.5.1973;12:00 - litteraturkritiker i SvD
  37. Carin Wester;18.5.1974;12:00 - modeskapare
  38. Anette Carlstedt-Kanth;18.5.1974;12:00 - ateist intervjuad i SvD
  39. Charlotte Ulfsparre;18.5.1975;12:00 - kbt-terapeut och sömnexpert
  40. Jimmie Åkesson;17.5.1979;12:00 - partiledare för SD med stort intresse för att få ut maximalt med pengar av sin karriär vare sig i tjänst eller utbränd (Mammon hans personliga skäl till politikerkarriären, invandrarhatet bara ett sätt att lura dumsvenskarna att de har en vän i honom)
  41. Ayda Field;17.5.1979;12:00 - den substanslösa sångaren Robbie Williams troféhustru
  42. Tino Sanandaji;17.05.1980;12:00 - nationalekonom med invandringsfientliga tendenser ("Nu har jag mitt på det torra efter lyckad flykt och ometablering, så låt oss nu stänga dörren för de andra i samma sitaution som jag en gång var i")
  43. Peter Kullgren;17.5.1981;12:00 - kommunalpolitiker (kd) i invandringsfientliga Karlstad - notera parallellen med nr 42
  44. Waheed Arafat KHAN;18.5.1981;12:00 - London-terrorist (2006) vars tillgångar frystes (banken lämnade ut namn och födelsedatum på samtliga i tunnelbanebombningarna) - jämför nr 42 och 43
  45. Tony Parker;17.5.1982;12:00 - basketstjärna, otrogen hund som bedrog Eva Longoria med sju andra kvinnor
  46. Katie Downes;16.5.1984;12:00 - glamourmodell, dvs Mammon-offer som säljer kroppen för pengar
  47. Julia Voth;16.5.1985;12:00 - aktris, fångade min blick eftersom HENNES BLICK ser ut som om en ond djävul tagit henne i besittning! Kuriöst bra illustration av hur Satan förklär sig till en Frestare.
  48. Megan Fox;16.5.1986;17:46 - "aktris" och född samma dygn som nr 47 - dessa två är remarkabla look-alikes, och det skulle vara spännande att vet om Julia Voth delar Jungfruascendenten med kroppsfixerade Megan Fox!
  49. Nikki Reed;17.5.1988;12:00 - B-aktris född tre år efter paret Voth/Fox och som åter FÄNGSLAR genom den besatta blicken! (Satan skapar fixeringar?)

Nikki Reed

Om man håller det judiska esséersamfundets tankar kring Den Värdelöse i tankarna så var det i princip just de nyckelord som Oxens tecken än in i modern tid dras med: hedonistisk njutning (mat, dryck och sex) samt identifikation med det materiella, dvs en stark instinkt att vilja ha/äga för egen del. Jag menar att tillräckligt många av dessa 49 fall med en akut koppling mellan den utagerande Solen och Satanshuvudet (Mammon/Djävulen - Frestaren) visar prov på en ohälsosam fixering vid det materiella.  

Att sången "Avundsjuk" föll på Nanne Grönvalls bord är naturligtvis kuriöst, hon är gift med stormrika Benny Anderssons son. Men en bloggkommentar nyligen påpekade att vissa fall tycks ha vaknat upp inför Satans försök att borra sig in i själen, och i den här listan ser man mycket riktigt några sådana fall. 

Men i andra fall är gränslinjen luddig, se inte minst Tina Fey som både vill framstå som intellektuellt oberoende och i sin fulla rätt att likt den bibliske Satan anklaga/håna/häckla allsköns företeelser men samtidigt förbehåller sig rätten att både äta kakan och gå emot den. För när hon villigt ställer upp på den här typen av foton, vet man att det är Den Värdelöse som regisserar hennes insats i nöjes-USA:

The fey Tina Fey


Jag ska återkomma med en del 2 där samma 49 fall skiktas lite annorlunda.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag noterar att Nina Björk fortfarande har fel födelseår här - 1957 i st f 1967. I just det här sammanhanget spelar det ju ingen roll, men det kan det ju göra i andra...

Seaward sa...

Jag har ett svagt minne av att du kan ha sagt detta men hittar ingen brevkopia. I ett inlägg om henne används 1967, men därunder finns inget påpekande som tyder på efterhandsrättning. Tack hursomhelst, nu har jag ändrat i det astroprogram jag använder (har tidigare haft två uppsättningar av all data).