Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 februari 2012

Stjärnan Algol, fotbollsvåldet & den sjunkna färjan

Två större fall av massdöd som kanske kan härledas till samma astrologiska symbolik. Egypten och Papua/Nya Guinea ligger långt från varandra men i båda fallen har vi en Måne inte långt från Algol, olycksbringaren.

Bloggen bedriver en kontinuerlig datainsamling men redan under den noteras naturligtvis misstänkta mönster. Hittills har antikens onda stjärna och dyslexi visat sig vara ett villospår medan dess koppling till Venus och homosexualitet visat statistisk signifikans. Jag har indikationer på att Algol, likt Satan, kan representera korruption och spegelvändningar av sanningen - ting som inte är vad de synes vara - vilket kommer att skymta i texten.

*****

Det finns inte en enda uppgift om när fotbollsmatchen i Port Said var färdig och horoskopet är en approximation och tillbakadatering utifrån de första internationella nyheterna om kriget på fotbollsplanen.

Teknisk anmärkning. Tiden för färjans sjunkande rapporteras av en tidning i Nya Zeeland, men journalisten tycks omedveten om att PNG inte använder sommartid och översätter felaktigt sin egen lokala tid 10.30 (+12 rel UT + 1 DST = 13) till 8.30 (Papua +10). Reservation för att Astro.com har fel i sina uppslagstabeller! Eftersom vilken som helst korrekt lokal tid kan användas med ett koordinatpar, väljer jag NZ-tid som verkar säkrast.

Medan det här inlägget skrevs, bytte NZ-tidningen text och eliminerade flummigheten. Nu återstår bara NZ-tiden.

Tillägg. DN hänvisar till Australiska sjöfartsmyndigheten som nämner en första nödsignal 7.25 enligt australisk sommartid (+10 + 1). Detta skulle ge en Stenbocksascendent. De två tidpunkterna hänför sig till olika rapporter, registrerad nödsignal och, kanhända, första undsättningspatrullens ankomst till sjunkande skepp.

Fastän ingen av tidpunkterna rimligen är på minuten korrekta, händer det märkliga att motsatta tecken i deras tionde grad stiger vid båda olycksplatserna! Därmed inträffade båda händelserna när Mörkrets storkors ockuperade de viktiga hörnhuset som representerar "objektiv manifestation" - det är därför vi inte ser att Fredrik Reinfeldt tjänar Mörkrets furste och att hans "välfärdspolitik" direkt skapar dödsoffer: han gömmer sitt storkors i vad som i väst kallas "slumrande" eller dolda hus. Jämför gärna horoskopet för Svenskt Näringsliv, den instans som egentligen kontrollerar språkröret Reinfeldts Moderater och därmed Sveriges politik, med kartan för fotbollsvåldet. Det är snuskiga insikter man får här i frågan om dold manipulation.



Att det var Mubarak-anhängare som som låg bakom fotbollsvåldet förefaller troligt (jfr drevet mot Håkan Juholt som ledde till hans avgång). Notera hur matchslutet sammanfaller med att FIENDENS HUS (6e) är starkt aktiverat. När färjan med 350 passagerare sjunker befinner sig istället Solen i 12e huset för exil - ett av havets flera tecken. 

Nu ligger också den demoanfäktade Månen i fjärde huset som motsvarar Kräftan, havets primära tecken. Jfr horoskopen för Titanics och Costa Concordias förlisning. Ställer man horoskop för den senares grundstörning får man olyckans Mars i 1a huset, för den här färjan sker olyckan när Mars istället opponerar sig mot 1a huset.

Om trygga hälleberget Oxen och Månens påstådda "upphöjdhet" i det här tecknet kan följande sägas: Jag tror Oxen har fler problem när den halshuggna Draksvansen passerar genom tecknet. När därtill Månen gästar, borde problemen eskalera. Och vad när det finns en tydlig kontakt med problemskaparen Algol? De här två horoskopen kan tjäna som underlag för fortsatta granskningar! Oxens välkända brutalitet tycks ha gått i dagen, särskilt i folktumultet i Egypten.

Om färjeolyckan:

SvD och DN

Fotbollsvåldet:

SvD (47 gripna), DN

Inga kommentarer: