Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 februari 2012

Den fallne finansministern

När människor är förutbestämda åt Mammon spelar inte det senare valet av partifärg någon roll. Vilket bevisas av fd finansministern Åsbrink (s) i en diskussion i DN

Som räknenisse finner han det hållbart att inte ungdom går direkt från gymnasiet till en högskoleutbildning och som tankkräm hårt och snabbt kramas ut mot en livstids livegendom i en yrkesspecifik position. 

Hans syn på staten är en stat som förslavar individen och gör den till en liten ofri produktionsenhet. ÄR DU LÖNSAM LILLE VÄN? 

Åsbrink kunde lika gärna ha tillhört högern med denna åsikt och som Göran Perssons finansminister gör han det troligen också.

Horoskopet behöver inte tolkas ett dugg. Det är skrämmande, åtminstone ur den fria själens perspektiv.



Det är män som dessa som visar hur mänskligheten på lite sikt MÅSTE nå det postkapitalistiska samhället. Detta för att rädda de djupast fallna själarna, sådana som Erik Åsbrink. 

TVÅ SATANISKA AXLAR - Jord och Vatten som binder förståndet i på en långt lägre nivå än den Verkliga Människan är kapabel att verka från. Den första är den reguljära linjen mellan Oxe/Skorpion för den producerande-konsumerande arbetsoxen med eliminationen i Skorpionens ändalykt för nästa dag av precis samma träldom. Den andra axeln är den som löper mellan hushåll och stat, Kräftan till Stenbocken, och som jag kallat vägen till Satans högborg. Inte för att staten är ond, men för att den här axeln regelbundet dyker upp i fula högermänniskors horoskop, bland strebers, bland usla materialister som inte ens förstått varför de kämpar så hårt för sin status.

Den enda av de tre axlarna mellan Jord och Vatten som håller fram något egentligt hopp för den i synd fallna själen är den mellan Jungfrun och Fiskarna. Men här lurar privatismen och profitmentaliteten i Jungfrun alltmedan Fiskarna mittemot låter sig utnyttjas som de samhällets olycksbarn de är. Det goda med axeln är att kvaliteten nu är Sattva - en orientering "uppåt" eller "inåt", mot ljuset och ökad förståelse. Taget som isolerat budskap tror jag nu inte att den här axeln själv kan genomskåda kretsloppet. Därför är Jungfrun alldeles förtjust i att avlocka denna världens åkerfält allt större skördar.

Att det enda som brinner på f.d. finansminister Åsbrinks himmel är penningens planet Venus (i Eldtecknet Skytten), kan tyckas symptomatiskt. 

*****

Chandra lagna (månascendent) förvandlar planeterna enligt följande:

Samtliga planeter som åtrår det ljuva livet, begärande sinnets Måne, förmögenhetens Jupiter samt pengarnas Venus, är VERKSAMMA ILLGÄRNINGSMÄN.

Det räcker egentligen för att förstå vilket förräderi denne Åsbrink ägnar sig åt i sin skrivelse som låtsas hjälpa (s)! Här är återigen den högersta grenen av socialdemokrati som inte längre är värda namnet. Den grupp som accepterar lågheten som bor inom människan, och som fullständigt saknar bildningsambitionen som drev den unga socialdemokratin. Åsbrinks myckna Vatten visar hur girigheten härjar även i hans lägre och sämre själshälft. Och att se ett pekuniärt psyke (Månen i monetära Oxen) som är vänt mot det onda och därtill skadat av girighetens demon Rahu (jfr SEB-chefen Falkengren), det är bara "för mycket".

Horoskopet klargör tydligt hur (s) kantrade och tappade sin kurs under Göran Perssons tio år, och blev marknadsliberalismens anhängare i smyg.

Jag är rädd att jag av de två inlägg jag skrivit om Löfvens horoskop måste återvända till det första. Att han på punkt efter punkt är vassare än Reinfeldt, hjälper ju inte om grundsynen är att girighet ska bejakas. Och dödsynden girighet är alltså det som med modernt låtsasspråk kallas "företagsamhet". Tänk om dessa människor istället för att vilja tjäna ohemult mycket pengar hade mental styrka nog att kanalisera den onda animala själen i riktning mot HUMANIORA. Vilken högkultur svenska folket skulle börja producera inom ett årtionde. 

I Åsbrinks tappning är återigen visionen om ett kunskapssamhälle helt borttappad. Naturligtvis skulle hjulen snurra mycket långsammare. Men "tillväxtsamhälle" är ju ytterligare en av dessa villor som den vegetativa själen lurar på människans bättre tänkande. Den som är svag, som Fredrik Reinfeldt, räds visioner och tror att den giriga själens sug måste lydas. Vi har aldrig haft en så tankeklen statsminister och om inte (s) lyckas kontrastera sig bättre än Åsbrink och visa en annan väg för Människan, är partiet chanslöst. Politik handlar inte om ekonomi, det handlar om människorna.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Åsbrink var som statssekreterare en av de drivande bakom avregleringen av finansmarknaden på 80-talet, och dessutom skattereformen 1989, som har anklagats för att vara en tjänstemannakupp, där politikerna blev tagna på sängen över dess omfattning. Så han var i farten redan före Persson...Och jobbar nu åt en amerikansk investmentbank...
Men Löfven kan knappast lastas för vad Åsbrink på eget bevåg skriver i artikeln, tycker jag.
S

Seaward sa...

Det ante mig, se bara Charlies Sheens Rahu-förstärkta Måne och "glädje i pengar". En art för sig! Meningen om Löfven är inte kopplad till DN-artikeln - jag talar istället om inlägget i det första blogginlägget, och den som har läst detta förmodas sedan förstå den indirekta kopplingen till Åsbrinks horoskop. Elliptiskt tal finns också som elliptiskt tänkande. Ibland kräver jag sådana radikala kurvtagningar av läsaren att jag troligen lämnar alla i diket... :-)