Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 december 2015

Zuckerbergs filantropi-bluff

Ytterligt läsvärd artikel i The Guardian om mannen som stal idén till Facebook och blev stormrik på sveket. Senast har han kommit på ett fult sätt att flytta pengar från ena fickan till den andra och kalla det filantropi! Betänk hur svenska journalister skrivit rent flum i veckan om hur ett barn kan förändra den nyblivna föräldern till det bättre. Vakna upp, dumsvensk! Det här är Rovkapitalismens falskhet som återigen lurar er.

Zuckerbergs Sol drabbas av Frestaren (Djävulen) i början av Oxens tecken, precis som den pengakära Jimmie Åkesson eller sextorsken Littorin. De judiska astrologerna i Dödahavsklostret kanske hade rätt, som såg "ondska i Oxens fot" (inledning).




Ja, när Vågen äger första huset, som i denna månkarta, blir den stora illgöraren Saturnus gynnsam i sin verkan. Den dominanta och snåla materieälskaren ger utdelning på sitt sätt att lägga beslag på resurser. Jag uttrycker mig avsiktligt som om Saturnus är en låg sälle eftersom den här vilar på (disponeras av) en Venus som i Väduren representerar det egocentriska perspektivet. 

Men Saturnus är inte sista ordet, med mindre bluffmakaren föddes sent på dygnet och Månen hunnit passera Mars, så blir det den lilla illgärningsmannen (Mars) som kommer att dominera horoskopet i rollen som atma karaka - signifikatorn för själens begär. Och Mars är inte bara naturligt ond utan dessutom verksamt ond för Vågen i första huset. Jag har noterat förskräckliga otrohets/skilsmässohoroskop där Mars legat i Vågen i första huset (den fysiska Vågascendenten och inte bara den "psykiska"). 

Zuckerbergs månhoroskop väcker verkligen frågor om vad slags Våg han är, en självtjänande affärspartner som nu drar in sitt nyfödda barn i sina intriger och falska utspel? Jag använder inte Facebook som jag sent omsider registrerade mig i. Kommer inte att återvända dit. Jag vill inte ha en sådan huvudman över mig, vill inte sitta i en korrupt miljö.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag ser att Zuckerberg enl Astrotheme har asc i 20gr jungfrun, alltså siderisk lejonascdendent. Men ingen ascendent uppgiven i Astro.com, så det är inte lätt att veta hur tillförlitlig uppgiften är.
Det där med hans tricksande med att placera pengarna i ett "investment Company" som det står i artikeln, får mig att tänka på Ingvar Kamprad, som har sagt att han inte äger just någonting, vilket är sant på papperet, men han har placerat sina pengar i ett intrikat system av stiftelser, placerade utomlands.

Seaward sa...

Jag ser på Astrotheme att det handlar om ett datum hämtad från någon blogg och därefter "rektifierad" dvs, en hypotetisk konstruktion baserad på en eller flera viktiga händelser i människans liv. Dessa teoretiska kartor är så notoriskt osäkra och stämmer nästan aldrig i praktiken (enligt många luttrade astrologer) att man nästan kan bortse från uppgiften. Jag har försökt rektifiera några få kartor där sedan tidpunkt blivit känd. Min ascendentprognos har aldrig stämt (men jag kanske är dålig på denna "konst").