Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 januari 2012

Rötan under den plastikopererade ytan

Att kasta ett getöga mot kvinnoartiklar kan ge oväntade uppslag. Som Anna Laestadius Larssons kritiska sak i SvD om den unkna industrin som profiterar på människors vånda för åldrandet. Hon citerar en av dessa läkare, Per Hedén, som valde kosmetik för att pengarna fanns där:
"Vi har lämnat den moraliska diskussionen om plastikkirurgin bakom oss. Nu blickar vi framåt."

Vilket perfekt fall att studera moralisk röta, pengahunger plus, troligen en abnorm ytlighet genom. Vad ska kartan visa? 

Jo, prov på alla tre "kvaliteterna"!



Moralisk härdsmälta först. Här är ett fungerande fall av den indiska metoden att i nödfall hellre använda Månen för att få en ascendent än enbart studera ett solärt horoskop för dagen som sådan.

För hur passande blir det inte att få esteticerande Vågen som sinnelagsascendent och därtill en ascendenthärskare, Venus, som är väldigt omogen i Tvillingarna, det "unga" intellektet.

Se upp för pedofili med Tvillingarna - tecknets vilja att hålla sig ungt kan leda till att det börjar identifiera sig med väldigt unga individer (mental vampyrism, köpa sig ungdom genom att associera med barn). Plastikkirurgi och pedofili är så att säga olika växter som dock stammar från samma art - dyrkan av ungdomen. Det är därför det i Sverige - med karma-planeten Saturnus i Tvillingarna är hopplöst att få jobb efter "idealet" 35. Ingen vill bli påmind om åldrandet på dagens åldersfascistiska arbetsplatser.

Reinfeldt beviljar i sin kriminella passivitet Marknadens önskan om hålla sina arbetsplatser fräscha, ja han har t.o.m. inrättat Fas 3-garage för alla som inte längre släpps in hos det vackra folket. Reinfeldt tycker om att städa, det sade han i sitt nästan första framträdande inför folket som ny statsminister. Jo jo...

Horoskopets "korruptionsaxel", den mellan Oxens orala konsumerande och Skorpionen som exkrementerar blir härmed bakvänd (koprofili?). Och hur fascinerande är inte detta: aggressionens Mars kastar från Ansiktets tecken Oxen i åttonde huset för korruption, skrumpnande och död aggressiva blickar mot förruttnelsens eget tecken Skorpionen!

Men den gör det från ett tillstånd där den - själv ovetandets - representerar en rutten eller korrumperad position. Kan tro att Hedén ville lägga moralfrågor bakom sig. Oxen har nämligen inte nått den komplicerade nivån än: här njuter man hedonistiskt livets goda utan tanke på morgondagen. Eller som här: kommer den vissna morgondagen, ja fram med skalpellen bara (Mars = spjut, knivar) och förträng årens gång!

Det alldeles enastående är ju plastikkirurgens samling av Solen och Mars för en kraftfullt pengafixerad natur och karriär och så droppen som får det att gå överstyr: Djävulens hångrin eller den onda stjärnan Algol.

Jag är säker på att läkaren gjort ett och annat behjärtansvärt ingrepp i sitt liv och rättat till någon grym blessyr eller missbildning som Naturen förfulat en människa med, men den bristande seriositet som Algol ofta tycks föra med sig (och som han hör i citatet) kan kopplats till bloggens första tacksamma Algol-fall: gycklaren Charlie Sheen, utan ett seriöst ben i kroppen men en hunger på njutning och pengar som saknar motstycke.

För exceptionell ytlighet kan man också se att båda Venus-tecknen är aktiva, Oxen och Vågen. Det här blir för mycket och fd Ericsson-vd:n och fd BP-ordföranden, den brunbrände och chica Carl-Henric Svanberg, illustrerade väl den här typen av hypermaterialistisk buffel som inte ens orkade engagera sig vid BP:s oljekatastrof och till råga på allt förolämpade det amerikanska folket genom att på svengelska säga något om "småfolket" som inte fungerade.

Komfort- och pengalysten och lat, sådan är människan med både Våg och Oxe i horoskopet. Jag har sett många ytterlighetsfall av den här: antingen feta som hus för att Venus bundit dem för hårt, eller också totala materialister, kroppsfixerade typer. 

Låt oss söka i 5.700 horoskop efter en Oxe med inte bara Solen utan också Mars, hållen för att vara skadad i detta letargiska tecken. (Tänk Mona Sahlins slöa talstil - hon har Mars exakt vid Algol, samt Månen.)

Jag släpper kravet på att Sol och Mars måste stå nära Algol men kräver Månen i Vågen för denna fixering på "livets njutbarhet". Utöver plastikkirurgen hittar jag åtta personer. Och den första av bekräftar fullständigt mina misstankar om en ytlighet som gränsar mot en genomkorrupt natur:

  • Beau Brummell;7.6.1778 - homosexuell klädsnobb, gav upphov till begreppet Dandy
  • Pierre Curie;15.5.1859 - Nobelpristgare i fysik
  • Anonym;26.5.1934 - släkting som jag helt glömt när jag började skriva om plastikkirurgen. Det här var en exceptionellt ytlig och klädfixerad man som byggde hela sitt liv på poser och förställdhet - precis som den gay Brummell. Människor genomskådade honom och han dog ensam. Stort intresse av att skriva och framföra långa tal (Oxen som oral konst, talhållande)
  • Joey Ramone/Jeffrey Hyman;19.5.1951 - medlem i svarta lädergruppen Ramones - enbart tom yta! (Hur gruppen kunde hålla på så mångaär ett mysterium.)
  • Claes Johnson;20.5.1951 - matematiker, anti-klimatalarmist - ja, det senare skulle ju kunna tolkas som ytlighet, att inte vilja gå in i ämnet klimatförändringar alls... Notera födelsen - ett dygn efter plastikkirurgen.
  • Deanne Karna Rauscher;26.5.1953 - medförfattare till skandalboken om kungen, jo, ytlighet är bara förnamnet här!
  • Tina Fey;18.5.1970 - sketch- och manusförfattarinnan och skådisen är faktiskt både vacker och rolig, men notera ytligheten igen: det är det allra mest vardagliga hon vinklar på roliga sätt.
    (I det påminner hon om Oxen David Byrne - fd Talking Heads - som också har en evig kärlek till fysiska ting och vad man kan göra med dem. I inlägget om Byrne gick jag in på kontrasten mellan Oxe och Venus och ämnet är aningen besläktat med denna ministudie.)
  • Bob Hansson;18.5.1970 - att vår svenske "kärlekspoet" var född samma dag som Tina har jag inte sett tidigare. Kan man kalla honom ytlig och banal? Åsikterna går isär. Jag noterar dock att han skriver, precis som Tina Fey. Kanske är det Månen i Vågen som svarar på Luft - skriven kommunikation - hos båda två, likt Anonym lite högre upp.
Det var naturligtvis inte väntat att alla skulle uppvisa exceptionell ytlighet, men samtidigt vet jag ingenting om Pierre Curie eller svenske matematikern - det kanske saknar bottnar utöver sitt, i båda fallen, extremt strukturorienterade yrkesutövande.

Men att hitta tre män med kläd- eller stilfixeringar här - Brummell, Anonym och Joey Ramone - är onekligen otippat tydligt. Och när man tittar på hur Tina Fey bjuder på sig själv i amerikansk press får vi nog lägga till henne med!

Oxe + Våg: "Jag har både kropp och hjärna"
 
Jo, Oxe + Våg har en distinkt tendens till banalisering till följd av ytlighet. Men mot dessa alltså Curie, Nobelpristagare i fysik. (Man kan ju hävda att fysik av Curies typ representerar ytlig materialism, men låt oss inte vinkla alltför hårt...)

(För ytlighet ska egentligen även formplaneten Saturnus vägas in, men här var det en småstudie som rörde tecknen Oxen och Venus när viktiga planeter befolkar dem och överdeterminerar valören Venus.)

Inga kommentarer: