Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 6 januari 2012

Nu talar Djävulen direkt genom VoF

Jag har ingen åsikt i frågan om elöverkänslighet (apropå ett meningsutbyte i SvD). Psyket kan registrera så mycket mer än bara de elektromagnetiska fält som Vetenskap och Folkvetts ordförande Martin Rundkvist avfärdar som skäl till upplevelserna. Elektromagnetismen kanske är bärvåg för något annat, något mer sinistert...

En av dessa subtila och för materialisten oåtkomliga energier är den ontologiska Ondskan själv. Djävulen. Jag kunde bara le åt att mobbarförbundets senaste ordförande faller in perfekt i den här bloggens rön som ansamlats under tre år av enklare statistiska studier. 

Enligt horoskopet är han själva språkröret för Djävulen - den förfallna låga jordande som representerar alla de i Jordelementet utslocknade människorna. Simpla empiriker, hedonister och förnekare av högre verkligheter än den (grovt) fysiska.


Minns hur testet av 163 uttryckliga ateisters horoskop pekade mot ett enda ställe i zodiaken - därtill det man redan från början kunnat förutsäga utifrån den astrologiska traditionen: Oxens tecken.

Detta är symbolen för intellektets olyckliga identifikation med det materiellt mätbara. De flesta själar "somnar" nästan direkt efter att de lämnat moderlivet. Sömnpillret är Oxens orala fas - det band som går mellan moderns bröst och barnets mun. (Se Charlie Sheens horoskop för ett praktfullt exempel på en man som aldrig passerade tvååringens mognad! Under talförmågan ligger en tydlig kärna av spädbarn kvar.)

Från och med nu stängs själens högre kognitiva förmågor av hos de allra flesta. Några fantasifulla barn kanske behåller ett större sinne några år, tills föräldrarna totalt stympat och tvingat in deras sinnen i sin egen förkrympta föreställningsvärld - i sin tur ett arv från föregående generation...

De här människorna som förfogar av "mätinstrumenten" blir nästan omgående uppfyllda av övermod och tror likt den hellenistiska gnosticismens skapargud Sakla (Dåren) att deras materiella värld är allt som finns. (Gnostikerna hånade platonismen genom att göra en nidbild av den goda världsskaparen från dialogen Timeaus.)

Rundkvists horoskop är en mor och fars värsta mardröm. Men de får skylla sig själva som kopulerade i just en tid som nio månader senare bjöd på detta begränsade universum som horoskopet skildrar. Att växa ur den här förstoppningen mellan orala Oxen och anala Skorpionen är inte många förunnat. Jag har ett nästan identiskt horoskop bland mina anonyma fall och det är en svårartat könsstörd lesbian med en olycklig familjehistoria där incest figurerade. Och titta på skiten:

Månen fallen i Skorpionen: en förgiftad och förgrämd själ eller ett psyke så defensivt att det ibland mest liknar paranoia. En välplacerad skorpionhärskare (dvs lunär disponent) är A och O med den fallna Månen. 

Den lyckan hade inte mobbarklubben VoF:s nuvarande ordförande. Illgärningsmannen Mars har halkat in i tecknet mittöver och anses därmed "skadad". Vi har ett fallet psyke fjärrstyrd av en skadad disponent!

Och den snäva - ibland inskränkt snäva Saturnus blandar sig i och dessutom korrumperaren Satan själv (fixstjärnan Algol), då kan man nog betrakta loppet som kört. Det skulle förvåna om också detta fall har blivit misshandlat och utstått sexuella övergrepp i sin barndom - bloggen har upptäckt hur IDENTISKA PRINCIPER kan iklädda sig vitt skilda manifestationsformer även om man lätt känner igen "väsenskärnan". Men något har uppenbarligen hänt även här, och resultatet blev ateism och ordförandeskap för en löjeväckande "Bror Duktig"-klubb som borde kriminaliseras för de inblandades övergrepp på goda människor.

*****

Bonusspaning.

Hur gick det för folk födda våren 1972, då Oxen var värre tilltygad än i mannaminne? Jag söker här 5.700 sparade horoskop på i huvudsak celebriteter och offentliga personer och börjar med VoF-ordförandens Solen i Fiskarna och sträcker mig fram till att t.o.m. Solen själv dras in i den sataniska gröt som gäller i Oxen detta år. För att undvika identifikation utelämnar jag datum för tre "anonyma".

Solen i Fiskarna
 • Åsa Romson;22.3.1972 - En typisk Fisk, denna miljöpartist. Var är hon? Månen i Lufttecknet Tvillingarna med en Vatten-Sol ger en lätt suboptimal kombination.
 • Leslie Mann;26.3.1972 - Pigg och sexig skådespelerska, uttrycker tydligt sinnelaget i dramatiserande Lejonet!
 • Mikael Drakenberg;28.3.1972 - Newsmillskribent, sökte blåsa visslan för bristande skyddsnät i samhället för individer med akademisk examen. Månen i rättrådiga Lejonet även här, även om jag misstänker födelse senare på dagen när sinnet istället nått Jungfrun (som tänker på sig själv och särskilt sin egen ekonomin nonstop).
 • Mili Avital;30.3.1972 - skådespelerska, inga data alls
 • Martin Rundkvist;4.4.1972 - förnuftspredikant
 • Caroline af Ugglas;7.4.1972 - svensk musiker som balanserar med onda demoner, se nästa födelse, ett dygn senare:
 • Paul Gray;8.4.1972 - störd ateistisk hårdrockare som dog ung
 • Anonym 1  - kvinnan med trauman hemifrån
Solen i Väduren
 • Maria Ludvigsson;15.4.1972 - trubbig ledarskribent i högertidningen SvD som tror ingen ska fatta vad hon menar med "krymp staten". Hon söker bana väg för ett storföretagsdominerat land där människorna åter blir rättslösa slavar (och vi är egentligen där redan).
 • Jennifer Garner;17.4.1972 - skådespelare som tycks få ovanligt många "lidande" roller på sitt bord.
 • Jennifer Bini Taylor;19.4.1972 - mot slutet av komediserien "Två och en halv män" tycktes rollen Charlie ha stadgat sig med en kvinna. Detta är aktrisen som gjorde rollen "Chelsea". Mycket kropp för pengarna, mer går väl inte att säga.
 • Carmen Electra;20.4.1972 - Mer kropp för pengarna igen, och ännu en aktris (i okvalificerade filmroller). Jo, Oxens tecken är ofta kända för att just bara vara "kropp" ett stycke kött att vila blicken på! Det har förstås på något märkligt sätt att göra att detta är den punkt i zodiaken där Materia fortfarande är Gud.
 • Anonym 2 - både Sol och Måne i Eld (Mån-Lejon) för denna lågmälda och extremt intelligenta dataprogrammerare
Solen i Oxen
 • Nicklas Axelsson;15.5.1972 - idrott, cyklist. positivt drogtestad två gånger
 • Jenny Berggren;19.5.1972 - sångerska i Ace of Base. 
 • Andreas Lundstedt;20.5.1972 - sångare i Alcazar
 • Allison Eastwood;22.5.1972 - Clint Eastwoods dotter (skådis?)
 • Malin Sahlén;23.5.1972 - ekonom på Svenskt Näringsliv: "sänk studiestödet för humanister"
 • Titti Schultz;25.5.1972 - radioröst i värsta dumkanalen RixFM
 • Joakim Larsson;3.6.1972 - arrogant moderat borgarråd
 • Anonym 3 - human och mycket väluppfostrad datatekniker, lekfull kreativitet

I VoF-ordförandens soltecken har vi de värsta störningarna om man ska hålla det här urvalet för representativt. En svårt traumatiserad lesbian, en död dödsrockare och Caroline af Ugglas som bara med psykofarmaka håller ihop sin show. Ja, och så den inskränkt vetenskapsdyrkande förnuftspredikanten förstås. 

Bland Vädurarna framstår ledarskribenten på SvD som så korkad, tror jag, för att det är nymåne i Väduren. Det gör en svårt insyltad Mars med Satan i Oxen till ägare av BÅDE Sol och Måne. Det är för mycket. Den kvinnan kommer inte i detta liv att lyckas tänka klart och objektivt på samhällssystem. Hon saknar på tok för många IQ-poäng.

Skillnaden är tydlig mot Anonym 2 som flyttar sin Måne till Lejonet och visserligen då har Solen som disponent. Men det ger en bättre bredd i överblicken. Naturligtvis var han i datasvängen bara för att tjäna pengar. Det är en riktig sänkare i Oxen detta år! Att jag råkat registrera två ytterst vackra Vädurskvinnor baserade på Satans frestelser i Oxen talar sitt eget lilla språk.

Solen i Oxen borde vara potentiellt svår då fienden Saturnus befinner sig där 1972. Fiendskapen med välgöraren Venus har jag aldrig upplevt särskilt problematisk, utan för män kanske där Sol/Venus kan ge en vek eller feminin framtoning.
Nu dyker genast Oxen som "bara kött" upp i en klantig cykliskt som bara inte kunde låta bli att stärka kroppen med olagliga preparat. Solen har nu bara en grad fram till en exakt rät linje med den oseriösa korrumperaren Satan!

Sedan föds Jenny Berggren när Solen hunnit passera konjunktionen med Satans huvud med drygt två grader, men jag misstänker ett Stort Mörker kring den grubben och alla frågor som rör ekonomi...

Bara ett dygn senare och alltjämt starkt under Satans inverkan, den gay Andreas Lundstedt som nyligen har talat ut om alla sina år som HIV positiv och hur han velat ta livet av sig... Minns att jag testat Algol bland gay och den visade sig ovanligt framhävd i den gruppen.

Med Clintans dotter Allison har Solen lagt Algol fem grader bakom sig och vid den här tiden har både Mars och Venus för länge sedan lämnat Oxen. Faran över för den här gången!

Men kan dock fungera över om Allisons hyperberömda far (Solen), Clint Eastwood, kan kopplas till Algol på något sätt. För här är ändå en intressant kombination av Solen, Algol åldermannen, diktatorn eller regissören Saturnus! 

Och Clintan har ägnat Ondska en hel del uppmärksamhet i sina filmer. Bara en sådan sak som att själv göra gammelmansrollen som en dålig far och feg inbrottstjuv som bevittnar presidentens inblandning i ett mord  och först skiter i att ta ansvar (som den tjuv han är). Clintans horoskop är i princip bara jordbrunt (och dottern har "ärvt" en Måne i bruna Jungfrun) så det är naturalism för hela slanten - vilket ju är Djävulens egen filosofi!


9 kommentarer:

 1. Stackars Martin vi måste ha medlidande med honom, han har inget fritt val utan orsaken till att han gör som han gör är för att han är född just när han är. Stjärnorna har honom och alla vi andra i ett fast grepp.

  SvaraRadera
 2. Stackar jävla tokar... som läser den här svammelbloggen...

  /Henke

  SvaraRadera
 3. Fullständigt förvirrat. Vem läser och tar sådant här på allvar?

  SvaraRadera
 4. Underbart! Nu fick jag ännu högre förtroende för Martin. Tokstollar;-)

  SvaraRadera
 5. Detta måsta ju vara den mest stolliga knasbloggen som finns? Maken till samling "fina" ord som satts samman till något oebgripligt har jag sällan sett.

  Så märkligt sammanträffande att den man anser vara sin huvudfiende råkar vara djävulen själv enligt sina egenpåhittade tabeller. Den här bloggen bara måste gå att använda som avskräckande exempel i undervisning, jag ska ta en funderare på det vid exemplifiering av källkritik och ifrågasättande hållning framöver.

  Tack för bloggen, ta gärna i lite mer i nästa inlägg så att det blir ännu lite mer renodlat. Kombinera gärna religion, pendlar, amegastavar, astrologi, hat mot lesbiska och nedsättande kommentarer om olika artister lite mer distinkt så borde det gå till historien som norra europas stolligaste inlägg. Börja skriv, jag poppar popcorn och fyller upp en öl så länge så ska jag gärna läsa sen. ;)

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt liv den måste leva som har allt så klart för sig bara av att titta på natthimlen! Det förefaller så underbart harmlöst att jag önskar du aldrig gör något annat av din vetenskapliga ådra. Men... tänk på att skaffa ett dagjobb också.

  SvaraRadera
 7. Hej Siwert. Du har spanat in VoF till och från under åren, även när Rundkvist varit vanlig ledamot. Hur kommer det sig att du missat hans djävulusiska horoskop fram tills nu?

  SvaraRadera
 8. @Hexmaster, du ska finna att det namnet bara förekommit i sammanställningar av VoF-styrelsen (e. liknande) tidigare. Det här var första gången jag hade anledning att granska hela kartan och inte bara ta notis om sol- och måntecknet.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.