Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 december 2011

President Bush - 00-talets nyckelrasist?

När Amnesty nu förnyar sitt krav på att förre amerikanske presidenten George W. Bush ska utlämnas som krigsförbrytare (DN, SvD) upptäcker jag ett häpnadsväckande ting.

Hans aktuella tid var långt före den här bloggen och jag har aldrig tänkt på att titta på hans födelse utifrån den korrekta sideriska zodiaken. 

Men när man besinnar att elfte september-terrorn gav hans knackiga presidentskap gratis medvind och att han strax visste hur att kapitalisera på detta - "förklara krig mot terrorn" (dvs. araberna) - kan det då förvåna någon som följt den här bloggens studie av invandrarhatiska horoskop att Bush har båda de mest sårbara tecknen? 

Privatistiska och själviska Jungfrun och så storboven, Kräftan, vars sympatier egentligen bara sträcker sig ut till dem av "samma blod"! (Här är f.n. 78 inlägg etiketterade främlingsfientlighet - det är bara att se och förbluffas. Eller här: sammanfattning i en tabell.)

(Är det därför Fredrik Reinfeldt, detta tyska namn, född i Kräftan, omger sig med så mycket andra tyskklingande namn? Han pratar om sin breda genetiska bas men tillsätter ändå bara sina egna på viktiga poster.)




Vad värre är att Kräftan stiger i öster och att dess härskare Månen placerar sig i Jungfrun - en av de två mest kriminella psykindikatorerna i två tester i följd av horoskop för brottsdömda.

Jungfruns diskriminerande Merkurius går åt andra hållet och lägger sig i Kräftan och vi får en s.k. "ömsesidig reception"!

Lägg sedan till Bush komplikationer med intelligensen: ett fall av Solen i Luft i tolfte omedvetna Vattenhuset (och Solens disponent Merkurius i ett Vattentecken) - ett praktfullt fall av inbillningssjuka och självbedrägeri!

I Bush fall triggades alltså en för den här horoskoptypen latent främlingsfientlighet och paranoia av 11 september-dramat. Det är möjligt att han är skyldig till att ha satt igång hela den islamofobiska trenden i Västerlandet, att döma av hur Kräftan och Jungfrun haglar i horoskopen för främlingsfientliga och rasister.

Som stoikerna i Grekland och Rom visste berätta styrs universum av en sympatisk samsvängning - alstrad av de planetära rörelserna på ett subtilt materiellt plan - så att alla av snarlik läggning faller in i vilket ledet nu är.

Hans brott är således oändligt mycket större än bara att ha använt tortyr - han är skyldig till att ha infekterat inte minst sårbara själar i Sverige genom sin egen fundamentalistkristna och djupt obildade dravel om civilisationskrig.

Den här mannen har redan tjänat ihop flera dåliga återfödelser på jorden. Att bara höra upp med alkoholismen (Kräftan = alltid i riskzonen, se tallösa exempel på bloggen) - det är bara början. För alkoholism är i sig ett sent symptom på djup själsröta (Herakleitos: den torra själen är den bästa).

Från att ha skippat flaskan lyckades Bush ändå inte nå roten till sitt onda utan vanvettet hittade ett svar i fundamentalism så att eländet spreds i riktning mot människor av muslimsk tro istället.

Ibland tror man jorden är ett nollsummespel. Det blir aldrig bättre. Knappt hinner Kräftascendenten och Mån-Jungfrun Bush försvinna från arenan förrän Sverige röstar fram Jungfruascendenten och Sol-Kräftan Reinfeldt som hittar en annan grupp att terrorisera: sjuka och arbetslösa!

Folk mer lämpade som drängar eller pigor förklär sig ibland otäckt väl. De kan t.o.m. nå maktens tinnar.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Har du noterat kartorna för George "Dubya" Bush far och farfar?

Tog en snabbtitt efter att ha sett den här dokumentären som i minsta detalj visar hur genomruttna de stormrika industrialisterna i USA varit sedan starten, via brittiska "moderskeppet" Rothschild genom monopolfurstarna Harriman, Rockefeller och Carnegie, bankmogulerna Warburg och Morgan, maffian, CIA, Bushdynastin och deras underhuggare som t ex Nixon. JFK undanröjdes för att han ville avsluta Vietnamkriget, avslöja hemliga sällskap, upplösa CIA och förstatliga riksbanken (Federal Reserve och skatteverket i USA ägs liksom Världsbanken och Internationella Valutafonden av privata bankkarteller), men jag visste inte att det fanns så detaljerade uppgifter om hur det gick till och vilka som utförde det.

https://www.youtube.com/watch?v=VXeiBHz-v-Q

George d ä och fadern Prescott delar Sol-, Merkurius-, Venus- och Saturnusplacering:

Solen/Merk. i OXEN
Venus i TVILLINGARNA
Saturnus i VÅGEN

Båda har dessutom Månen i Jord, Mars i Luft och noderna (omvänt i resp. karta) i Lejonet-Vattumannen. George d ä delar i sin tur Månen i Jungfrun med George d y. Anfadern och stålbaronen Samuel P. hade fyrplanetsstellium i Jungfrun med Solen exakt konj. Mars. Han blev krigsmaterielchef inför första världskriget.

Djävulen själv, Prescott Bush (skaparen av CIA), har passande nog Solen graden intill Algol.

Seaward sa...

Hinner knappt med i din störtflod av bidrag för förkovran!!! Att Storfinansen - bankkartellerna verkligen äger världen - är något som börjat gå upp för mig på allvar.

Kanske skippar dina astroreferenser den här gången och sätter mig in i lite äkta konspirations-tv på YouTube! Hade faktiskt börjat förbereda ett horoskop över en verkligt insatt svensk som skrev om Rotschildt på NewsVoice, men kom av mig...

newsvoice.se/2016/12/29/mediernas-arskronikor/