Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 september 2011

Peje Emilsson - rabiat entreprenör

En fantastisk bekräftelse på den mentala obalans som så lätt uppstår när Vatten och Luft hamnar i rejäl konflikt hittar jag på bloggen storstad som redogör för privatskolegrundaren Peje Emilssons hätska utfall efter att SNS (Studieförbundet Näringsliv och Samhälle) inte lyckats hitta någon forskning som stöder högerns dröm om att konkurrens ger bättre produkter. Och SNS är inte ett vänsterorgan om någon trodde det!



Som jag uppfattat det lät Emilsson ungefär som den skock unga rabiata religionshatare som nyligen förde helt meningslöst väsen på Newsmill och där jag hittade några graverande fall av svår störning mellan attitydlåst Vatten och rationaliserande Luft.

Dessa är alltså, kan vi med ledning av Peje Emilssons horoskop konstatera, människor som inte tål verkligheten utanför deras ideologiska luftslottskonstruktioner. 

Det förtjänar att påminnas om att Sveriges nuvarande statsminister också uppvisar en notabel störning mellan Luft och Vatten: hans Sol och Måne är så viktiga astrologiska faktorer att man alltid kan räkna med någon egenhet när den ena halkar ner under vatten och den andra håller sig uppe i det blå.

Statsministern har maximalt oflyt som fått huvudet (Solen) under det attitydmässiga Vattnet medan sinnelaget (Månen) ligger i Luft för en hejdlös rationalisering av det dunkelt upplevda!

Att nu hans "partner in crime", Anders Borg, numera har högre trovärdighetssiffror i mätningar förvånar inte. Borgs soltecken är Skytten, en öppnare symbol än statsministerns garderade Kräfta.

Det finns anledning att tro att Reinfeldts Sol i Vatten, baserad på Kräftans Måne, i Luft, också vittnar om hur han var destinerad att bit för bit tappa kommunikativ (Luft) kontakt med det svenska folket (Månen = folket) eftersom Sol-Kräftans tendens att dra sig undan och inte vilja utsätta sig för livets hårda press.

Det olyckliga fallet av svår tinnitus jag nyligen beskrev hade samma kombination av Solen i Kräftan och Månen i Vågen och där märktes ofta en påfallande stress i det sociala. Även där, som i fallet Reinfeldt, "träning hemma framför spegeln"! Märk att dessa är typiska eller åtminstone högst sannolika mönster. A L L A med Solen i Vatten och Månen i Luft är inte socialt handikappade!

Entreprenören Peje Emilsson är annars, som synes, som född att vilja göra affärer på kunskap eller kunskapsförmedling: Tvillingarnas tecken är hopplöst sammangrötade med Kräftans tecken (den som bunkrar upp) genom en ofördelaktig konjunktion mellan de båda illgärningsmännen Saturnus och Mars.

Det ofördelaktiga är att de binder samman Luft och Vatten, med många tillfällen för den fallna krigaren Mars i Kräftan att hetsa mot omvärlden över upplevda påhopp i företagsfrågor (Tvillingarna).

För att spä på neurosen befinner sig handelsmannens Tvillingarnas härskare Merkurius i Vatten. Andra fallet av "dissociationstendenser" - "att gå upp i limningen" för dem som inte håller huvudet kallt.

Den här olycksaliga anspänningen (Saturnus söker undertrycka Mars) sprider sedan sitt gift vidare genom horoskopet, som färgsättningen illustrerar: Saturnus "desinformerar" känslolivets Fiskarna och drar med sig två viktiga planeter, bland annat en fallen kommunikatör.

Och Mars angriper Vågen så att varje fråga om det är moraliskt rätt att tjäna pengar på utbildning får människan att bryta ut i aggression. (Mars är här upplevt hot mot den egna välgångens Jupiter).

Den redan extremt skadade Mars kastar sedan en förvirringens aspekt även mot Lufttecknet Vattumannen, vars disponent fastän starkt placerad i Luft redan är i trångmål pga den vrånga och revolterande attityden från samröret med Mars i Kräftan.

Ett av de värre exemplen på "dissociationssyndromet" bloggen mött. Och det kanske förklarar varför individer reagerat på hur aggressivt han betedde sig på SNS-mötet.

Horoskopet kan framgångsrikt studeras sida vid sida med det för den här religionshataren. Flera av hans artiklar på Newsmill var verkligen osköna och besatta.


Inga kommentarer: