Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 19 maj 2011

Tafsaren Arnolds fysiska horoskop

Medan franske valutafondschefen blir årets manliga äckel tycks ständigt frimodige Schwarzenegger knipa titeln som årets Tiger Woods! Otrogen från nästan första början med allsköns kvinnor, vilka nu träder fram en efter en. Alla låga lycksökare som vill tjäna pengar och i retur, tydligen, accepterar horstämpeln. (AB, Expr)

En grundlig infärgning av hur Schwarzeneggers zodiaktecken möter hans hus (födelsetiden känd), ger flera direkta signaler om en människa som gillar "variation". Inte minst är ascendenten av den rörliga typen (Sattva guna):Hans smittsamt positiva stil ges av den uppenbara "jag-och-du"-axeln, första till sjunde (Luft/Eld). Idel positiv polaritet och notera särskilt kommunikatorn Merkurius som pga. hans österrikiska ursprung låter "utländskt" - väldigt passande att ha själens Måne arbeta från utlandets tecken Skytten och därifrån påverka hur han som person (1a huset) kommunicerar (extrem brytning som han inte verkar ha haft någon ambition att jobba bort).

Där den kroniskt otrogne Tiger Woods (känd födelsetid) hade Solen i Kräftans naturliga hus (4e privata huset), där har vi hos österrikaren Solen i Kräftans tecken och andra huset för substanser som bygger kroppen. Solen kombinerad med Saturnus framkastade jag som ett tecken på latent homosexualitet i ett tidigare inlägg, vilket skenbart inte stämmer för den här kvinnotjusaren. 

Men vad är det egentligen de här kroniskt otrogna männen försöker bevisa för sig själva? Att de inte är bögar? (På den här oöverskådliga bloggen finns t.ex. Warren Beatty, Hollywoods store kvinnonedläggare med Solen i ett annat Vattentecken, och ett otal sexmissbrukare alla med Solen i Vatten. Vattnet tycks illustrera människans begärsnatur.)

Tittar man på Schwarzeneggers filmer finns flera komedier när han gärna leker med tanken på sig själv som kvinna eller i kvinnoyrken (Dagissnuten), och i en t.o.m. blir gravid. Jag tror dock teorin om Solen/Saturnus som fixering vid män stannar vid fixering vid kroppsformen i Arnolds fall, före detta kroppsbyggare som han här. Att ha den här kombinationen i Oxens andra och väldigt fysiska hus, säger en hel del.

Man kunde se hans "våpiga" roller som försök att skaka av sig den tidiga Conan- och Terminator-identiteten (primitivitet och primitivitet mitt i högteknologin, respektive), och för den delen hans tidiga Mr Universum-titel - den korkade muskelbyggaren. (Det var väl den som gav biljetten till Hollywood och rollen som Conan, barbaren.)

Men Solen i Kräftan är faktiskt som att säga "spotlight" på det veka, irrationella och ständigt begärsfyllda - kvaliteter som män traditionellt prackat på kvinnorna, angelägna om att själva representera den högre rationella sfären! 

Åtminstone har några av männen spelat dubbelspel (Arnold som politiker - jfr Sol-Kräftan F. Reinfeldt som rationell politiker). Och då kommer det surt efter: se nu alla kvinnor som vill in i leken och hugga åt sig Arnolds pengar (Solen i Kräftan i 2a = lysande kändis/kvinnor/pengahuset). Begär lockar fram begär och det går aldrig att stoppa den negativa konsumtionsspiralen. 

Fråga Reinfeldt, vars hela världsbild handlar om att man ska jobba 100% och konsumera 100% - detta är som att höra den blinda och oförståndiga Moder Natur beskriva sitt udda uppdrag i solsystemet. Men detta är inte människans uppdrag, att slava under begärets last. Det kanske är det Arnold hade att lära sig av detta liv på jorden.

Notera att Kräftans skyddande skal är extremt tydligt i Arnolds fall: hans biffiga kropp som symboliserar en ointaglig borg! Häromdagen noterades att den veka Kräftascendenten hos män kunde leda till att de skyddade sig med ett skal bestående av snabba och hårda racerbilar.

Arnolds 12e för "sängkammarens hemliga nöjen" innehåller horoskopets mest primitiva inslag: driftlivets Mars i Oxen (Conan, barbaren!). Återigen ett Jordtecken som förorenar ett Vattenhus. Dessa är annars moksha-hus, ställena där själen kan två sig ren från sina synder. Här ser det istället ut som om Arnold hopar ännu mer karma till följd av sin brunst/Mars! 

Det går att orda mer om huruvida Mars naturliga omoral mildras av att en ond planet neutraliseras av belägenheten i ett ont hus (12e är "dussthana" i indisk astrologi, en "ond" belägenhet i livet). Uppenbarligen slutar inte Mars verka men den gömmer sina gärningar i "hemliga sängkammarens hus". Bloggen har tidigare noterat höjdaren och tolftehustypen Dave Lettermans hemliga sexnäste i CBS-huset och för Arnold gällde alltså också ett hemligt sexnäste på hans kontor!

Månen i Skytten är en variabel, föränderlig planet i sjunde äktenskapshuset. Men 20 år med samma kvinna är mycket i västerlandets normlösa kultur. Det är intressant hur Arnold som alltid insisterat på traditionell moral och sträng uppfostran av barnen undantagit sig själv från spelreglerna. 

På ytan ser Månen i sjunde ut som bilden av en konventionell hemmafru-partner (Månen är associerad med hemmets härd). Men tittar man på disponenten till Månen - och nu i bemärkelsen hur Arnolds eget sinne beter sig i förhållande till sin hemmafruaktiga hustru, så skiftar perspektivet: Jupiter i sitt mest leklystna tillstånd i amorösa Vågen i Lejonets femte hus för nöjen (och kreativitet)!

Mars i fysiska Oxen ger inte hela historien, Jupiter i femte bygger vidare på samma tema. Det är värt att notera att totala svikaren Tiger Woods också hade den pluralistiska eller vittförgrenade Jupiter kopplad till sjunde partnerhuset genom att direkt ockupera det. Den placeringen fick mig att säga, medan otroheten ännu bara begränsade sig till en kvinna, att här troligen fanns fler förgreningar. Genom Månen i förgrenande Skytten baserad på Jupiter, kan samma sägas om Arnolds karta. Och att hitta Jupiter i "älskarens femte hus" är närapå spiken i kistan.

Likväl har horoskopet många positiva inslag, t.ex. Arnolds påfallande höga intelligens (Merkurius i härskarläge i första med extra energi från maximeraren Jupiter i solära intelligensens femte hus - frågan om astrologins sätt att beskriva olika typer av intelligens orkar jag inte ens gå in på här. Men alla goda kvaliteter tenderar ju att glömmas i samma ögonblick en sådan här skandal briserar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.