Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 maj 2011

Nu går fan (och skam) på torra land!


Med optiska metoder kan man idag
avslöja om demoner klibbat sig fast vid individer
och grumlat deras djupaste kanaler mot Livet självt.
Dessa bör inte syssla med vetenskap.

En gång student i religionshistoria vid Uppsala Universitet (inte med prästambitioner utan med ett allmänintresse för människan och hennes världsbilder), har jag följt den senaste debatten på Newsmill om Jesus historiska existens. 

Sverige är ett B-land i dessa frågor, vilket inte är att förundra sig över genom de märkliga kompromissturerna med en statskyrka som både före och efter avskiljandet från staten ägnat sig mer åt typiska sekulära frågor av socialrealistisk art än av ett vasst tänkande som på den tid kristendomen stod i centrum för den intellektuella diskursen. 

Allt för många historiska kastvindar har förändrat västerlänningens kurs och utblick. Det krävs nu avsevärda vetenskapliga och framför allt vetenskapsfilosofiska studier för att genomskåda den godtyckliga materialistiska grund som det sekulära samhället vilar på och den vägen inse att religionerna, grundade i vad som nu anses föråldrade och inkorrekta världsbilder, upplevs inkorrekta bara för att dagens obildade åsiktsmaskiner inte ser sin ovetenskapliga anakronism då de tillämpar sin egen scentistiska föreståelsehorisont på en annan tid och kultur. 

De sitter fast i sitt eget språkspel och lider av trälens dilemma, att inte kunna tänka intelligent då det är Husbondens diskurs som gäller. I andra ord: den som stannar av i mognaden och bara blir barn av sin egen tidsanda kommer aldrig att tillföra mänskligheten något gott.

I synnerhet den lägre och mer tölpaktiga typen av ateist borde belägga sig själva med munkavle eftersom de helt enkelt inte kan komma fram till några omdömesgilla resultat, så i grunden styrd av distraherande inre aversioner mot forskningsämnet! 

Den patetiska diskussionen på Newsmill nådde i alla fall så långt, att inblandade var ense om en viss färgning av perspektiven beroende på ingångsparametrar. Men ateisterna förstod inte hur i grunden distorderade de är! Hela deras liv handlar om att utkämpa sådana här kamper som bara handlar om destruktion. De är mördare, fast på det mentala planet (vi återkommer till andra exempel som tydliggör resonamanget i bonusspaningen).

Men konsten att tiga där man inte bidrar med något som tydliggör, det tillhör en ideal värld. Nu är vi i Sverige, där i yttrandefrihetens namn vilket pack som helst upphäver sin röst. Det är som i underhållningsbranschen där en fotogenique kropp per automatik måste leda till eländiga försök att också bli filmskådespelare och sångare och gud vet allt.

*****

Absoluta botten har nu nåtts, i vad jag gissar blir det sista debattinlägget på Newsmill, när den aggressivt ateistiske lekmannen (åtminstone i ämnet religionshistoria), Per Mikael Nilsson, för andra artikeln i rad fortsätter med sina ovidkommande personangrepp på en verklig forskare i ämnet.

Efter vissa ansatser till vetenskaplighet har han nu glidit ner till den pöbeldiskurs man brukar vänta sig av den här typen - drivor av subjektiva äckelsentiment istället för en sakdiskussion. Han minns inte ens att frågan rör Jesus historiska existens längre!

Han är nu bindgalen över att ha blivit tillrättavisad för sitt bruk av en ren nonsensforskare han grävt upp i något extremistforum och sprider indignerade textväggar omkring sig för att dölja detta enkla faktum - börjar angripa Gerdmar för att ha torrt (och korrekt) expempliferat hur riktiga meriter ser ut.

Ateisten Nilsson är verkligen driven av Den Onde själv, om äldre tidens religiösa nomenklatura tillåts! Jag klarade bara några meningar innan jag insåg att han helt tappat bäringen i diskussionen. Han vill ha historikern Gerdmars huvud på ett fat. Jag hör total galenskap här.

Så varför inte länka tillbaka till horoskop? Astrologi är inte att leka med, man ges inblickar i en annan människas själ som ibland inte alls tycks stämma med den uppvisade personen men som vid närmare granskning ändå visar sig stämma. 

Har jag lärt mig något under dryga två års bloggande är att astrologin berättar mer än jag själv trodde då jag satte mig i skolbänk för att på Sideriska siktet bedriva självstudier och återupptäcka astrologins symboler genom den sideriska zodiaken och ett knippe tankar hämtade från den indiska grenen.

Det tål att påminnas om att Nilssons soltecken Vågen, där Solen lider sitt fall, i grund och botten söker harmoni. I dess tes om tvåsamhet synes Solen här kompensera den brist i vitalitet denna arketyp företer jämfört med den Mars-drivna Väduren där Solen (kanhända pga. synergi med sin eldiga disponent) sedan antiken betecknats som "upphöjd". 

Men när Solens disponent Venus, som Solen har ett lite ansträngt förhållande till pga. dess naturliga tendens att vilja spela "Den Ende" (sådan är även Solen i Vågen, jag medger det som varande Sol-Våg själv), när också Venus är i blåsväder, då bör stjärntydaren genast lystra och vara beredd på att psykopatologi i den händelse fler omen hopar sig.

Med andra ord: ibland går det snett även med den harmonitörstande Solen i Vågen, och besatte ateisten Nilssons själva sätt att skriva och söka strid med Gerdmar genom tomt fäktande och olämpliga påhopp omvittnar detta. 

Föga anade jag, då jag formulerade rubriken "Vågar som hat-älskar. Eller älskar att hata?" - hur korrekt undermeningen var. Här kan vi ha nästa självmord till den svenska statistiken, såvida ingen ingriper och visar Nilsson på en större och förlåtande kärlek i universum. Dess "bakgrundsstrålning" av ren intelligens och ren lycksalighet. 

För att förmå Nilsson att se detta kan mycket väl exorcism krävas. Katolska kyrkan har mycket gamla själar förfarna i den här närmast bortglömda proto-psykologiska konsten. Jag tror inte längre en människa på Nilssons nivå av mental bankrutt går att hypnotisera och den vägen reparera hans omedvetna attitydstörningar.

*****


Bonusspaning

För att tillföra det här inlägget något nytt sökte jag nyckelordet "brott" i min datasamling med strax över 5.000 födelsedatum och lade i programmet ZET till argumentet ^"offer" för att inte inkludera en grupp brottsoffer.

F.n. 297 brottshoroskop och av dessa 19 i Vågens tecken (inom slumpgenomsnittet som är 24.75/tecken - det är zodiakens två inledande tecken Väduren och Oxen som visat sig tangera gränsen för statistiskt signifikant överrepresentation bland brottsdömda, men ytterligare uppföljningsstudier är önskvärda).

Här ska vi titta noga om några av följande brottslingar uppvisar samma patologiska intelligensnedsättning som Nilsson, som inte förstår att han redan förlorat debatten utan bara driver på i sitt eget vanvett.

  • Adolfo De Jesus Constanzo, torterade rituellt och mördade för att öka sin egen styrka, påstått bi- men troligare homosexuell.
  • Anders Högström - stal den berömda Arbeit Macht Frei-skylten efter att ha bedyrat att han inte längre hade några nazisympatier.
  • Anni Fønsby - jetset-kvinna, drev kedja av bordeller i Danmark
  • Assan Abdullah Khan - en av de som fick tillgångarna frusna efter Londonbomberna 2006
  • Brian David Mitchell - sinnessjuk kidnappare/våldtäktsman (mormon)
  • Brynhild 'Belle Gunness' Stoerseth - massmördade för försäkringspengar, utfordrade sina grisar på farmen med de manliga offren (datumet inte helt säkert men Vågen och partnerskap rimmar väl med brottets natur)
  • Charles Manson - administrerade ökänt kultmord
  • Dulee Johnson - åtalad för våldtäkt (glömt kolla upp hur domen utföll)
  • Gottfrid Svartholm - hacker Pirate Bay
  • Joseph Goebbels - nazist, propagandaminster
  • Lee Harvey Oswald - dömd för mordet på president Kennedy
  • Lynndie England - amerikansk militär, torterade under Irakkriget
  • Niklas Eliasson - våldtäktsmannen i Örebro, 15 (minst) överfall
  • Richard Goldberg - barnförövare, på FBI:s topp 10-lista
  • Robert William Pickton - massmördare (kvinnor)
  • Roger Hedlund - Sverigedemokraternas sekreterare, dömd för misshandel
  • Siamak Boyuki - nätsvindlare
  • Tim Kretschmer - massmördare/självmord
  • Ulf Borgström - Gryningspyromanen

Constanso, torteraren (1 nov 1962) har ett vidrigt horoskop, fallen Mars med Drakhuvudet i Kräftan angriper Sol-Vågen och disponenten underminerar också Solen från sitt skadade läge i Skorpionen! 

Ateisten Nilsson har själv en praktfull härva via ömsesidig reception Vatten/Luft mellan Mars och Venus, båda "skadade" och därmed en Sol-Våg i svår knipa. Även om ateisten inte mördat bokstavligen har religionshistorikern sett helt rätt. Han vet inte vad vetenskaplig debatt är utan sysslar med personangrepp, motsvarande sadistens tortyr innan mordet.

Nästa horoskop i listan som påminner om den hatiske ateisten är Belle Gunness, kvinnan som mördade för att få ut männens livförsäkringar. Här Skorpionens härskare Mars i vinstintresserade Jungfrun och Solen disponerad från en skadad Venus i Skorpionen (själv alltså disponerad av Mars i profittänkandets Jungfru). Ganska lätt att se den karaktärssvackan, med andra ord.

Våldtäktsanklagade idrottsmannen Dulee Johnson har också Vågen disponerad från skadad Venus i Skorpionen (och en övertaggad fullmåne - Månen i Vädren)
Ohederliga datahackaren Gottfrid Svartholm också en Våg med Venus i Skorpionen.

Goebbels Sol disponerad av Venus fallen i hygieniska Jungfrun medan Mars och Saturnus bildar en riktigt illvillig kombination i Skorpionen.

Goldberg, som förgrep sig så mot barn att han hamnade på FBI:s heta lista, har likt Goebbels den bekymmersamma kombinationen av hämmat libido (Saturnus och Mars) och återigen i Vatten. Nu är det en fallen Mars i Kräftan och den angriper förstås den fallna Solen i Vågen (Venus här hemma i Vågen).

Massmördaren Pickton återigen en Sol disponerad från den skadade Venus i Skorpionen. Och f.ö. återigen den störda kombinationen av Mars och Saturnus (fast i Lejonet).

Den våldsbenägne Sverigedemokraten ännu en Våg där Venus ligger i Skorpionen och där Skorpionen i sig är defekt eftersom Mars har fallit i Kräftan och angriper Solen!

SER NI MÖNSTRET ????

Unge massmördaren Tim Kretschmer: Solen disponerad från fallen Venus i Jungfrun (svårt att nå ut och få kontakt med skolkamraterna) och en potentiellt övertaggad Våg (Sol, Måne och skadad Mars).

Gryningspyromanen har passande nog en kombination av Mars och Venus i Skorpionen som bas för Vågen. Dvs, Solens disponent Vågen leker hela tiden med tanken på att sätta eld (Mars) på saker och ting.

Jag har om Mars i härskarläge i Skorpionen fått intrycket att de är väldigt lättirriterade inom sig själva - bara genom att umgås med en tanke eller känsla kan de egga sig till en urladdning (skorpionstinget). Så härskarläge detta är, är positionen "naturligt patologisk" och kräver verkligen ett område där den kan hitta ett vettigt uttryck.

Alla de kommenterade var inte lika perverterade, och även bland dem som inte hade sin Sols disponent Venus fallen i Jungfrun eller skadad i Skorpionen fanns i något fall mordskuld. Charles Mansons horoskop, t.ex., innehöll andra gräsligheter. 

Utanför "heta zonen" hamnar också Oswald där ju det inte alls är säkert att han verkligen var presidentmördare. Detsamma med araben som med 18 andra fick sina bankkonton frysta. Jag vet inte om de befanns skyldiga till mordbomberna - glömde följa upp fallet. 

Hos den kvinnliga yrkessoldaten som torterade fångar i Irak har vi Månen i Kräftan, typiskt för det sinnelagets oförmåga att hålla stånd mot en infekterad miljö. Hon blev en skit för att platsa i soldatgänget och var kanske inte så ond under "normala" omständigheter. 

Notera i hennes fall en mild version av Luft och Vatten i osynk eftersom Måne i Vatten och Sol i Luft indikerar ett "nivåryck" längsmed livsvägen. Med domen lär hon väl nu om inte förr ha vaknat upp ur Vattnets omedvetna nivå till mental klarhet över sina gärningar.

(Omvänt för Fredrik Reinfeldt, vars Måne började så fint i Luft men rasar ner med en Sol i Vatten. Hans ideologi såg snygg ut på pappret (i dess barndom), men längre fram på livsvägen drabbas i praktiken de sårbara (Kräftan = sårbarhet). Obs. Dessa är extremt skissartade betraktelser!)

Det är också typiskt att horoskopen för lindrigare brott, som danskans glädjehuskedja, svenske töntens stöld av en naziskylt och nätbutiksbedragaren inte alls har något med Luft/Vatten-kombinationens dragning åt riktigt vettvilliga tillstånd. 

Nazianhängaren Högström, är som jag skrivit tidigare, bara helt vilse i det ideologiska landskapet med både Sol och Måne i Luft. Hos Tim Kretschmer såg vi förstås att även den konfigurationen har i sig att gå från "air head" till totalt hjärnsläpp, men skolelevens horoskop var i mycket värre kondition än nazistens.

Den hatiske ateisten Nilsson passar i sitt uttryck väl hemma som en mildare form av det vanvett som drev dem i den första, riktigt svåra grupp av sadister, och barnvåldtäktsmän, ledda av själve Goebbels! Vad har Per Mikael Nilsson varit med om i livet som gjort honom till en så låg och grumlig människa? 

Han spelar hyperlogisk men spelet bedrivs i ett omgivande hav av osundhet som vem som helst ser och hör från insidan. Men inte han för han är fånge i en luftbubbla (Solen i Vågen) som verkar i avskildhet från de mörka vattnen som omger honom. Men de läcker in och kontaminera hela hans mentala värld och driver honom att ställa fel frågor och söka fel svar. 

Han är, likt de värsta brottslingarna i vår bonusspaning, besatt. Och han var det redan vid födelsen, eftersom det är denna tid horoskopet är ställt för. Med andra ord är alla denna tokskap en effekt av något han varit med om i ett tidigare liv. De som seglat smidigt genom liven kommer inte tillbaka under så här underliga himlar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Redan när jag först såg bilden av Nilsson, innan jag visste när han var född, och alltså också innan jag läste det första inlägget, tyckte jag han såg obehaglig ut med dessa hårda, kalla ögon. Jag skulle ha gissat på någon huligan el liknande om jag inte visste vem det var. Men man ska ju inte vara fördomsfull och döma folk efter utseendet, så jag nämnde inget om det i min kommentar till förra inlägget, men jag tänkte att det räcker eg bara med att se på bilden av honom och Roger Viklund så ser man skillnaden i kvalitet mellan dem, oavsett sakfrågan...
S

Seaward sa...

Jo, det är nog riktigt. Vissa människor tål inte kameraögats syning och går in i sitt aggressiva "vad-vill-du-mej"-läge. Jag gillar inte heller kameror men löser det genom att se till att helt undvika dem! Jag vill inte ge onda ögat i onödan. :-)