Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 28 maj 2011

Kadhammars pratande håller skandalen vid liv


Aftonbladet 110528


För andra gången på några dagar en AB-journalist som fått Stora Journalistpriset och som ägnar sig på ren smutskastning. Och ännu ett fall av storkorset i Tamas guna. (Här är det andra fallet.) 

Vad är nu detta för trend?

Jag är böjd att tro den korta kommentaren om Kadhammar i svenska Wikipedia, där it-magnaten Johan Staël von Holstein kallar artikelserien som gav skribenten priset ren och skär lögn. Inte för storkorset i mörkrets kvalitet tror jag på honom (fast jag normalt avskyr teknokratin för dess brist på livsfilosofi), utan för att Kadhammar därtill har två förekomster av dissociationsfenomenet - vars fulare uttryck som bekant är desinformation, mytomani och lögnhalsighet, med mera. 

Det är fascinerande att Kadhammar ägnar hela sin krönika åt att tala om andra genom historien som ljugit och alltså maximalt befläcka bilden av kungen genom "skuld via association"-knepet!

AB-rubriken här ovan stämmer alltså inte, det är normalt ett tecken på god uppfostran att inte föda troll eller inte gå i svaromål när människor enbart har ett elakt uppsåt. Spjärna inte mot de ondsinta, fömanade redan Jesus i Bibeln, och den kinesiska filosofin har ägnat en hel utläggning åt hur man retirerar från simpla människor. 

Kinesernas slutsats var mycket snarlik: inte i vrede men dämpad ska reträtten vara när man noterat att man har med patrask att göra. Till patrask måste tyvärr också räknas en stor del av svenska folket som är så dumma att de inte ser att vissa medier skapar deras tankar och inte dem själva, så att de nu ger kungen rekordlåga förtroendesiffror. Folket är per definition idioter, annars skulle de ha individualiserat sig och lämnat anonymitetens brus av tyckande. Vår kung är precis som en kung ska vara, ingen i det här landet verkar ha kunna någon historia.

Kadhammar är emellertid en så alltigenom självförljugen människa att han inte förstår att det är han och övrig press som håller det han kallar skandalen vid liv. Han tjänar in sin lön på att kasta sin osmakliga psyksmörja över kungahuset. 

De här människorna, och nu ska jag viska en hemlighet, kommer att återfödas lagom till någon revolution i någon diktatur, där de får härja en kort sekund innan den mäktiga envåldshärskaren kväser upproret och avrättar mobben. Det är Kadhammars framtid för sina lögner.

Astrologin skrämmer mig ibland, men journalistens horoskop rymmer precis alla tecken på en karaktärslös glidare. Vi har t.ex. den knepiga konjunktionen mellan Solen och Merkurius som binder samman Vatten och Luft. Den har vi sett i olika versioner flera gånger bland lögnare och paranoiker, bl.a. Julian Assange.

Och ännu en gång verkar det sociala mobbarsyndromet som speciellt uppstår när Vattuman och Skorpion kommer samman (här via härskaras ömsesidiga reception) leda till någon slags djupt sittande hat mot vissa personer eller ideologier. Dessa horoskop gränsar mot det psyksjuka, men när individerna gömmer sig i en rasande mobb, eller helt enkelt bland likasinnade, märks inget eftersom alla mer eller mindre är lika störda.

Notera särskilt hans hatiska Skorpion-Måne, totalt empatilös pga Saturnus närvaro (och psykiskt förvirrad pga den oheliga alliansen mellan Luft och Vatten). Rahus personliga ambition gör psyket än underligare och hela denna smörja kastar sig sedan - via Liemannens 270-gradersaspekt - över Jupiter i Lejonet, ett klockrent emblem för den goda härskaren.
Naturligtvis är det här en förgrämd ateist som hatar monarki och kungahus, inte minst för att det är kristendomens försvarare.

Med den onda projektledaren Trägårdh (som smutskastar den populära matteläraren) och som ett snarlikt horoskop har vi här bra exempel på de lägsta bland de låga. Reinfeldt är också en människohatare av rang.

Jag måste nu medvetet börja leta efter storkors i Tamas som varit trevliga och utfört goda livsgärningar! Det här ser ju ut som om bloggen själv mobbar en viss grupp. Men astrologin tycks ha vissa signaturer som i praktiken drar åt vissa håll. 

Kadhammar och Usama bin Ladin, vilken grupp som börjat samlas under särskilt mobbnings- och folkhataraspekten av Vattumannen/Skorpion! Jag påminner mig dock barnprogramledaren (vars namn jag glömt) som erkände att han själv varit en mobbare under tio år som barn och nu gjort avbön. Det går alltså att växa ur den här astrologiska "förbannelsen". Men i kombination med storkorset i Mörkrets kvalitet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.