Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 december 2010

Uri Geller - det mäktiga horoskopet


"Is chaos necessary? Uri Geller in the laboratory."
Amazon - se även slutanmärkning.


Den israeliske mirakelmannen Uri Geller har varit i stan och Aftonbladets reporter berättar om sitt möte. Hade Humanisterna, ledda av den trångsinta skeptikern Christer Sturmark, varit på plats och därtill haft någon känsla för heder, skulle de avveckla organisationen och istället för sitt eviga nej-sägande börja ägna sig åt något samhällsnyttigt, något konstruktivt.

Men det som visas på Aftonbladets foton får inte vara möjligt enligt den utdöda 1800-talsmaterialism som sekulära skeptiker av någon anledning valt att ta som sin utgångspunkt. I den mån fenomen som bryter materialismens heliga kor, t.ex. signallös telepatisk överföring, då har skeptiker inte hederligheten att medge att här finns gåtor att adressera. Istället låtsas man som om experimenten inte existerar eller uppvisat några resultat! (Se t.ex. den här flagranta historierevisionismen.) 

Istället för att bidra till mänsklighetens vetande, ägnar man sig åt de besynnerligaste korståg. I Sturmarks mest praktfulla kalkon hittills skriver och berättar han utförligt om sitt wallraffande som den bästa undersökande journalist (AB). Han har minsann upptäckt att kommunanställda haft en rekreationsträff där ämnet änglar stod i centrum - "på skattebetalarnas bekostnad"! Tala om att ha problem med att välja sina strider.

Låt oss hellre studera ett potent och intressant horoskop i den högre skolan - Uri Gellers! Det här är ett av de mest fantastiska bloggen har studerat, men det gjordes ingen rättvisa i översikten av några udda män. Här är ett par ytterligare kommentarer.



Först: kombinationen av de båda välgörarna, "stora benefaktorn" Jupiter och "lilla ditot" Venus, med psykets planet Månen, är oslagbar. Tilldragelsen blir inte mindre av att den utspelar sig på "luftnivå" och i astrologins viktigaste hus, det första för personen själv och hans kroppsliga utrustning. 

Vågen tillhör i indisk astrologi en av de mest fördelaktiga ascendenter eller personligheter man kan utrustas med (förutsatt att härskaren Venus "fungerar"). Jag ska inte gå in på teknikaliteter här, men Vågen i 1a huset gör att ett flertal andra hus/livsområden gynnas.

För Gellers vidkommande är Venus dessutom hemma i härskarläge i Vågen och kombinationen av Eldhus och Lufttecken ger "hetluft" eller inspirerad tanke. Eller, än mer märkliga kvaliteter som västerlandet ännu har att skriva in på sin kartritning...

Den prominenta Jupiter är viktig av en annan anledning: den disponerar över Solen i jupiteriska tecknet Skytten. Uri Geller har en remarkabelt stark Sol eftersom den är kombinerad med planetära "vännen" Mars (båda har eldnatur).

Nu är Mars visserligen bränd av Solen. Men indisk astrologi lär ut att den brända planeten behåller sin kraft i den inre världen, och detta rimmar med den brittiska mästerastrologen Charles Carter som fann tydliga tecken på förhöjd intelligens då Solen på olika sätt kombinerades med Mars eller Jupiter.

I fallet Geller gäller bådadera! Dessutom upprepas här den ömsesidigt gynnsamma verkan mellan Eld och Luft, nu är det ett Eldtecken som bebor det tredje Lufthuset för mental verksamhet!

Sade någon mentalist? Det är väl värt att notera att skeptiker - människor utan talang - använder ordet i kapacitet av bedrägeri eller illusionism. Enligt den här falangen existerar inga "högre gåvor", allt är bara ett vaket sinnes smarta slutledningar ("cold readings"). 

Skeptiker är i sitt tänkande att direkt jämställa med den störda Merkurius i astrologin, den vi kopplar till bedragare, lögnare och tjuvar. Skeptiker tillhör alltså mänsklighetens lägsta patrask och de kan därför inte se att något annat, något högre, pågår.

Detta högre beskriver astrologin genom Jupiter som polärt ställs mot Merkurius - det simpla intellektet med dess förmåga till såväl information som desinformation. Jupiter är därför inte otippat Lagens, filosofins och religionens signifikator - ämnen svenskar i gemen tycks ha svårt att engagera sig för.

*****

Det krävs inte mycket astrologisk kunskap för att förstå hur extremt favoriserat Uri Gellers födelseögonblick är ur perspektivet av den gudamänniska evolutionen kan ha förberett för planeten jorden. 

Humanisterna och andra vi andra på myrans utvecklingsnivå får ibland besök av sådana här höga själar. De tar mänsklig kropp och tror väl i allt väsentligt själva att de är människor. Vårt intellekt är byggt för jordiska förhållanden och att besinna sin fulla natur skulle kanhända bränna kroppens nervsystem totalt.

Varför ger sig nu Geller på något så prosaiskt som att via mental kraft stimulera en hel nations rökare att höra upp? Kanske är det ett led i Gellers egen mognad och insikt att det himmelska måste möta det jordiskt praktiska. Böja skedar är, när allt kommer omkring, inte särskilt konstruktivt. Som tankeställare har det naturligtvis sin poäng.

Jag har själv sett en arbetsgivare som upptäckte sin förmåga via Gellers berömda tv-program på 70-talet. Jag jobbade i butik vid den tiden och inför mig - intuitivt redan "troende" - och en hårdnackad skeptiker, "smälte" han på rekordtid en handfull teskedar från fikarummet. Jag inspekterade brottytan, den var "grynig", som om metallen svällt upp inifrån. Svårt att förklara närmare.

Skeptikern såg helt förstörd ut men en annan arbetsledare, som tittat in i rummet, bara skrattade. "Så Kurtan är igång igen? Ni skulle se honom på personalfesten. Han slaktade vartenda bestick han la länderna på!" 

Efter den demonstrationen inför egna ögon i övre tonåren, har jag aldrig haft de problem dessa stackars begränsade skeptiker verkar ha med verkligheten som den faktiskt är!

Gellers ofattbart expanderade psyke (Månen + Jupiter) med dess ägandeskap över Solen själv, tycks kunna nå essensen av objekt eller personer och inifrån dem själva manipulera eller hämta information. 

Att detta är möjligt beror förstås på att 1800-talsmaterialismen är felaktig, att Descartes inte hade ett rätt i sitt filosoferande. Det finns egentligen ingen tid och ingen rumslig utsträckning. Gellers Sol är din Sol och min. Vi är alla en och samma på djupet. Det är medvetandet som spelar alla de tricks med oss som gör att vi verkligen tror den här världen är verklig. Att tänka så stort skrämmer nu skiten ur människor. Rädslan skapar skeptikern och när rädsla rullas fram genom många liv får vi inpiskade ateister och allt fulare psykologiska störningar.

Med den insikten hör man hur ofattbart tragiska människor är som vrålar om sin "personliga integritet". De är fast på ruta ett, de vet inte ens vad som menas med individualitet. Deras ego blockerar steget bortom personen.



Anmärkning

Bilden visar kapitlet om Uri Geller i "Mind-Reach - Positive Proof that E.S.P. Exists" (1977) av laserforskarna Russell Targ och Harold Puthoff. I samma bok visar deras studie av synske författaren Richard Bach ("Måsen") ett problem som också Geller hade i Aftonbladets snabbtest: Bach såg rätt bilder för sitt inre öga men tolkningen kunde bli fel.

Ett exempel: Ett skrivbord med ett flygbolags logotyp hängande på väggen bakom ritades väl av Bach, men hans intellekt beslutade sig för att det rörde sig om ett kyrkaltare med ett krucifix på väggen. Häpnadsväckande nära!

Kapitlets titel syftade på att Geller råkade förstöra elektronisk utrustning bara genom att befinna sig i laboratoriet, en effekt han delar med Nobelpristagaren i fysik, Wolfgang Pauli - en man för vilken frågan om parapsykologiska fenomenens existens är helt ointressant. Sök på nätet om Pauli-effekten eller se den här korta texten.

Jag har noterat bloggare så luddiga i tänkandet att de inte ens kan hålla isär Gellers scenshow, som är en blandad kompott som även innehåller vanliga tricks, från den genuina PSI-faktorn som är av intresse här.

Jag förstår uppriktigt inte vilken dönicke AB:s skribent är som förblir lätt skeptisk efter uppvisningen med både sked och telepati. Kanske ännu ett offer för det bloggen kallar det "sataniska syndromet", en tendens man kan förhålla sig till på två sätt: duka under för eller i full medvetenet operera mot.



Tillägg

Se även analysen av mannen som tydligen hatar Geller av hela sitt hjärta, illusionisten James Randi. Han har bedrövligt stört horoskop, lika uselt som Uri Gellers är fyllt av nobless!

1 kommentar:

Anonym sa...

URI GELLER har utsatts för rigorösa vetenskapliga tester och experiment vid Stanford Research Institute (SRI), och många andra vetenskapliga institut, där han under kontrollerade former lyckats bevisa sina paranormala förmågor:

Video: http://www.youtube.com/watch?v=lERbTkN82go
Video: http://www.youtube.com/watch?v=ryYIfNrOM3Y


KLASSIKER - Sveriges Radio intervju med Uri Geller, strax efter hans stora skedböjnings succé i Sverige den 16 februari 1974, på SVT, då tusentals svenskar vittnade om Uris paranormala förmågor.

Bland annat orsakade han att SVT-producenten Karin Falcks gamla trasiga klocka började fungera, där två av visarna böjde sig och den tredje visaren hoppade ut genom glaset på klockan, utan att det ens blev en rispa på glaset:

Lyssna här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1602&artikel=4426780

SÄPO och livvakter i studion under sändningen som ni hör...det var tydligen förenat med risker att Uri Geller inför det skeptiska svenska folket bevisade paranormala fenomen... :)