Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 december 2010

Reepalu, politiker från Helvetet!


SvD har den för svenskar genanta nyheten att institutet uppkallat efter den berömde nazistjägaren Simon Wiesenthal avråder judar från att ens besöka södra Sverige. Det kommenterar också Malmöpolitikern Reepalu i ofördelaktiga ordalag. 

Vid tiden för blogginlägget Reepalu, politiker från Helvetet? (med frågetecken), den 7 mars 2010, hade bloggen ännu inte överblickat sina många studier i jakt på främlingsfientlighetens möjliga signaturer. 

Så skedde emellertid under det gångna året, och utan att upprepa resultaten ännu en gång - individer som identifierat sitt ego med ett eller annat zodiaktecken som befanns skyldiga till trångsynthet blir upprörda! - kan nu konstateras att Reepalus kompletta himmel rymmer båda de symboler som framtonat ur studierna. 

Två ingångar till fördomar och negativ hållning till det "artfrämmande", till främlingen, hittar vi - typiskt nog - i provinsialismens och protektionismens egen symbol Kräftan, samt i den till rasrensning gränsande Jungfrun - ett sanitetssträvande tecken som det finns skäl att tro behärskar de Nya Moderaternas hela tänkande.

I det senare tecknet (för att nu ändå upprepa för engångsbesökaren) har bloggen överraskande nog funnit sinnelagsindikatorn Månen hos allt från de ledande språkrören för sekularism i Humanisterna (en dunkel sekt om någon!) till ledande tyska nazister från 1940-talet förutom en överrepresentation i horoskop för främlingsfientliga politiker.

Astrologins antika symbolsystem måste sägas börja bli förfärande tydligt för dem som, likt företrädare för en reduktivt materialistisk livssyn i princip förnekar allt som just deras minimala förklaringsmodell inte förmår täcka in.

Även om Sverige missat tåget för överskådlig framtid kommer nästa värld att bygga på vishetsprinciper. Dumdryga och inskränkta människor som åberopar "empiri" i tid och otid får finna sig tystade av dem som verkligen leder den västerländska utvecklingen inom vetenskapen, de ledande tänkarna inom kvantfysiken där numera t.o.m. Einsteins "inget över ljusets hastighet" flyttats till arkivet för obsoleta uppfattningar. 

Märkligt nog är det istället antikens tankar som tycks fräschare och mer riktigare än någonsin. Telepati - som den förvända föreningen Humanisterna spillt krut på att förneka genom åren - förefaller kunna rymmas inom en ny framväxande verklighetsbild, och - ännu lite längre fram på vägen - även den härliga gamla astrologin. 

Den politiker som inte förstår den idealistiska filosofin (Platon) och genom denna inser att alla människor hör samman som ett folk och arbetar för en kommande världsregering, har inget i yrket att göra. Sverigedemokraterna tillhör definitivt inte framtiden, de tillhör ett Sverige som borde ha upprustats intellektuellt för länge sedan, långt innan Wiesenthalinstitutet såg sig tvingade att alarmera om den svenska mentalitetens tragiska förfall. 

Den här bloggen har i skymundan (entrétröskeln är hög) pekat mot vårt nationalhoroskop i två år redan. Förfallet har inget med vänster- eller högerpolitik att göra. Ska man nödvändigtvis dikotomisera är frågan: sekularism eller ett samhälle baserat på nämnda vishetsprinciper? De senare kallas inom vetenskapen axiom eller yttersta, inte vidare förklar- eller reducerbara grundprinciper. 

Att lägga sig i den normlösa Marknadens famn och betrakta detta som den givna grundprincipen - som såväl höger och vänster gjort fram till nu - förslår bara inte. Miljöpartiet har åtminstone börjat anslå en helt annan synvinkel. Men alla vet kostnaden, så troligen slirar Sverige med övriga väst ner i avgrunden långt innan övergången till den goda Världsdiktatur som väl ännu ligger några hundra år in i framtiden.

Studera Vattumannens tecken så ser du hur världen kommer att styras framöver! Bemärk att mannen i symbolen är ett senare tillägg, det är urnan eller krukan som är symbolens nyckel. Innebörden ligger i krukans inre rymd. Babylonierna kallade tecknet "Det Stora" och tecknet symboliserar helt enkelt fenomenvärldens rumsliga dimension - universum som en livmoder, precis som de kinesiska taoisterna talade om Den Stora (Mörka) Modern.

Femfaldige hedersdoktorn vid Sorbonne,
Ervin Laszlo,
utvecklar framtidens paradigm.

Människan kommer mycket snart att förstå karmalagarna som styr våra återfödelser och hur Den Stora, Vattumannen, det vill säga rummet eller etern själv - akasha - är lagringsmediet för våra gamla synder och välgärningar! Framtidens svenskar kommer att betrakta Humanisternas livssyn som det dummaste som nästan slog rot i landet. Det märkliga är att de inte vill läsa på och fortbilda sig utan tvärtom söker svartmåla de förnimmelser som ligger i framkant och indikerar vart världen är på väg. (Se senast "ängladebatten" i AB och min kommentar till den.)

2 kommentarer:

Jola sa...

Jag tror du skulle kunna förklara idéerna från Platon, om den goda världsregeringen med mera för att synliggöra den svenska mentaliteten istället för att blott konstatera att den är så.
Det skulle hjälpa mer, så att säga. Speciellt för humanister och empirister som ännu inte anammat kaos-teorier, eller kvantmekaniken.

Seaward sa...

Här ger jag bara öppningarna för den som själv vill utveckla sin uppfattning om åt vilket håll historien rör sig på flera plan - tankemässigt, forskningsmässigt etc.

Det går inte att som fågelmamman tugga maten i förväg hur långt som helst. Förr eller senare måste varje individ som vill hänga med i framkanten börja vika lästid för att bygga sin egen tanke om hur morgondagens globala människa kan komma att se ut.