Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 december 2010

Moderater jagar dammråttor i t-banan


Moderaterna -
vår tids skadedjursutrotare

Alla zodiaktecknen har sitt normala och sitt abnorma uttryck. En tacksam arketyp att studera i vårt invandrarfientliga svenska klimat är Jungfrun, vars planetära korrelat Merkurius representerar skarp urskillningsförmåga, en kapacitet att diskriminera - mellan svart och vitt, mellan betalande i Stockholms tunnelbana och gratisresenärer (DN).

Det är bara när en symbol blir oproportionerlig relativt andra astrologiska faktorer man kan tala om att någon blivit besatt, eller drivs av en omedveten fixering. 

Moderata statsministern Reinfeldt debuterade för svenska folket som mannen som gärna grabbade dammsugaren hemmavid, för att utrota efterhängsna dammkorn. The Exterminator som mjukisman! (Han nämnde aldrig det verkliga skälet till denna jämlika huslighet, att det finns allergi i familjen, men hej, vad väntar ni er av politiker? Kan de instrumentalisera minsta lilla dammkorn, lär de göra så. Sanningen får ni från filosoferna, inte från polariserade politiker.) 

Och se hur den eviga vishetens symboler stämmer - Reinfeldt föddes då renhållningsarbetaren Jungfrun steg som ledande tecken över Stockholms östra horisont! Jag har sett människor, födda under Jungfrun som ledande tecken, förvandla sina bostäder till dockhus, skådebröd, till sanitära laboratoriemiljöer! 

Inte för inte är Jungfrun - oskulden - en katastrof som bara väntar på att hända. För vi vet att motsatser attraheras till varandra och myten lär oss att Persefone strax blev våldtagen av den mörke Hades. Jakten på dessa dammkorn är alltså vad som skapar dem! Klassisk antik vishet.

Jag noterade roat att Nya Moderaterna föddes år 2005 under precis samma ledande symbol och nu hade hela helvetet av negativ diskrimination brutit ut inom partiet. 

För inse, stjärnhimmelen återspeglar på ett principiellt plan våra tankar och handlingar, stjärnhimmelen är bara en något mer avlägsen projektion av den Världssjäl vi alla tillsammans utgör. Antikens människor kom underfund med relationen människa/värld vilket underbegåvade grupper som Humanisterna inte ens är i närheten av. De har nämligen dumförklarat religion och allt före 1600-talet som fantasi och sagor och har nu föresatt sig att uppfinna hjulet på nytt! Det finns verkligen idioter bland oss!

Diskrimination är alltid negativ eftersom den fixerar sig vid det som separerar en företeelse - t.ex. en människa - från en annan. Detta förklarar varför Månen (instinkt) i Jungfrun är så påfallande tydlig bland brottsdömda, tyska nazister från Andra världskriget och en allmän samling främlingsfientliga individer. Bloggen har alltså hittat samma tendens i tre olika ministudier, varav den på dömda brottslingar ändå omfattade så pass många som 200 horoskop.

Bloggen kan således sägas ha validerat den antika tesen, att Merkurius (och särskilt i dess jordbundna fas i Jungfrun) ger pragmatikerns (anti-intellektualistens) kritisk-åtskiljande intellekt. 

Det är alltså just det äpple Adam och Eva åt i Paradiset och som gjorde dem kapabla att skilja "gott" från "ont" - förmågan att dikotomisera - som hos de svagaste i en befolkning blir ett missbruk av intellektet. 

Humanisterna t.ex., som demoniserar mänsklighetens idéhistoria före den punkt de själva känner för att identifiera sig med, eller enkla människors intellektsmissbruk som består i frestelsen att tanklöst bara peka finger mot den mörkhyade som problemet, när det i själva verket är den som pekar som är problemet! 

(Att reklambranschen belönar en annonskampanj som hävdar att det är "fint att peka", visar hur en Merkurius som tappat proportionaliteten, kommunikationsindustrin, söker lobba för sig själv. Att peka ÄR att diskriminera, men om diskrimineringen är av godo eller ondo kan bara avgöras av ett större sammanhang.)



Nya Moderaterna saknar förstånd att leda Sverige mot framtiden. Inte bara är det negativt-kritiska "jungfruliga" överbetonat i "pånyttfödelsehoroskopet" - förmågan till att uppleva harmoni med sin omvärld är extremt klen på grund av att kärlekens och medmänsklighetens Venus har "fallit" i kritikerns domän - och denna domän är således det ledande tecknet. 

Venus humanitet förefaller helt ur spår då den dömts ut tillsammans med den bestraffade Draksvansen! Och partiets indikation om Intelligens, Solen, står i exilens 12e hus! Aj aj aj - vilken totalbild som tar form inför vår bästa blick!

Vi måste räkna med vettlösa idéer från det här partiet efter dess nystart högsommaren 2005. Snart nog fick Sverige se och uppleva t.ex. Reinfeldts sjukvårdsreform som lustigt nog direkt relaterar till astrologins 12e hus i bemärkelsen "exil pga. sjukdom eller mental debilitet.

När Dagens Nyheter nu skriver om moderaternas jakt på plankare i Stockholms tunnelbana - en ohyggligt liten del av lokaltrafikens i huvudsak betalande resenärer, ser vi ännu en gång ett parti av mentalt debila människor, folk som inte kan sluta rusa nedför diskrimineringens eller utmönstringens väg ens när dammråttorna blivit uppsugna, utan nu flänger efter vartenda dammkorn för att eliminera det.

Bloggen har noterat att Sveriges kollektiva öde slavar under en "ond demon" sedan flera år. Hur ska svenskarna kunna lära sig något nytt om sig själva om deras politiska representanter drivs av omedvetna fixeringar?

Landet är ett skämt - och vi skämmer ut oss mer och mer internationellt. 19 timmars betänketid för att konstatera det uppenbara, skadliga glassdörrar i tunnelbanan - dessa är bara två tecken i tiden som det diskriminerande intellektet som verkar ur Vishetens Vidare Kontext inte ens behöver anstränga sig för att få syn på. 

Dårskapen i den till total egoism syftande moderata politiken hörs överallt. Skärp till er, alla åt vänster, och formulera en tidlös filosofi och en människosyn som är värdigare än moderaternas försök att stärka den dolda makthavaren Storkapitalisten via den anrika metoden "härska genom att söndra" (här: urskilja, separera, sälja ut statens innehav). 

Det är så uppenbart att Moderaterna tappat perspektivet på framtiden och den reduktivt-eliminerande merkuriska process jag här sökt teckna kommer inte att höra upp förrän nationens tillgångar är helt förstörda, finmalda och oigenkänneliga - utsålda! 

Om Nya Moderaterna är ett rent stolpskott ur perspektiv många inte ens minns längre att man kan inta, är svensken själv också så korttänkt att hon blundar för helheten och de längre perspektiven bara hon får en liten men omedelbar gratifikation, en liten muta i formen av en ringa skattelindring! Det är ju mutprincipen Moderaterna själva följer - därav deras mörkläggning av vem som beställer den här galna samhällsnedbrytarpolitiken.

Tänk vilka vyer en dåres jakt på damm i tunnelbanan kan uppenbara för den som vill se.


*****



Rekommenderad läsning för alla moderater och andra offer för myten om jagets centralitet. Konfucius tankar om vad en ädel människa är och vilka perspektiv på tillvaron hon odlar tillhör världslitteraturens definitiva textsamlingar. Men hur många yngre svenska politiker är ens medvetna om den? 

De förstår inte ens varför en legitim härskare i dagsläget måste vila i den tidlösa visheten för att bryta upp nationalistiska celler. De har inte förstått Hegel och hans föregångare om Tidsanden. 

Talet om Zeitgeist går ytterst tillbaka på fornkulturerna som upptäckte (långt innan Platon) att vi faktiskt verkar i samklang med ett vist universum som med matematisk regelbundenhet introducerar nya motiv. Den som inte ser det globala unifierade människosläktet komma utan spiller energi på separatistiska åtgärder i smått och stort, har sannerligen inte förstått något alls!

Arthur Wales översättning från 1938 brukar anses för den litterärt mästerliga, men den från 1893 av James Legge (faksimilutgåvan på bild är från 1971) innehåller en omfattande notapparat och originaltexten med vacker kinesisk kalligrafi.

Wang-sun Chia asked about the meaning of the saying,

"Better pay court to the stove
Then pay court to the Shrine."

The Master said, It is not true. He who has put himself in the wrong with Heaven has no means of expiation left.

Waley, Book III, saying 14

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att miljöpartiets partistöd skall växlas ut i sedlar och läggas i en tunna som placeras i något hörn på Sergels torg. Där skall partistödet få ligga obevakat i en vecka innan tunnan skickas vidare till partiet.