Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 december 2009

Brittany Murphy - tillägg

Den alarmerande attacken från Mars-i-Vatten mot Solen-i-Luft (dissociation) jag noterade från första början tar nu också form i medierna vartefter orden om vårt "lilla solsken" nu börjar ersättas av sanningen om hur Brittany Murphy egentligen mådde:
Men de senaste åren har det gått utför. Det var alltid något med henne som var fel. Hon hade många inre demoner, säger en vän till People.com.

Expressen
Faktum är att jag en gång kände en människa, född medan Mars i Kräftan attackerade Solen i Vågen som skämtsamt brukade tala om sina egna "inre demoner"...

Föga anar människor av idag att demoner faktiskt existerar även utanför filmernas värld! Astrologin beskriver dem som syndrom eller komplex - transpersonella krafter. De är av olika styrka men kan ta en människa i besittning så att man helt "snöar in" och "rids av maran". Detta är att vara besatt. Den här bloggen har från första början aviserat att mötet med Vatten och Luft kan ge komplicerade mentala fenomen som kan kräva noggrann bearbetning.

I ett fall noterade jag t.ex. en Sol-Våg vars disponent stod i Vatten, och där Venus i sin tur disponerades av en Mars i Luft. Vad om den lasagne-varvningen av Luft och Vatten!? Personen är idag frisk men var en tid av sitt liv schizofreniförklarad. Läkarvetenskap, sekulära humanister och allmänna skeptiker lever i en grundlös fantasi att astrologin skulle tillhöra det förgångna. De är helt ovetande om det djup metoden famnar.

Astrologin å sin sida ser och förstår det sjukdomstillstånd som den positivistiska materialismen representerar. Det kan beskrivas så enkelt som att den famlar i totalt mörker i Jordelementet. Samtidigt förnekar materialismen att det skulle finnas 3/4-delar till som den inte ens i princip kan komma åt via den empiriska metoden för kunskapsproduktion. Därmed är inget tillfrisknande inom synhåll.

Inte undra på att antikens tänkare, som var medvetna om att astrologiska krafter faktiskt existerar, sökte efter vägar att upphöja människoanden över dessa sorgliga tillstånd som i dagens mänsklighet snarast betraktas som normalt.

Brittanys horoskop här (nytt fönster).


*****

Vid genomsökning av cirka 3.400 kända personer hittades följande 27 med Mars attack från det undermedvetna Vattnet (Kräftan) mot den aktiva livskraften och mentaliseringen (Solen-i-Vågen).

Något tydligt mönster går inte att urskilja, men ändå en viss tendens till mentala hälsoproblem. För att citera Neil Young: "Sometimes I just go rambling on, 'till all my friends are gone... (But I) Got a will to love."

  • Adolfo De Jesus Constanzo - bisexuell mördare och torterare
  • Alexander Neill - känd för teorin om "låt gå"-uppfostran av barn
  • Alexandra David-Neel - äventyrerska och resenär i Tibet i början av 1900-talet. Av vissa ansedd som mentalt otillräknelig.
  • Anni-Frid Lyngstad - "tyskbarnet" som fick börja om i Sverige och lyckades bra!
  • Arthur Miller - författare, gift med katastrofen Marilyn Monroe
  • Brittany Murphy - som sagt
  • Camilla Henemark - känd från Army of Wackos
  • Carina Berg - berättar gärna i pressen om hur hon krisar på olika sätt
  • Carlos II - inavlad spansk kung, dog vid 38 efter ett sjukligt liv
  • Daniel Ortega - vänsterpresident i Nicaragua
  • Demi Moore - trailer trash som tog revansch - har "aldrig plastikopererat sig"
  • Donald Roeser/Buck Dharma - gitarrist i hårdocksbandet Blue Öyster Cult (70-tal)
  • Erin Sullivan - nätastrolog
  • Evander Holyfield - boxare
  • Henry Winkler - skådespelare
  • Hillary Clinton - presidenthustru med problematisk make
  • Lee Meredith - skådespelare ("svenska Ulla" i The Producers)
  • Luciano/Jepther McClymont - reggaesångare
  • Maggie Gyllenhaal - skådespelare
  • Max Stirner - nihilismens (gudsförnekandets) fader, materialistisk/anarkistisk filosof
  • Minnie Riperton - sångerska, dog bara 32 år gammal - liksom Brittany
  • Neil Young - diabetessjuk rocksångare, mobbad som barn, nära döden flera gånger
  • Richard Goldberg - pedofil, på FBI:s Topp tio-lista
  • Robert Monroe - "Ut ur kroppen-resandets fader" (trodde han var mentalsjuk)
  • Roland Barthes - litteraturkritiker, vek hälsa, TBC i lungorna, troligen homo
  • Samuel Coleridge - poet, levde ett plågat, degraderat och nedbrytande liv, men också andligt insiktsfull

2 kommentarer:

Magnus sa...

Kanske skulle vara intressant att kolla upp den forne hip-hop stjärnan ol' dirty bastard född 15 nov (vet inte om han var sol-våg då?) som avled plötsligt 2 dagar innan sin födelsedag 2004

Seaward sa...

Knäckande svårt fall! Vid lunch, New York-tid, byter siderisk Sol från Vågen till förgiftningsdödens tecken Skorpionen!

Samtidigt ser jag på Wikipedia att dödsfallet inte berodde på Vågens "veka liv", hjärtat (uppgiften att Brittany hade diabetes är en annan "klassiker" för Vågen), utan på en dödlig blandning av kokain och en receptbelagd medicin.

Ska vi gissa att han föddes efter lunch så vi har Skorpionens gift som det hans Sol aktivt arbetade mot i sitt liv? Ett äkta bad ass som beskriver just vad Skorpionens tecken handlar om!

Dessutom låg Månen sannolikt i Lejonet - "drama queen"-effekten, överdrivandet av kontrasten mellan ljus och mörker. Jfr Foxy Knox horoskop!

Död och tragedi och bitterhet följer ofta dessa horoskop där livets Lejon mäter sig mot dödens Skorpion!

Intressant fall du hittade, där.