Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 mars 2012

Stockholms näringsliv skadebegränsar




Det har inte ens förflutit ett dygn sedan Stockholms stad drog ett löjets skimmer över sig internationellt efter att ha uppträtt på en krösusmässa med devisen, "Stockholm Capital of Scandinavia". (DN, SvD, SvD2)

Någon - kanske moderata finansborgarrådet Sten Nordin - verkar blixtsnabbt ha beställt en artikel av SvD (3) för att begränsa goodwill-skadan. Nu ska särskilt SvD:s läsare i huvudstaden boosta egot igen efter att ha ertappats som de egocentriska kukhuvuden många av dem är genom det synnerligen obegåvade pr-greppet.

Jag gör en radikal sväng i medvetandet (själens inre landskap är idel intuition) och kopplar den "nyttiga idiot" som uppdrogs att snabbt skriva något upplyftande om hur populärt Stockholm är i utlänningens ögon med just Sten Nordin. 

Och minsann, det är inte utan att man ser hur astrologin knyter direkta linjer mellan en potentiell beställare och propagandans utförare:


Sten Nordin: Solen i Vattumannen, Månen i Väduren


Journalisten: Solen i Väduren, Månen i Vattumannen


Som tvillingsjälar - Sol och Måne korskopplade mellan himlarna för en variant på den så kallade ömsesidig receptionen där två "hus" söker stärka varandra inbördes.

Särskilt iögonenfallande är hur journalistens materialistiska kommunikations- och handelsmannaplanet Merkurius (Oxen = pengar)  står i en ohelig och degraderande förening med omoraliska Mars i det vinklade perspektivets Vädur och inte minst med den hånleende Satan (stjärnan Algol) i mitten på den här egenmäktiga och vridna störningen.

Bloggens regelbundna besökare kan räkna ut resten själva.

Jämför gärna hur schlagerdeltagaren Sara Li hade Venus med Satan för en passande representation av sin koppling till den i medierna svårt demoniserade Ranelid. Den här journalisten står alltså i kontakt med "sataniska pengar" som sin uppdragsgivare. Att sedan gå till horoskopet för Svenskt Näringsliv ger den sista pusselbiten. Djävulen slår klorna i dem som inte vakar över sin tankevärld!

Detta är astrologi på hög nivå, efter att man slutat betvivla systemets förmåga att synliggöra verkligheten på ett principiellt plan och faktiskt följer spåren dit de leder....

*****


Anmärkning. Notera att Algol eller Satans huvud knappast låter sig förutsägas, ibland drabbas man av den via association, ibland blir man själv en aktiv satan som förespråkar det Djävulen alltid vill: separera själen från dess medvetenhet och få den att försjunka i blind sinnesrelaterad materialism.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Denna larviga slogan har tyvärr använts ända sen 2005 och blev JO-anmäld 2009. Men tydligen lämnade JO anmälan utan åtgärd. http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2012/03/15/7543353-manga-skams-over-stockholms-faniga-slogan/ Tycker Stockholm borde marknadsföra sig som "Little New York" istället... de finns t ex söderbor som är så amerikaniserade att de vill att området vid nedre Ringvägen ska heta Lower Ring Side.

Noterar att finansborgarrådet är född samma dag som Ted Gärdestad...
S

Seaward sa...

Det var mer än jag kände till om den stad jag bor i !!! Kopplingarna till Gärdestad, samma år-månad-dag till trots, undslipper mig. Men artisten drogs ju mot sekterism och nog beter sig stockholmsmoderater minst sagt sekteristiskt åt...

Anonym sa...

En okunskap att vara glad åt... du lämnar kanske inte stan så ofta, för jag har läst att det står skyltar vid infarterna med "Welcome to Stockholm - the capital of Scandinavia". Det blev också en del uppmärksamhet i medierna i samband med anmälan, tidningar förstås, men även Godmorgon Världen och annat. http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/sok/text-capital+of+scandinavia/

Det låg nog "sekterism" inskrivet på himlen runt det datumet, för jag vet en person född dagen efter som i vuxen ålder gick med i Jehovas vittnen...
S

Seaward sa...

Ja titta! Jag har haft en känsla av att väldigt mycket Tamas guna attraheras av "normer" och "fixerade rutiner" - väldigt typiskt för sekten.

Anonym sa...

Apropå ingenting av ovanstående så fick jag av en slump syn på en bild av Sven-Ove Hansson, VoFs mobbninganklagade grundare, med Platon i näven! :-) Han är ju filosof och yttrar sig om affären med FOI och Saudiarabien ur moralisk synpunkt där han återger en dialog ur Staten. Det är inte svårt att hålla med både Svensson och Sokrates som citeras, men jag undrar vad Hansson skulle tycka om dina utläggningar av Platon här... http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=415 (4.58 kommer Hansson)
S

Seaward sa...

Människan är komplex - fragment av många liv samverkar under ytan... Här finns både skurkar och helgon. Jag har varit både krass ateist och troende, vad det verkar. Den här bloggens platonism är kanske inte Platons egen så mycket som hans 3-500 år senare uttolkare, när Platonismen i fått en mer mystiskt och nästan religiös anstrykning...

Anonym sa...

Men en gång i tiden var ju Stockholm faktiskt Nordens medelpunkt, runt slutet av 1600-början av 1700-talet, Sverige, Norge Finland baltstaterna samt ialla fall nordligaste Tyskland. Inte för att jag hyllar den barbariska tiden, intressant bara varför nån hyllar den milt sagt vansinniga tiden...Danmark var faktiskt inte med,hörde nog mer till england, vore intressant att se i backspegeln om detta men tack ialla fall för dina nyheter från kosmos, behövs mer än vad många tror...

Anonym sa...

Undrar vad Platon själv skulle ha tyckt om dig och Hansson, och era respektive synsätt... ;-)
S