Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 mars 2012

Innevarande Saturnus enligt tropisk zodiak

Bara en kort kommentar till Saturnus nyliga ingress (nov 2011) i den sideriska Vågen och det moraliska uppvaknande som skedde nästan omedelbart på Wall Street (och nu i Sverige med socialdemokratins återkomst som landets största parti).

Enligt den tropiska - västerländska - zodiaken nådde Saturnus Vågen redan i oktober 2009. Frågan är om man ska räkna den arabiska våren och ett antal diktaturers fall som yttringar för den upphöjda Saturnus i den tropiska Vågen. Då kan västzodiaken synas plocka en tydlig poäng!

Range of search: 1.01.2008 - 1.01.2016
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.lib

Realization intervals (begin - end):
30.10.2009  0:00 (GMT+1) -  7.04.2010  0:00 (GMT+1)
22.07.2010  0:00 (GMT+1) -  5.10.2012  0:00 (GMT+1)

(Jag bortser här från den djupare, västerländska manipulationen av t.ex. sakernas tillstånd i Libyen - jag är för dåligt påläst.)

Enligt den sideriska zodiaken är emellertid folkresningarna ett uttryck för Saturnus passage genom Jungfrun, och som jag skrev i inlägget om årets perfekta svenska schlagervinnare illustrerar den färska Saturnus-Vågen perfekt klarheten i vinnarlåten jämfört med den, tyvärr, jolmiga och jordbrunt tråkiga egosoppa Anna Bergendahl framförde 2010. I texten hördes trötta bilder som att "trampa på i gamla hjulspår" och en enerverande egocentrism: "this is MY life". Var finns Vågens "jag OCH du" i den låten? Det var bara ett "JAG och min rätt att vara vad JAG vill".

På samma sätt skulle man därför säga att den arabiska våren uttryckte folkets trots mot just egocentriska "jungfru-styren" - diktaturer som ligger ett litet men avgörande steg innan Vågens sanna känsla för balanserade allianser dagats.

Den sideriska zodiaken har därför rätt: det är först nu i själva mörkrets hjärta - Wall Street - som man börjar fundera över den orimliga rikedomen som vissa skapar sig.

Man kan säga att Occupy Wall Street-manifestationen, som rullade igång den 17 september med den sideriska Saturnus i slutet av Jungfrun, har ett mäktigt argument i bakfickan. 

För midnatt den 15 november, när New York-polisen körde bort demonstranterna från sin park, var det dygn då Saturnus nådde 00:00 av den sideriska Vågen! Demonstranterna sades vara välkomna att återvända så fort parken blivit sanerad, ett i mina öron "rättrådigt beslut" från Saturnus, den "absoluta överheten"!


Men på ett djupare plan kanske man kan säga att det var i samma ögonblick ockupanterna avhystes som Wall Street verkligen började fundera över sin obalans, vilket redan den 17 januari resulterade i Morgan Stanleys besked om sänkta bonusar.

Med tanke på att Lahiri ayanamsa bara är en av möjliga placeringar i rymden av zodiaktecknens gränser, är det förstås slående att den metod för att lokalisera zodiaken i rymden som indiska staten valt ger detta exakta besked. Det vill säga, OM man anser att avhysningen av proteströrelsen samtidigt var en vändpunkt för världen och en början på nytänket om vad som är balans, mått och proportion inom bankvärlden.

Skulle denna dag vara viktigare än det föregående året av folkprotester i arabländer? Ja, för USA är den Stora Satan på jorden och här börjar den visa signaler på sund medvetenhet om rätt och fel i finansvärlden.

*****

Se också föregående inlägg om Mörkade partibidrag vs. redovisade vd-löner.



Inga kommentarer: