Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 mars 2012

EU inget för folket

[Obs, ett längre inlägg på 2300 ord.]

Trodde ni grekerna var de enda under press i Europa? Regeringen Reinfeldt har i begränsad skala infört samma verklighet i Sverige för att skrämma till tystnad och foglighet inför medelklassens kommande statussänkning!

Lissabonfördraget som tecknades den 19 december 2007 var slutet för Europa som en god plats för människan att vara. Fredrik Reinfeldt låtsades i höstas osäker i EMU-frågan, men som dagens politiska ledare i Aftonbladet säger, var detta spiken i kistan för alla svenskar och andra nationaliteter inom EU. (Se även SvD: "Så skapas ett tyskt Europa")

Om jag kallat den cyniska ideologi som ömsom går under namnet ekonomism (penningen inte människan i centrum) och ömsom marknadsliberalism för Rovkapitalism, är det inte en överdrift. AB-krönikören Olle Svenning återger en av Europas främsta statsvetare som konstaterar att,

De ekonomiska målen är stabilitet och låg inflation, däremot är full sysselsättning bortdefinierad. Regeringar inom EU ges inte ens något val; de måste underkasta sig de tvingande ekonomiska disciplinreglerna, vilka de sociala följderna än blir. Reglerna fastställs av (och för att tillgodose) finansmarknaderna. (min emfas)

I morgon påbörjar jag ofrivilligt ett slavkontrakt kallat fas 3, vars arkitekter är regeringen Reinfeldt. Reglerna går ut på att skuldbelägga enskilda arbetslösa och belöna arbetsgivare. Samma arbetsgivare och fas 3-anordnare som inte ville ge min ansökan en närmare titt för att jag kanske ansågs för gammal för arbetsteamet för nu åtnjuta mina kunskaper utan att betala någon lön alls. Istället bjussar regeringen Reinfeldt arbetsgivaren på 5000 kronor i månaden i fickpengar för att besväret att ställa fram en stol i ett hörn av arbetslokalen. 

Men det är bara en liten del av den här uttänkta djävulskapen. En annan sida man inte får missa är att Reinfeldt inte VELAT kompensera de arbetslösa för inflation och ökade levnadsomkostnader under sina sex år vid makten. Han har avsiktligen velat bygga en klyfta som ska skrämma medelklassen från att ställa några krav på sina arbetsgivare, nu när han lurat dem att lämna a-kassetryggheten genom chockhöjda avgifter. Ingen vill falla ner i det svarta hål Reinfeldt har byggt in i samhällsstrukturen.

För undertecknad, en akademiker för "gammal" för den hårt diskriminerande svenska arbetsmarknaden, bosatt i Stockholm i en liten tvåa och med studieskulder kvar, betyder Reinfeldts sexåriga frysning av arbetslöshetsersättningen 1600 disponibla kronor efter fasta utgifter. Notera att fattiggränsen är 2800 kronor. Detta ska räcka till mat och tandkräm och kanske t.o.m. lite guldkant då och då som en Reinfeldt-subventionerad hamburgare på McDonalds...

Men 1600 är ganska exakt vad måltiderna på en lunchrestaurang på gångavstånd från fas 3-anordnaren kostar. Regeringen Reinfeldts uttryckliga målsättning med sin inhumana "arbetslinje" - det medelklassen som mutades med små skattesänkningar inte törs fundera över - är följande: 

Människor som försöker överleva på ett mål mat om dagen kommer snabbt att minska sina löneanspråk för att komma ur fas 3-helvetet och därmed hjälpa Reinfeldt hjälpa Rovkapitalismen att göra Sverige till ett generellt låglönesamhälle alternativt ett två tredjedelssamhälle! (Att rädda det fascinerande varumärket SAAB, det intresserade inte regeringen. Men vifta med oetiska oljepengar från en diktatur, då är moderaterna genast på hugget - bakom sekretessen.)

Att Reinfeldt och Borg både är galna, med en förvriden pennalistisk marknadspolitik, omvittnar det faktum att bara 15% av dem som fallit in i fas 3 kommer ur helvetet och tillbaka till arbetsmarknaden. Regeringen Reinfeldt håller mer än 100 000 svenskar EKONOMISK GISSLAN för att skrämma övrig befolkning till tyst samtycke med politiken. Läs den avhoppade moderatkvinnans bok "Knapptryckarkompaniet" och förstå vilket märklig främling som styr Sverige, en man som tydligen aldrig blev integrerad med svenska folket och därför hatar det i lönndom.

Detta är inte värt att kallas arbetsmarknadspolitik, detta är frukten av en mycket sjuk människas tankar om svensken som lat och alltför villig till bidrag. Nu har Reinfeldt själv skapat SIN version av ett bidrags-Sverige, men det är en bisarr och äcklande variant han kommit upp med.

Inte konstigt att den lilla mannen på gaten tiger och låtsas som det regnar och gör sig passivt medskyldig till Ondskans Välde i Sverige. En människa i medelklassen sitter sannerligen inte säkert. Skulle hon bli sjuk eller förlora jobbet är hon genast halvt nere i det svarta hål regeringen Reinfeldt skapat genom att trasa sönder landets välfärdssystem - för att sedan skrodera om effektiv borgerlig arbetspolitik (vilket vi nu vet var en lögn) och om skattesänkningar den enskilde önskar att han aldrig röstat för den oundvikliga dag något skiter sig i den inrutade medelklasslunken. Den dagen det plötsligt visar sig att samhället har försvunnit!

För en långtidsarbetslös i Stockholm att ta sig till en fas 3-förvaringsplats bortom gångavstånd kräver dessutom ett busskort om 790 kronor. Uppenbarligen vet Arbetsförmedlingen att de tvingar människor in i helvetet, för när jag förde det egna scenariot på tal trollade handläggaren genast fram ett busskort ur rockärmen! 

Men det löser fortfarande inte problemet med att överleva på ett mål mat om dagen! Eller möjligen två mål mat om dagen - om man generar sin fas 3-arbetsgivare genom att ta med sig de torra brödsmulor man dagligen äter för att få ekonomin att gå ihop under arbetslöshet! Allt medan han får en fullgod gratis arbetskraft och därtill en fickpeng om 5000 i månaden för besväret. 

Så vidrigt ser idag Sverige ut under Reinfeldts "chockdoktrin" för att lära svenskarna vad medlemskap i EU kommer att bli i framtiden.

Ett monstruöst samhälle där tumskruvarna kommer att dras åt än hårdare utifrån vad Europa dikterar. Och med en Reinfeldt i regeringsställning spelar det ingen roll högern tog över en stabil ekonomi från socialdemokraterna, vi ser hur illa det gått för landet redan nu. 

Det kommer att bli rent klasskrig i Sverige inom några år, de fattiga kommer att elda upp hemmen för dem på Solsidan. Reinfeldt bär Fan inom sig och till sist kommer verkligheten att reagera på vanvården av landets humankapital.

Men det finns ju socialbidrag, säger någon? Och spela med i den fattigdomsroll regeringen tvingar in människor i? För det onda system som designats för att serva Rovkapitalismen lågavlönad eller helt gratis arbetskraft?

Tack, jag svälter hellre än träda in i den roll Reinfeldts svårt sjuka hjärna tänkt ut åt "det sovande" och "mentalt handikappade" svenska folket. Jag tänker inte hjälpa honom realisera den fulla ologiken i hans förvirrade ideologi: det ju var bidragsberoendet han påstod sig vilja avskaffa. Bättre att med detta exempel vittna om hur bisarr hans "arbetslinje" är.

*****

Nyckelhoroskopet i den här frågan är det för Lissabonfördraget, signerat den 13 december 2007. Där tog Europa steget in i total livegenskap under Penningen (här i formen av euro) och människan blev bara en slav under de ekonomistiska betraktelser som räknenissar av Borgs och Reinfeldts typ håller fast vid som Guds tio bud. 

En värld där människor, naturligtvis, är utbytbara. En värld utan demokrati eller människovärde. (Man undrar just hur Löfven, tillväxtskramaren som valts som ny partiledare för (s), ska klara att hantera frågor så här stora - de rör faktiskt hela vår existens, tankarna om vad våra människoliv ska handla om.)

Fördraget tecknades någon gång under dagen men jag har inte lyckats hitta den exakta tidpunkten. Med tanke på att ödet signalerar sin vilja på olika magnituder, duger därför midnatt för våra syften. Här öppnas dörren för det nya dygnet och allt vad det kommer att bära i sitt sköte ligger som ett frö i horoskopet. Det går att utläsa mycket även ur ett horoskop för hela dygnet.



Överkurshoroskop till jämförelse (David Camerons veto):




Enligt EU:s egen innehållsbeskrivning av Lissabonfördraget (se länk ovan), tycks det centrala vara att medlemsländer själva kan föreslå förändringar i EU-lagstiftningen (demokratisering), men den alltid lika kunnige och mångordige kommentatören i AB:s läsarspalt, Christer Brandt, ser den här dagen som en dödsstöt för Europas medlemsländer. De här orden är värda att återge:
EU har aldrig varit ett projekt för Europas folk och demokrati. Det är skapat i sin grund av en politisk makt och affärselit. Allt sedan 1947 har det maskerats med olika fördrag steg för steg. I 65 år har eliten varit verksam. Samhällsprincipen bygger på fria flöden av kapital, varor, arbetskraft och tjänster. Det sociala protokollet finns inte med. Att skall utgöra ett monetär[t] system.

Horoskopet för midnatt bekräftar Brandts "onda läsart"!

Härskaren till de monetära husen två och elva är här en och densamma: "handelsmannen" eller "flödets" Merkurius. (Flöde som i kommunikationsflöde eller kapitalflöde.) 

I det här horoskopet förkläder sig således Mammon en av Satans små demoner och villiga tjänare till Skrivaren Merkurius - skrivna kontrakt, avtal etc,

Merkurius befinner sig i "ömsesidig reception" då den gästar Skorpionen medan korruptionens herre Mars går på besök i det onda elfte huset för "förmögenhetsansamling". Dessutom utlöser receptionen myglarens eller dubbelsidighetens "dissociation" mellan Luft och Vatten. Vi har nyligen sett Sten Tolgfors söka mygla sig bort ur problemet med Sveriges vapenaffärer med en diktatur. Hela hans horoskop dignade under Luft som dränktes av Vatten och vice versa! Lissabonfördraget sägs vara svår läsning även för dem betalda att förstå sådana här saker, och ger således "dissociationssyndromet" en helt ny innebörd! Dygnet talar om desinformation på högsta nivå - i stil med det uttryck man kan se hos illusionister som fintar bort publiken med listiga hand- och kroppsrörelser.

Intressant nog maskeras också envåldsprincipens Saturnus, stigande i öster, av den halshuggna Draksvansen som stiger med den i härskarens tecken Lejonet. AB-skribenten kallar EU, som det kommit att arta sig, för den postuma segerns för den onda Margaret Thatchers inhumana marknadsliberalism. Också Thatcher föddes då Saturnus var i stigande i öster, men utan att vara dold bakom den mörkläggande eller isolerande Draksvansen. 

Thatcher var åtminstone rak med det svin hon var och på synen att det är okej att offra människor - många människor! - för skrivbordsprodukten, det monetära system som är den enda verkligheten inom den pseudoreligion som kallas Ekonomism och som fattiga själar som Reinfeldt och Borg bekänner sig till. AB:s Svenning påminner om att det ju är 16 miljoner arbetslösa i Europa, många helt utan försörjning eftersom högerfascismen har slagit klorna i nästan varje land.

Men Danmark nyktrade nyligen till och kastade ut ett tioårigt rasiststyre till förmån för socialdemokratin, och Norge har också socialdemokrater vid rodret. Ska också svenskarna visa sig intelligenta nog att förstå vad regeringen Reinfeldt gjort sig skyldiga till under sex år av medvetet vanstyre?

*****

I slutet av första andningen måste jag få återge AB-läsaren Göran Börjessons kommentar i anslutning till Svennings artikel, förunderligt klarsynt:

Göran Börjesson · Toppkommentator · Gymnasium Simrishamn Komvux
Vem vill bli som den borgerliga medelklassen som på 30-talet körde sina barn till pianolektioner och lade aldrig märke till koncentrationslägren som växte upp som svampar ur jorden runt omkring dem.

Ingenting kommer arr förändras förrän borgarna föstår att de inte har några problemen med informationen. De har problem med verkligheten.

Idag ser vi kapitalets servila tjänare i full karriär, hänsynslös, giriga, egoistiska och totalt utan respekt för demokratin eller barmhärtigaheten.

Det går att väcka en som sover men det är totalt omöjligt att väcka en som låtsas sova.

Allmänhete[ns] raseri är en mäktig, omdanande kraft. Historien är inte slut. Vi skapar den här och nu! För idag bär vinden med sig en omänsklig stank av facism.

*****

Andra andningen - en djupare astrologisk analys.

Jag kommenterade enbart horoskopet ur perspektivet av kunnige AB-läsaren Christer Brandts kommentarer: de monetära delarna. Enligt läran om planeters verksamma natur gör en Lejonascendent ägaren till de båda monetära husen till en verksamt ond natur! Den som bär på Lejonrollen står med andra ord i ett bekymmersamt förhållande till frågor om ekonomi (2a huset) och att samla rikedomar på hög (11e huset) !!!

Hur kan detta komma sig? Det är självklart. Lejonet är den strålande och generösa Solens tecken, UTFLÖDETS och SKAPANDETS symbol. Den är INTE den egoistiska Joakim von Anka som söker sitt eget. Det är något fundamentalt fel om ett Lejon börjar sysselsätta sig med att kontrollera penningen, Lejonets mission är betydligt högre än så.

Tyvärr når inte horoskopet Lejonets höjder för Solen står i Skorpionen, där tiden för den goda och generöse ledaren är slut. Den individuella döden knackar på dörren och vi vet alla hur Skorpionen kan kämpa mot död och korruption. Det är dess goda sida. Lissabonfördraget är således i grunden negativt, det handlar om att slåss för att slippa tappa ledarskapsgreppet - med allt vad det innebär av offer av människorna. Systemet ser bara om sig själv.

Nu är Solen verksam välgörare och Lejonascendenten kan inte lastas för att i djupet egentligen vara mest intresserad att kämpa mot sin egen död. För om Ledaren dör, väntar anarki. EU:s monetära grepp om Europa hårdnar.

Också Solens disponent Mars är en verksam välgörare, den äger horoskopets nionde, filosofiska hus. Mars i elfte förmögenhetshuset indikerar alltså att EU är ett välståndsprojekt och att även detta fördrag handlar om att säkra NÅGONS förmögenhet.

Stora eller lätta pengar ligger under Jupiter och när också denna planet är en verksam välgörare, hemma i femte huset för fritt flöde (solliknande) och spekulation, då börjar man undra om inte horoskopet ändå tar parti för den här dagen !!! Solen i Vatten och den neutrala Månen i Jord, indikerar att fördraget har ytterst konkreta effekter på Europa, men Månen, en symbol för folkmassorna, står i fattigdomens tecken. 

Och nu börjar vi se horoskopets schizofrena natur. En halva av det, den solära halvan, handlar om Europas rika. För dem är kartan perfekt. Men för den lunära halvan - EU:s hela befolkning - är kartan helt åt helvete. För Månens disponent är fattigdomens Saturnus och den stiger i sin naturliga fiende Solens tecken och är i Lissabonfördragets horoskop en VERKSAM ILLGÄRNINGSMAN.

Och eftersom den verksamt onda Saturnus ligger i första huset - precis som den verksamt onda Mars ligger i Fredrik Reinfeldts första hus - inser vi plötsligt att det är EU självt som är till skada för alla européer! Likt Margaret Thatcher med Saturnus i första huset öppnar fördragsdygnet dörren för en envåldshärskare som kommer att utarma Europas befolkning.

Ja, vi ser slutet på Europa dessa dagar under moderatledd regering, nu ser vi vad moderat politik är del av för större mönster... Reinfeldt är en återfödd slavdrivare. Han vill ha dig för att smörja Rovkapitalets maskineri och säger du nej, har han förstört samhällets trygghetssystem MED DIN MEDVERKAN. 

Gud, medelklassvensk, så du har bakbundit dig själv. Du var verkligen en mycket liten människa i alla avseenden. Du kan friköpa dig från dina misstag genom att rösta åtminstone (s) i nästa val men kanske hellre (v). Jag är inte politiskt intresserad själv, men har pga. långtidsarbetslöshet tvingats börjat tvingas förstå vilka mekanismerna är som inte släpper mig tillbaka in på arbetsmarknaden, och vilka system som ger människorna ett helvete på jorden. 

Synbarligen är det bara vänsterideologier som räddar människans värde, vilket är fascinerande med tanke på hur högt högern ropar "individualism" och "privata val" nonstop. 

Och som jag sagt många gånger: västerlandets största tänkare, Platon, varnade redan för 2.300 år sedan för att släppa in marknaden i regeringsställning - direkt eller indirekt genom korrupta och mutade politiker.

Marknaden har sin plats på samhällets botten, men när politiker låter sig köpas av McDonalds och kompani och slutar lyssna på Platons högsta grupp - filosoferna som lever helt utan personliga inkomster och egendomar - då är samhället illa ute. Precis som vi sett det gå för Sverige de senaste åren.

*****

Inga kommentarer: