Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 januari 2012

Vulkanen Etna & onda omen - för vissa

I samma veva som Vänsterpartiet väljer sig en ny och högintelligent ledare med blick för en god samhällsordning vaknar vulkanen Etna på Sicilien häftigt till liv. Varför jag knyter samman dessa disparata händelser beror naturligtvis på att Jonas Sjöstedt har en fenomenalt klar triangel i Eld - ett signum för en född härskare.

Hade han inte varit vänsterpartist - som ju bottnar i 1800-talets arbetarrörelse och en materialism man då trodde var den yttersta verkligheten bortom det praktiska - skulle man kunna säga att Etna lite i förväg sköt av en salut i intelligent kosmisk sympati. Gillande att åtminstone ett europeiskt land valt en ledaren för framtiden, en som kan peka ut vägen bortom den korruptionens regim pajasen Reinfeldt släpade in över oss.

Vi blev alla lite sämre och mycket mer själviska under de här fem åren. Och många har inte ens fattat än hur privatism och profitlystnad ALDRIG förbättrar utan ALLTID försämrar!

För vad ser man i horoskopet för Etnas uppvaknande om inte en Eldtriangel, likt den som rådde då vänsterledaren föddes! Använd hjärnan och förstå innebörden i detta omen. Säger frasen "shakers and movers" något? Natur och människa må se ut som helt olika kategorier, men det är bara för en som inte insett att tillvaron drivs från en andlig nivå och där gudomliga PRINCIPER verkar bakom alla som är manifesterat.


Etna markerar att 2012 har startat

Jonas Sjöstedt föds att se mycket


Med lite astrologiskt träning ser man snart att samma unika förhållande i Guds favoriserade element ELD råder just nu som då Sjöstedt föddes. Astrologin känner den ömsesidiga receptionen när två planetära härskare går på visit i varandras tecken. Men det saknas terminologi för att beskriva när Platons gudomliga triangel bildas i sin fullhet genom att tre härskare bildar denna pyramidalt fulländade form (och i Eld, inte att förglömma).

Här förstår inte längre Moderater och högern vad som pågår. Men de har fått foten! Universum själv är inte längre behagade av deras politik som gynnar några genom att förstöra livet för inte bara en handfull utan tillräckligt många. Sanningen kommer åter i spegling från himmelen själv.

Extra intressant blir det att notera hur Månen (den sublunära sfären med Jorden i mitten) står just när Etna vaknar. Med antikens mått hade det inte ens gått att urskilja de få arma bågminuter som skiljer från en exakt rät linje mellan jorden, månen och Satan uppe vid Oxens tredje grad. Satan som den stora Rackaren som kastar allt över ända? (Han är dock i judisk tradition Guds verktyg.)

En annan sak jag tror man kan använda Etna-horoskopet till, är att begrunda de spänningar som uppstår när Eld placerar sig i Jord-husen, de tre materiella husen (2,6 och 10). Ett vulkanutbrott beskriver perfekt den princip jag glatt som ett glatt litet barn ritat och målat om! 

Jag har kallat Jord och Eld tillsammans för en kämpes signatur (se hur Stephen Hawking sliter med sin rullstolsbundna och odugliga kropp och ett horoskop helt i Jord och Eld - för övrigt samma kombination Platon kallade den simplaste och noblaste och som båda är involverade när något nytt skapas). 

*****


PS. Jag ser "förstärkningseffekten" Rahu stiga i Vattentecknet Skorpionen då vulkanutbrottet startar. Det betyder att Mars i eldiga Lejonet skapar ett våldsamt Eld/Vatten-krig - en passande signatur för ett vulkanutbrott. Och än mer: Mars i Lejonet attackerar dessutom sitt eget tecken Skorpionen för en 
ännu starkare effekt.

Jag bryr mig inte om att studera de äldre vulkanhoroskopen på bloggen. Möjligen finns det minsta gemensamma nämnare som går igen här också. Men  Etna-kartan är i sig fantastisk.


(Tid för vulkanutbrottet här.)

Se även: Fel vulkan men ändå rätt

I medierna:
Sjöstedt: AB, DN, SvD, SvD2, Expr
Etna: AB




2 kommentarer:

Vansterpaandrasarbete_ejkommunism sa...

Alla är inte lika glada för Sjöstedt och hans sydamerikanska kommunistväninna.
http://www.radda-sverige.nu/vanstern-vill-ha-6-timmars-arbetsdag/

Vad säger horoskopet om när sextimmarsförslaget lanserades igen?

Seaward sa...

Jag ignorerar frågan eftersom det här uppenbarligen primärt är en annons för egna åsikter.