Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2012

Håkan Juholt, svensk hjälte i en korrupt tid

Inte ens när Aftonbladets reporter Joachim Kerpner skriver en rak och saklig text om (s) viktiga möte idag kan den som sätter rubriken låta bli att falla in i det djävulskaps drev denna högertidning bedriver: "Klockan klämtar för Juholt". Rubriksättaren är dömd till åtminstone helvetets förgårdar, men vet det lyckligtvis inte än.

Sammankomsten vid 14.00 på torsdagen är intressant, för tiden visar sig aktualisera ett inlägg jag skrev i förrgår kväll men skrotade. Det följer nu ändå här nedan då de två snarlika kartorna över ett evenemang eller inträffande är identiska så när som på en punkt:

Månen har förflyttat sig från Vågen till dess fallna läge i Skorpionen, en symbolisk motivförskjutning från välmående till kris.

Socialdemokratin kunde så att säga inte ha kommit samman för att dryfta sina viktigaste frågor i Vågens tecken såsom deras klena position nu är efter ett halvårs oavbrutet borgerligt förtal genom sina köpta tidningar av den nya (s)-ledaren.

Skälet torde vara uppenbart: han hotar att ända sötebrödsdagarna för alla som glatt skott sig på allehanda samhällstjänster som rätteligen bör skötas utan vinstintressen. Detta för att värna begreppet Människan såväl som de enskilda individer som behöver vård och skolning med mera.

De s.k. högersossar med säte i privatistiska Stockholm borde om de hade någon heder i kroppen gå över till högern. De förstår inte längre de värderingar socialdemokratin bygger på. Själv tar jag smällen att komma ut som "vänster" i Stockholm - alla vänner jag hade var själviska moderater och vill inte bli störda av "stora" frågor som handlar om deras senaste onödiga prylköp är deras välfärd på övriga jordklotets bekostnad.

Det är märkligt hur lågt människan är kapabel att sjunka in i förljugenhet. Se Reinfeldtarna - ett strålande exempel på människor förblindade av sina egna livslögner. "PR-geniet" Schlingmann vet naturligtvis att Reinfeldts "arbetslinje" för Sverige gått åt helvete, och matar på med nya omskrivningar för Reinfeldt att läsa in. De få gånger han vågar visa sig offentligt...



VU-mötet 14.00, visar - tror jag - varför Juholt är vid gott mod vid ankomsten till lokalerna (enl. AB): Visserligen ligger 3e mediehuset på med all sin aggression (Mars) mot Fienden (6e huset). Men man kan också läsa sjätte huset som att fienden utgörs av den inre grupp (Månen) som står fallen i hatiska Skorpionen. Man kan misstänka att problemet med partiets egna förrädare kommer att ventileras!

Att girigt hungriga Rahu kombineras med pöbelns Måne indikerar hur duperade många partimedlemmar är av högerpressens propagandadrev (attacken från Mars). Många sossar är helt enkelt helt från vettet eftersom de inte kan tänka själva utan använder högerinformation som sitt underlag. Visst är det tragiskt. Men precis som Djävlarna på högerkanten planerat det.

Det är också symptomatiskt att Ledaren - Solen - står mörklagd i dödens åttonde hus. Där är bytet högern så hoppas kunna lägga ner! Men - tror jag (återigen) - de har totalt missat ÖDETS VILJA, som är skriven i himmelen i mycket ljusare och hoppfullare tonläge än den här skiten nere i töcknets Jord och Vatten.

Jag törs knappt tala mer om den saken eftersom mitt sista hopp - med knappt två månader kvar till Fas 3 pga. den svenska marknadsliberalismens åldersrasism - står till USA. Det skrotade inlägget från i förrgår rörde nämligen tidpunkten för ett bokmanus jag tillsände ett första amerikanskt förlag.

Och det finns naturligtvis stora likheter med kartan för karaktären på det Verkställande utskottets möte. Med en lycklig skillnad: i förrgår hade Månen ännu inte fallit utan stod i Vågen, i kreativitetens femte hus.

Hade mina förhoppningar om gensvar på manus varit på förhand grusade om brevet istället skickats under den onda, avvisande Månen i Skorpionen?

Frågan är akademisk, för mitt opinionsläge med förlaget var inte det sossarna haft till följd av ett halvårs kontinuerlig MOBBING av en partiledare. (Detta är historiskt! Har Sverige någonsin befunnit sig på en sådan mental lågvattennivå?)

Faktum är att min beskrivning av manuset droppar in som en blixt från klar himmel på redaktionen: undersökningar av andesjälens fall ner i dårskap men ändå med visst hopp om att den ska vakna upp till excellens.

Ja, Ledaren Juholts prekära Sol "fallen" i åttonde dödshuset är faktiskt på plats även i bokmanuset, och kan nu tydligt läsas som andesjälen i trängd belägenhet, dvs. själva huvudpersonen i boken.

Frågan förlaget (med andlig orientering) har att ta ställning till, är om den berättelsen är intressant nog att ge ut. Frågeställningen är inte helt olikt sossarnas utskottsmöte, faktiskt!


*****

Den 17 januari 2012:

Kan man hjälpa ödet på traven?

Jag hade i tankarna att skicka min första intresseförfrågan till ett amerikanskt bokförlag nu i dagarna när Månen passerade Vågen, mitt eget soltecken. Mer på skoj än allvar trots att det finns tillräckligt många statistiska indikationer på bloggen för att börja ta astrologin på visst allvar.

Igår var jag på dåligt humör och hade inte lust att se över det artiga presentationsbrevet en sista gång. Det blev idag. Jag tog reda på förlagets stad och tidzon och såg att mitt eget ascendenttecken, kommunikatören Tvillingarna skulle stiga över den mottagarstadens östra horisont på eftermiddagen (kväll hos oss). Jag lät mejlet vila några timmar!

När tiden närmade sig - jag hade planerat att skicka mejlet prick på min tiogradiga ascendent i Tvillingarna - hade jag redan tröttnat på tankeleken. Jag putsade lite, ändrade ett par meningar, och skickade iväg det utan någon koll på klockan. Sju-åtta minuter före planerad tid såg jag strax därpå.

Men i en våg av tvivel efterkontrollerade jag min "kraschade plan" och såg nu att jag i rent slarv räknat fel på en timma, den amerikanska tidzonen var inte minus 6 relativt Greenwich utan minus 5. Jag kunde ha missat hela det snygga "Tvillingfönster" jag tänkt ut!

Men det gjorde jag inte, och horoskopet för mottagaren får ett betydligt märkligare utseende än jag var medveten om, som bara fixerade mig vid Månen och ascendenten. Det ligger stora ting i luften/i tiden! Se här:




På grund av tidzonsmissen råkade jag trycka iväg brevet - helt utan att veta om det - EXAKT när Tvillingarnas 20e grad stiger i Rochester, Vermont och kommunikatören aspekteras från en Merkurius i 20e graden Skytten, filosofens och utlandets tecken!

Jag håller förstås tummarna för att man faktiskt kan hjälpa ödet på traven. Men då måste förstås ödet redan vara välvilligt inställt. Ödesplaneten Saturnus står just nu i 6e graden Våg i femte kreativitetshuset, på min Sol i 6e graden i samma hus. Saturnus i femte är normalt inte alls en bra placering men för en Tvilling äger Saturnus horoskopets bästa hus, det nionde för mänsklighetens allra högsta strävanden: filosofi och religion.

Och notera här den ömsesidiga receptionen mellan Saturnus och vännen Venus - femte till nionde filosofihuset. Horoskopet ser inte dåligt ut i just det ämne manus befattar sig med! Som subjektiv part i målet anser jag förstås att förläggaren troligen sällan fått ett så originellt manus!

Mystisk är förstås en Sol i Jord i åttonde huset för död och förfall. Men säljbrevet berättar som det är: det är en sorglustig historia om den fallna själens alla eländigheter medan den stapplar fram genom zodiakens lektioner! Så nu är frågan om detta dystra ämne sprakar like mycket Eld i förlagets ögon som jag tycker det gör i mitt eget huvud, här på hemmaplan...

Jag återkommer med ett inlägg om jag får något svar från förlaget (har en hel hög sekundära förlag att pröva med). Praxis i USA - som numera här även vid vanligt jobbsök - är att man inget svar får om materialet anses ointressant. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Färre tror på forskare
– fler siktar mot stjärnorna
Forskarna står i dag lägre i kurs hos svenskarna än för ett år sedan. Däremot ökar andelen som tror att astrologi är en vetenskap, enligt en enkät som föreningen Vetenskap & Allmänhet genomfört.
Ungdomar, särskilt unga kvinnor
http://allastudier.se/artiklar/216-f%C3%A4rre-tror-p%C3%A5-forskare-br-fler-siktar-mot-stj%C3%A4rnor/

Anonym sa...

@ anonym: Det blir ju helt missvisande eftersom det är den korrumperade västastrologin som avses i utfrågningen. Tror knappt en promille av svarskontingenten känner till siderisk astrologi. Ungefär som om du står med en stadskarta och läser de franska gatunamnen i försöken att orientera dig. Du tror du står i Paris, men i själva verket är du i Montréal ;)

@ Siwert: jag håller tummarna stenhårt för positivt svar!

/R.C.

Seaward sa...

Det är bra att de tror! Framtiden tillhör vetenskapen om vår kosmiska själs yttringar. Dess språk är så stort att människans hjärna bara med möda uppfångar vissa uttryck, men det räcker bra för att stävja förnuftsfascismens hybris och framfart!

Seaward sa...

Tack RC. När jag ser horoskopet ovan - fast det blev en mix av förplanering och slump - är det inte utan att jag hoppas lite, jag med.

Anonym sa...

Några av dessa ökningsprocent för tilltron till astrologi som vetenskap, får du ta åt dig, Siwert... :)

Keep on going!

Anonym sa...

Jag tror jag medialt såg mobbingen av juholt och tog fasta på det hela och gick till aktion...och jag har verkligen rätt position för att kunna nå fram med mitt budskap.

Det var roligt att se reklamen i tv senare om media-dravet