Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 september 2011

Det nya arroganta Sverige

Här nedan ett mundant eller världsligt horoskop som formligen ropar ut sin signifikans. Jag vände huvudet och tittade på klockan för att fånga minuten då jag efter ett morgonskrivande sände mejl till det företag många dagstidningar använder för moderering av rösterna i det nya interaktiva Sverige - folkets ivriga kommenterande medieinnehållet via blogg och kommentarspalt.

Det har nämligen visat sig fullständigt omöjligt att få en enda person på DN att svara på mejl om varför tidningen sedan i somras svartlistar den här bloggen. Två gånger sände jag en förfrågan till tidningens websupport utan att få ett ord tillbaka. 

Två gånger sände jag brev till DN Tips, första gången halvt på skämt om att här fanns en nyhet om websupporten värd att följa upp (men också med en önskan om att skicka vidare). En vecka senare en direkt fråga till Tips-avdelningen att sända vidare till någon som kunde granska problemet. Inga responser.

Sedan körde DN en artikel om en psykolog med funderingar som påminner om den här bloggens. Jag tillskrev journalisten och frågade om han hade någon idé om hur jag skulle få igång mitt besläktade tankegods via DN:s blogglänkar. Mer tystnad, dvs. "inte mitt bord". 

Egentligen en förväntad reaktion. Vem i dagens Sverige lyfter ett finger för att hjälpa någon annan? Det här är Reinfeldt-land.

I ett sjätte försök att få ett livstecken från tidningsdraken skrev jag den 15/9 direkt till nästhögsta hönset efter chefredaktören, redaktionschefen Åsa Tillberg och bad henne sända frågan nedåt till lämpligt ställe. Nej. För låg lön att ha råd med sådana överloppsgärningar även där.

Så upptäckte jag slutligen den troliga roten till denna moltystnad. Det är företaget Interaktiv Säkerhet som handhar modereringen av DN. Tänk att det i DN-huset var så svårt att i en kort mening berätta detta! 

Det är vad datorerna/nätet gjorde med människan - reducerade henne till ett själviskt svin, något mindre än gårdagens trevliga människor. På samma tema, se krönikan av Monica Gunne/AB om hur nätporr redan korrumperat män (och kvinnor?) att inte längre idas verklig sex eftersom det är mycket lättare att tillfredsställa sig själv framför datorn!

Det tyngsta argumentet i förfrågan till Interaktiv Säkerhet var hur de kunde värdera samma bloggmaterial olika beroende på vilken tidning länken gick till. Mina blogginlägg registrerar ju utmärkt hos andra nättidningar! Frågan är naturligtvis retorisk och avser visa att deras handhavande är självmotsägande, dvs. godtyckligt och inte försvarbart.

*****


Det tog mig inte många sekunder att notera det viktiga på himlen: diktatorn och egenmäktige Saturnus stigande i öster och därtill i det allra mest rörelsebegränsade av alla element: Jord!

Men herregud, det här var ju relativt sett samma tid som när jag senast tog kontakt med en "myndighet" för att ifrågasätta vanstyre till följd av dumhet! (Se inlägget om Försäkringskassan och deras blanketter.)

Tro mig, jag satt definitivt inte och planerade morgonbrevet bara för att matcha en flyktig transient på Stockholmshimlen eller skapa en kul parallell med ett äldre horoskop. Här ses naturens egen fortlöpande undertextremsa till det människorna företar sig. Bara att knappt några vet om att denna fortlöpande astrologiska kommentar pågår över deras huvuden!

Jämfört med FK-horoskopet ser vi nu att sommaren övergått i höst och Jungfrun stiger i öster redan på morgonen istället för vid lunchtid. Det är därför jag säger "relativt samma tid" - vi talar nu om Diktatorns tid, Saturnus tid.  

Det är fascinerande att se hur Saturnus kastar sitt onda öga mot hungrande Rahu i tredje huset för publicering och kommunikation! Eftersom Rahu fungerar som ett slags förstoringsglas för underliggande faktorer, måste man här söka upp Skorpionhärskaren Mars för mer information om den måttlösa överdriften vad gäller saturnisk censur (bloggens totala svartlistning). Vi återkommer till Mars strax. 

Intressant nog befinner sig Månen i Vatten i båda horoskopen. Eftersom jag inte själv har en "våt själ", dvs. subjektivistiskt eller färgat sinnelag på det känslomässiga planet (född med Månen i Luft, fokus på själva idéinnehållet), styrker horoskopet min misstanke om att svartlistningen är en personlig vendetta beordrad eller utförd av någon, kanske en anställd på Interaktiv Säkerhet som sympatiserar med någon av de idériktningar jag kritiserat på bloggen.

Det är naturligtvis pikant och träffande att det är just under partsintesset, den klaniska Kräftans tecken jag sänder min anmodan om att få den irrationella svartlistningen (samma material kan inte vara okej i en tidning men inte i en annan om det strider mot de normer IS:s följer). 

Kräftan har befunnits problematisk i några sammanhang bloggens fortlöpande studerat. Grundar sig censurproblemet i något så banalt att Interaktiv Säkerhet t.ex. har en anställd som hemligen sympatiserar med Sverigedemokraterna? Nej, det håller inte. Då skulle bloggen censureras i alla de tidningar SI ansvarar för.

Än mer pikant blir det när Månen i detta ögonblick står i nästan exakt konjunktion med neurotiska Mars i Kräftan, en placering bloggen hittat i samband med många patologiska beteenden! Minns bara placeringens överrepresentation bland hbt-horoskop eller som motorn för Humanisternas ordförande Christer Sturmarks krig mot religionen eller Kapten Klännings falska feminism.

Det ser verkligen ut att vara någon med personlig agg till Sideriska siktets undersökningar i astrologins sanningsanspråk som sett till att de som söker nyheter genom Sveriges största dagstidning inte ska få chansen att möta de perspektiv som Sideriska siktet erbjuder!

Frågan är nu om Interaktiv Säkerhet har heder nog att svara på min rimliga fråga om varför de ändrar sina spelregler för brott mot blah blah blah, beroende på vilken tidning materialet länkar till. Att uppge vem som utövat "politiska" påtryckningar, om det är fallet, lär man kunna se i månen efter! 

Intressant gammalt uttryck, för övrigt. Det har säkerligen att göra med att månen astrologiskt är känd som den inkonstanta, nyckfulla planeten, ömsom tjock och runt och ömsom tunn och utmärglad. En svikare av löften helt enkelt. 

Precis, för övrigt, som Regeringen Reinfeldt där statsministern själv dokumenterats på film bedyrande sin respekt för LAS medan hans närmaste underordnade i själva verket rensar ut äldre och luggslitna trotjänare från Regeringskansliet som var vi tillbaka i 1940-talet och nazismens idéer om att göra sig kvitt oduglingar, att "rena" samhällskroppen, segrera eller till och med hitta en "slutgiltig lösning" för de som inte är fotomodellfagra eller attraktiva för arbetsmarknaden! (Samtliga hjärteämnen för Jungfruns arketyp som handlar om att göra distinktioner.)

LAS-bedrägerier, förödmjukelsen FAS 3
och utförsäkring av sjuka.

Äh, kändislivet i New York är så mycket roligare.


Ovanstående horoskop beskriver verkligen den sämsta versionen av "den irrationella själen" eftersom fallna Mars här illustrerar en lidelsefullt föraktfull natur. Mars fallen i Kräftan är inte modig, den tar till fega hämndattacker.  "Tjuvnyparen" har jag kallat den tidigare.

Vad horoskopet alltså röjer är en feg hämndattack via inre kretsar (Kräftan) från någon eller några som känt sig träffade av Sideriska siktets sanningar. Detta är historien bakom den censoriska stigande Saturnus som kopplar grepp om Rahu men där vi i bakgrunden hittar den svullet surmulna och irriterade Månen/Mars i Kräftan. (Bara subjektiv irritation!)

Ska det bli detta, som spegelvänt, blir SI:s skäl för att ha svartlistat bloggen? Att det i själva verket är Sideriska som är föraktfull mot t.ex. ömhudade människovännen Fredrik Reinfeldt och hans politik för att skapa en ny svensk underklass av de sjuka och fattiga? 

För minns, så länge bloggen nagelfor socialdemokratiska politiker var det inga problem med DN-länkarna. Det var efter att bloggen börjat syna Regeringen Reinfeldt DN kan ha sänt IS ett diskret direktiv... 

Antingen det eller att det sitter något anställt pucko på IS som tillhör de skeptiker jag inte har mycket till övers för, för deras pseudointellektuella inställning till saker de inte ens är pålästa om.

Detta är ett mycket spännande fall, och jag lovar att söka gå vidare med det om inte SI - heller - bryr sig om att svara.


PS. Det är verkligen ett fascinerande horoskop eftersom båda "syndabockarna" i samband med frågorna främlingsfientlighet och privatistiskt habegär, Jungfrun och Kräftan, tycks röja skälet till svartlistningen på denna himmel!

Inga kommentarer: