Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 september 2011

Astrologiska rön om sexperversion

[Politisk pamflett maskerad som - eller kombinerad med - astrologi...]



Aftonbladets Johan Hakelius hamrar med ett snärtigt slag in sin poäng om normaliseringen av mentalsjuka människor i vårt marknadsliberala samhälle. Det är ett redlöst sjukt samhälle drivet av ett näringsliv som gärna produktifierar vad vansinne den sjuka själen än kommer upp med.

Sextorteraren har nu frikänts och Hakelius berättar att en aktivist i binda och piska-svängen har beretts tid på radion att lovorda att samhället släpper tillbaka sina allt sjukare medlemmar ut på gator och torg.

I Fredrik Reinfeldts nya sköna värld tar ingen ansvar för något alls utöver den egna plånboken. Jag känner själva min gradvisa förråelse när jag ser allt fler galningar på Stockholms gator sjabbiga, nedgångna, kanske uteliggare. Vad gör Reinfeldt? Förordar mer privatism och grindskyddade medelklasskvarter som låser sig inne för att se eländet deras politik resulterar i.

Så här gick till sist ett helt folk under moraliskt därför att de bara ville konsumera på ett privatistiskt vis, inte engagera sig i ett gemensamt gott samhällsbygge. De här människorna är döda allaredan. Det är bara skuggvarelser som reser till jobbet och lördagsshoppar! Jag har sett dem passera förbi i en kall fläkt vind. Spöken.

Det intressanta är hur lika Fredrik Reinfeldts och de två sexualperverternas horoskop är. Jag har redan tidigare kommenteras Reinfeldts sätt att medvetet köra ut cancersjuka men utförsäkrade människor på arbetsmarknaden. Också det ger honom förmodligen någon bister kick fast han naturligtvis håller minen om privata känslor.

Enligt hans världsbild finns det ingen så sjuk att han/hon inte kan bidra till marknadsekonomin, Reinfeldts besatthet. Det här är en sinnesrubbad världsbild hos en man som svenskarna, detta obegripliga folk, anser vara förtroendeingivande. Man måste, tydligen, gå till rent patologiska människor för att hitta en motsvarighet. 

Låt oss rada upp dem, statsministern, en sextorterare - dock inte han som höll en psykiskt skadad 16-åring fången i bur och piskade hennes underliv utan "ödehuspiskaren" som fick fem år (jag saknar 32-åringens data), samt den man som i radion tillåts lobba för sådana här beteendemönster. Att släppa fram en sådan är bara möjligt i en värld där man inte längre behöver tänka enligt Svenskt Näringsliv, vars beräkningar nämligen har visat att det inte är "lönsamt" att gå högskolekurser i filosofi.

Nej, det är ganska uppenbart att svenska folket i stort hoppat över många nödvändiga livsområden för att kunna tro Reinfeldt är deras rätta ledare!

Först, från ett tidigare inlägg, horoskopet för det förra omskrivna fallet av sextorterare:



Och så RFSU-aktivisten och tillskyndaren för perverst sex:



Och så vår hellylleledare:


Bara några minsta gemensamma nämnare: Samtliga tre har endera Sol eller Måne i det tecken bloggen påfallande ofta hittat bland missbrukspersonligheter, det primära Vattentecknet Kräftan.

Jag summerade några i inlägget om Sol-Kräftan Olle Ljungström nyligen, men det finns massor halvkändisar eller ickekända fall utströdda och glömda i den här bloggens intensiva datainsamlande under två år.

Låt oss påminna oss vad Kräftan representerar: sårbarhet och, när Kräftan "fungerar" psykologiskt, en disposition att ägna sig åt sätt att förhindra att man blir sårad. Det bästa uttrycket är Kräftans primära koppling till modersgestalten: hon är beredd att offra sig för de som tillhört hennes sköte. Därutöver tar sympatierna ofta rasande fort slut.

När Kräftan INTE fungerar normalt får vi alla de patologiska tillstånd bloggen upptäckt. Och, tydligen, symbolens spegelvändning: viljan att såra och tillfoga smärta eller skada! Den sjuka Kräftan har ett osnyggt facit bland bestialiska mördare...

Jag leker åter med tanken att t.o.m. ett Chandra Lagna-horoskop där Månen får agera ersättning för ett okänt ascendenttecken faktiskt säger något på ett väldigt djupt plan! Båda sexperverterna har nämligen påfallande kraftfulla åttonde hus, vilket är just ett korruptionens hus.

Båda har också våldsplaneten Mars i åttonde huset för "infruset våld". Den frikända sextorterarens horoskop är emellertid så komplicerat att jag hänvisar till iakttagelserna i föregående inlägg.

Båda har den älskande Solens fiende den tvingande eller kroniska Saturnus samlade i samma tecken. Dessa planeter är ömsesidiga fiender. Jag har också noterat att den omaka kombinationen verkar förekomma vid manlig homosexualitet, vilket måhända kan utläsas som "bindning vid män". Det är dock långt ifrån någon säker signal på homosexuell perversion, men om fler missljud hopar sig så...

Fredrik Reinfeldt ska vara glad att hans psyke i huvudsak är totalt mörklagt av storkorset i Tamas guna. Det gör att han inte är medveten om sina egna böjelser och därmed kunde betraktas som rätt normal i sin avsaknad av personliga kvaliteter! Tyvärr läcker det omedvetna igenom på andra sätt, t.ex. i hans samvetslösa lögner och kalkylerade skådespeleri.

Aftonbladet 100909


Det är inget gott betyg för svenska folket att den här psykopatiska personlighetstypen till och med avslöjar sina knep i pressen och folket likförbannat köper den fabricerade "landsfadern".

Ser de inte att Regeringen stjäl landet från dem och delar ut tillgångarna till sina egna kompisar - det folket får är bara fickpengar som mutor. Sen, om några år, kommer krämporna och allt som finns kvar för medelklassen är C-sjukvård. För de flesta har inte råd att ta in på Nya Moderaternas Nya Karolinska, sjukhuset som just nu dramatiskt minskar antalet sängar under sin upprustning för att inom en snar framtid enbart serva de rika, de med rikemanssjukdomar.

Och dit räknas inte psykiska, dvs. själsliga problem - i många fall säkert skapade av Moderaternas själva samhällsideologi.

Heter hon inte Filippa Reinfeldt, den där stockholmspolitikern som nu i tandem med sin make på riksplanet verkar för att skapa ett klassamhälle där rika åter är snorkiga och spyr sitt oförlösta hat mot de lägre stående samhällsmedborgarna?

För ingen ska tro att de är lyckliga med sina högre löner - Slavdrivaren tvingar dem jobba så mycket övertid att de själva borde ha haft topplöner om de bara vågat säga ifrån. Paret Reinfeldt och andra med samma "särintressen" skapar i själva verket bara ett extremt missnöjessamhälle.

Jag har känt människor med 40-50.000 i månadslön - de föreföll må klart sämre än mig, en allmänbildad systemtekniker som trillat ur systemet pga. arbetsmarknadens åldersdiskriminering. De här högavlönade hade ständiga välfärdsproblem. Var det inte varor de måste byta för att de inte höll måttet (konkurrens ger sååå mycket bättre kvalitet!) var det besvikelser över varor som fungerade men inte var riktigt som de tänkt sig...

Jag sade det inte rakt ut, men de hade faktiskt tappat verklighetsförankringen. Totalt. De var alla moderater (listade jag ut) och trodde folk i gemen sökte blåsa dem. Reinfeldts mardrömmar är uppenbarligen en utbredd smitta. De ville inte betala någon skatt till samhället, alla andra var ju smitare!

De ville inte ha något samhälle överhuvudtaget. Bara sitt jobb, sin höga lön och butiker att bila till butiken för den uttråkade lyxkonsumtion som var deras enda säkerhetsventil mot de långa och trista övertidstimmarna de gick med på för att blidka Chefen.

Ingen uttryckte längre en åsikt, det kunde sumpa avancemangsmöjligheterna! Alla är de kroniskt rädda. Alla hade de tappat verklighetsförankringen. Alla kände någon som kunde berätta om parasiterande människor som lever på deras skatteinbetalningar. Gud vad de sökte skydda sig från att se sin egen bottenlösa egoism!

Det här var de mest nedslående människor jag mött under alla mina liv på jorden. Och det börjar bli några nu...

Svenska folket tycks inte kunna överblicka helheter... Är vi genetiskt genererade? Då kan vi lika gärna låta Nya Moderaternas hållas.

De vet inte om det själva men de är ju en bricka i spelet som driver den västerländska civilisationen över jordens ytterkant Låt dem snabba på förloppet så att en ny värld kan resa sig ur konsumtionssamhällets spillror. Den gamla människan var inte värd livet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan inte vara rätt horoskop överst. Det tillhör, ser man när man klickar på länken, en 47-åring (som blev dömd), men här rör det ju sig om en 32-åring.

När jag läste om DN och Tur-teatern i Hakelius artikel fick jag associationer till "tvärtomspråket" i Orwells böcker, typ "Slaveri är frihet" och nazisternas "Arbeit macht frei" i koncentrationslägren.
S

Seaward sa...

Så rätt du har. Det är två samtida men skilda fall som jag blandade hop (skrev texten trött runt midnatt igår och tryckte ut den i morse).

Huvudpoängen är dock inte astrologisk, så jag ändrar lite i texten och byter ut om jag hittar rätt karta.

Hakelius är ibland bitande bra, när han inte skriver krönikor om sin status i den mediala gräddfilen. Omvända världen är det verkligen...