Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 september 2011

Ashton Kutcher, Hollywoods mest blåste?

Tillägg 111002: Kutchers ligg säger, "Efteråt tittade han på min kropp och sa 'jag vill bara försäkra mig om att jag valde bra'" (AB). Efter att ha sett följande horoskop kommer det att framgå klart hur en extremt primitiv, själlös och kroppsfixerad nolla kan se ut, astrologiskt.

*****

Det är nästan på veckan ett år sedan bloggen kommenterade Ashton Kutchers förra otrohet mot Demi Moore med en ung tjej. Nu har han gjort det igen (AB, Expr), och hans paranta äldre kvinna fockar honom. Enda rätta.

Intressant nog har Kutchers födelsetimma blivit offentlig egendom sedan förra året (astrotheme.fr) och är det inte lustigt hur de som castade honom som Charlie Sheens ersättare i Två och en halv män med fingertoppskänsla söker en fortsättning där den huvudrollsinnehavaren stupade! Båda har nämligen ascendenttecknet Oxen, zodiakens mest sinnes- och njutningsfixerade!

Ska man rollbesätta i en historia som bara handlar om avstannad mänsklig utveckling då verkar Oxarna kunna producera goda rollprestationer bara genom att hämta ur sitt eget ohälsosamma och hedonistiska liv!

Men sanningen är ju att Kutcher är den tråkigaste skådespelare som går att hitta i filmvärlden just nu. Försöket att få Två och en halv män att köra vidare lär stupa. Sheen hade "det", och en illmarig glimt i ögat. Man blev glad över hans rackartyg och fullständigt hämningslösa dumhet. Det finns ingen möjlighet att det energifattiga horoskop Kutcher har, kommer att kunna bjuda på lika god tajming och komik.


Det finns ingen energisk planet i något av de fyra framhävda hörnhusen 1,4, 7 och 10 - och notera att indisk astrologi stänger huset när det slut. Inget flum med planeter som står också "läcker" inflytande in i ett annat tecken. Nästa tecken utspelar sig i ett annat elementärt läge och ett annat hus. Olika världar!

(Obs. Jag har noterat på att det också finns indiska astrologer som accepterar att en planet i slutet av ett tecken och en annan i början av nästa faktiskt kombinerar och bildar en konjunktion. Men detta är inte traditionell Jyotish.)

Ashton Kutcher har heller ingen som helst fungerande Eld, för jag skulle inte vilja karaktärisera den iskalla rationalisten Saturnus i Eldtecknet Lejonet som något som höjer temperaturen! Tvärtom är Saturnus och Lejonets härskare Solen ömsesidiga fiender. Saturnus är kyligt kalkylerande när den inte lever upp till sin fungerande natur som moralisk gränsdragare och har inget med värme att göra.

Det mest utmärkande i horoskopet eftersom Ox-ascendenten är så passivt konsumerande som typ, är faktiskt axeln mellan Vatten och Jord, Kräftan och Stenbocken - ännu en signal om en människa som vinner segrar genom att "bara vara en kropp med status"! 

Mars är fallen i Kräftan, han tenderar att ljuga och fuska sin väg fram. Kräftan tar inte strid och Ashton bedrar sin kvinna tills HON sparkar ut honom.

Det intressanta är att jag tror Ashton Kutcher på sikt kommer att förstöra sitt eget publika rykte (vare sig via ytterligare otroheter eller något annat). Grunden för det antagandet är just den fallna Mars som angriper Vattumannens tecken i tionde huset för ära och prestige i samhällets ögon.

Eller också bryr sig inte Amerika, landet som själv har de mest besynnerliga störningar mellan Luft och Vatten och tycks kunna leva med skriande dubbelmoral...

Den irrationella instinktens Kräfta gör att han underpresterar i det offentliga som redbar intellektuell och aspekten kan t.o.m. indikera att han är underbegåvad. Mars är visserligen hussignifikator för tredje intellektshuset, men Mars är fallen i Kräftan. Placeringen är alltså inte optimal. Man han är uppenbarligen en streber i Hollywood som tar i gen det han saknar i talang med en ambition att hålla sig framme. 

Detta är ett typiskt streberhoroskope eftersom Stenbocken är en gnetare och del av den passionerade Rajas guna. Dessutom har Solen och Saturnus - vilja att glänsa och statusmedvetenhet - en ömsesidig reception, även om elementen Eld och Jord är destinerade mot jättekollisioner här.

Ett annat tecken på att hans dumma korttänkthet kan skada honom är att den avklippta Draksvansen ligger i Vatten i 11e Luft-huset och som en negativ zoom-effekt beskriver hans skadade ("detriment") Jupiter i det unga intellektets tecken Tvillingarna. 

För Mars attack mot Vattumannen hade faktiskt Demi Moore den i sitt eget horoskop, en olycksplanet från 6e huset för fiender som riktar sig rakt mot hennes egen person/ascendent. Hennes impulsivitet varvat med övergarderade stil har tydligt gjort henne till sin egen fiende många gånger i livet. 

Det blir förstås inte bättre av att hon blev samman med en mycket yngre man med svekets Mars i Kräftan så att också hans olycka attackerar hennes kropp och person! 

Se det årsgamla inlägget här (inget klockslag på Kutcher då, som sagt).

Inga kommentarer: