Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 juli 2011

Deformerade hjärnor ger profitmentalitet


Bloggen har under sina 2½ år bearbetat några typer av människor - ibland till deras irritation. Tillräckligt många fall av homosexualitet har t.ex. studerats för att ett tydligt astrologiskt mönster på den här psykiska störningen skull visa sig. Under detta studium bekräftades den antika varningen för Mars "fallenhet" i den irrationella driftens tecken Kräftan.

På temat främlingsfientlighet hamnade samma giriga Kräftan i blåsväder samt Jungfrun, ett tecken som efter noggrann analys av zodiakens uppbyggnad faktiskt visar sig ha med privatism, individens särintresse att göra. Sol-Jungfrun Greta Garbos klassiska filmreplik om att få bli lämnad för sig själv, stämmer förunderligt väl när man inser hur snålt det här tecknet kan bete sig mot främlingar på deras mark. Det var därför inte märkligt att också hitta Månen i Jungfrun dominera horoskopen på brottsdömda. Aversionen mot gränsövertramp kan lika gärna vara dövhet inför egna övertramp.

Fastän merparten av Jungfrur säkert inte är vare sig märkbart snåla eller ofördragsamma med andra människor, rimmar de här värsta-scenarierna perfekt med tecknets klassiska beskrivning som något av en introvert, en som drar sig undan folkmassorna och helst jobbar för sig själv, för sin egen nytta. Att det är zodiakens servicetecken betyder inte att Jungfrun älskar att tjäna, tvärtom! Det är Fiskarna mittemot som upphöjer självförsakelsen till ett kall. 

Från dessa upptäckter har moderatledaren Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent berett bloggen stort nöje. En mer övertydlig människa med sina signaler till att alla bara själviskt ska jobba för sin egen plånbok och gilla hans sönderbrytning av det svenska välfärdsystemet, går knappast att se. Han kombinerar ju faktiskt Jungfrun med det andra tecknet som bara har behov för sin egen och de närmastes del: Kräftan. Vi är ljusår ifrån den höga och ädla tanke om det goda samhällsbygget när vi kommer till dessa människor som helt enkelt inte vill betala någon skatt eftersom de är så extremt egoistiska.

Några stickprov på räknenissar nyligen har visat att ekonomer också tycks kopplade till det materialistiska Jordelementet och det är på denna nya utgrening bloggen idag tar ett stickprov på en företagsledare för något litet it-företag som i Svenska Dagbladet bräker ut sin förtrytelse för skattmasen inte lämnar honom ifred, för att anknyta till den nedgångna Garbo i baren.

"Låt företagare tjäna mer pengar", gnyr han enligt tidningsrubriken och här måste en undersökning till! Ska profilen för den profitsökande människotypen bekräftas eller t.o.m. förtydligas av ännu ett horoskop?



Det är häpnadsväckande. Här är den igen, den profitsökande separatisten Jungfrun, som inte har ett socialt ben i kroppen, inte vill lägga en krona på det allmänna goda! Notera hur Jungfrun genast civiliseras bara någon planet hinner in i Vågens tecken, där genuint rättvisepatos föds. 

Men ingen sån grodd till det goda syns ännu här, bara en detrimentplacerad (skadad) Jupiter ("lätt framgång, lätt rikedom") i Jungfrun. Förvisso krämarens Merkurius i starkt hemmaläge i Jungfrun och så då den solära motorn som driver på den här företagarens vilja till enskild vinst - pengar som inte någon jävla sjukling eller arbetslös dagdrivare ska fingra på!

Ja det sista var mitt sätt att lyfta fram hans inre tankemönster, för så låter alltid bottenslammet hos dem som hatar människans sociala natur och bara vill leva för sig själva. 

Det är extremt fascinerande att finna just den fullmåne mellan Jungfrun och Fiskarna - fast med Sol och Måne i ombytta positioner - som jag hade i åtanke när jag nyligen nämnde ett fall med en exceptionellt snål och ohederlig med samma fullmåne (och en Skorpionascendent för en extra dos av asocial tillknäppthet). Kommentaren låg delad i två inlägg, det här och det här.

Eftersom rubriken närmast låter som en gnällspik som menar sig vara ett offer, tjänar det att påminna om att sinnelaget (Månen) här står i offertecknet Fiskarna, den naturliga skugga av världslig förlust som den egoistiska och profitlystna Jungfrun SJÄLV FÖDER.

Nej, det är inte synd om de här människorna, han skapar sitt eget helvete. För samma typ av offergnäll, minns horoskopet för Sverigedemokraten som tillfogade sig själv skada och påstod att han blivit misshandlad av an utlänning - för att dra sympati till rasismens och sitt partis sak!

*****

För att inte varje fullmåne mellan Jungfrun och Fiskarna ska framstå som att den producerar avfall till människor, ska jag här gå igenom hela mitt register av drygt 5.000 födelsedata och välja ut några BRA exempel! 

Det kan behövas så ofta som mänsklig smörja kommer till uttryck via tidningarna med sina borgerliga, dvs. egoistiska och oandliga störningar. Dessa är låga själar, själar som har otroligt långt kvar innan de blir fullvuxna människor. Man får ha lite förståelse för dem. 

Det finns dock anledning att tro den här företagaren är särskilt girig: onda Mars attackerar hans martyrinstinkt i Fiskarna så att vi har en fräsande Eld/Vatten-strid och en gränslöst negativ underström till den pekuniära, småsinta och själviska Sol-Jungfrun. Detta är ett klassiskt exempel på gnällsvensken. 

Han borde genast ska lämna landet med sin produktidé som rörde försvarsmekanismer mot tjuvars dataintrång. Redan produkten avslöjar att han är en perverterat om-sig-och-kring-sig-mentalitet, ett havererat psyke som ser potentiellt tärande och dränerande demoner vart han än vänder blicken!

Solen - andesjälen - är inte i sig skadad, det är bara den psykiska nivån av honom som tappat känslan för proportioner. Därmed blir de solära stegen i livet forcerat själviska.

John Lennon - Sol-Jungfru - hade faktiskt kommit lite längre när han i låten "Imagine" provade tanken på en värld utan dikotomier: "imagine there's no heaven, imagine there's no hell". Dit har inte den här företagaren kommit än, han excellerar just nu i Jungfru/Fisk-axelns förmåga att skapa intressemotsättningar som är rena hjärnspöken! Väx upp, kom ut och gör något för andra istället för att neurotiskt och förbannat stirra på livets utgiftssida!

Många antika traditioner menar att Mars står för sinnessjukdom. Bl.a. menas den i indisk tradition skapa deformerade fysiska kroppar. I Mars angrepp mot företagarens Måne ligger deformeringen alltså på insidan, på det psykiska planet.

I ett lättsinnigt ögonblick alluderade även den mäktige Platon till den här tanken, när han föreställde sig att de med tillbucklade kranier bara ofullkomligt kunde reproducera de sju himlakropparnas rörelser i sina huvuden (mikrokosmos). Det är bara att observera ovanstående horoskop och se Mars våldsamma attack mot psyket för att förstå vad Platon menade med sfärer med skadad symmetri. Inte oväntat placerade han marknaden som den lägsta plats mänskligheten kunde vistas på. 

Något i Platon får mig att tänka på den nostalgi kinesiska Boken om Vägen och Kraften (daodejing) uttrycker när den framkallar ett svunnet samhällsideal där människor levde lugnare och inte kämpade för sin egen vinst jämnt och ständigt.

Konfucianerna var för en gångs skull eniga med daoisterna då en av deras klassiker, Förvandlingarnas bok (jijing) höll fram exakt samma ideal för idealmänniskan: "Ta inte vinst eller förlust till ditt hjärta - då kommer allt att gynna dig!" 

Svenska materialistiska företagaregoister gör precis allt fel! De har inte rätt sinneshöjd för att lyckas i sin profitmentalitet. Därför kan de heller inte nå den sublima intelligens som krävs för de allra bästa uppfinningarna. Se åter debatten om "det olönsamma humaniora" (enligt Svenskt Näringsliv - Satan själv i organisationsform).

*****

Bonusspaning - sista-minutenändrad!

Till inspiration för dem födda till den sideriska Jungfruns tecken vid fullmånetid tänkte jag välja ut några kända namn som lyckats höja sig över inskränkt egoism. Men vid närmare eftertanke listar jag alla 37 med några ord till kommentar.

  • Aleister Crowley; 12.10.1875 - besatt ockultist (sparade urin i kylen med fler märkliga historier)
  • Alice Walton; 7.10.1949 - Forbes 16 rikaste, dotter Wal-Mart-grundaren
  • Ann Wibble; 13.10.1943 - (fp) finansminister under Carl Bildts fiaskobetonade regering (dog i bröstcancer)
  • Carl Williams; 13.10.1970 - mördare
  • Catherine Zeta-Jones;25.9.1969 - skådespelare, bipolär, höll på att förlora maken i cancer
  • Chester G. Starr; 5.10.1914 - historiker
  • Cliff Richard;14.10.1940 - popsångare, adlad
  • Clifford Shull; 23.9.1915 - Nobelpris i fysik
  • Derrick Bird; 8.10.1957 - massmördare
  • Donald Glaser; 21.9.1926 - Nobelpris i fysik
  • Ernest Walton; 6.10.1903 - Nobelpris i fysik
  • Georg Bernhard Riemann;17.9.1826 - matematisk fysiker
  • Heinrich Himmler; 7.10.1900 - SS- och Gestapoledare, massmördare
  • Isakin Daniel Jonsson; 14.10.1978 - Skara-kannibalen, mördare
  • Jan Eliasson; 17.9.1940 - (s) diplomat
  • Jean Renoir; 15.9.1894 - homosexuell modernistmålare
  • Jeremy Irons; 19.9.1948 - kontroversiell skådespelare
  • Joacim Jonsson; 18.9.1978 - ateistisk mobbuppviglare (admin på VoF:s forum)
  • Johan Henrikson; 26.09.1969 - sagde egenföretagare inom it-säkerhet
  • Keeley Hazell; 18.9.1986 - korttänkt Page Four-modell i England, visade brösten för fickpengar
  • Kelly Preston-Travolta; 13.10.1962 - skådespelare, förlorade en son
  • Kenneth Parnell; 26.9.1931 - homosexuell kidnappare och våldtäktsman (offer: färgad pojke)
  • Klas Windolf; 1.10.1947 - fastighetsmäklare, dömd för olaga hot och stora skatteskulder
  • Kristina Henkel; 4.10.1971 - författare, "jämställdhetsboken"
  • anonym; 27.9.1958 - studiomusiker, spelat med kända svenska grupper
  • Luciano Pavarotti; 12.10.1935 - sångare, levde i sus och dus och lämnade efter sin död familjen sina enorma skulder!
  • Marc Bolan; 30.9.1947 - narcissitisk men begåvad poet och halvdan popartist, dog i 30-årsåldern (bilolycka)
  • utlandssvensk; 26.9.1969 - kritiserar forna hemlandets inskränkthet i olika kommentarspalter - samma födelsedag som den kverulerande företagaren! Detta hade jag ingen aning om när jag rådde honom att ta sitt pick och pack och lämna landet i huvudtexten!
  • Monica Zetterlund; 20.9.1937 - sångerska, svår ryggskada, alkoholist
  • Myrtel Källbacka; 12.10.1943 - ateist och medlem i Humanisterna (naiva åsikter på Newsmill och synbarligen en crush på ordföranden Christer Sturmark - ack dessa åldrande damer utan värdighet)
  • Niels Doky; 3.10.1963 - musiker, pianist
  • Per Olov Enquist; 23.9.1934 - författare
  • Rebecca Pidgeon; 10.10.1965 - artist
  • Rev William Walter; 7.10.1737 - präst
  • Stuart Kauffman; 28.9.1939 - ateistisk biolog, tror att materia kan självorganisera
  • Thomas Gylling; 20.9.1956 - musiker, programledare, med mera
  • Ulf Adelsohn; 4.10.1941 fd (m)-politiker, landshövding, styrelseordf SJ

Som kuriosa kan nämnas att en föredetting till undertecknad hade listans Monica Zetterlund och P-O Enquist som sina absoluta idoler. Vid den tiden låg mitt astrologintresse vilande (västastrologin), så det är lite av en uppenbarelse att här och nu upptäcka att hennes sideriska Sol är Fiskarna, matchande båda konstnärernas Måne i Fiskarna. Så hittar man sina idoler! Sol och Måne utför en "psykologisk enhet"! Notera omvända förhållandet med Humanist-medlemmen som dyrkar Sturmark, där är det hennes Sol i Jungfrun som spelar mot hans Måne i Jungfrun.

I övrigt indikerar listan kanhända svagt tendensen till matematik och fysik (eller naturvetenskap i allmänhet) för människor starkt under Jord och Vatten. Här fanns flera Nobelpristagare inom just fysik. Men lika tydlig är i så fall också dekadensen i Vattenelementet med ett flera mördare och sexualförbrytare. Jag misstänker emellertid att varje fullmåne har sin beskärda del av urspårningar, så det är bäst att inte göra för mycket av det här.

En idé till något kommande specialstudium av olika fullmånar ger listan i vilket fall. Kan det vara så att det är fler perverterade och mördare under vissa fullmånar?


4 kommentarer:

Anonym sa...

Genast kan jag bidra med ytterligare ett exempel, f 23/9 1953. En ingenjör som uppfinner elektroniska hjälpmedel åt handikappade. En av "de goda" således. Och ytterligare en som har begåvning inom teknik och fysikområdet. Jag har tolkat det så att det är fiskmånen som ger honom empati, så att han ställer sin begåvning i de funktionshindrades tjänst. Dessutom är han en duktig amatörfotograf och musiker (komponerar egen musik). Och så klart har han en starkt placerad planet i Vågen - Saturnus! :-)
Skulle förresten kunna tänka mig att det är mer gynnsamt att ha solen i Jungfrun och månen i Fiskarna än tvärtom... även om det finns några otäckingar i listan...
S
S

Seaward sa...

Jag ska roa med mig en genomgång av den omvända fullmånen för att se om din typiska Sol-Jungfrus vilja att främst rädda ditt eget tecken stämmer! Själva din fundering exemplifierar ju bloggens rön om att själen aldrig blir sig själv närmare än i detta tecken, just innan zodiaken med Vågen öppnar upp för den andra akten.
:-)

Tills vidare: jag begick ett minnesfel i omnämnandet av en exceptionellt snål individ. Det var, insåg jag, just ett exempel på sinnet (Månen) riktat mot den egna vinsten (Jungfrun) men en Sol i Fiskarnas känsla av att alltid vara på minussidan (Fiskarna, förlustens tecken).

Det är alltså fullt möjligt att båda fullmånarna belyser ungefär samma problemställning. Alla i opposition tar upp drag av den motsatta sidan.

Detaljer av det slaget (detaljer som är Jungfruns forte) ingår förstås inte i den officiella berättelsen om man utöver hysterisk kontroll över kassaboken också vinner sig ett Nobelpris tack vare böjelsen att vilja ha varje litet korvöre under uppsikt.
:-)

Anonym sa...

Fy vad taskikg du är... jag brukar ju aldrig opponera mig mot vad som står här om Jungfrun :-) Men jag tänkte att det kanske är så att månen är mer välplacerad i fiskarna än jungfrun, m h t de negativa implikationerna av månjungfru du funnit. Och jag kan ju inte rå för att den här empatiska uppfinnaren råkar vara soljungfu...
S

Seaward sa...

Sanningen är att jag inte tror vi kan undvika att uttrycka våra "stjärnor" - inte ens med bästa vilja kan en Sol i Jungfrun undvika att arbeta mot ökad självmedvetenhet. Detta är Solens "uppdrag" :-)

Se fortsättningen i del 2, så perfekt illustrerar din kommentar zodiakens "verkan" att den fick utgöra en del av berättelsen!