Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 juni 2011

Är Mammons barn hjärnskadade?

I en av flera roliga krönikor av Ann-Charlott Altstadt (f.ö. astro-kommenterad här) i Aftonbladet min blick fallit på, funderar hon över om den giriga högermänniskan skulle kunna vara följden av medfödd hjärnskada. Glimten i ögat förstås och helt i linje med den här bloggens synsätt.

Nu faller det sig inte bättre än att vissa verkar från just en så skadad nivå att de tror bästa försvar är att rusa efter en eller annan auktoritativ studie som ska bevisa att girighet, dvs. konkurrens, är en hälsosam drivkraft. I högertidningen Expressen skyndar en Niklas Elert till "grabba åt dig"-mentalitetens försvar.

Och är det inte typiskt att han enligt bloggens astrologispråk lider just av Satans Syndrom - tecknet på en själ som fallit djupast ner i okunskap om livets verkliga spelregler?




Det finns inget nytt att tillägga om den sataniska axeln som bojar individen vid de fem sinnena och deras ständiga krav på mer - bloggen har redan sett alltför många av den här fadda, genommaterialistiska typen. Minns giriga (f.d.) Tele2-direktören, "Blondinbella" Löwengrip, med flera.

Djävulen och hans fula lilla underhuggare Mammon har gjort ett förträffligt jobb med Niklas Elert, han springer verkligen den inskränkta Ondskans ärenden. Men astrologin är den ultimata vetenskapen och ser att i denna relativa värld alla sorter måste förekomma. För hur skulle helgonen kunna lysa så starkt om inte några vid inträdet i RumTiden tog på sig idiotrollen? Dessa våra liv är bara själens skiftande roller, men olyckligtvis vet inte Satans barn vem som drar i spratteldockans trådar.

*****

Teknikalia: En anstymmelse till rättrådighet (Saturnus upphöjd i Vågen) kan höras från horoskopet. Men en fallen Måne i Skorpionen, förstärkt av expansionens Jupiter och i fullmåneproblematik med materialistiska Oxen degraderar Saturnus försök till proportion och opartiskhet. Vilken totalt tanklös filosofi den här mannen måste ha! Han tror säkert på Darwin också.

Naturligtvis läser han bara litteratur som bekräftar honom i hans materialistiska enfald. Den sataniska axeln är sällan annat än bokstavstroende och det är därför han bara kan besvara Altstedts spirituella krönika med "forskning". Nästan lite sorgligt, hur olika förståndsnivåerna kan vara.

*****

Se även:

Horoskop om döden och pengarna (om sångaren Morrissey, känd för att ha retat upp de övriga medlemmarna i The Smiths för sin gränslösa girighet - och han har bara en mild satanisk fullmåne jämfört med Expressen-skibenten!)




Inga kommentarer: