Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 maj 2011

Skorpiontatuerat Lady Gaga-monster
Det var nära Cazzi Opeia - gud vad hon kommer att hata sig för att ha fastnat med det töntiga artistnamnet om några år! - förgäves tatuerade in en skorpion på armen. 

Den korrekta zodiaken från Babylon placerar födelsen i den esteticerande Vågen - precis som för Eric Saade. Och även här en artist som nästan drunknar i ett krumbuktande under åtbörder och image-prylar.

Men "saved by the bell" --- strax efter midnatt dygnet då Moa Carlebecker [1] föds, kryper istället Månen in i Skorpionens tecken och legitimerar tatueringen! Ja, hennes svarta skorpionpsyke ("jag har alltid varit flummig") talar inom henne.


Men ska man vara exakt är det är inte Skorpionen som i sig står för suddigt flum och vaga uppfattningar. Men när man lägger på en Jupiter i Oxen i opposition till det fallna psykets position, då får vi den självefterlåtna sataniska axeln som ofta verkar fastna i livets enbart materiella aspekt. Och autotoxiska tillstånd kan med rätta liknas vid ett "flummigt" psyke.

Här finns också en andra kandidat till en flummig och vad missanpassning (vilket är artistens livslott) - Sattva guna via den negativa polariteten! Därmed har vi två oppositioner mellan Jord och Vatten i samma horoskop. Inte konstigt att den könsförvirrade unga kvinnan låter något stajla henne som David Bowie mitt under hans värsta androgyna period (det var förstås bara show - den sluge Bowie visste att identitetsförvirring säljer hos tonåringar).

Att Merkurius och Venus har en ömsesidig reception, är den enda detalj som vid ett snabbt påseende verkar ha någon poäng. Kombinationen är rent praktisk eller rationell. Om Sol-Vågen vill visa sitt artisteri måste den ta tag i de praktiska fysiska göromålen (Jungfrun). Och därav den här konstlade looken:


I mina ögon verkar det som om Vågen, när både Solen är fallen, dess disponent Venus är det med, och även psyket har fallit i Skorpionen är så ute och klamrar efter ytor att individen i själva verket reducerar sig till en ytlig produkt. 

Det är inte en artistkarriär plagierande Lady Gaga som den här människan behöver, utan hypnoterapi för att reda ut identitetsstörningen och hur den relaterar till tidigare liv. Sedan kan psykolog bli en karriär. Jag har horoskop för psykologer här vid gränsen Jungfrun/Vågen. Mentalitet/Balans - en mycket bra kombination för den typen av arbete.


_____

1. "Forssell" verkar hon ha tagit fram för intervjun mest för att plocka poäng med hjälp av mer kända släktingar. Birthday.se anger hennes efternamn som enbart Carlebecker. Det mesta kring den här kvinnan verkar vara konstruerat. Ett horoskop för en "ovuxen" själ.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.