Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 maj 2011

Skolinspektionen, ett verk från Helvetet

Statsvetaren Stefan Olsson påpekar på Newsmill att den av högerregeringen inrättade Skolinspektionen bryter mot grundlagen när de söker hålla svenska folkets skolavslutningar borta från kyrkor och kristna inslag. 

Artikeln är ytterligt läsvärd, men här vill jag titta på hur myndighetens födelsehoroskop ser ut. Går det att få någon uppfattning om en distinkt religionsfientlig ton i den. En gång värnade politiken till höger om religionen även om den i praktiken förbröt sig mot kristendomens alla bud om att se till sin nästa. 

Idag har sekulära människor åt höger, sådana som Fredrik Reinfeldt, släppt hyckleriet, dumpat religionen helt pga. dess besvärande moraliska förpliktelser och lanserat en helt Marknadsanpassad högerpolitik som bara har som uppgift att producera låglönearbetare åt Maskinsamhället. 

Utvikning. Och de dumma svenskarna köper det! Mer och mer kör de fast i konsumtionens ekorrhjul, fixerar sina egna problem inuti tvångströjan och struntar helt i att de står på ett smältande isflak i ett söndervittande och allt mer överhettat samhälle. Vad ska de med sina villaförorter till när stormande och hungriga ligister börjar kasta brandbomber in i deras trädgårdar? Sannerligen, de har redan tagit ut sin lön dessa sena marknadskapitalistiska år. Nu väntar slutnotan.

Jag uppviglar alls inte till inbördeskrig - eller klasskrig som okunniga människor tror det rör sig om, människor som inte vet att det finns en moralisk norm i universum som inte är en produkt av människans tänkande utan en av parametrarna till det faktum att vi lever i ett ordnat kosmos och inte i ett förvirrat kaos. Nej, jag konstaterar bara hur civilisationer brukar sluta när de "bäst lämpade" själviskt dragit ihop sig och minglar med enbart varandra vilket leder till ohållbara negativa spänningar i samhällskroppen.

Den socialdarwinistiska myten, som brukar användas som argument för en konkurrensutsatt marknad, är således falsk - den är en självdestruerande myt, en tickande bomb. De "bäst lämpade" är katalysatorerna till deras eget systems destruktion!



Ja, vad säga? Regeringen Reinfeldt kunde inte ha valt en bättre tidpunkt att rulla ut Skolinspektionen. Sådan far sådan son. Om vi betraktar högerregeringen som frontad av två män, ett dubbelt ledarskap i Reinfeldt och Borg, kan vi konstatera att båda har medfödda kopplingar till Helvetet eller det Yttre Mörkret via sina storkors i Tamas guna, ignoransens kvalitet. 

Medan regeringsvänliga dagstidningar spottar ur sig vinklade data om Sveriges välmående kvarstår det faktum att borgarna inte kan regera. De förstör allt de tar i! Fas III och sjukvårdsreformen är bara de tydligaste tecknen. Alla andra skandaler, som att Reinfeldts vänner i myndighetsställning säljer ut statlig eller kommunal egendom - folkets egendom - till sina kompisar till förargelseväckande underpriser, är sådant som passerar förbi och glöms. 

Men universum ser och registrerar deras illgärningar och bygger, en bit in i framtiden, kroppar som motsvarar de nuvarande brotten. KARMA är en gruvlig mekanism för den som inte lever upp till sitt bästa jag!

Det är således inte förvånande att också Skolinspektionen "föddes" med ett storkors i vanvettets och de dåliga rådslutens Tamas guna. Som statsvetaren säger, de kan inte ens Sveriges grundlag! Alla som träder i närheten av en sådan här mörkerspridare som storkorset i Tamas utgör får räkna med att dras in i en härva av missförstånd och käpprätt dumhet. 

Jag har själv lärt mig av erfarenheten att varje gång jag hamnat i ett projekt styrt av dessa "stabila" tamasiska väntar en total krasch på slutet. Idealet är att ett mått av Sattva skänker öppenhet och ljus så att man kan inspektera sina egna käpphästar utifrån. Det kan inte en människa som kollapsat i sin mentalisering och enbart "tänker inuti lådan" (Tamas och i synnerhet storkorset).

*****

När en myndighet bojas vid storkorset får vi direkt misstankar om myndighetsmissbruk - precis som i fallet Reinfeldt och Borg de helt enkelt inte har visionen framåt. Det enda de vill är att bryta ner den gamla socialdemokratiska modellen för välfärdssamhället där de som gör bäst ifrån sig stöttar och hjälper upp på bana de samhällsmedborgare som tillfälligt (eller permanent) saggat efter. Men i Reinfeldts hemkommun Täby får man inte längre bo om man inte visar sig så duglig att man kan köpa sin bostad. 

Inte konstigt att Skolverket inte förstår ett dyft av vad som krävs för att utföra sin uppgift på ett vettigt sätt. De representerar den ultimata rättsrötan i ett samhälle - exakt som den Regering som bildade myndigheten.

Detta är vad de gamla hederskulturerna - med insikt i naturens lagar - menade när de såg hur en människas felsteg skadade hela huset. Perverst nog är det svenska folket som valt en minoritet att representera dem i Regeringen och denna minoritet syndar nu så mycket de kan, rusiga av sin makt och fyllda av själviskhet och ideologiskt hat mot en mer kollektiv, mer inkluderande typ av social kompetens som ser till allas välfärd och inte bara de som uppfyller någon slags socialdarwinistisk prestationsnivå.

Med storkorset i Tamas guna vet man ganska säkert att det finns attitydproblem som blockerar medvetandet. Här finns mörklagda zoner som inte inspekteras. Skolinspektionen ser inte sin egen plattform, förmår inte utvärdera sundheten i den egna basen innan de sätter åstad. Detta är så typiskt högerregeringens alla förhastade och rent inkompetenta åtgärder de senaste åren! Skolinspektionen kan inte ens Grundlagen.

Men finns det något aktivt religionshat krypande i Skolverkets innersta sentiment, likt det hos alla de brutalt underbegåvade skeptiker, teknokrater och ateister som beretts allt mer medieutrymme sedan den 11 september olyckligtvis kom att kopplas samman med religionen i den obildade allmänhetens ögon?

Jag kan direkt svara "nej", på den frågan och det för att horoskopet är så helt förstoppat redan från första stund. Statsvetaren har rätt - kan man inte ens Grundlagen - kommer allt annat att gå snett också. 

*****

Enligt det här kommunala dokumentet lärde jag mig om Skolinspektionens inrättande, den 1 juli 2008 och det är midnatt som gäller som födelsetid (som i Sveriges nationalhoroskop som också trädde i effekt f.o.m. angiven dag i utfärdat dokument - se det första inlägget om nationalhoroskopet).

Midnatt under sommaren ger en Vattumanascendent (nationalhoroskopets soltecken, händelsevis) och härskaren Saturnus är därmed en influens till gott. Placerad i väster har den sin maximala världsliga styrka, så att vi förstår att detta är en viktig myndighet som måhända har med hur kunskap utformas - Vattumannen är ju det Lufttecken där strödda data organiseras till konceptioner. Vattumannen har också en folklig eller social aspekt - det är ett samhälles "kollektiva intellekt" eller världsbild, så att säga.

Som dokumentet från Järfälla kommun pekar ut, krympte högerregeringen det tidigare Skolverkets uppgifter och inspektionen ägnar sig nu bara åt att vifta magisterkäppen och peka på oegentligheter. Precis som nuvarande skolminister Jan Björklund med sin besynnerligt inskränkta polis- och förbudsmentalitet!

Ja, naturligtvis föddes Björklund med en Sol (fri intelligens) avsevärt insnävad av en aspekt från Saturnus och därmed mer intresserad av regelverk och disciplin än vad som kanske är nyttigt om en skolas syfte är att vidga elevernas förståelsehorisont snarare än att stöpa dem i snäva former och låsa dem i ett distinkt okreativt klichémässigt tänkande!

Fundamentala problem i Skolinspektionens horoskop syns direkt! Visserligen fick Saturnus rollen som verksam välgörare, den är alltså en restriktiv planet som söker kanalisera och reglera men vi kan inte beskylla Saturnus för att vara en diktator eller ens lieman här. Inte förrän vi vägt in fler omständigheter i vilket fall. 

Men en degraderande omständighet är att Saturnus, fastän stark och inflytelserik i ett kendra-hus (hörnhus) är skadad i Lejonet, tecknet mittemot sin egen härskarposition. Och här kastar den också en opposition mot sin eget rollspel eller myndighetsutövande (personan i Vattumannen). Saturnus i Lejonet står i det tecknen som tillhör dess naturliga fiende, den fria Intelligensens Sol - och Solen i Lejonet när den fungerar är, precis som artisten The Moniker, ett Sol-Lejon, beskrev sig själv: "djupt religiös"!

Vi ser redan här ett formidabelt haveri vara på väg, för religion och intelligens är samma sak i den antika världsbilden. Religion är den praktik varmed en människa länkar sig samman till sin inre Sol, sin egen andesjäl - vissa vill här hellre tala om Gud. När nu en illa placerad Saturnus, lagens praktiska verkställare, ställer sig som en censor i Solens eget tecken är detta varken ett bra omen för begåvningen eller myndighetens förmåga att utföra ett gott arbete eller för det specifika ämnet religion!

*****

Och det är inte slut än. För som synes angrips Skolinspektionens egen planet Saturnus av illgärningsmannen Mars! Energiplanet kan den väl kallas i vissa sammanhang, eller libido, eller initiativtagare. Men antikens astrologi var inte lagd åt att skönmåla gudarna som den hycklande västerlänningen med hennes drivor av livslögner. 

Mars är skit, så är det bara. Den är fysikalistisk, otaktisk i sin direkhet. Den stör ordningen och, som tidigare nämnt, romarna ville inte ens förära krigsguden ett altare inne i staden utan placerade det på behörigt avstånd, ute på ett fält! Det säger sig självt att Venus är komfort och Mars är bristen på komfort. 

Mars ger vedermödor och är själv orsaken till dem. Alla vill ju skapa en anledning att få behålla sitt jobb. En del låtsas vända papper på kontoret och se upptagna ut när mellanchefen går förbi. Mars skapar krig för att sedan kunna ropa på hårdför intervention.

I den här fula kombinationen av båda illgärningsmännen, där inte Saturnus kan få helt och hållet godkänt trots att den är tillfällig härskare över det goda förstahuset, ser vi därför en illvillig myndighet! Det är inte bara så att den är ute för att hugga mot oegentligheten i skolan - Mars skulle förvisso kunna läsas som de objektiva missförhållanden myndigheten söker upp. Nej, den här sekulärt borgerliga versionen av spanska inkvisitionen SKAPAR BROTTEN SJÄLVA för att sedan kunna beivra dem! Det är precis vad statsvetaren i Newsmill-artikeln upptäckt.

Skolinspektionens horoskop är precis lika brottsligt som Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs födelsehimlar! Jag undantar här skolministern Jan Björklunds himmel, för han är bara en byfåne helt bortkopplad från verkligheten i sin militärt regimentära fantasivärld. 

Det är storkorset i Tamas guna man ska akta sig för, för här handlas det med grova Lögner vilka presenteras som sanning. Som listiga räven i barnsagan strösslar de skyldiga korgen med jord med lite lingon på topp! Jämför jobbskatteavdragen - Regeringens mutor till vissa av svenskarna för att de ska göra sig delskyldiga till det ultimata majestätsbrottet. 

"Det du gör mot en av mina minsta har du gjort mot Mig"

*****

PS. Trots att det här horoskopet slår knut på sig själv redan i dess fysiska kropp (1a huset infekterat av sin egen herre Saturnus och av Mars) så att myndigheten kan liknas vid en svårt handikappad människa, kan jag inte låta bli att kasta en kort blick på nionde huset för högre utbildning vilken primärt innefattar just religiös skolning och på ett något högre plan filosofi (att kläda den faktiska religiösa erfarenheten i ett teologiskt, filosofiskt eller metafysiskt system). 

Här har Skolinspektionen Vågen dvs. Venus. Nionde är ett gott hus och därför fortsätter Venus för Vattumanascendenter i sin naturliga roll som välgörare. För vad det nu kan vara värt är Venus bränd av Solen, med vilken den har ett fientligt förhållande! Solen vill vara den ende och söker eliminera Venus, vars uppgift är att länka samman. Myndighetens själva verksamhetskärna (solära uppgift) i Tvillingarnas - den elementära kunskapens och skolgångens tecken - upplever alltså i ögonvrån niondehusets härskare som en oönskad närvaro och så att säga bränner eller osynliggör Venus! 

Inte ett gott omen! Får myndigheten bedriva sin verksamhet skär den av alla kopplingar mellan trivialt vetande och högre kunskap!

Även nionde husets bhava karaka dras in här. Det är Jupiter som signifierar religion och filosofi och fastän den ser snyggt placerad ut i sitt positiva härskartecken Skytten (och därtill i 11e idealhuset), förvandlas Jupiter för en Vattumanascendent till en verksam illgörare! Religion är inte bra - det är hela myndighetens utgångspunkt.

Med den indiska astrologins snåriga tolkningsregler kommer vi alltså fram till att planeter som på ytan ser bra ut inte alls gagnar den subjektivistiska entitet som horoskopet rör. Skolinspektionen är alltså antikristlig eller religionsfientlig i själva grunden.

Och det hade vi faktiskt kunnat räkna ut från dess besinningslösa domslut!

Vattumanhoroskopets verksamma illgörare är Månen (!), Mars och Jupiter.
Dess verksamma välgörare är Venus och Saturnus, men där den förra är bränd av kärnverksamheten (Solen) och den senare behäftad med flera gynnsamhetssänkande faktorer. 

Hur mycket bättre om bara några få skitstövlar eller möjligen förståndshandikappade individer fötts under denna himmel. Nu är det en myndighet med makt att snöpa hela generationer skolungdom och ge dem ett fattigare mentalt liv. För den som eliminerar religionen eliminerar en kunskapsväg till vilka vi är som människor. 

Denna blogg sysslar t.ex. med religion, i vid mening. Astrologi är ett av de äldsta system av människohand som påminner om hur vi delvis är barn av detta universum, men också har något annat i oss. Astrologin bjuder bl.a. på de tre "befrielsehusen", moksha-husen (4e, 8e och 12e) för dem som börjat arbeta på att klippa banden med sin fallenhet in i konsumtionshjulet (kretsloppet).


*****

Tillägg. 

Den sedvandliga apskocken av ateister på Newsmill är förstås framme och begabbar inlägget. Ett typiskt exempel:

Det bisarra resonemanget i Olssons text framkommer måhända bättre om man byter ut "kristen" mot "socialdemokratisk", och "gudstjänst" mot "partimöte". #7 Jakob Jonsson,

Bortsett från att sakfrågan gällde att verket frångår den grundlagsskyddade religionsfrihheten ser man här en obildad människas oförmåga att placera "kristen" och "socialdemokrat" i rätt kategori. För en obildad människa som just fått insikten om elementär och högre bildning avskuren (se horoskopet), finns det ingen skillnad. Båda orden hänför sig bara till det sociala rummet - den socialrealistiska men totalt andligt förblindade svenskens standardfel.

Som astrologin indikerar med Solen som jiva-atmans, den eviga andesjälens signifikator, representerar Kristus (Logos) en högre ontologisk ordning, en evig ordning. Alla är per definitivion kristna redan i födelsen eftersom de är emanationer ur detta Logos, detta Ord.

Att de kanske sedan inte i sina fattiga och obegåvade liv någonsin når den upphöjda insikten är en sak för sig.

Socialdemokrat, å andra sidan, är bara en av de otaliga kategorier som frodas i en viss kultur i tiden - dvs. i den lägre ordning som Platon kallade det ständiga vardandet (men som likväl aldrig ägde någon verklig eller bestående existens).

Svenskarna dömer sig själva stundligen till ännu mer mörker eftersom de vandrar i mörker.

Inga kommentarer: