Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 maj 2011

Makttripp genom sex eller utpressning



Dominique Strauss-Kahn, Internationella Valutafondens chef, trillade dit i en sexskandal 2008 och nu är det dags igen, och än värre (DN, SvD, AB, Expr, ). Jag noterar hur han ofta fångas in action med vedervärdigt arroganta ansiktsuttryck - inte ens Fredrik Reinfeldt, en annan penningfixerad individ, är i samma liga. 

Jag insåg genast att chefens makttripp är total. Han ser en hotellstäderska och tar sig rätten till sex på hotellrumssängen. Inget föregående småprat, inget förspel, i princip en bestialisk rovfisk som kastar sig över en småfirre. Sådana är Marknadens män överlag. Tack Strauss-Kahn, för påminnelsen!

Horoskopet är fullt begripligt bara för den som studerat många och kanske läst den här bloggens "stora skurktest" där chefens soltecken Väduren tillhör de som oftast straffas för kriminalitet.


Jag ser flera potentiella bovar i det här dramat. Solen är upphöjd i Väduren och förlitar sig helt på sitt eget huvud (Väduren korrelerar f.ö. med hjässa och hjärna). Solens styrka i egoprincipens tecken är naturligtvis kritiskt och som här ser man problemet: den kan helt sakna utvecklad känsla för balansen mellan sig själv och "den andre" (Vågen).

Den här Solen är ett av problembarnen, samarbetsproblem (vilket också kan utmynna i egenmäktiga beteenden) indikeras i Vågen! Jag tänker på den uselt placerade maktplaneten Saturnus i Lejonet, som här kastar en begränsande aspekt mot partnertecknet. Saturnus dåliga placering i Lejonet beror förstås på att den och Lejonets härskare Solen är naturliga fiender. Alla planeter i Lejonet sätter igång tecknets vilja att ta befäl och dominera, men här vi alltså den allra sämsta, mest autokrata, typen av ledare/Lejon.

Och det är inte slut här. De starka Solen får fullt stöd från sin disponent, Mars, som är hemma i sitt positiva tecken. Konjunktionen ger troligen en extremt direkt och viljestark natur, troligen brysk och otålig. Jag tycker fotot (något manipulerat) lyfter fram den fulaste sortens Vädur väldigt bra. Dessa är bestar, de är inte människor ännu!

När dessutom hungriga och gränsande till vettlösa Drakhuvudet befinner sig i Väduren, och dessutom i exakt konjunktion med våldsplaneten Mars, då inser vem som helst att makthungern gått helt överstyr. 

Apropå att chefen nu är involverad i två sexskandaler på bara några år är det nästan en bisak att också amorösa Venus finns i Väduren och här anses "skadad" (den härskar mittemot i genuint tvåsamma Vågen). 

Att kalla kombinationen Mars + Venus förhöjd libido i ett läge där Mars infekterats av Drakhuvudet Rahu och förmågan till smidiga parrelationer (Vågen) är helt låst till följd av en burdus vilja att dominera (Saturnus-Lejonet), det funkar bara inte. Nu har Internationella Valutafondens chef visat vad han är, och som den här himmelen sade ganska rakt ut: en simpel våldtäktsman.

*****

Kunde inte hans sinnelag, den milda Månen i Fiskarna, ha givit honom en möjlighet att reflektera (över) sina solära handlingsimpulser? Fiskarna är ju ett empatiskt tecken som känner med andra?

Titta på Månen/sinnets "själ", den bakomliggande disponenten Jupiter. Den här joviala och välvilliga planeten befinner sig 1949 i sitt fallna läge, i den skoningslösa och hårdföra maktmänniskan Stenbockens tecken.

Någon mer som ser samma primitivism och maktfixering upprepad gång på gång? Här har vi åtminstone tre attesteringar på en egoistisk maktmänniska.

Vill man dra någon växel på ett Chandra lagna-horoskop, den indiska metoden där månen är stand-in för ett okänt ascendenttecken, utspelar sig chefens hela egocentriska maktbegär längsmed den MONETÄRA, SATANISKA AXELN som den representeras av husen två och åtta. 

Särskilt tonvikten på andra huset pengar är intressant eftersom maktbehovet kanaliserats kring "min säck med pengar" medan de fattiga länder som behöver låna av Valutafonden representeras av åttonde huset för "andras pengar" eller "samarbets- /äktenskapspartnerns pengar". I åttonde den "straffade" eller från huvudet avskilda Draksvansen vilket kunde illustrera de fattiga länder som behöver vända sig till Strauss-Kahn som sitter på "sin pengahög" som ett förvuxet och maktlystet barn och dikterar villkoren för lån. 

IMF har en ful historia bakom sig, de har övat politiserande utpressning på länder att dumpa sina "socialistiska" idéer om välfärd för människorna för att få ta lån. För högerns nivå på mänskligheten, glöm aldrig högerministern Margaret Thatcher som drog in de engelska skolbarnens glas mjölk till lunchen.

Det finns människor som verkligen hatar det goda samhället! De ser massan som en barlast för deras individuella "förverkligande". Dessa är själar som tappat allt grepp om hur universum fungerar - att det är ett intelligent, sammanhängande system. (Planeterna talar med varandra - men på en tidsskala så enorm att mänskligheten kommer att vara utdöd utan att ens ha hört en halvt yttrande.)

IMF är kort och gott ett organ som är på samma sida som Fredrik Reinfeldt i hans avsky för välfärdssamhället. Strauss-Kahn ger då - äntligen - ett ansikte åt det jag lite demagogiskt kallat Rovkapitalismen några gånger i samband med svenska moderaterna.

Det är utifrån IMF:s och Strauss-Kahns kolonialistiska pampmentalitet vi kan misstänka att hotellstäderskan var färgad. Jag tror inte det är en slump att han är fransman, ett av Europas mest rasistiska folk.

[Tillägg den 17 maj. Min misstanke bekräftad. SvD: "Om henne vet man nu att hon är invandrare från Afrika, ensamstående mor till en dotter och uppskattad kollega på Manhattanhotellet."]

Sådana här män - och främlingsfientliga svenskar - är anledningen till att västvärlden kommer att fallera, kanske i vår livstid. En kulturell konstruktion rasar sönder när en kritisk massa nås, när tillräckligt många människor degenererat i sina värderingar till den bestialitet som lurar bakom ideologier från män som Reinfeldt som bara krattar manegen för den onda Rovkapitalismen.

Resten av världen behöver inte sekularistens arrogans. Europas månghundraåriga mörka arv har blivit om möjligt mer korrupt sedan den religiösa kontrollen av det mänskliga beteendet kastats av och folk inbillar sig att inga objektiva värden finns i universum. Det här gubbslemmet till ekonomisk räknenisse är bara en fulare motsvarighet till det som kan ses på på H&M:s sexistiska affischer eller i snart nog varje musikvideo.

Intressant för astrologen är att universum tycks producera båda omoral och moral beroende på stjärnhimlens form. Det vore alltså ett misstag att tro att den "upphöjda" Saturnus i Vågen per se är emblemet för god moral. Det vore att sluta använda intellektet och rasa ner till fundamentalisternas nivå.

Nej, insikt om att det existerar en intelligens i universum och även en moral, en objektiv skillnad mellan gott och ont, kommer först när man spelar filmen, ser planeterna röra sig och märker att deras totala budskap tillhör Gud eller Djävulen, det objektivt Goda eller Onda. 

"Panta rhei" - allt flyter - men i den själva den här ständiga transformationen som Platon kallade overklighetens värld finner sig människornas själar inkarnerade, om och om igen. I varje enskilt liv inhämtar de erfarenheter om just den sammansättningen av faktorer.

Vad hade denna best till chef att lära sig av den himmel han föddes under? 

"Här är ditt liv" ???

*****

Se även: Fransmannens horoskop med exakt födelsetid!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror nog han inte är en så sympatisk person men horoskop-blajet tror jag knappast på.

Anonym sa...

Han har siderisk kräftascendent enl Astrotheme. Då kommer Vädursstelliet i 10:e vilket passar en maktmänniska. Saturnus i 2:a.
Gud vare tack och lov att han blev besegrad av Ségolène Royal 2007 och att hans chanser att bli Frankrikes nästa president nu är förbrukade. Sorgligt bara att det skulle ske på det här sättet.
S

Seaward sa...

Jag var på morgonnyheten så snabbt att jag glömde kolla Astrotheme - fransmännen brukar ju till skillnad från svenskarna ha koll på sina kändisars horoskop!

Tack för preciseringen, mycket intressant! Och apropå "egenmäktigheten" lägger sig nu Vädurs Eld på Stenbockshusets Jord. Det var det du menade med maktmänniska gissar jag.

De här enkla "färgläggningarna" stämmer bättre än jag fattat själv när jag började blogga...