Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 maj 2011

Kuppmakaren inte Juholt utan Bodström!

[Långt inlägg, ~2300 ord/~7 A4.]

Boström har åsikter om socialdemokratin (AB, SvD), men astrologin har inga problem med att identifiera potentiella mörkermän och lögnspridare. Jag säger potentiella, mest för att data ofta är bristfälliga. I nya s-partiledaren Juholts fall är t.ex. horoskopet för själva dygnet väldigt oklart. Inte mindre än två gånger den 16 december 1962 byter himlavalvet ut en av sina huvudindikationer!


Hög intelligens (Sol/Jupiter) och total humanitet (Luft) -
Håkan Juholts horoskop är så kvalificerat att
svenskarna knappt fattat det ännu.

1. Sinnelaget lämnar plastiska och absorptiva Fiskarna runt halvåtta på morgonen och blir ett eldfängt, direkt och slagkraftigt Vädurspsyke. Jag kan inte annat än uppleva Juholts personlighet som rak, positiv, smittsam och vinnande. Månen i Eld har ofta den här mediamässigheten - de går igenom tv-rutan.

2. I det här läget har Juholt den extremt intressanta kombinationen av båda Ljusen i Eld - förutsatt att han föddes före klockan 17.00, då handlingsplaneten Solen lämnar den självskrivna ledarens Lejon och går in i arbetarens Jungfru. 

Bara detta gränslande av två diametralt motsatta perspektiv är intressant, är det inte? Här finns många möjligheter, även om Solens lyskraft anses något nedsatt i slutet av ett positivt (Lejonet) tecken eller i början av ett negativt (Jungfrun).

En salomonisk kombination av en Sol som sprider sitt ljus över båda tecknen skulle kunna tala om en självklar ledare eller förespråkare för individualism som likväl har en känsla för arbetstagaren. Och det var bara en tidsfråga innan "Juholteffekten" skulle visa sig i opinionsmätningar (DN).

Men även om Juholt är ett Sol-Lejon är inte frågan om individualism så enkel. Han har välviljans Jupiter placerad i det intelligenta kollektivets tecken Vattumannen. Framgångsplaneten i ett idéstyrt tecken - ja, alla sammansatta tankestrukturers eller ideologiers tecken. 

*****

Redan i dessa observationer av Juholts mentala arbete ser vi hur Fredrik Reinfeldt inte kommer att överleva nästa val. Den mannen saknar intelligent klarsyn (direktiv) på Luftnivån. Hans Jupiter (framgång) klappar bara för pengar och privategendom (Oxen) och hans ideal (11e huset) representeras av den förkrympta solidaritetens tecken Kräftan - solidaritet på grundval av den irrationella känsla av samhörighet, att här är någon som inte kommer att stjäla något från mig. Ett ideal baserad på otrygghet eller t.o.m. paranoia! Han är med andra ord en privatkonsumist, antiintellektuell och har tilltalat svenskarna så länge de likt honom själv var ett sovande folk. 

Tyvärr avslöjade Reinfeldts politik i sina effekter för utsatta grupper hur ful själviskheten är, och när svenskarna började inse vad hans regering gjorde med de mindre lyckligt lottade - vad som egentligen dolde sig bakom viftandet med något lägre skatter - så såg man något mindre än en filosofi för det goda samhället. Att ens nämna Juholts och Reinfeldts respektive syn på medmänniskor i samma andetag är en skymf mot den förra!

Juholt är äkta vara! Se Jupiters välsignelse av den hypersnabba tänkaren och ytterligt flexibla Tvillingarna, en placering där den annars ondskefulla krigaren Mars anses göra ett bra jobb. Här slaktar den inte motståndaren kroppsligen (likt bödeln Reinfeldt med Mars i attack mot människors fysiska belägenhet!) utan håller kriget på den ideologiska Luftnivån.

Hans filosofiska (fast i Vattumannen kanske mer socialt ideologiska) Jupiter välsignar också den vackra Venus härskarplacering i rättvisans tecken Vågen. Det här är ett horoskop på så hög nivå att många - särskilt psyken som lortats ner av en egoistisk konsumism - saknar förmåga att se vad som pågår. 

De har rasat för långt ner i Reinfeldts typ av egennyttigt tänkande och har glömt att egot inget längre är om samhället monteras ner tillräckligt långt. Allt privategoisten får kvar är ett land av underprivilegierade ligister och egoisten tvingas bygga in sitt liv bakom tusen och en skyddsmurar och larmanordningar. Egoisten hamnar på kant med Livet självt efter att ha bedragit till landets försämring.

Det finns gott hopp om att Juholt försiktigt kommer att söka väcka svenskarna från den ideologiska kollaps som Göran Perssons form av extremt marknadsvänlig socialdemokrati utgjorde, och som förenklade svenskens steg i riktning mot Reinfeldts utpräglade "jag lever för mig själv och min närmaste intressegrupp enbart". 

Både Nya Moderaternas horoskop och Reinfeldts har det privatistiska vinstintressets Jungfru som ledande tecken - och det är naturligtvis också det som är problemet med arbetstagaren som även Juholts Sol tycks lysa en smula över: den lilla människan är obildad och självisk. Jungfrun har ännu inte nått fram till Vågens förmåga att värdera rättvisa mellan alla som en idé viktigare än den egna plånboken. 

Det är tragiken med den lilla människans position, att kroppens hunger upplevs mer primär än de goda idéerna. Reinfeldts brott mot svenskarna var att börja sprida den fattiga människans bevekelsegrunder även på en nivå där behoven redan är mättade. Det är detta som har beskrivits som att Reinfeldt söker muta det svenska folket och köpa deras "kärlek" (en röst i nästa val) genom detta idéfattiga utsprättande av skattesänkningar som de fattiga landsmännen får bekosta.

*****

Men vad är då Thomas Bodström för något? Allt mer åderförkalkade Lena Mellin verkar ha en crush på lycksökaren och allpysslaren och kallar honom "passionerad". Jag hör en äldre kvinnas obesvarade förälskelse i den konstiga krönikan från några dagar tillbaka. I hans horoskop ser jag en enda planet i Eld, passionens element, och den ska vi återkomma till.


Jag upplever distinkt att Bodström förrädiskt inlett en gradvis, subversiv och smygande kupp mot Juholt - inledningsvis genom att anklagar partiets nya ordförande för precis det som han själv har som sin dolda agenda! "Den som sa' det, han va' det", det lärde man sig redan på skolgården i första klass. Men vuxna glömmer oftast barnets spöklika förmåga att se Sanningen. Hos Bodström finns ingen Sanning alls.

Född 1962 delar han Juholts intresse för realpolitik: kontrollören Saturnus hemma i Stenbockens tecken (Jord) omvittnar något annat än en ren ideolog (Luft). Juholt, som vi såg var en fantastisk tänkare, fastän hans (förmodade dubbla) Eldnatur är så transparent att han framstår som en enkel och direkt natur snarare än en beslöjad djuping.

Bodström har naturligtvis också han Jupiter i kollektivtankens Vattuman och socialdemokratin tycks brytas i två hälfter över den här mannen. "Alla ska med, även Bodström", deklarerade en ledarrubrik i Aftonbladet nyligen.

Men Bodströms horoskop och troligen också mannens uppsåt saknar ärlighetens signaturer! Så slirig och hal den här mannen är, måste en födelse så sent på dygnet som 16.00 eller därefter antas. Månen i Tvillingar har mycket lätt för att prata, det klassiska försäljarsnacket ligger här, och de som prisat hans senaste skandalbok för dess rappa tempo har nog reagerat positivt på Tvillingarnas koncisa "tyckande".

För ett är säkert, som informatör fungerar Bodström inte, med sinnets merkuriala läggning destabiliserad av en disponenten Merkurius, samtidigt både fallen och skadad i Fiskarnas tecken. Slirigt, ytligt, och impressionistiskt. Och desinformativt! 

Som jurist har han lärt sig Lögnens alla tricks. Kalla det retorik bäst du vill, det är likväl Lögn satt i system som är hans egentliga arena. Juholt noterade spefullt att han tillbringat mer tid åt att lära sig fotbollens än politikens hantverk. På det svarar Bodström rappt sökte replikera, "tio år - så länge har jag inte varit i någon bransch". Så han erkänner att han bara är en dilettant som poserar i olika miljöer! Så korkad är den här mannen!

Placerar vi Månen i Tvillingarna som en ställföreträdande ascendent för att därigenom kunna begagna omen från de 12 husen/livsområdena, då går också skillnaden i ideal mellan Juholt och Bodström i dagen. 

Medan Juholts enorma sociala intelligens (Jupiter binder ihop alla de tre sociala Lufttecknen, Dalai Lama har samma förmåga!), där är Bodströms ideal t.o.m. mer sorgliga än Fredrik Reinfeldts. Moderatledaren kunde åtminstone hylla det lilla egenföretagande hushållet och viljan till köpstyrka för alla som följer den mallen, där har Boström inte kommit längre i sin mognad än att upphöja sitt ego till ideal för alla sin verksamhet. 

Venus i Väduren i 11e idealhuset är dessutom planetärt sett redan blackouten efter att ha sett Juholts genuina vilja till harmoni (Venus) i Vågen. Venus i Väduren är bara intresserad för välstånd (Venus=pengar) för sin egen del! 

Och det vet alla, egentligen. Bodström är en karriärpolitiker vars far möjligen var socialdemokrat. Boström går varthän han själv gynnas av förflyttningen. Hans Jupiter i Vattumannen kan lika gärna artikulera moderata som socialdemokratiska värderingar, Månen i Tvillingarna är så här flexibel och renons på egen substans.

*****

Så låt ingen missta sig på vad Boström just nu smider på, just som hans senaste bok placerat honom i rampljuset. Han pratar nedtonande om sin roll i politiken men söker underminera Juholt för att själv kunna ta över partiledarskapet vad det lider. För vissa uppenbarligen en sympatisk natur, men inte värst pålitlig. Jag skulle varken köpa en begagnad bil eller en bok av honom. Än mindre vilja bli representerad i rätten av någon som så tydligt visat sig i första hand vara en självtjänare med låga ideal.

Hade det här varit diktatur, hade jag rekommenderat Juholt att snarast eliminera bedragaren ur partileden. Han är kriminellt otrogen och spelar nu rollen av en som "bara" söker föreslå en annan vinkling av partiets tankeinnehåll. 

Det är banala åsikter som semantiska synpunkter, att "arbetare" kan droppas från partinamnet, just som Reinfeldts moderater sökt annektera ordet "arbetarparti" - vad är det för stil att kasta in handduken för minsta lilla? 

Juholts tidiga formuleringar om sin vision, t.ex. den om "värdeburen tillväxt" är, för den som förstår det, extremt intelligenta och kommer att hålla för det paradigmskifte som världen, måhända inte i morgon, men vad det lider kommer att genomgå. 

Juholt har i dessa två ord redan dörren vidöppen till kommande samregerande med Miljöpartiet, som också visualiserar en grön morgondag - vissa produkter och livsstilar är ur det nobla sinnets perspektiv inte förenliga med en försvarbar mänsklighet på jordens yta. 

S och MP vet vilket samhälle som kommer att följa den otyglade marknadens tillbakaträde. Det vet inte marknaden själv eftersom den omoraliskt kränger vadhest dess reklambyråer lyckas lura på den obildade människan. Bodström är faktiskt så ointelligent att han inte förstår hur mycket mer Juholt redan sagt där han nu lobbar för sig själv som den bättre framtida partiledaren!

Hans skolfrökenaktiga fånigheter om "arbetaren" i Socialdemokratiska Arbetarpartiet är en byfånes trams i jämförelse med kraften i Juholts "värdebundna tillväxt". Alla vet att procentsatsen ren fabriksproduktion är på tillbakagång i Sverige och att Juholt vet också att "arbetare" i viss mening är ett obsolet ord. 

Och det är därför Juholt, till skillnad från Reinfeldt, vill ge människor en chans att lära sig mer, lära sig nytt och delta i det stundande kunskapssamhället. 

Naturligtvis kommer en del svenskar alltid att vara praktiker - ha det i händerna snarare än i huvudet - men detta är delvis en myt som pådyvlats människor i de obildade samhällssegmenten av dem som vill behålla makten över tanken. Särskilt kan ingenjörer och ekonomer pekas ut som eftersatta grupper, en mer skrämmande smal kunskapsbas än hos dessa grupper - tänk Anders Borg - är svårt att föreställa sig. Dessutom tror de att det är de som sitter på de viktiga kunskaperna!

Nu finns alltid medfödda handikapp. Mitt är en allergi mot siffror, den började redan i första klass i mötet med den första matematikboken. Efter några år av vånd utmanade jag mig själv i fjärde klass (det är länge sedan nu) att göra något åt min mediokra matteförståelse. 

Jag lyckades under en del av en termin gå från en av klassens mest sifferblinda till den lilla grupp som redan passerat de andra och gjort extrauppgifterna! Jag minns ännu tjusningen i att uppleva hur sinnet totalt öppnade sig för den inneboende logiken i räkneövningarna. Efter att ha bevisat för mig själv att jag kunde stå på toppen, valde jag visserligen att halka tillbaka - jag var helt enkelt inte intresserad av matematiken i sig. 

Utvikning. Man måste bryta upp den lågutbildades förstoppning i denna tid, runt nio-tio. Det är här, under Merkurius tillväxtår, attitydpropparna satt sig. Alla kommer inte på tanken vid tio att verkligen fråga sig själva varför de är så talanglösa, utan bara fortsätter tro det av gammal vana.

Det är vid den här åldern det moderna västerländska barnet just fått verklig smak på banaliteten i IT/datorvärlden och föredrar våldsspel som bara aktiverar reptilhjärnan framför mödan att läsa litteratur. Västerlänningen blir allt allt mer street-smart i snacket men urblåst vad gäller sin intellektualitet och märker det inte själv. Vad värre är, de som redan fyllt psyket med smörja kan sedan heller inte uppfatta varningarna utifrån, mycket har gått fel i uppbyggnaden av förståndet.

Här har Juholt en jätteuppgift i designen av ett nytt skolväsende! Att det är helt rensat på privata vinstintressen, behöver knappast sägas, men det är bara ett problem för de mest obegåvade fundamenalisterna som tror kollektivt/privat är det verkliga problemet. Den frågan löser sig naturligt under förutsättning att man adresserar rätt frågor, filosofinis frågor om vad en människa är, och vilken människobild Sverige vill föra vidare genom tiden.
Frågan om människans inneboende kapacitet är så mycket större än banalt höger-vänsterpolitiserande. Om Juholts Nya Socialdemokraterna lyckas stimulera hela svenska folket att åter engagera sig i tänkande - där Reinfeldt sökt muta folket till tystnad och intellektuell stumhet - då kommer Sverige att bli ett land som åter hyllas för en social struktur där inte rasism och annan skit får fäste. Det har skett under den orättfärdiga klasskaparpolitik högern injicerat som cancerceller i den svenska samhällskroppen. 

Cancer: ett gäng egoistiska celler som håller ihop och parasiterar på den friska kroppen, som Regeringen Reinfeldt säljer ut Statens - folkets! - egendomar till sina kompisar.

Studera noga Fredrik Reinfeldts horoskop - det är inte varje dag man live får se en människa manifestera zodiatecknet Cancer via 11e idealhuset på ett så tydligt sätt! 

Vi människor är bara rollmasker och som sådana ytterst sett ointressanta. Det är vad vi väljer att kanalisera genom våra zodiakala motiv som är intressant. Kräftan har sina legitima uttryckssätt: empati och omvårdnad om de svaga. Reinfeldt har valt att slussa in något annat genom sin kropp och sitt psyke. Något mörkare. En nidbild av Kräftan har resulterat och ett fenomenalt studieobjekt för hela landet. 

Tyvärr har astrologin aldrig fått fäste i Sverige som i t.ex. det mer kulturellt intresserade Frankrike vars fäbless för Orientaliska studier (minns Napoleon i Egypten!) säkerligen förklarar varför det just är från Frankrike det kommit matematiker som studerat astrologin ur kvantitativt perspektiv. 

Utan kultur skulle en matematiker inte ens komma på tanken att använda sina siffermetoder till ett värdigt ändamål, det skulle bli som i Sverige där vi använder matematik i dödens tjänst - landminor och stridsflygplan - eller fördummande dataproblem för att hålla intellektsnivån låg hos folket. 

För glöm inte att det är teknokraterna som de facto tagit makten, och de gör som alla härskare i alla tider: banaliserar den värld de kastar åt undersåtarna att framleva sina liv i. 

De har nu till synes utan att någon märkt det vallat två generationer in i en ny konsumtionscykel där de spenderar pengar på den värsta idiotin någonsin: patetiska små smartphones som stjäl deras pengar. "Gillade du inte det här triviaspelet? Prova det här då?" Tick tick... 

Varför skapar sig inte människan ett bättre samhälle baserat på kvalitet istället för fast food-kickar som inte bygger upp individen alls? 

Det är här Juholt kommer in på den historiska arenan, kanske lite för tidigt eftersom Marknadskapitalismens totala sammanbrott ligger en bit fram på vägen. Men ändå som en som kan börja förbereda svenskarna på morgondagen. Då kommer vetgiriga, sociala och fördomsfria planetära medborgare att gälla, inte fördomsfulla och privatkonsumistiska svenskar. 

Kan en Ny Socialdemokrati ta upp den tråden? Arbetarrörelsen var en gång en internationell rörelse och det globala medvetandet kräver återigen kollektivanslutning. 

Egoboostens tidevarv är alltid korta och slutar med nödvändighet alltid i besvikelse. Bodström ser faktiskt ledsen ut i blicken, ständigt på gränsen till depression. Det måste vara något med att Venus i Väduren bara handlar om självkärlek och därför inte hittar någon givande omvärldskontakt. Är det därför han aldrig ens lyckats hålla sig fast i "tio år" i någon bransch? Lycksökare blir aldrig älskade.

Inga kommentarer: