Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 maj 2011

Ett skändligt DN-horoskop (Om: nolltillväxt)

DN:s ledarredaktion upphöjer idag en så förargelseväckande lovsång till tillväxtsamhällets princip, att jag var tvungen att invända mig - utifrån mitt begränsade politiska vetande invända - genom de 500 skrivtecken (inklusive mellanslag) som erbjuds. Tillräckligt mycket för att folket ska få ånga av sig och en smart metod att fragmentera den farliga folkmassan i små privatbabblare [1] så att det lögnspel som kallas demokratin kan fortgå. 

Här var min protest mot DN - ord istället för organiserat systemskifte - jag förmodar att jag blev lurad, jag med:  

Bedrövlig artikel. Ledningen måtte ha föryngrats åtskilligt på sistone. Ordval och ton skiljer sig inte längre från skräptidningars vulgära tilltal, och oprecisa utsagor som "bollhav av jordklot" tyder närmast på rekryteringar direkt från dagis! Det handlar förstås inte alls om miljön utan om att bevara den profitmentalitet som bara gör ett fåtal gott. Det är inte smartare självhushållning i Afrika som är ifråga, och det vet DN:s redaktion mycket väl när de riggar sina vilseledande halmdockeargument.

Den här läsarkommentaren gillade jag (av dem jag läste):

50 nobelpristagare ställde mänskligheten inför rätta i förra veckan och krävde 1000 miljarder dollar årligen till förnyelsebar energi och stopp för subventioner till fossilkraft. Detta gjordes inte på grund av lättja utan som en markering att mänskligheten är inne på fel spår. Det mest skrämmande med artikeln ovan är att den inte påvisar några tecken till att förstå bakgrundsproblematiken.
Nisse, 07:44, 29 maj 2011

Det allra konstigaste är att jag vaknade i morse med ordet tillväxt i huvudet, och redan innan jag såg DN:s ledarartikel hade bestämt mig för att koppla samman  dess motpol nolltillväxtsamhället med Vattumannens symbol.

Problemet är att jag försökt undvika politik hela livet för att inte begränsas i tanken på det sätt som gäller för ovisionära människor (undertecknads horoskop intygar: Solen i femte "lejonhuset" i Luft ger inte någon dragning mot politikens begränsade världsbild, möjligen kan man föreställa sig rojalism av den kombinationen). 

Vattumannens tidsålder som en tid då människosläktet kommer att ha förstått och tillämpar nolltillväxt ger sig naturligt av att zodiaksymbolen behärskas av Saturnus, rationell kontroll och detta utifrån en Luftburen, dvs ideologisk modell. Tillväxtförespråkarna ska rent logiskt därför sökas under Jupiter, expansionens och, tyvärr, ofta lycksökeriets planet. 

När Petra 'September' Marklund beslås med att ta ut ockerhyra av en andrahandsgäst följer det naturligt på hennes horoskoptyp. [1] Jupiter gillar lätta pengar och hittas därför gärna bland profitörer. Marklund har mycket riktigt Jupiter i det "lättaste" av element, Elden, och planeten sänder en välsignande aspekt till Solen i Eldtecknet Lejonet. 

Eftersom Lejonet är en dramatiker som förstorar upp allt, är det inte svårt att se hur hennes ocker kom till. Hon saknar normala perspektiv och hade nu redan tagit ett steg över till den elit som flyter ovanpå och suger sitt välstånd ur de många små som villigt bidrar eftersom de är nöjda med att spegla sig i en hjälte eller hjältinna. 

Nå, får då inte båda parter vad de vill? Klipparna och glidarna ror hem miljarderna och den lilla drömmaren i Månens, fantasins våld köper massproducerade hjältar och hjältinnor (kopior av utagerande Solen) vilka tillhandahålls av Nöjesindustrin? Oaktat svaret kommer tillväxtekonomin att upphöra under Vattumannens tecken, i Vattumannens tidsålder. 

Allt fler tecken tyder på att vi redan nått den nya tiden, trots att astronomerna förlägger den flera århundraden in i framtiden. Detta kunde vara ett argument för att zodiakens idealisering av stjärnbilderna i exakta 30-graderssegment inte fungerar fullt ut! Eller att, som Antroposofernas grundare Rudolf Steiner hävdade, Jesus födelse för 2.000 år sedan var en objektiv intervention från en högre värld. Jesus framträdande i tiden visade exakt var och när Fiskarnas tidsålder började. 

Utifrån den milstolpen har likväl Fiskarna något århundrade kvar, men naturligtvis handlar det, som sagt, om hur en symbol eller ett idékomplex gradvis fasas ut och ett nytt börjar styra mänsklighetens tankar. Internet som fenomen är en tydlig illustration via tekniken av den kollektiva mänskligheten - alla förbundna med varandra och av nödvändighet delande samma tankeinnehåll

Eller att den oro som setts i världen sedan 1900-talet (två världskrig på ett århundrade!, främlingsfientlighet och folkmord till höger och vänster) har andra astrologiska faktorer som till grund. Vi kanske ska hålla Vattumannen skadelös för den skit vi ser omkring oss. Detta kan verkligen vara den döende slutfasen av kaostecknet Fiskarna.

Det är ingen slump att Sveriges nationalhoroskop från 1974 bär Vattumannens stämpel och härrör från en tid då svenskarna ännu ansågs som ett fantastiskt folk utomlands, de hade lyckats skapa det goda välfärdssamhället som band samman "hög och låg" och där visserligen den rike kunde köpa sig ännu bättre sjukvård, men inte som i Reinfeldts och Rovkapitalismens system på den fattiges bekostnad.

(Anm. Som jag tidigare pekat på befinner sig det svenska horoskopet f.n. under 18 år under en förmörkande demonisk influens, och DN-artikeln gör sitt bästa för att visa hur illa det är ställt med svensken när det kommer till problemanalys! Se "Sverige under en ond demon 2002-20", samt "Demonen i Sverige-horoskopet gav åldersdiskriminering".)

*****

DN har noga (?) förberett sin hjärtskärande falska hyllning till tillväxten och någon på nattredaktionen fick i uppdrag att publicera den efter midnatt så att läsarna ska ta intryck och "tänka rätt" över frukosten. Tacknämligt anger DN:s publiceringssystem tidpunkt för artiklarna: 00:05 i det här fallet. Den horära horoskopet (som man kan kalla det), är häpnadsväckande signifikativt för en mörkläggare i just tillväxtfrågor! Se:



I likhet med Rovkapitalismens lille springpojke Reinfeldt, som döljer sin djupa fixering i Mörkrets kvalitet Tamas genom att stoppa undan den i de kadenta (slumrande) husen - som de kallas i västastrologin -  så att naiva människor bara ser hans propra och verserade och rimliga Jungfruroll (skenbart saklig, väluppfostrad...), på samma sätt visar DN:s artikel en tillväxtoptimistisk ascendent (Skytten - Jupiter!) bakom vilken ledarredaktionen gömt undan den sataniska axel de inte vill att folk ska fundera över och diskutera. 

Oxen/Skorpionen är Satans bästa verktyg för att binda människan i konsumtionscykel efter konsumtionscykel så att hon aldrig ens får en chans att tänka nyktert kring sitt liv. Hon är alltför förgiftad och hennes psykofysiska system sliter natt och dag med att eliminera för att kunna proppa i sig mer. I denna kontext kommer Satans filosofi (Rovkapitalismen) att påverka 6e/12e-husaxeln som har med hälsa att göra - i det här fallet planeten Jordens hälsotillstånd! 

Eftersom den omåttligt hungriga demonen Rahu (Drakhuvudet) ligger i 12e huset för kronisk sjukdom och Skorpionen står för förgiftning inser vi lätt att motsatta Oxen/Terra - vår värld - är kroniskt förgiftad till följd av materialisternas livsfilosofi. Men 12e huset är också undanröjda huset. I det huset döljer vi effektivt sanningen om sakerna, vi spärrar in galningar där, allt för att kunna predika ett annat budskap utåt, via första egomedvetna huset. Det är detta dubbelspel Reinfeldt fulländat så pass bra att simpla och själviska människor köpt hans människovidriga ideologi.

Husen ockuperade av den sataniska axeln brukar grå- eller svartfärgas på bloggens horoskop, men här finns också egenmäktighetsproblematiken som måste betonas med sina färger! Jorden är som vanligt det materiella och Elden den rena kognition som kan kallas andlig medvetenhet tills den går på pumpen med de materiella faktorerna och blir en oren hungrig passion för det materiella när den ger sig in i brottningsmatch med det materialistiska levnadssättet. 

Och det är denna sunkiga röra vi ser DN plädera för enligt artikelns horoskop. Jupiter - "ja till tillväxt" - ligger i ett eldhus där den är stark, men perspektivet på tillväxt är Vädurens, det egoistiska perspektivets tecken och således en chockerande begränsat utblick för ett stort resonemang som jordklotets och mänsklighetens framtid. 

Den här diskussionen kan inte föras av näringsidkare och andra i botten på Platons idealsamhälle, den ska vara förbehållen filosoferna som sätter värdena som både politiker och handelsmän har att förhålla sig till. Dessa värden är direkt hämtade från Idévärlden vilken bl.a. uttrycker sig genom Världssjälen som den i gåtor redogör för sin status via planeterna. 

Det är bara zodiakens sista universalistiska tredjedel (Skytten, Stenbocken, Vattumannen, Fiskarna) som kan befatta sig med vilka principer som kan tillämpas globalt. Vädurens egokickar är inte ens rätt spelplan.

Men bortsett från den här omogna tillväxtfilosofen (jag hade inte tittat på horoskopet när jag liknade DN-skribenten vid ett dagisbarn - här bekräftas mitt intryck), är det den själviska och egenmäktiga kollapsen i nästa steg. barnpsyket Väduren och jordens håvor i Oxen som är det allvarliga. Samma sektor faktiskt, som innehåller den svaga punkten i Sveriges horoskop från 1974, svenskens omogna drift att vara nöjd med ett liv som bara är uppbyggt till stugknuten och materiell konsumtion runt denna.

I DN-horoskopet råkar det begärsdrivna (rajas) 5e husets Vädur på patrull vid 6e hälsohuset där Terra (Oxen) befinner sig och husen knyts samman i för en indikation om stora problem genom att Sol-Oxen (som vi kan kalla för den verkliga kärnfrågan: Jordens hälsa) har sin disponent Venus, pengarnas och ägandekåthetens planet liggande kvar i Vädurens egoprincip. 

"All materia på Jorden åt MIG" skriker det högröstade barnet Väduren och kopplar denna skadade Venus med tillväxtplaneten Jupiter för den värsta idiotartikel jag någonsin sett i DN på ledarsida.

*****

Se också i vilken häpnadsväckande kontext denna DN-artikel manifesterar sig.



_____

1. Har ni märkt hur it-teknologin sakta börjat beröva er förmågan att binda ihop flera tankar till sammansatta analyser? Troligen inte, nivåsänkningen smyger sig omärkligt på. Det marknadsstyrda samhället  uppmuntrar medborgarna att begärligt jaga senaste smartphonen - ett djävulskt redskap som snuttifierar dem själva genom meddelandefunktioner som sms - människan blir en parodi på den visa människan (homo sapiens).

Se tragedin i användarnas försök att överlista de värdelösa verktygen genom att kombinera ord och siffror för att mot alla odds lyckas meddela sig med varandra på teknokraternas villkor. Lägg till det allt detta duttande och idiotsurfande, snuttar hit och dit, fem ord i en chatt tio sekunder till ännu en  meningslös statusuppdatering på Facebook. Sakta smulas intellektet sönder och intresset för världsbilder - vilken morgondag vi vill ha - förtvinar.

DN (igen!) söker hjälpa användaren att orientera sig i Facebooks förvirrade gränssnitt, men ställer inte den viktiga frågan. Hur långt har du närmat dig den iskalla teknokratens sätt att rangordna människor och skicka cancersjuka ut i jobbsök som en annan Reinfeldt sedan du har byggt dina Facebook-listor och ställt in "nivån" på dina så kallade vänner? Har du inte kommit ganska nära den nazisistiska skitstövelns mentalitet redan här?

Den tankeförtvinade människan ser inte längre dessa ohyggligt viktiga strukturer som avgör den egna humanitära nivån - hon importerar DN-tipsen och sjunker ignorant ännu en grad ner i helvetet. "Jag och min integritet" - historien kommer att minnas den här underarten till människa utan någon saknad alls. Som en besynnerlig glitch i evolutionen.


_____

1. I Expressen argumenteras denna dag för att "Septembers" ockerhyra i själva verket inte var särskilt oskälig. Så länge skribenten håller sig till sifferexercis kan man hålla med henne men sedan kommer den giriga människans trams om Hyresgästföreningens goda kamp mot idén om marknadeshyror och då är vi tillbaka till huvudämnet igen. Giriga människor kommer inte att fungera på morgondagens jordklot där nolltillväxten är en global realitet!

Vattumannens tidsålder blir en mardröm för alla dem som bygger upp själviskhet i sina själar i detta liv. De kommer att må illa när de reinkarnerar i en tid som inte längre tillåter samma excesser som idag, i väst. Därför har jag ibland kallat Vattumannen för en diktaturens kommande ordning på jorden. Men det är bara vad de tygellösa och låga själarna upplever det som! Dess fler människor på jorden - hela tredje världen - och många människor i väst har redan lärt sig leva måttfullt.

1 kommentar:

flute sa...

Tillväxtens motpol är väl inte nolltillväxt, utan krympning. Nolltillväxt är väl något slags neutralläge mellan tillväxt och krympning.