Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 januari 2011

Tuscon-mördarens horoskop: invandrarhat

[110111. Födelsedagen för massmördaren är nu känd. Se tillägget.]

Födelsedagen är för Jared Loughner, massmördaren i Tucson (AB, SvD, DN) , är ännu inte offentlig. Men "september 1988" är tillräckligt för att notera en viktig detalj. Från en amerikansk blogg inhämtar jag att:

In one of several Youtube videos, the author described inventing a new U.S. currency and complained about the illiteracy rate among people living in Giffords' congressional district in Arizona.

Analfabetismen han ondgör sig över torde väl ha en del med mexikaner i hans närområde. Det vill säga, det han egentligen surar över - precis som svenskar som inte tränats att tänka stort och rätt om sitt korta liv på jorden - är främlingar som inte är väl integrerade med övriga Arizona-befolkningen. (Tuscon är den första större staden i Arizona norr om gränsen mot Mexiko.)

Och just den här språkligt/kommunikativa aspekten som rör utlänningar eller utalandet är extremt tydligt symboliserad under hela september månad 1988:



Vi har Saturnus, blyet och ankaret, fixerat vid Skytten/utlandet detta år. Själv född under i ett tidigare Saturnusvarv har detta uttryckt sig som ovilja att resa utomlands med hänvisning till Buddhas kloka ord om att världen uppstår ur våra själar och bara en ignorant människa tror hon faktiskt är ute på en verklig resa när hon flänger runt i världen och dyrkar det hon tror vara sin "personliga frihet". Men varje horoskop är unikt och Saturnus-i-Skytten kan byta innebörd beroende på kringfaktorer!

Här är det uppenbart att Loughner har en fixering på språk - se Saturnus hårda "magister Caligula"-grepp om läs- och språkkunskapens Merkurius i det mest kverulanta av alla tecken, det kritiska intellektets Jungfru. Ja, Merkurius är hemma i härskarläge här och redan utan belastningen från det fordrande överjaget Saturnus hade man kunnat misstänka en kritiker.

Massmördaren uppvisar en ganska sofistikerad litteratursmak! SvD nämner också att han utttalat sig på YouTube om...grammatik - det område där den vanligtvis så tillbakadragna Jungfrun är beredd till strid!

(Jungfrun, tecknet som representerar kultivering och därifrån mänsklig kultur. Merkurius är skriftspråklighet. Tyvärr har bloggen också funnit tecknet remarkabelt välrepresenterat i horoskop för främlingsfientliga, men då när instinktens Måne befinner sig i tecknet. Också det andra suspekta tecknet för invandrarhat bloggen hittat, revir- och klaninstinktens Kräfta, är aktivt i massmördarens horoskop via Venus.)

Men det som verkligen gör september 1988 till en mindre lyckad månad, astrologiskt, är attacken från aggressorn och krigshetsaren Mars. Merkurius har således båda illgärningsmännen över sig, och det här brukar vara en första tydlig indikation på sociopati eller kriminalitet. En sjuk hjärna, skulle man kunna säga.

Ponerar vi därtill en födelse i början av september, t.ex. någon vecka in, som uppritat här ovan, då har vi också intelligensens Sol skadad av mötet med Drakhuvudet Rahu. Som en "zoomfaktor 1000" skulle detta ge det redan så sturska och överlägsna Sol-Lejonet den extra dos av vanföreställningar som får honom att tro att han var utvald till något.

Det ser illa ut och även om Månens (sinnets) placering inte ens går att spekulera över med ett så diffust datum, är dubbelattacken mot Merkurius väldigt talande. 

En födelse den 16 september skulle innebära att Solen lämnar kombinationen med Drakhuvudet, men frågan är om en födelse i Jungfrun är mer gynnsam. Nu drabbas både Sol och merkurialt intellekt av dubbelattacken från de två illgärningsmännen Saturnus och Mars!

Märk väl att det här inte betyder att en hel månadskull barn är helt oduglig eller att alla kommer att uppvisa störningar. Men finns det något som talar för astrologin borde den här månaden och det här året uppvisa en förhöjd tendens till kriminalitet.

Tyvärr forskas inte i dessa ting i västerlandet eftersom vi grundlöst förkastat våra förfäders månghundraåriga studier som tydde på himmelen är en "miljövariabel". Vårt befängda beteende är irrationellt och beror på västerlänningens hybris, ja till och med hennes hat till blotta tanken att det skulle kunna finnas intelligenser större än hennes egen!

I antiken ansågs himlavalvet tvärtom vara tecken från en högre intelligens för människan att avkoda - för att skärpa sitt konceptuella grepp om var hon befann sig och vart hon var på väg.

Tillägg

Wikpiedia har nu publicerat födelsedagen, den 10 september och bara fyra dygar efter min hypotetiska karta här ovan. Och det var Ketu/Draksvansen som var källan till ont: det är nämligen nymånetid i närheten av eklipsskaparen!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, vad magiskt!
Du spår efter att något hänt.
Det kan jag också.

/Danne

Seaward sa...

Om du fokuserar bloggen några minuter och överblickar den, kommer du kanske att förstå att den är ute i syftet att SAMLA IN DATA och jämföra med traditionella astrologiska påståenden.

Klarar du en så mentalt krävande övning?