Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 januari 2011

Nancy & Diana (look-alikes)


Nancy Sinatra & Diana Rigg

I den udda Bond-filmen från 1969 med George Lazenby i huvudrollen ger Bondbruden Diana Rigg utslag på "look-alike"-mätaren om man ställer henne vid sidan av formidabla 60-talsikonen Nancy Sinatra. Flera gemensamma ansiktsdrag. 

Här slog astrologin till med två tydliga kopplingar via de två viktigaste punkterna - tack vare känt födelseklockslag på båda kvinnorna.

Den enas soltecken är den andras ascendenttecken och vice versa! Och dessutom har den ena kopplingen mindre än en grads avvikelse: Nancy Sinatras Sol i 24:32 Oxen plockas upp av Diana Riggs "fysiologiska" ascendent i 23:50 Oxen.

Det var många kilo mascara runt ögonen på kvinnorna på 60-talet så det krävdes lite grävande innan jag hittade foton som illustrerade den larmklocka som gick av i mitt psyke när jag såg filmen. Jag tror ingen kan missa vad jag talar om här. Det är idel så kallad femininitet via de två negativt polariserade Oxen (Moder Jord) och Kräftan (Den Osynliga "Feminina" Naturen).

Klämkäck tjej - Tvillingarnas pojkflickighet
Extremt feminin och djup natur - Vatten!

Intressant att de kan se så lika ut på basis av de nämnda överlappningarna fast Nancy har en så massiv betoning på Tvillingarna och Diana Rigg inget alls där.

Nancy Sinatra var min första obesvarade kärlek. Hennes tv-show som gick ut över hela världen 1968 på höjden av hennes popularitet, gjorde en liten sjuåring lycklig och öppnade mina öron för popmusik (av det mest lättviktiga slaget).

Det här var förstås en massa år innan jag upptäckte astrologin, men naturligtvis ger Nancys massiva Tvilling fullt utslag på min Tvillingascendent (9°13') med "kvinnoplaneten" Månen i samma tecken (11°59'). Säg inte att vi inte "känner" tecknen t.o.m. genom tv-rutan!

Hur detta kan vara får en framtida och smartare vetenskap lösa. Under det nuvarande materialistiska paradigmet kommer aldrig astrologins gåta att lösas, för stjärntydningen har att göra med faktorer som inte hör till vår fyrdimensionella värld utan till den icke-rumsliga, icke-tidsliga femte dimensionen där själarna har sin sanna hemvist!

I den världen känner troligen jag och Nancy Sinatra varandra mycket väl. Vi kan faktiskt i hög grad vara samma varelse! (Minns Platon: formernas värld multipliceras här nere i den tillfälliga och overkliga världen av skuggor.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att läsa om din barndoms förtjusning i Nancy Sinatra fick mig att försjunka i minnen av hur jag själv i samma ålder blev väldigt förtjust i Lee Hazlewood - han var ju så söt med sin muschasch!:-) Han syntes ju i tv en del på den tiden, jobbade med Nancy och var säkert med i showen, och var ju i Sverige och sjöng med Nina Lizell också. Jag kollade hans horoskop, men hittade inga kopplingar till resp soltecken (hans ascendent vet jag inte om den är känd), men däremot har han sin måne/mars nära min venus och jupiter/venus nära min måne.
S

Seaward sa...

De kopplingarna ger också utslag på attraktionsmätaren! Saturnus kyler ner och funkar bara för dem som nöjer sig med vackra kroppar (objektifieringshysteriker, "troféhustrur" - och numera väl också "trofémän").

Men annars är ju Jupiter en med positiv respons på allt, och Venus, passionerade Mars och Månen passar alla perfekt i bilden för "tycke"!

Indisk astrologi har som vanligt enormt komplicerade och underliga regler för attraktion (eller snarare kompatibilitet i långa loppet), men bloggen får inte bli för hopplöst krånglig för den tillfälliga besökaren... Och Venus och Mars möte är en klassiker (åtminstone för en kortlivad tändning).

(Beklagar flera stavfel, nu rättade, fast inlägget var så kort. Glömde som vanligt korrläsa.)