Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 december 2010

Militant Humanist söker kuppa mot ordföranden?

Humanisternas ordförande Christer Sturmark veknar och söker omprofilera sig som en snällist. Jag kan bara se att den militanta ateist som på detta sätt på Newsmill tar sig ton mot ordföranden kastar handsken inom rörelsen, söker starta ett inbördeskrig om man så vill. En tronpredentent har stigit fram! Jag ser på Newsmill att en kommentator redan sett en bindgalen "taliban" i artikelförfattaren och vi kommer strax till den saken.

Horoskopet för denne Filip Björner är intressant inte minst för undertecknad, som föddes något tidigare samma år. Det är fascinerande att se hur lite som kan skilja en människa som föraktar religion lite bittert som man hör av Björners artikel och en som ser och uppskattar rikedomen i människans intellektuella strävanden att förstå, vare sig via konst, s.k. vetenskap eller metafysiska resonemang kring det iakttagbara. (Religionen har t.ex. alltid använt vetenskapens metod inferens - utifrån synliga ting drar man slutledningar om vad som kan tänkas förklara det man ser.)

Beräkningen av den militanta ateisten är minst sagt lite skrämmande, för samma psykopatologiska tendenser vi just såg hos den svenska självmordsbombaren dyker upp här också!



Till skillnad från den fanatiska terror-wannaben har den här Humanistledar-wannabens Sol har just lämnat hatiska Skorpionen för Skyttens tecken, men det ligger våldsam ondska kvar i dödens tecken! 

Varför jag uttrycker mig så dramatiskt beror på den skada Skorpionen förorsakar intellektstecknet Tvillingarna både här och hos självmordsbombaren. Vi kan därför utgå från att den här mannen är lika totalt okunnig om religion som islamisten var om västerlandet och t.o.m. om islam (hans brittiska församling läxade upp honom för hans många missförstånd).

Allt jag sade om Merkurius i Skorpionens giftiga Vatten som bas för ett psyke (Månen) i Tvillingarna kan alltså gälla även här, och den förgrovas av vassa våldsmannen Mars hemma i Skorpionen, extra förstärkt av "boostern" Jupiter som gärna lånar sig till vad som än pågår på himmelen. Det är svårt att se något gott alls i denna Merkurius!

Vi har med andra ord en perfekt hatare, en ond människa som direkt reagerar när Sturmark söker snygga upp Humanisternas medialt sågade profil. Hans svarta själ reagerar direkt inför det han upplever som Sturmarks nya snällism.

Är det inte lustigt att han skriver sitt upprop för ett religionshatiskt Humanisterna bara dagarna efter självmordsbombarens misslyckande? Här är uppenbarligen en människa som brutit samman under samma inflytanden från stjärnorna! Samma typ av födelsehoroskop reagerar med ondska när planeterna på himlen passerar Skorpionen och Skytten!

Astrologin är kusligt exakt. Men vad vet militanta ateister om sådant? Deras ögon är blodröda av hat och de har sedan länge sedan slutat vara nyfikna på livet.

*****

Teknikalia.

Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender. Här möts de på basis av Jupiter - religionens planet. Men religionen är ännu inte "homefree" eftersom den står i den döende syndarens tecken Skorpionen. 

Här degraderas dessutom Jupiter genom illgärningsmannen Skorpionen (fastän den senare är i sitt hemma tecken). Jag tror det är Mars onda attack mot psyket som bär en stor skuld till den här versionen av Luft/Vatten i "oförening" (för att uttrycka sig milt). Här är psyket redan underminerat av disponenten Merkurius placering i Skorpionen (som hos självmordsbombaren) och här utsätts den dessutom för en mega-martiansk attack (Mars + Jupiter)!

Detta är förvisso en aspekt man kunde ha räknat med hos en militant korsfarare, oavsett vilket ärendet var. Nu råkade det bli ateismens sak.

Det är fullmåne i rörliga tecken vilket kan tyda på en vettlös ikonoklasm. Med den illvilliga Skorpionen anar man nästan ett blint bildstormeri och det är bara att läsa Newsmill-artikeln för att höra den parodiskt omogna attityden till religionerna. De är så onda! Det vet den här intellektuella giganten så väldigt väl!

Vi har ett storkors i Sattva som tycks handlar om förändring bara för förändringens skull, och Solen, Saturnus och Månen kombinerade tyder på att hela livslinjen (Måne --> Sol) utspelar sig i krampaktiga Saturnus grepp, den förnuftiga men ofria och ovisionära planeten - materialismens princip.

Varför är då undertecknad antimaterialist och anhängare av Platons filosofiska idealism, trots exakt samma Mån-Tvilling opposit Saturnus-Skytten? 

Frågan besvarar sig själv: Psyket opponerar sig mot Saturnus som formprincipen - ifrågasättandet av vissa former. Men hos ateisten har redan Saturnus tagit död på Solen - symbolen för en levande jiva-atma, potentiell medvetenhet om den andliga naturen. 

Ateistens problem ligger därför inte i Mån/Saturnus-oppositionen i sig, utan i vad Saturnus gör med Solen! Hans livsmål styrs av Saturnus som paradoxalt nog är fientligt inställd till Solen! Döden är hans livsmål. Och därmed är vi direkt framme vid ateism som är identisk med nihilismen, det totala förnekandet att naturen innehåller moraliskt bindande lagar.

Eftersom Solens disponent dessutom "saggar" ett steg och ännu befinner sig i egodödens tecken Skorpionen börjar man ana varför den här mannen inte klarar att ta ens ett intellektuellt steg framåt och TÄNKA sin egen död. Solen i Skytten är alltså ett genomfalskt budskap, horoskopet som helhet når inte upp till det löfte det filosofiska och religiösa tecknet i sig anger.

Undertecknad har å sin sida varit med om ut ur kroppen-upplevelser, 2-3 gånger i sitt liv, och har en betydligt mer fördelaktigt konfigurerad Sol, även om den anses "fallen" och svag i Vågen.

*****

Till sist en intressant detalj. Religions- och snällhetshataren delar med Sturmark en Saturnus som söker blockera Solen men där har Sturmark fördelen av en  opposition som åtminstone teoretiskt skulle tillåta honom en dialektisk utveckling mellan de båda antagonistiska principerna. Hos hataren tar Saturnus helt kontroll så att Solen antingen helt utestängs eller kommer att via "Stockholmssyndromet" associera sig med Mördaren, Kidnapparen - Saturnus som materialismens och dödens princip. 

Det ska inte förnekas att Solen med Saturnus kan jobba stenhårt och bygga sig imperier i denna världen, men de är ofta torra bortom smärtgränsen. Det är som om de inte har någon kontakt alls med sin inre solära passion. 

En annan parallell med Sturmark är att och hans nya opponent inifrån de egna leden delar Vatten/Luft-problemet. Och det stämmer: båda är troligen neurotiska och ångestladdade människor utan harmonisk återkoppling till sina själar, men Sturmarks Mars-Kräfta är en riktig mjukis i jämförelsen med Skorpionen - tecknet där människans Synd betalas i fullt mått i bitterhet och till sist död.

Sturmarks störning mellan Mars i Kräftan mot Saturnus i systematiska Vattumannen är i jämförelsen en riktig IQ-broiler! Det fanns ändå någon torr charm i hans analys av de klassiska gudsbevisen för några år sedan. Den här religionshataren är bara vettlös - som självmordsbombaren.

Se vidare bombinlägget om maktanspråk som kan maskera sig bakom såväl religiösa som sekulära fasader.

Se även: Själens krigare: René Guénon, för ett besläktat men ändå avlägset horoskop.

Kräkattacken på Newsmill inträffade med transiterande
Sol, Mars, Merkurius omkastade rel. det natala horoskopet


Inga kommentarer: