Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 april 2010

Överste mot USA:s president



Varför uttalar sig överste Lawrence Wilkerson mot USA:s förre president Bush och hävdar att den senare kände till oskulden hos många av fångarna på Guantanamo?

(AB, SvD, DN 2010; övriga världen lärde känna den rättrådige militären redan 2006.)

Astrologin har flera symboler som står för rättrådighet och rättframma yttranden, ja frihet i största allmänhet. Wilkerson har ett praktfullt militärhoroskop som kan jämföras med generalen som med förödande klarsyn såg att gay FN-styrkor gjorde ett undermåligt jobb i forna Jugoslavien eftersom de kladdade på varandra i stället för att sköta det som de var utsända för att göra.

Hos båda dessa yrkesmilitärer är det Eldelementet som representerar klarsyn. Hos både George W. Bush och i sensuellt degraderade horoskop är det Eldens motsats Vattnet som ger en avgörande nyckel till förståelse. (Narcissus såg sin spegelbild i vattenytan och så var den själen körd...).

Nyligen noterades att Mars (libido) i lidelsefulla Vattentecknet Kräftan är signifikant överrepresenterad i homosexuella horoskop, och den förre presidentens ascendenttecken var Kräftan. Med Kräftan steg både Merkurius kommunikation och Saturnus gränsdragning, vilket förklarar varför så många häpnade över hans underliga kommunikationsstil, kärv och så korthuggen att en del menade att han var direkt obegåvad.

Exkurs. Ja, stupiditet var faktiskt astrologen Charles Carters misstanke om täta konjunktioner mellan Merkurius och Saturnus, men han påpekade också att det som förlorades i mental spänst kompenserades i tålamod och grundlighet. Alla planetära kombinationer har sina fram- och baksidor!

Räkna med en överrepresentation av Merkurius konjunkt Saturnus på statliga verk där människor sköter sina uppgifter efter punktliste-liknande instruktioner och med ett minimum av spelrum för det individuella omdömet.

Det svenska nationalhoroskopet har just den här tendensen att omyndigförklara det individuella och upphöja systemtänkandet, men inte utan att horoskopet uppvisar en negativ motkraft i landets lunära/psykiska natur.


För tydlighets skull färgar jag in kombinationen mellan Månen och Jupiter eftersom dessa i indisk astrologi slår sig samman i kraft av delat tecken/hus. Det är ofattbart hur västastrologin kunde gå så vilse att den tappade det stora perspektivet i sin jakt på decimalpreciserade horoskopplaceringar, ungefär som om det var rätt väg för att vinna tillbaka kärleken från de materialistiska vetenskapsmännen som sparkade ut astrologerna runt "Upplysningen".

Istället har astrologerna själva färgats av den successivt allt mörkare tidsanda som rått i västerlandet och botten var nått när astrologin blev "postmodernistisk" och alla perspektiv plötsligt blev lika mycket värda. Inte bara byggdes makalöst fula hus på 1980-talet, där alla möjliga stilar blandades i en vedervärdig sörja, i dagsläget syns samma kaos inom många områden, genderparodin och könsförvirringen, vulgära versioner på Einsteins relativitetsteori. I själva verket finns det bara en objektiv sanning, men astrologin visar hur denna sanning som i ebb och flod fördunklas och klarnar i takt med tidens gång.

Den ursprungliga astrologin byggde på observationer av himmelen (Ouranos på grekiska), mänskligheten fokuserade den som en sinnebild för det eviga. I den tidens världsbild började tiden först med den bortersta synliga planeten (eller guden), Saturnus/Kronos. För varje planetär krets modifierades sedan den objektiva tiden från kronometerns herre, tills vi nådde vår egen position på jorden, äggulan i den äggvita som var den lägsta och mest flyktigt overkliga av alla sfärerna, den sublunära.

Under Månen råder bara nycker och föränderlighet. Dagens sanning skrattas åt i morgon! Men skrattar bäst som skrattar sist. "Värderelativisten" ser inte i vilken grop han själv fallit. Han är med filosofen Heideggers ord en "oegentlig existens", en pseudovarelse som bara tror sig leva! Det här sade redan Platon.

Kunde man ställa ett horoskop för planeten jorden skulle man troligen finna att modernismen och dess totalt korrupta uppföljare postmodernismen troligen kom till under en period i jordens historia då den obeständiga Månen dominerade.

Och så är det! Gendertramset är moder Jord (med Månen) som förnekar fader Himmel. Det lodräda perspektivet (religionen) har avhysts och kvar finns bara plattmarkens vågräda perspektiv: socialrealism och konsumism.

Från "himmelen" kommer Formerna (andesjälarna) som animerar jordmoderns rent fysiska bidrag så att en "en levande själ" (Adam) kan stå upp ur stoftet! Modernismen var sekulär och förnekar att livet är en sammansättning av Form och Materia. Vi är bara materia säger vetenskapen.

Från det att människan slutar lyssna på Himmelen uppstår naturligtvis ren och skär värderelativism. Många av de främsta inom kvantfysiken vet bättre, men generellt är västerlandet just nu under isen. Det materiella välstånd vi fötts in i och tror (tillsammans med "sekulär yttrandefrihet") är den högsta nivå världen någonsin nått, är en chimär. Vi har förblindat oss totalt för att kunna göra våra falska antaganden. Etnocentrism kallas det. Res i anden upp till stjärnbilderna bortom tiden, så kommer du att se spektaklet nere i världen. Det är ett fängelse för de fallna själarna!

*****

Själv vapenvägrare i den överidealistiska ungdomen har jag förvånats genom åren över hur goda horoskopen för yrkesmilitärer ofta är. Och i överste Wilkerson dyker återigen ett sådant upp.

Det är Elden, "det noblaste elementet", som helt och hållet förklarar hans känsla för det rätta och det är Luften - kommunikationens element - som gör att han nu talar ut om president Bushs realpolitiska, onda, beslut att hålla oskyldiga inspärrade år efter år.

Överste Wilkersons Måne eller sinnelag i Lejonet är en neutral placering. Allt denna Måne säger är att den är kapabel att svara maximalt på tilltalet från Solen. Intrapsykiskt bejakar således Mån-Lejonet sin inre Sols direktiv, och det finns en synergi som visar sig i driftighet, särskilt om också Solen, som här, står i ett positivt polariserat tecken.

Månen i Lejonet har en fixerad kvalitet och tyder på konstanta, trofasta känslor. I Lejonet är känslorna därtill livsbejakande. I Skorpionen, där Månen fungerar mindre väl, börjar individer lätt fixera sig ("obsessa") vid livets baksidor.

Lejonet slåss FÖR något, Skorpionen bestrider och kämpar MOT något. Därför har jag placerat Satan under Skorpionen. I Bibeln sägs detta andeväsen vara utsedd av Gud själv att vara hans vedersakare eller åklagare. Där det finns negativ resistens mot tingens ordning, där finns troligen också Skorpionen (eller påfallande emfas på de negativt polariserade tecknen).

Båda placeringarna behövs för att zodiakcirkeln ska vara obruten och komplett.

Men översten är inte bara neutralt för livet utan även jupiteriskt för det! Månen är "tweakad" eller skruvad att särskilt svara på Jupiter, den joviala och frihetsälskande planetens våglängd. Jupiter är "den stora välgöraren" (och Venus den lilla).

Det första överstens positiva sinne möter är när Jupiters välsignande blick möter den avhuggna (straffade) draksvansen i den ultimata frihetens tecken Skytten. Mån/Jupiter aktiverar alltså eklipsaxeln och ytterst sett hans eget soltecken Tvillingarna - tecknet som talar ut, ofta i kritiska ordalag.

Mycket mer kunde sägas om det här horoskopet, bl.a. hur tesen om "bränd planet" inte tycks stämma på hens Merkurius i Solens närhet, eller hur hans sinnelag, precis som i fallet med general Sheehan, befinner sig under inflytande av de komplementära motkrafterna Jupiter och Saturnus. För det senare fenomenet, se resonemanget om Sheehan.

Inga kommentarer: