Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 december 2009

Ron Wood - det omogna horoskopet

Han var den ultimata mannen. Men han blev som ett barn när han drack alkohol.

Expressen

...Säger Ekaterina, Stones-gitarristen Ron Woods runt fyrtio (!) år yngre f.d. ryska flickvän. Det var väl ingen som skulle tro att en småflicka med faderskomplex och en gammal suput skulle fungera någon längre tid. Illusioner som ryktbarhet (se inlägget om Courtney Love - nytt fönster) har en patetisk förmåga att falna efter en kort tid, så att verkligheten kommer fram.



Ron Wood har ett horoskop med artistiska kvaliteter, inte tu tal det. Det är inte minst hans fingerfärdighet med gitarren som återspeglas i den "manuella" Merkurius i Tvillingarna, välsignad av framgångsplaneten Jupiter. Här ingår också hela sinnelaget (Månen) i den här utvidgade Vågen-känslan för harmoni och proportion. Att det är rock och inte konstmusik som kunnat förutspås, ser man direkt i att Venus (Vågens härskare) placerat sig i betydligt råare och mer attacklystna Väduren mittöver.

Och i Väduren ligger också libidots Mars i härskarläge. Kombinationen med Venus ger vad bloggen döpt till horbockssyndromet. Och i fallet Wood stämmer det perfekt. Med det här djupt obalanserade horoskopet kan man ju gissa vad hans hustru som han övergav för den ryska flickan egentligen fått utstå i formen av otrohet genom åren på Stones alla turnéer.

"Blir som ett barn" på fyllan stämmer perfekt med den dominanta störningen på himlen: Väduren (barnets egocentricitet) och Kräftan (modern, det egna känslolivet) skapar Eld/Vatten-krig - förhöjda stämningar. Glada gamänger är konstruerade med mycket Eld och Vatten, men här syns ett distinkt psykologiskt problem, särskilt som Mars kan vara en riktigt otrevlig typ i sitt härskarläge i Väduren.

Dessutom slår den rent av kallhamrade Saturnus till mot Väduren och gör honom till ett av bloggens hittills mest extrema fall av "egenmäktighet". Visst, det här är en variant på en misshandlare - ett barn som vuxit upp och fått muskler men reagerar som en efterbliven. Kontrasten mellan den emotionella störningen mellan Eld och Vatten, och den väldigt artikulerade och fina sidan i Luft, ger ett häpnadsväckande Dr Jekyll & Mr Hyde-beteende!

Gott folk, den här typen av horoskop ingår man fast förhållande med på egen risk. Som vanligt är indisk astrologi intelligent: ett sådant här horoskop måste matchas med ett annat med lika svåra störningar. Då kan de nöta ut varandra, för det är bråk (reaktioner) de söker. Barnpsykologi som sagt var.

Bloggen är överfull av spektulärt egocentriska horoskop av Vädurstypen, Anna Anka, Ensam mamma söker kött (rumpklämmerskan), Christian Bale, med flera. Åtminstone i fråga om den här typen borde väl bloggen ha visat att astrologin verkligen stämmer med verkligheten. Egenmäktighetssyndromet är inte ovanligt - tyvärr. Många människor har det, och världen är en plats för sorgliga människor som armbågar sig fram genom livet och skriker och gapar.


PS. Eftersom var och varannan person gör det fatala misstaget att identifiera sig med sitt stjärntecken (soltecken) som vore det ett totemdjur, får jag nu be alla Vädurar som blev upprörda att läsa det här om "sitt" tecken att varva ner och läsa bildtecken överst.

80% jagade upp sig för ingenting, inte för att de är överhettade Vädurar utan för att de är inlevelsefulla Fiskar som lever genom starka fantasier och en förmåga att identifiera sig med det lästa!

Och feltänket ligger alltså i att alls identifiera sig med ett tecken. I konsekvensens namn bör man i så fall identifiera sig med alla de zodiaktecken som är aktiverade i det egna horoskopet!
:-)

Inga kommentarer: