Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 oktober 2024

Majoriteten, Trump och Kamala driver den sataniska civilisationsprocessen mot nästa kollaps

Globalt exempel på den
sataniska processen i verksamhet
(se antropologen Girard nedan)

 

Det går tretton politiska kommentarer på dussinet så jag stjäl DN/af Kleens slutknorr efter Kamala Harris tydligen ljumma intervju i CBS Sixty Minutes:

Kamala Harris var tydlig på en punkt: att hon äger en pistol av märket Glock. Och att hon testat den på en skjutbana. Men om hon ska vinna det här valet måste hon omedelbart börja skjuta skarpare i offentligheten.

https://www.dn.se/varlden/bjorn-af-kleen-oga-mot-oga-med-en-reporter-ar-harris-markbart-obekvam/

Intervjusituationen med en påläst journalist är enligt Kleen en öm punkt för Harrris och han menar att man inte kunde höra någon "passion" hos Kamala inför utsikten att bli landets president.

Det här är ett bra tillfälle att återkomma till hennes horoskop som är så komplext att bloggarens lilla samling av 2000 kartor med känd födelsetid bara innehöll hans egen signatur: BLÅ LUFT, (intellektuell tendens) dominerar och Solen i Vågen är lugn och lätt distanserad just för att kunna möta upp på genomtänkt nivå. Jämför med Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg som åtminstone tidigare i karriären på AB var så eldfängd att han snarare hörde hemma bland hetlevrade aktivister än den redaktör än vuxit upp till nu. Han anmäler sig i tanken eftersom det finns en pacifist där som påminner lite om Harris soltecken Vågen:

Fast Kamala Harris har ett antal intressanta planeter i Luft, inte minst den tydligt reserverade Saturnus i härskarläge i den humanitära Vattenbäraren och dessutom i 9e huset för en hög moraliskt halt eller mentalitet (mamman biologisk forskare, pappan matematikprofessor). 

Hon har helt klart mycket högre kompetens än en journalist och problemet är förmodligen att hitta rätt nivå - all hennes Luft har optionen (på denna himmel) att knäppa på PASSIONENS ELD när situationen så kräver, men tydligen ville Kleen se Trumps populism för att själv gå igång.


För att förenkla Kamala Karris karta är bara två framträdande faktorer färglagda. Månen/Folkmassan är också ELD och i riktning mot en åhörarskara är Harris ett energiknippe (t.o.m, populist om man väger in Eld-Månens fundament Vatten-Mars). Men här handlar det som sagt om mötet med en journalist. Inte en fiende men heller inte en vän. 

Missa inte att Merkurius är en neutral kommunikatör (särskilt i Luft) men skiftar karaktär beroende på "sällskap". Här borde konjunktionen med solär Eld hetta upp, men regeln om tät konjunktion tar över: Solen ger energi åt Vågens önskan om att möta upp balanserat och den täta konjunktionen kallas "bränd" vilket betyder att Solen definitivt har kontroll över Merkurius  och kan hindra kvicksilvret från att hetta upp! En mycket intressant konjunktion. 

Bloggaren jämför sin egen Sol-Våg som på samma sätt har en i grunden gynnad födelseposition i 5e huset (Solens "naturliga" hus) för ledarskap men i detta fall "bränner" hans Mars. Solen i egna huset beskriver är så nära man kommer Platons beskrivning av själen som "självgående" och tar därför inte order från en så låg typ som krigaren Mars. Han  valde att hellre sitta i fängelse en månad än att ställa sig till försvarets (och indirekt den svensk-amerikanska grenen av det militär-industriella komplexet - och det vid en tid så Sverige fortfarande låtsades vara "neutralt"). Den inställningen är inte möjlig för Kamala Harris givet att USA är ett blodigt mördarland, så det är tur hon inte föddes med den signaturen.

Kleen kan ha rätt - hon är som vanligt en demokrat som väl mycket högertendensen jämfört med vad som brukade vara den svenska preferensen som USA tyckte vårt sosse-mitten var "vänster". Den nya svenska preferensen jobbar nöjesindustrin nu hårt på att justera efter Sveriges inträde i Nato och speciella förmåner för amerikansk militär på plats i detta land: I en aktuell (tidig oktober) tv-trailer spinner färska tv-serien SWAT TEAM (ViaPlay) på att det amerikanska elitförbandet ska skickas till Sverige och SAAB (vapentillverkaren - svårt höra men det börjar på "saa..") för någon månadslång utbildning eller uppdrag? Jag orkar inte lyssna på dialogen.... 

Utvikning. Så börjar konsolideringen av det nya Sverige för unga eller dem med låg IQ. Vem kunde ana, SATANS SYSTEM har så många tentakler att manusförfattare genast sätts på jobbet att väga in Sverige i de amerikanska intressenas kokong! Samtidigt i tiden: Benjamin Dousa (M) ändrar Sveriges biståndspolitik till att minska de Rikas hjälp till de Fattiga och gynna avsändaren Sveriges näringslivsintressen! En skandal av samma magnitud som Jimmie, Ebba och MC-skurken på samma bröllop. 

Någon som minns Sverigekartans korrupta 9e moralsektor? Där ligger Saturnus och Saturnus är den rådande planetära sub-cykel ("Lilla Döden") som samverkar med den onda Rike Mannens (Jupiter) huvudcykel. Sverige är ett skolboksexempel på en helt annan sida av den sataniska principen än den Remé Girard talar om i inläggets andra del: den djupt satanistiska kulturens djupa korruption.

Bloggaren har alltid haft problem den Solen i Vågen eftersom han likt Kamala Harris i hög grad är en "pleaser" en som söker vara motparten till lags och slätar ut sig själv. Särskilt eftersom "medlaren" eller "kommunikatören" Tvillingarna som ascendent för att vara effektiv MÅSTE hålla tillbaka sin Sol-i-5e-ledarhuset: Autokrat ledarskap (Solen) inte är en tillgång för kommunikatörer, som ska föra annans talan. För Tvillingarna skulle Solen i 5e bli en "verksam illgörare" precis som den stigande Vågen i Sverigehoroskopet för landets välfyllda 5e ledarhus gör Vågens tal om balans eller jämlikhet till rent hyckleri. 

Här är landet där alla klänger vid ledarskapssidan, fejkar elit för att med svart magi hoppfulla locka fram förmåner, överger den folkliga mån-sidan även om de solklart tillhör den (se statsborgarens imitation av den Stockholmsbaserade eliten). Värst Satan av dem alla är Jimmie Åkesson som spelar något han inte varit på mycket länge. Där är en figur som håller på att rämna eftersom hans dubbelspel (dumt oförstående) börjar bli plågsamt tydligt. Så korkad som Jimmie spelar är inte ens svenskarna.

Kamala Harris med sin kommunikativa Tvillingarna som persona lider redan av nämnda astrologiska motsättning förbindlighet/autokratisk dominans. För att kommunicera framgångsrikt med sin rollmask (Tvillingarna/Merkurius ) MÅSTE hon tona ner ledarskapstrams av den typ Kleen efterlyser och som i vilket fall hennes Sol-Våg inte ger mycket för. 

Kamala Harris kan mycket väl komma att förlora valet eftersom Solen i Vågen baserar sig på sin Venus som i sin tur står i Solens eller Lejonets tecken. Detta är en svår "ömsesidig reception" eftersom frågan om auktoritärt ledande eller följsam kooperation hemsöker livsödet (jag vet, står alltid och vacklar!).

Harris har således problem att manövrera alla dessa interagerande nivåer: utöver den Sol/Venus-receptionen "bränner" ju Solen rollmaskens Merkurius och söker Vågens måttliga tonläge. Här finns ett problem: hur mycket kan Solen "ta i" utan att slå över i den "verksam illgörare"? 

Sent i Sideriska siktets liv hettade frågan upp om Sverige-horoskopet till. Kartan har inte bara ledarskapets Sol utan också den genuint rika överklassens Jupiter som verksamma illgörare. Men vid nationalkartans start 1974 var redan Välfärdssverige ett faktum så det verkliga arbetet tillhör ett tidigare nationalhoroskop. Det gällande siar om landets framtida utveckling mot kommande inbördeskrig - "De Fattiga mot de Rika" som högersossarna startade med Regeringsformens skrivningar. 

Nyliga inlägg har noterat detta (bl.a. det om finansminister Kjell Olof Feldt och ett antal om landets svaga 9e filosofi- och religionshus). Den indiska läran om planetära ödescykler visar att Sideriska siktet startade i rättan tid att uppmärksamma hur kartans många illgörande faktorer släppts fria och 2020-36 härjar fritt när den "verksamt onda" hypereliten Jupiter är den verksamt drivande kraften och Sverige reducerade sig själv till DET SATANISKA CIVILISATIONSYSTEM den framlidna kristna antropologen René Girard utvecklade (Redan omnämnd tre gånger efter upptäckten av hans existens och tänkande).

Hans tes som samtidigt troende var: vilken nytta är det att diskutera teologi och tankar om Guds väsen innan man förstått vad många religioner också förstått: att människans essens är Gud själv. 

Girard har med fransmännens intellektuella skärpa visat att judendomen fann ut detta och att läromästaren Jesus fulländade teoribygget att Satan - denna världens furste - existerar som en tanke (Platon: den ultimata verkligheten är inte jordisk/materiell utan har sin eviga existens på det tidlösa idéplanet). 

Satan finns som i hela mänskligheten som en parasit eftersom mänskligheten har försetts med nyckeln till frihet, men vars grundmekanism sedan tidigaste ap-stadiet var av den "imiterande svenne-typen" Ändå från brodersmordet i Gamla Testamentet (Kain mördar Abel) ser Girard hur berättelserna beskriver en simpel mänsklighet som drivs av begär, saknar kontroll och därmed skapar en våldets samhällstyp som vem som ännu kan tänka ser att världen är helt dominerad av, och som Sverige till följd av obegåvade politiker nu uttryckligen sagt ja till på ett intensivt sätt.

Alla följer det astrologin kallar Månens/det mänskliga sinnets låga begär och suktar efter vad grannen har. Månen fyller sig med och söker spegla rollmodellen Solens prakt och besittningar..

Man kunde tro Girard använt astrologin för sin teori men det är bara för att de som skapade systemet själva sett hur lik Månen med dess fyra faser också mänskligheten bygger upp en osund spiral av begär i samhället (och marknaden jublar). Men när de som tjänade som förebilder för massans oupplysta begär, drar öronen till sig uppstår en spänning mellan ledarna och de begärsfyllda imitatörerna (folkmassan).

Nu uppstår repressiva samhällen som med "statens våldsmonopol" tvingas lösa den sociala oro som hotar spränga DET BESTÅENDE (när ville eliten någonsin något mer än fortsätta sitt privilegierade liv?). Och här ger Girard den mänskliga civilisationens början i syndabockar där anhopningar av "skandaler" löses genom att kastas till folkmassan för att stilla oron i samhället. Processen är en ofrånkomlig del av inte minst kapitalismen. Den bygger på framavling av begärsfyllda medborgare med bara så mycket kritisk analys inom områden samhället är betjänt av. (Medan Nobelprisbelönta "AI:s fader" fruktar var det här ska sluta söker Sveriges nuvarande idiotregering strypa studier i humaniora!)

Girads text liknar i hög grad den Sideriska menat att Sverige ägnat sig åt under årtionden av socialrealistisk och ateistisk materialism. Sverige föder upp lätt ersatt "konfliktboskap" inför behovet att offra någon vid t.ex. konjunkturkriser.

Våldets samhällen, där Sverige är en lika god syndare som någon av de andra detta folk älskar att peka finger åt, är en naturlig del av en våldsmekanism som kommer från den oupplysta människan som i antik filosofi var föga mer än ett primitivt djur tills dess hon aktiverat sin högre eller rationella själ som automatiskt "svälter ut" den irrationella själen och människan återfår sin goda natur från innan "syndafallet". Processen lämnar inte mänskligheten någon ro. Människan måste växa sig större än hon mäktat sig som grottvarelse eller i moderna samhällen. Hinduismens "svarta" psykologi utgår från insikten att något inte står rätt till med den här arten.

Fransmannen och senare naturaliserade amerikanen Girard skriver i hög grad till kristna läsare och påminner dem om hur sällan kristna själva fattar vad deras rollmodell Jesus sökte lära ut. För om det råder en makro-mikro-parallelism mellan Gud och hennes skapelse Människan (Sonen) måste det här människosläktet sluta avundas sin granne (som 10e budordet säger) och inte använda klasstänkande som är ett av Satans många sätt att skapa rollmodeller för att det inbyggda begäret ska tillväxa.

Girad har sett hur oupplyst socialism är skapad av Satan eftersom denna verksamma Idé (Platons Idévärld) är avundsjukans/begärets rot och därmed i direkt opposition till idén om Gud eller det Goda. Det låter som Girard kallar arbetaren för en dåre som köpte tanken om en klasskamp. (Intryck så långt av partiell läsning av en bok om den "sataniska processen".)

Men sanningen är att det våldsspiralen är inbyggd i människan och Satans tankeform verkar genialiskt både genom underklassens begär och överklassen som till sista måste skydda sina privilegier från imitation. Satan är en process som verkar genom båda och Girard pekar ut att detta är solklart i gamla Bibeln: den Onde är densamma,  både i rollen som Frestaren/Förföraren i vissa faser men blir en Åklagare i den opposita fasen. 

(Vad säga om "Marknaden"? En Intensifierad fas av Satans välde, en tecken på att mänskligheten nu är nära ett större Avslut? Girard pekar på Jesus som en rollmodell istället för den perverterande reklamen och det är inte svårt att minns Nya Testamentets hågkomst av hans ursinne över Marknaden som pågår utanför Jerusalems tempel. Förklaringen till utbrottet ligger dock inte hos honom utan hos en judisk sekt som tycks ha präglad honom. Mer om det sedan.) 

Eftersom kampen om det materiella står mellan Fattig och Rik (se svenska fastighetsägarnas aktuella försök att gentrifiera varenda drägligt boområde och parkera de allt fler och allt fattigare i ren slum/social dumpning) måste påminnas att det är EN PROCESS. Satan är Frestaren som fyller tomma själar med begär och också den som åter enar samhället (för en tid) genom att döma syndabocken (den Fattiga) som skickas i exil för att det hungrande och tomma samhället återigen ska stabiliseras.

Det sataniska samhället självt sköter både sitt vansinnes smitta och lindringen i den process där syndabock utses (Jesus eller annan guru som folkförvillare) eller en hel folkminoritet - se återigen Sverige numera del i den sataniska civilisationsstypen och fyllt av hat mot invandrare. Högern använder Jimmies ultrahöger för att odla fram syndabockar vilkas avrättning sedan ska lugna massan. 

[SD älskar inte varandra, däremot Jimmie Åkesson.] Under åren har han använts som ett lugnande elixir inom partiet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/OojwLV/my-rohwedder-okunskapen-ar-jimmie-akessons-stora-svaghet
Meningen om att odla fram syndabockar för att lugna massan skrevs innan jag såg My Rohwedders text. Orden om denna svenska och mörklagda (vet ingenting) satans-oce (Solen konjunkt Algol) hamnar i åtminstone samma ämnesområde om än inte den process Girard beskriver. Jimmie exemplifierar mer den nyttiga idioten som del i Satans verktygslåda. Också ständigt fabulerande Oxen Trump tycks vara en sammanhållande kraft som blir en rollmodell för verkligt primitiva medborgare och Oxen är i astrologis symbol för materialism, i sig totalt förbundet med den lägre själens alla begär. Hunger är Överhetens perfekta piska. Minska (eller fejka minskad) varutillgång och priserna går upp.

Satanssamhällets processer pågår samtidigt på många nivåer men bara ibland stegras frustrationen till en nivå där det behöver lejas en avrättningsbar Jimmie eller andra verktyg för att justera drevandet av den boskap som fyller samhällen baserade på denna världens furste. 

Se hur lätt Jimmie lät sig ta sin plats som anförare av de lägsta efter några mättande måltider på fint hotell med Näringslivet. Det senare köpte sig här en ny rollmodell och nya anhängare bland samhällets lägsta. Det fantastiska i kråksången är, som sagt, att Jimmie har Solen GRADEXAKT med Satans stjärna (Algol). Han platsar astrologiskt som nyckelfigur som synliggör andra figurer som kollektivt gestaltar den sataniska ordningens eller processens högre nivåer. Både Elit och enkla lättstimulerade arbetare (och kriminella mc-gäng) ingår i detta sataniska system som mänskligheten tidigare aldrig sett tydligt, enligt Girard.

Antropologen Girards geni visar sig i att han knäckt det jesusord (om det nu är ett äkta citat) som nästan alla går bet på:

De skriftlärda som hade kommit ner från Jerusalem sade att han var besatt av Beelsebul och att det var med demonernas furste som han drev ut demonerna. Han kallade dem till sig och talade till dem i liknelser: "Hur kan Satan driva ut Satan? Om ett rike är splittrat kan det riket inte bestå. Om en familj är splittrad kan den familjen inte bestå. Om Satan gör uppror mot sig själv och splittras kan han inte bestå – det är slutet för honom."

https://www.bibeln.se/bibel/B2000/MRK.3

Girard kommenterar att i denna tid måste anklagelser som dessa ha varit vanliga. Men Jesus (eller Markusevangeliets författare) "psykologiserar" för att ge mottagaren en bättre och djupare förståelse av lära om mekanismen i den begärsfyllda och imitativa människans våldssamhälle:

Skulle det vara sant att Satan driver ut Satan, hur går han tillväga? Hur är en sådan triumf ens möjlig? Jesus förnekar inte Satans fördrivning av sig själv [som syndabock] utan bekräftar att den sker. Beviset att Satan äger denna kraft är Jesus affirmation, att denna kraft närmar sig sitt slut. Satans nära förestående fall som förutspåddes av Kristus, är precis samma sak som slutet på hans förmåga till själv-fördrivning. Den demoniska eller sataniska fördrivningen av demoner har fungerat tidigare, åtminstone för en tid, eftersom den våldsamma upplösningens av samhällets anhopning av skandaler i formen av fördrivningen av syndabockar [Jimmie Åkessons "återvandring"] har fungerat för en tid. (Girard s.34)

Här sviktar Girards kommentar ovanligt mycket och låter som en troendes tautologi. Men efter att ha översätt raderna och insett den dåliga logiken ville jag inte radera stycket.

Någon enstaka gång har den här bloggen påpekat att Näringslivet ibland kastar en VD till medierna och de skandalberusade folkmassorna. Detta är Satan i högform han hugger av sig en liten del och men hans Rike - denna världen som den är - kan därigenom bestå. Det är så den sataniska processen - likt Naturen - ansar sig  själv för att behålla makten över dem som identifierar sig med det lägre.

*****

Girards "I See Satan Fall Like Lightning" är svår att återge och utgiven i USA 2001 på Orbis Books, kräver lite möda (och läshuvud) för att få grepp om. (Inte ens säker den är i tryck längre.)

Det här inläggets referat och enstaka citat gör inte helheten rättvisa. Bara tanken är smått svindlande att Jesus lära var en kombination av kosmologi/teologi som grep in i lyssnarnas "sociala verklighet" och att Jesus sökte omvända lyssnarna från sina låga begär - en produkt av deras sataniska samhällsform - till materiella begär av samma som grannen (slavens imitativa medvetandenivå) till en önskan om att bara ha "Fadern" som rollmodell (och bli fri som Jesus själv)

Men detta är inte Girards egen sociologiska läsning. Han bygger sitt fall logiskt och med klara exempel. Som kristen har han kanske en avsikt och i vissa formuleringar tycka han primärt adressera västliga kristna som tjänar det Onda (som likt några av Jesus lärjungar inte förstod hur den sataniska process som ett världsligt orienterat samhälle som tjärnar "denna världens furste" bygger på). Men det gör inte den "sataniska civilisationsprocessen" mindre intressant. (Författaren använder andra ord, bl.a. samhällens illa valda kanalisering av Månens naturliga begär blir "social smitta".) 

En tänkare av Girards intellektuella kaliber skulle inte söka mörka den judiska esséersekten (kommunistisk och världsförnekande) som många tror Jesus tog intryck av. Kanske Girard visste men valde att hålla presentationen enkel. Satan kallades Belial i sektens skrifter och Girards analys av Johannesevangeliets Jesus som ser skillnad på Guds och Djävulens barn är identisk med esséernas doktrin om att välja Gud/Fadern och evigheten eller den materialistiska människans korta liv enbart för sina yttre sinnen.

Eftersom Girard inte nämner denna viktiga judiska läroriktning missar han möjligheten att stärka resonemanget ytterligare. Esséerna hade genomskådat den sataniska "mekanismen" i sitt samhälle där Eliten var starkt pro-romers och pro-hellenistisk. Judarna valde vid denna tid "världens frestelser" på samma sätt Ukraina vill till EU, som Sverige älskar USA och utan tanke eller vett kastar sig i "Belials/Satans fångstnät" (diskuterade i en av Dödahavsrullarna). 

När väl de första judekristna kom till Rom fick de snart rykte om sig att separatistiskt (likt esséerna) "hata världen" (ett omnämnande hos romerske historikern Suetonios år 121). Dessa kallades nu kristna och hade förstått Jesus doktrin. De hatade likt esséerna det sataniska systemet, de första kristna VAR också kommunister, de hade besegrat den sjukaste formen av begär (idag: bese vackra människor i reklamen och börja åtrå vad de har) genom att dela allt så att avunden inte kunde uppstå. 

Läser man Dödahavrullarnas doktrin om Ljusets och Mörkrets andemakter vid sidan av Girards exceptionella analys av hur Jesus övervann sin (och vår) satanistiskt dominerade samtid, börjar man förstå vad också astrologin söker berätta bortom dess korrupta västerländska populärversion där den enbart tjänar Satans Regim - snart ersatt av Vattenbärarens tidsålder.

Det är intressant att forskningen ser esséerna uppstå under första århundradet före vår tid, samma århundrade då platonismen nu kallas "mellanplatonism" till följd av dess allt mörkare syn på samhället och den jordiska tillvaron. Esséerna missionerade kanske inte ut varningen för Satan, denna världens herre, men allt fler började se problemen med föregångaren till vår tids amerikanska imperialism.

Är det möjligt att här finns nyckeln till den äldsta västliga astrologin, den hellenistiska, att den faktiskt innehåller samma doktrin som esséernas och Jesus tydligt samhällsorienterade typ av andliga människa? Minns att vårdagjämningens precession leder tidsåldrarnas start att gå baklänges i zodiaken. Fiskarnas tidsålder var överhängande under Jesus liv och i en text astrologin ofta ser mening i talas om en kommande festmåltid förebådad av en man som håller i en vattenkruka - Vattenbäraren följer baklänges sett på Fiskarna.

Påskmåltiden förbereds

Så kom det osyrade brödets dag, då påsklammen skulle slaktas. Och Jesus sände i väg Petrus och Johannes och sade: »Gå och gör i ordning påskmåltiden åt oss.« De frågade var de skulle göra det. Han svarade: »När ni kommer in i staden möter ni en man som bär på en vattenkruka. Följ efter honom till det hus som han går in i och säg till den som äger huset: Mästaren frågar var salen är där han kan äta påskmåltiden med sina lärjungar. Då visar han er till ett stort rum i övervåningen som står färdigt. 

https://www.bibeln.se/bibel/B2000/LUK.22

Det är svårt att inte misstänka detta är en delvis symbolisk text eller så överförenklad att den saknar historisk trovärdighet. Det behövs mer än bara "en man med vattenkruka" och det är här den hellenistiska astrologin kommer in. Fiskarnas tidsålder eller "hus" kallades DEN ONDA DEMONEN (tid och plats) medan tidens gilla gång drygt tvåtusen år sedan backat till en vårdagjämning i DEN GODA DAIMONEN (tid och plats) - det som idag är den 11e vänskapssektorn i ett horoskop och via tankar som människor samlade i enigt sinnelag också ideologins sektor. 

Vattenbäraren är likt esséerna i grunden en kommunistisk eller socialistisk sinnebild eftersom symbolen i Indien tydligt indikerar "beda-abeda"-läran. Alla själar på himmelsk medvetenhetsnivå (eller närapå) är medvetna om att de samtidigt både är en gemensam "megamänniska" (judarna talade om Adam Kadmon, den kosmiska Människan) och samtidigt har en individualitet (och detta även utan syndafallets köttkropp som låter även de mest avtrubbade vad ÅTSKILLNAD är, en nyckelterm i Platons världsbild där abstrakta Idéer för de insiktsfulla är VÄSEN med högre verklighet än sövda köttmänniskor i jordiska samhällen.) Allt detta är gammal skåpmat för bloggen men kanske kan kopplingen till geniet Girard väcka ett eller annat "aha". Ljusets kvalitet i denna värld bygger på synapsernas oavbrutna arbete.

Vidare om Vattenbäraren. Likt antikens olika läror som storligen påverkade hellenismens platonism kallar Jesus sin gud för Fadern och i t.ex. de Kaldéiska Oraklen (100-talet men med mycket äldre traditioner) liksom i vissa nyplatoniska tankeriktningar förekommer två eller t.o.m. tre Fäder - sannolikt ursprungligen babyloniernas tre vägar/gudar som låg till grund för deras beskrivning av kosmos, äldre än zodiaken). 

Vattenbärarens tecken behärskas i en mer avancerad fas av en av Fäderna och det är förstås den essentiella Luft-planeten Saturnus (som snart nog kopplades till en despotisk patriark i den alltmer korrupta västastrologin - redan romarna hade Stenbocken som världshärskaren på sina standar). 

Vattenbäraren är en samlingsplats i finaste Luft och gränsar till Världssjälens och de enskilda själarnas Eterkropp vilken i sig är överordnad de fallna själarnas pneumatiska kroppar där alla de irrationella tendenserna sitter. Astrologin från Öst slog verkligen an hos de västliga och spekulativa filosoferna och det finns inte en utan flera senantika varianter.

Saturnus tillhör inte himmelen, men för nobla och högt utvecklade själar i hellenistisk platonism är detta så nära en människosjäl kommer till vad som denna blogg beskrivit en inomvärldslig (kosmisk) ställföreträdare eller representant för nyplatonismens gudomliga Intellekt "våningen ovanför" Världssjälens alla avbilder. 

Bloggaren har i mångfalden av senantika tankar svårt att ta ställning till om den utvecklade människans rationelle själ verkligen kan lyftas hän till den Högsta Himmelen eller det gudomliga Intellektet. Studerar man världsreligioner tycks detta bara vara möjligt genom "nåd", människosjälen är dock inte Gud i sin obegränsade kapacitet. 

Ämnet är likgiltigt för Sverige vars egenväg länge odlats i riktning mot total arrogans (ateism) och övertro på människan. Landets val att bli amerikansk lydstat markerar dess fulla acceptans av den sataniska civilisationstypen (även om amerikanerna uppfattar sig som kristna - det är dessa Girad tilltalar, länge professor vid ett amerikanskt elituniversitet, och inoffensivt påpekar att de inte ens förstått vad Jesus lärde ut om andlighet och samhällssystem. Den för bloggaren nya bekantskapen Girard bekräftar av han skrev redan för 10-15 år sedan att kristendom och socialism hör nära ihop - utom i Sverige där en kvinnlig satanist förestår ett parti som kallar sig kristdemokratiskt.

Det är ett forskningsområde som säkert är genomtröskat men när astrologin nämner Satan och sedan Saturnus är argumenten vaga och när någon annan dementerar kopplingen är det bara med argumentet att etymololgin inte är språkligt korrekt. Det här är skräpdiskussioner som bara astrologer brukar ägna sig åt. Men ingen part tycks ha förstått Satan som Girard såg honom eller esséerna såg sin Belial (Den Värdelöse).

Om astrologin skiljer den positiva från den negativa delen av zodiaken faller det sig naturligt att se Fadern (Jesus antydan om festen på husets övervåning) som esséernas kommunala (kommunistiska) värld där allt är gemensamt. Andesjälar "äger" inte ens sina egna kroppar eftersom materia i den verkliga världen inte är obstruktiv. Flera själar kan samåka, inuti varandra som ryska gummor. Att bekämpa Marknaden och den falska individualismen är ett måste med mindre att man önska klassas som satanist i det universella karma-systemet (det finns naturligtvis grader i helvetet).

På den negativa lägre nivån finns nämnda Stenbock och dess annorlunda Saturnus. Dess Luft-essens döljs nu av Jord-elementet och här har vi denna världens furste eller ägandet av det materiella (obstruktioner). Satan igen men nu utan att falla för den falska etymologin! Satan kan nu närmare analyseras som "typ" via Stenbockens tecken och tillika det främsta av de tre artha-husen (resurser: arbetsoxen och verktyg i 2a och trälar/slavarbetare i det 6e och denna världens furste själv tronar i det 10e makthuset/statens skattkista). Och vem opponerar och stimulerar Stenbocken? Jo, Krabban vars härskare är just Månen, BEGÄRETS symbol! Girard skriver om hinduismens Kretslopp eller alla fyra tecken i Passionens (begärets) kvalitet.

Det säger sig själv att astrologin vässades rejält efter att mänskligheten från säg 500-talet fvt blev en filosoferande varelse. Och att sataniska kulturer gör allt för att vi ska glömma vad mänskligheten redan upptäckt. 

*****

Här passar det bra att minnas Sverige-horoskopets stendöda 9e filosofihus och hur Luft-elementet mestadels ger svenskarna problem: landet bär på en intellektuell sjukdom sedan åtminstone Regeringsformen 1974 och det är under den verksamt onda Rike Mannens period (2020-36) som allt gick åt pipan, oavsett världens gång. För den sataniska processen med dess ständiga behov av nya syndabockar kommer att fortfara intill gästabudet i Vattenbärarens tidsålder.

Det här är eventuellt sista blogginlägget eftersom det inte finns mycket att tillägga. Om Sverige genomgår en kort period ("Saturnus/Lilla Döden 2022-25) av exceptionell oduglighet inom ramen för den onda Storfinansen (2020-36) där vi skänkte oss till USA som i sig står på fallrepet och skapade fiaskot med Batterifabriken och ändrade hjälpen till fattiga länder för att gynna svenska företagare (lågvattenmärket!), då återstår bara den närmast tidlösa sanningen / berättelsen om människans skadade natur (kristendomen kallar det korrekt Syndafallet och andra filosofier har än mer exakta modeller). 

Då har bloggen nått ett naturligt slut för det som började i ett naivt försök att med kvanitativa tester se om den sideriska zodiaken var mer pricksäker än den tropiska (som i oförstånd länkat zodiaken till vårdagjämningen så att tecknen över tid inte längre motsvarar vad de sägs symbolisera).

Vi är fallna begärsvarelser drivna av Månens raska cykel, vilket kan reducera oss till korttänkthet, impulser, vardagssysslor snarare än till den kognitiva förmågans och visionära  framförhållningens Sol,  för att använda de två enklaste symbolerna. I föregående inlägg noterades nuvarande statsministerns demoniska öga och krigiska inre natur, men ett ev. avslutande inlägg kan inte sluta där.

Mer passande är ännu ett besök i det hinduerna kallar Kretsloppet, den större vision som jag redan några sidor in i Girards bok såg att han fastmat för - esséernas och Jesus fokus på "denna världens herre" Satan och korrespondensen till själens svaghet, dess begärsnatur. Det är inte långt från ämnen Sideriska siktet länge uppehållit sig vid.

I Dödahavsrullarna uppmanas medlemmarna att Hatet ska riktas mot Satans barn och Godheten är reserverad för Guds barn. Är det bruket av astrologins Mars och Venus som ligger implicit i denna uppmaning och som kan spåras till den äldre filosofen Empedokles? Strid och Kärlek var aktiva grundprinciper i universum och passande nog är deras primära tecken Väduren och Vågen i Indien "Passionerade" och driver på Kretsloppet.

https://plato.stanford.edu/entries/empedocles/

Emp. beskrivs orätt som de fyra elementens fader. Den babyloniska astrologin hade redan skapat fyra grupper av tecken. Hur kinesernas FEM element - likt indiernas förhåller sig kronologiskt, avstår jag spekulera kring. Att kinesernas femte element motsvarar "Centrum" är dock suggestivt med tanke på att grekernas och hinduernas Eter har en snarlik och "central" innebörd. Ibland beskrivs Eter som ett hölje men troligare verkar hinduernas "fina Luft" (inte Luft-elementet) som fyller hela universum och i vilken alla handlingar (karma) registreras och bevaras .

Från Guds nivå är inget moraliskt gott eller ont, men Dödahavsrullarna understryker ändå att Gud har sin preferens för den Goda (Ljusa) sidan av sin skapelse. Gud är för sökarna av insikt inte för slapphäckar som snabbast möjligt slår sig till ro i någon sanning de övertagit från samhälle eller föräldrar...(En Jimmie)

Mycket riktigt är Saturnus/Fadern "upphöjd" i den himmelska själens symbol Venus som kopplas till Vågskålarna. Som Jesus säger i Nya Testamentet: Ingen slipper ut härifrån förrän skulder / osämja återbetalats till sista öret. Det är i Världssjälen enskilda själar tappar vettet och det är här de måste reparera sina skador. Hur dåligt de tidiga pamparna i Kyrkan redigerade texterna! Det fattade inte ens att Jesus talar KARMA som binder människosjälarna till låga nivåer tills de förstår. 

Därmed motsäger jesuscitatet hela det doktrinära överbygget Kyrkan hittade på om att Jesus dog för människornas synder. Det var inte ens i närheten av vad han lärde ut! Men uppenbarligen krävde hans verkliga lära högre IQ, för Nya Testamentet tyder på att han tappade sin initiala medvind. Som troende använder Girard Jesus offerdöd som exempel på syndabocksmomentet i den sataniska civilisationsprocessen och ser inte det österländska i Jesus verkliga lära, kanske för att den aldrig nedtecknades tillräckligt väl och vanligt folk fick "bara liknelser" som de uppenbarligen inte var begåvade nog att klura ut.

Det är vad begäret gör med människosjälen, drar ner förståndet till en bråkdel av vad som krävs för att se den sataniska processen verka bakom det vi tror är vår hyggliga och rättskaffens civilisation. Men även utan "standard-Jesus" fungerar Girards modell. Han har helt rätt när han identifierar Jesus eget knep: rikta begäret mot "Fadern" istället för prylsamhället. 

När man kanaliserat BEGÄRET rätt klarnar det hur djävulska kulturer människan tenderar skapa sig. Som om hon tror hon kommer att kunna reinkarnera hur många gånger som helst utan att visa tecken på mognad. Problemet är att Lögnens ande är så stark i världen att alla tror sig tillhöra den "goda" sidan. Stor kommer förvåningen att bli... Vattenbärarens tidsålder opponerar Lejonet eller Solen så nästa mänsklighet ser ut att bli väldigt annorlunda från dagens pajaser.

Veklaganden som Roséns om Chat Control blir icke-frågor eftersom den satanistiska process alla verkar inom blir meningslös i Faderns eller Vattenbärarens tidsålder:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/yEm1v2/vi-lar-angra-att-vi-inte-sa-nej-till-chat-control

Girards analys av den hårdföra texten i Johannesevangeliet (fast utan att nämna att det här är för-kristen esséism) är guld, men de Utvalda lever redan rätt, "i världen men inte av den". 

»Om Gud vore er fader skulle ni älska mig, ty jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig. Varför fattar ni inte vad jag säger? Därför att ni inte står ut med att höra på mitt ord. Ni har djävulen till fader, och ni vill göra vad er fader önskar.

Han har varit en mördare från första början, och han står utanför sanningen därför att någon sanning inte finns i honom. När han ljuger talar han med egna ord, ty han är en lögnare och lögnens fader.
Men jag talar sanning, och därför tror ni mig inte. Kan någon av er bevisa att jag har syndat? Om jag talar sanning, varför tror ni mig då inte? Den som har Gud till fader, han lyssnar till Guds ord. Men ni lyssnar inte, därför att ni inte har Gud till fader.«

https://www.bibeln.se/bibel/B2000/JHN.8

Girard upprepar två gånger bara några sidor isär (lite skakigt?) att detta inte är antisemitism utan Jesus lära om den sataniska processen som är universell. Det stämmer visserligen men genom att utelämna esséernas texter slipper han det avsevärda problemet att dessa redan före hans födelse ansåg sig det Nya Israel, det Nya Förbundet eftersom de helleniserade judarna bara åtrådde Belials (Satans) värdelösa materialism. En stor del av stridigheterna under det första århundradet stod mellan konventionella, materiella välmående judar och de som anammat det Nya Förbundet och skänkt alla sina ägodelar till den gemensamma poolen.

För varje gång Jesus säger "jag" i Johannes-citatet ovan, se istället den hinduiska läran om Jaget eller Atman. Han talar inte i egen sak utan i egenskap att också han vara en av Guds söner/barn, en av dem som valt Fadern. (Jag vill inte gå så långt som att predika predeterminism och föreslå analys av det egna horoskopets Fader/Saturnus! Astrologin innehåller många komplexa avväganden...)

Ska bara från Girards utsökta analys återkalla att lögnaren och mördaren (som kräver en syndabock) är den sataniska processen från början till slut: Den Värdelösa lockar i rollen som Frestaren dåraktiga själar (syndafallet) och hela imitationsprocessen bland människorna sätter fart pga. själens begär vilket kan ta vilken riktning som helst. Sedan återkommer Satan i slutet av denna loop som Åklagaren och som utser skurken och hyllas av de duperade som räddaren av vad som från början är hans eget bländverk (jämför hinduismens Maya, denna värld som illusion och ytterst bara ett bländverk). 

"Någon sanning finns inte" i denna världen eftersom den - redan Platon insikt - är en imitationsvärld utan verklig existens (enbart själens essens är verklig existens och därför är humanistisk utbildning närmast gudomlig medan ekonomer är satanister. Antikens logik är perfekt och förklara hur Sverige kunnat utvecklas så snett - i den satanistiska processen rör sig landet mot ett enormt sammanbrott - kanske blir Sverige nästa globala syndabock som det kort fick smaka på när islamhatare brände heliga skrifter och fick miljarder troende att se Satan i detta lands DNA, vilket stämmer. Problemet var att Satan kontrollerar även upprördheten men också denna insikt finns inbäddad som en rekommendation ("spjärna inte emot det onda") i Jesus remarkabla uppsättning insikter i den sataniska tillvarons socialpsykologi.. 

Satan är det DÅLIGA VALET som det står själens Passion eller Begär fritt att göra i viss utsträckning innan den blir habituerad och drar mot mörkret. Inte heller här kan man göra frestande men enkla kopplingar till Ljusets, Passionens och Mörkrets kvaliteter hos hinduerna leder fel även om hinduismen själv använder de trenne trådar universum vävs av på ett kategoriskt sätt. Inuti kosmos, i personhoroskopet finns både sätt att missbruka Ljuset och att hedervärd stå stabil i Mörkret, som t.ex. fastighetsförvaltare utan kopplingar till den giriga sidan av boendet. Samma tanke här: Världssjälen kan inte falla bara enskilda själar. Kvaliteterna är vad de är, men "fallna" blandningar kan det bli många olika varianter.

Eftersom Girard lämnar esséernas inflytande över Jesus ur sin bild och koncentrerar sig på sin antropologiska vinkel (i huvudsak), kan eller vill han inte komplicera ämnet genom att nämna Dödahavsrullarnas viktigaste dikotomi: Sanningens mot Lögnens ande (så tydligt beskrivna av Johannes),  Båda andarna (platoniska Former eller ikoner) är Guds barn - även Satan! Rullarnas sätt att rädda den judiska monoteismen är genom Guds. Högste Faderns, (ev. nyplatonismens Det Ena) "preferens för Ljusets ande".  Ok, så det är inte demokrati. Men bara en idiot väljer en lägre verklighet än att bli medregent i de många världar som existerar bortom det här råtthålet!

Nyplatonismens "fader" Plotinos sade att det var i fullständigt ostoppbar godhet Det Ena överflödar och det rinner världar ut denna Upprinnelse (Jesus talade också om de många andra världarna). Intellektet och Själen och den sterila Materiella världen är bara en grov indelning motsvarande Platons tredelade system. Materien eller Naturen intar en obekväm position längst ner och frågan om materiens ondska debatterades flitigt med en segrare i den kristna tanken om att det är människosjälen som väljer ont eller gott eftersom djur inte kan hjälpa hur de blivit skapade och "bara" är Naturens produkter (i mix med Själens lägsta slutfas).

Man kan säga att fallande själar ansluter sig till hinduernas Mörker och därmed till den sataniska processen (människans inverkan på Naturen) som ger kulturer som investerar i vapenindustri (SAAB). våld och behovet av syndabockar.

Ljusets kvalitet är de själar som via kunskapshunger frigör sig allt mer och snart upptäcker lögnen att de är sina fysiska kroppar (själen är något annat). Gnostikerna (de vetande) var en massrörelse i Medelhavsområdet under hellenismen och sammanträffar i tiden med att de grekiska mellanplatonikerna också blir allt mörkare i synen på vår värld. Och varför inte, hinduerna placerar den i mitten, i Passion som är en helt rotlös existens, varken på väg mot Ljuset eller helt dömd (ännu) att falla i Mörker.

Och där började detta inlägg: med Kamala Harris som har galet mycket Passion och tycks alltför lättviktig för att ta slutstriden mot Satans Regim - hon är i själva verket också en av spelpjäserna i slutfasen av den (ur-)gamla Ordningen. Bloggaren har ännu bara läst en fjärdedel av Girards "I See Satan Fall" och tillkommer viktigt stoff kanske det blir ett tillägg här också.


PS. Motsägelsefulla reminiscenser av Jesus har bevarats i Nya Testamentet. Det är omöjligt att veta hur hans löfte att "sätta världen i brand" förhåller sig till rådet att inte göda ondskan genom att spjärna emot den.  Var det sistnämnda bara en situationsetisk rekommendation med begränsad giltighet? Typ, "jiddra inte med en idiot?"

4 kommentarer:

Susanne sa...

Din utvikning om bristande logik i utsnittet ur Girards bok triggade översättaren i mig och jag blev nyfiken på vad det står i det franska originalet och om det kanske är en mindre lyckad översättning till engelska som ligger bakom. Även i övrigt är låter ju boken väldigt intressant, så jag kollade, och boken finns faktiskt på franska för bara 137 kr hos Bokus, så jag beställde den! Tack för introduktionen av Girard! :-)

Beträffande Jesu lära, t ex det som står om utdrivningen av månglarna i templet, så kom jag att tänka på en bok av den högerkristne Göran Skytte som heter "Förklaringsboken. Svåra ställen i Biblen". Där finns bl a en utläggning om denna händelse. Skytte menar att templet var gigantiskt och att aktionen sannolikt tog mycket kort tid - tempelvakterna hann ju inte ingripa. Skytte tonar ner också ner vreden och menar att den var behärskad och att Jesus snarare var sorgsen över vad han såg. Må så vara, men angående syftet med händelsen hänvisar Skytte till någon Tom Wright som menar att Jesus inte var särskilt intresserad av dem som idkade handel, och att "den korta störning som Jesus orsakade (...) symboliserade den förstörelse som skulle överrumpla hela inrättningen inom en generation". Med andra ord: Jesus ville åskådliggöra Templets förstörelse år 70!

Seaward sa...

Kul att inlägget kom till lite nytta. Kämpade över en dag med mina numera överflödande felstavningar och även om jag inte gör Girard full rättvisa (han diskuterar många ting, mytens natur, men utan att tappa huvudämnet), tror jag att han skulle ha hittat ännu mer om han vävt in den esséiska förlagan till Jesus föreställningar.

Inte minst hans aktivism/vrede ang. templet som handelsplats. Jag minns svagt att de helleniserade judarna vid denna tid var så dekadenta att en staty av grekiska Zeus gavs plats på tempelområdet (historiebok, vilken glömd).

Ett av Satans/Belials tre fångstnät i någon av Dödahavsrullarna var just förorenande av templet. Du har helt rätt som ser Skyttes "högerkristna" linser. Detta var en historisk tid när esséerna såg världen äta sig in (Rom som "allt är Marknad") och håna allt de höll heligt. och esséerna var inte några hycklande nationalister som Jimmie..

Den franska utgåvan för bara 137 är ett fyndpris. Min amerikanska från tysk boklåda gick på 300 och jag håller det för att vara ett fynd givet dess intressanta innehåll.

Anonym sa...

Senile Biden byts ut mot en riktig "airhead". I inslaget från Sky News är favoriten av hennes "word salad" när hon förklarar hur "clud storage" är något som "exist above us.."

Joe Biden 2.0: Kamala Harris humiliates herself with bizarre word salad
https://youtu.be/rVYHVBSC7gM

Seaward sa...

En tidigare Harris-kommentar på denna blogg noterar det troligaste skälet till airhead-tendensen - överdriftens/överambitionens demon Rahu stiger gradexakt och även om den figurerar starkt hos många framgångsrika är den i grunden en av de onda, en av dem med världslig makthunger...