Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 maj 2015

Tiggeri som föreskriven ödeslott

Filosofen Platons akademi ansåg numerologi vara ett tomt siffertrixande för att spela märkvärdig inför den obildade och lättlurade massan och astrologin som den praktiserades i gathörnen sågs inte med blida ögon den heller. 

Likväl finns det en slags numerologisk bas i Platons egen lära om Formerna och när bloggaren noterar hur exakt publiceringstiden blev - 17.00 - för inlägget om hertig Albrecht som på 1400-talet rensade sin domän från motsvarigheten till våra romska tiggare, då var det svårt att missa att publiceringstiden landar under 8 - som "trefaldig tvåa" ett inte helt fördelaktigt tal.

(Tvåan hos Platon representerar apeiron, det indeterminata - en slags ond proto-materia eller kaos intill dess att ettan introducerar distinktion så att en värld kan ta form. Jag medger, detta är Platon på vulgärnivå - men hej, vem är du som läser detta? Och bloggaren är heller ingen klassicist, kan inte ens läsa grekiska.)

Åttonde huset i astrologin är definitivt inte gynnsamt, indisk astrologi pekar enbart ut det goda och dharmiska femte huset för den goda karma själen tagit med sig in i detta liv. 

(Ett tomt femte hus ska inte förskräcka någon, dess tillfälliga ägare befinner sig någonstans och i detta fall kan man tala om en mer lokaliserad "gräddfil" i detta liv. Femtehusets tillfälliga ägare i femte huset skulle kunna tolkas som en generell god karma eller det som psykologin kallar allmänbegåvning, en hög intelligens som har det lätt för sig.)

Gårdagens inlägg fokuserade visserligen de erforderliga kvaliteterna hos en politiker eller regent som är "karl för sitt hus" - en inte värst subtil pik mot det moras av empati och principlöst famlande som utmärker dagens svenska politiker i tiggarfrågan. Men publiceringstiden - och dess numerologiska representation åttan - ger i sig ett horoskop som lustigt nog tycks beskriva PLIKTEN ATT VARA EN TRASHANK, dvs. ett horoskop som tecknar hur den kompletta och utbalanserade lägre världen kräver 10.000 fattighjon för varje rik kapitalist. 

I den meningen är stoicismen den enda korrekta livshållningen. Det finns inget människan kan göra för att förändra ödets lagar, stoisk likgiltighet (apatheia) är den korrekta attityden till världen som skådespel. Låt dårar sträva mot höjderna och låt sedan deras själar fragmenteras och förvandlas till tiotusen trashankar som "belöning" för deras förbrytelser mot det enda budord som någonsin givits människan: KÄNN DIG SJÄLV. 

Stoikernas rekommendation var att om ditt öde var att kräla i stoftet, så gör det excellent! Som härskare, härska excellent. Stoikerna skulle ha föraktat en sådan omogen vindflöjel som Löfven i maktposition. Reinfeldt skulle ha fått högre betyg eftersom han så perfekt agerade omoralisk tjuv, han duperade verkligen skickligt den flacka svenska folkmassan och det ska han ha kredd för där han står inte Sankte Per men får kalla handen och hänvisas till en mer helvetisk hinsides boning. Vilken återfödelse han förtjänat sig genom sin politiska gärning vill jag inte ens tänka på!





Sanskritordet dharma indikerar det man måste göra för att vara sin egen natur trogen. Purva punya - den goda karma själen förvarar i femte huset är individuell dharma men av högre dignitet är förstås den universella lagen - Världssjälen har också en dharma, en plikt - och den förhåller sig ALLTID trogen sin sanna natur.

I indisk astrologi är själavandringen en självklarhet och hela horoskopet indikerar egentligen individens karma.

Som synes publiceras inlägget då trälens ascendent Jungfrun stiger i öster (och flådiga Lejonet, en sinnebild för gott karma, gått i exil i 12e huset). Eftersom Jordelementet vittnar om ett liv eller en situation som tenderar mot materiellt tänkande, mot objekt, mot förvärv kommer denna den lägsta sortens natur och plikt mot denna natur att genomsyra hela horoskopet, framför allt då de dharmiska femte och nionde husen.

Och minsann, "den sataniska axeln" av en typ oerhört lik den i Svenskt Näringslivshoroskop lägger sig här i 3e/9e-husdimensionen som alltså är ett direkt uttryck för den universella dharma eller den moraliska naturlag som får hela världen att rulla på - bara en parodi på människan skulle inbilla sig att den här arten kan förändra med minsta lilla i världens gång. "De fattiga har ni ju alltid omkring er" sade Jesus och antydde att han var något alldeles särskilt att lyssna till. 

Men det var inte det fattiga patrasket han syftade på utan sin moderorganisation De Fattiga! Bibelberättelsen antyder en brytning mellan Jesus och den organisation han ursprungligen kan ha tillhört. Han gör faktiskt allt det en god esséer inte skulle ha gjort. Beblanda sig med den dekadenta underklassen och horor! Helt klart följde Jesus inte en stoisk filosofi. Han hade hittat kärleken, trodde han. Men astrologin påminner om att en filosofi för att vara namnet värd måste innehålla alla pusselbitar. 

Jesus var en extremist. Ibland är "tuff love" uttryck för en större vishet och därmed en större kärlek. Bibelns Gud straffar och belönar omvartannat, något "goody-goody"-kristna tappar sikte på. Att Jesus alls vandrade med lärjungar beväpnade till tänderna (episoden med arresteringen) tyder på att det fanns en större historia än den texterna förmedlar. Ju mer man tittar på Nya testamentet, ju mer ser man en social och politisk bakgrund som nödtorftigt läcker igenom i en detalj här och en sidokommentar där.

När Jungfrun stiger i öster förvandlas den stora välgöraren Jupiter till en verksamt ond faktor i horoskopet. Stor rikedom ligger inte på programmet för en som äger trälens mentalitet, "skomakare förbli vid din läst". En annan läsart är att Jungfruns småaktiga jakt på bättre lönsamhet gör Jupiter till ett problem eftersom Jupiter är Världssjälen - allt gott utbrett överallt - hur måste inte denna "kommunistiska" sanning irritera Jungfrun som är extremt lokaliserad till sin egen åker/arbetsfält och bara vill se bättre för sig själv! 

Inte konstigt att Svenskt Näringsliv smutskastat filosofin och entreprenören Christer Sturmark med sin fejkade Humanist-organisation avskyr religionen för dess moralkakor då dessa drabbar näriga kryp som honom själv hårdast. Denne liberal försöker driva ut religionen ur samhällsdebatten helt så att alla blir sårbara för hans närighetens budskap. Humanisterna är bara en fasad, Sturmark är näringslivets röst, han också! Det är hans Måne i Jungfrun som kanaliserar denna den materialistiska underklassens röst, måhända väl gällt och föga insäljande.

(Man kan hävda att det är uppfattningen att man är en träl som skapar närigheten - men vad kom först, hönan eller ägget? De astrologiska symbolerna är axiom - det är lönlöst att gå bakom dem, de finns och de styr individen inifrån.)

En impressionistisk läsning av horoskopet ovan visar att ämnet tiggare direkt anknyter till den universella morallagen, det universella dharman. Jungfruascendentens härskare är Merkurius, armarnas och händernas planet och handelsmannens, fast i tiggarnas fall bara den utsträckta tiggande handen som energikonserverande vickar på burken. Den är tjuvarnas och lögnarnas planet och ibland är det svårt att se var gränsen går mellan denna lägre sort och handelsmännen som märker upp priset på sina varor bara för att kunna visa upp sänkta priser under mellandagsrean. Händer varje år och ingen bryr sig längre. 

Svenskt Näringsliv representerar det lägsta packet i hela Sverige, liberalerna, småföretagarna - det sekulära samhällets avträde, folk som är så in i helvete obegåvade och illa pålästa att de faktiskt tror på Lyckans hjul och "satsar" på toppositionen! 

På motsvarande bottennivå och med samma aspirationer - materiellt gott - befinner sig de fattiga romerna. Eftersom ascendenthärskaren Merkurius befinner sig i 9e Guds hus för samvete och kontakt med den universella lagen ser man att gårdagens inlägg (via publiceringstiden 17.00) i precis "rätt tid" tar upp den ÖDESLOTT som tiggare sorterar under. Jag har ibland pekat på att ett fenomenalt nionde hus för det högre samvetet (att skilja från den lägre skuldbeläggande moraliska rösten som ofta bara är ett eko av föräldrarnas förmaningar) kan passeras obemärkt eftersom horoskopets lägre och mer personnära indikationer är så avtrubbade eller förvända. Individen har så mycket personliga blockeringar att det är meningslöst att diskutera horoskopets nionde hus, Gud är inte nåbar genom det tilltäppta fysiska och psykiska instrument som denna själ karmiskt håvat in för detta jordeliv.

Här vittnar emellertid den personliga Merkurius i nionde huset om att tiggarna som social kategori har en mening i den gudomliga ordningen. Dessa romer är menade att vara fattiga, och det är deras egna tidigare liv som skaffat dem denna eländiga återfödelse. Det tillhör nu verkligheten själv att goody-goody-folket kan ömma för de fattiga och rasistiska cyniker spotta på dem - detta entourage avslöjar sig härmed också vara fångar i samma materialistiska lägsta helveteskrets. Den ena kanske just har återfötts ur ett liv i helvetet och känner därför en själslig släktskap med tiggaren vilket föder empati och en vilja att ge en allmosa. Den andre förefaller just vara på väg att skapa sig själv en karma som meriterar för att själv hamna i en liknande sits i nästa liv! Den gyllene medelvägen tillhör enbart filosoferna.

Det nionde huset ger oss fler nycklar till varför tiggarna hamnat i sin beklämmande belägenhet. Som synes infekteras Trälens religion alltid mer eller mindre av den onda stjärnan Algol. Mer om den griper tag om någon planet, mindre om den bara generellt uttrycks sig som sitt värdtecken Oxen med dess falska identifikation med det materiella. 

Så felorienterad är Oxen att stjärnbilden inte bara stiger i öster med röven först, utan indiska astrologer också klassar ner dess härskare Venus till en verksam illgörare när Oxen står i blickfånget/ascendenten - den spontana känslan som bejakar det materiella och den egna kroppen blir en förbannelse. Och förstå nu vad som händer när Trälen - som arbetar jorden/Oxen - lyfter upp denna som sitt Högsta Goda, som sin niondehusreligion! Lägg sedan till den här kartans fascinerande kombination av Algol (Satanshuvudet) och olycksbringaren Mars. 

Jag har tidigare skrivit att svenskarna förtjänar att få hit denna "alternativa sociala verklighet". Det ligger i vårt svek mot alla viktiga värden, i vår sekularism, i vårt passiva överlåtande av makten till folkvalda som hoppar över till Storfinansen i samma ögonblick de börjar få in flytet. Det är inte konstigt att Svenskt Närighetslivs horoskop och det här tiggarhoroskopet båda har en satanisk axel sammansatt av de båda illgörarna Mars och Saturnus och att tiggarna dessutom anknyter i sina kroppar och personer (Merkurius, ascdendenthärskaren) till den mest djävulska av verksamhet: näringslivsfolkets jakt på vinster. Här är, som tidigare sagt, den svenska borgarens "onda kusin från landet": de sitter i klasar i näringslivsmetropolen i Stockholm om påminner statsborna om vilka omedvetna materialister de kommit att bli.

Men är det då rätt att driva ut tiggarna och sedan fortsätta leva som en oanständig skitstövel? Den här bloggen arbetar på flera fronter. Förra inlägget riktade sig mot de veka politiker som inte förmår upprätthålla den kvalitet i samhället som deras föregångare skapat. Det kanske är dessa degenererade folkvalda horoskopet tecknar? Då förstår man att de inte kan göra sig kvitt tiggarproblemet. De fegar och tänker kanske på risken att någon ska påtala paralleller till nazismens utrotningar. 

Men detta är något helt annat, detta är näringslivets girighet som nu har materialiserats på den egna gatan. Vem vet - dessa kanske var amerikanska rövarbaroner för hundra år sedan och nu återfödda i Rumäniens slum - en slags förvaringszon för all världens onda rovkapitalister från förr? Universum kanske är ekonomiskt och riggar sådana här områden för att kunna omskola dekadenta själar via löpande band-principen?

 
Var finns petroleum-magnaten Rockefellers själ idag?
I vilken kropp, vilket land, i vilka omständigheter?


Hur ska då en god civilisation inrättas? Jo, man lever i OND TRO och är medveten om det materiella substratet och fysikens (Vattenelementet) behov av sitt för spelets fortgång. Men i allt väsentligt har samhällsmedborgarna lyfts till klart andeskådande i Eld och Luft. De som föds som städare och kroppsvårdare må få ägna sig åt det deras DHARMA disponerar dem till, men den näriga människornas värdeskala kan aldrig likt nu i det döende västerlandet få dominera Människans målsättning (eller målsättningen att en dag bli en Människa). I denna process, som är individuell, kommer mänskligheten att minska i antal huvuden alltmedan en antikapitalistisk världsordning har eliminerat möjligheten för Rovkapitalisten att uppstår, han som kräver 100.000 fattiga tiggare för att känna att han nått någonstans i Lyckans hjul.


Inga kommentarer: