Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 maj 2015

Svenskt gerillakrig mot det organiserade tiggeriet

DN låter en polis i Västerås tala om tragik när okänt folk tar lagen i sina händer och tänder eld på en bil där romska tiggare övernattar. Att den enligt artikeln körts runt och ställts på olika ställen i Västerås trots att bilen är avregistrerad, föranleder ingen kommentar. 

EU-anhängaren DN skulle aldrig publicera någon annan slags kommentar än denna. Ingen gillar den här situationen av utfattiga människor som utnyttjar EU:s fria rörlighet men de skyldiga borgarna biter ihop och tackar sin lyckliga stjärna att de inte behöver åka in till city varje dag.

Men om man bara vrider perspektivet till dem i Västeråstrakten som uppenbarligen fått nog, och benämner övernattningsbilen ett brofäste för det organiserade tiggeri som uppenbarligen pågår här, så kanske tilltaget blir mer begripligt. De gissningsvis unga marodörer som tände eld på bilen såg säkert fordonet just om en sådan angöringspunkt som, när den väl etablerats möjliggör för efterföljande tiggare att strömma in i landet. 

Det är krig nu på Sveriges gator, tack vare de kriminellt odugliga politiker som lyssnar på EU och Pengarna istället för på folket.

Lustigt nog får svenskarnas markering RÄTT från himmelen, precis som himmelen sanktionerat de "terrorprotester" mot västerlänningarnas fulgrepp mot islam i "yttrandefrihetens namn". Har den gamla astrologin en fundamentalt våldsbejakande tendens inbyggd i systemet?

Nej, alls inte! Se bara domen över Fredrik "Stridshingsten" Reinfeldt och naziingenjören Wernher von Braun som jag diskuterade i föregående inlägg. Men låt oss ta vart horoskop på sina egna villkor. Vad är det som händer här, minuten för polislarmet om en bil i brand?



Mest uppenbart är kanske att brandplaneten och aggressorn Mars är anfrätt av den onda stjärnan Algol och från fiendskapens sjätte hus kastar en ond blick mot ascendenten i Skytten. 

Denna ascendent representerar bilen som sticks i brand, och Skyttens härskare Jupiter befinner sig också i ett av de onda husen, det åttonde för skuld och korruption och slutligen döden. Jupiter är inte en ond planet i detta horoskop, men dess olyckliga position i det onda åttonde indikerar den långväga resenären Skytten i första som här drabbas av fientlig attack från Mars.

Den här långväga etniska minoriteten (Kräftan) indikerar via åttonde huset också ett beroende av "andras pengar" för sitt eget jupiteriska välstånd. Ägaren till denna Kräft-klan i beroendeförhållande befinner sig opposit, i 2a huset för den egna ekonomin. Månen och Jupiter bildar alltså en oerhört tät satanisk axel som i sig beskriver en överdriven fixering vid materiella villkor och det är naturligtvis det som väckt ont blod på orten. 

Som om inte detta räckte upprepar sig den sataniska axeln en gång till, men nu via tecknen Oxen/Skorpionen och denna gång längsmed den klassiskt invandrarfientliga 6e/12e-huslinjen, det naturliga Jungfruhuset med dess ovilja att dela med sig av det egna fältets skörd och det naturligt tolfte Fiskhuset för samhällets olycksbarn eller individer i exil. Så långt kan man tycka polismannen har rätt som fokuserar tiggarnas förlust av personliga ägodelar (2a huset) som en följd av den tidlösa fientlighet som alltid uppstår när några kommer till den egna marken och inget bidrar med utan bara vill ha.

Att utelämna horoskopets enda hörnplacerade planet vore försumligt. I sjunde huset för allianser eller "den Andre" vistas Venus, en adaptiv och kooperativ planet. Men i just detta horoskop leder Venus försök att ställa sig in till onda följdverkningar, Venus blir en hora och planeten kallas "ond" i sin verksamhet. Redan här kan vi alltså säga att horoskopet verkar ha med social instabilitet att göra. Det är mot denna hora man ska väga den andra parten - ascendenten/iscensättaren av branden. Den andra verksamma illgöraren är Saturnus, som dock har en passiv roll här genom sin 12e-husplacering. Den som är med mig i resonemanget ser här Saturnus i dess klassiska indiska bemärkelse som "underklassen". 

Saturnus är också signifikator för tolfte huset och dess armod och världsliga förluster och är alltså extremt stark i sin "passivitet". Det är knappast någon tvekan om att detta är ett emblem för tiggarna mot vilka Mars i fiendskapens hus riktar sin heliga vrede genom att sticka andra huset räknat från Saturnus i brand. Dvs., andra huset från den fattige i 12e blir det 2a huset för dennes pengar och ägodelar. I teorin äger den utfattige ingenting så att första huset - den egna kroppen - blir den enda ägodelen man har. Nu valde förövarna en mer hedersam väg, de satte inte tiggarna i brand utan de ägodelar som uppenbarligen förelåg, bilen och dess innehåll.

Men nu över till de dharmiska plikthusen som är astrologins viktigaste eftersom de vittnar vad som måste göras för att individerna inte ska svika sin egen natur. Här händer det säregna att himmelen ger de uttrötta västeråsarna helt rätt i att gå till attack. Guds eller samvetets nionde hus representeras här av Solen - av hjärtats röst - och Solen återfinns i det andra av de dharmiska husen, det goda femte huset för individens dharma eller andliga plikt. Vi ser här svenskarna bete sig exakt som muslimer som upprörs över hur otrogna hundar trampar på det som är deras och åsidosätter sederna i självisk jakt på sina egna syftemål. 

Man kan visst tycka angrepp på annans egendom är tragik, och en brottsrubrik är det säkert, men astrologin har en högre nivå av rätt och fel än sekulära sluskar förstår eller ens kan räkna med. Men den högre Lagen var känd i antiken när astrologins formades och det är därför den här bloggen gång på gång hittar dessa märkliga sanktioner från högsta ord på det som de gudlösa västerlänningarna krampar av vrede inför. (Den minnesgoda läsaren vet att något av horoskopen för ett terrordåd inte fick klartecken, det när två människor sköts utanför en synagoga i Frankrike.)


Jag har tidigare ganska kallsinnigt kommenterat invandrarfientligheten i Västerås. Den här bilbranden faller dock delvis under en annan rubricering eftersom det inte handlar om krigsflyktingar utan om baksluga människor som på precis samma sätt som storföretagen söker utnyttja EU-reglerna till sin fördel. Möjligen är det därför himmelen friar bränningen av bilen.

Här uppstår en spännande fråga kring den onda stjärnan Algol. Introducerad på bloggen via ett judiskt astrologifragment saknas levande traditioner om hur denna stjärna (och andra) användes i antiken. En ganska fånig reduktion i Ptolemaios "Tetrabiblos" av ett större antal fixstjärnor till karaktärer som beskrivs som kombinationer av de kända planeterna, är inte till någon hjälp här.

Men resonerar man logiskt så får horoskop sin slutliga finish med det exakta klockslaget och ascendenttecknet avgör då vilka planeter som är verksamt goda och verksamt onda. Skulle nu Algol, som före araberna kallades Rosh ha-Satan (Satans huvud) ha en verksamt ond Venus som sin bas, då har vi tankar om illvilja utan himmelskt mandat, en illvilja som mycket väl kan vara inneboende i individen själv. Men det beror på vilka hus Venus äger i horoskopet.

Är Venus å andra sidan en verksam välgörare i horoskopet, då skulle Satans huvud kunna framträda med gudomlig sanktion, som Satan är tänkt, som Åklagaren som med Guds goda minne plågar människor för att testa deras själar. (I den paradigmatiska Jobs bok, leder sådan hemsökelse till att Job upptäcker sitt högmod, att han alls inte var så oklanderlig som han först trodde.)

I ovanstående horoskop står vi nu inför en minst sagt delikat samling omen som måste sammanställas och begripliggöras. Eftersom Venus är en verksam illgörare har vi med en hora att göra, men detta är romerna i huset för "den Andre", och inte Västerås befolkning.

Denna orättfärdiga "partner" utlöser nu fiendskap då Venus äger fiendskapens och olyckans sjätte hus (lönlöst att diskutera hönan eller ägget här!) Mitt in i smeten nedstiger nu en heroisk krigare, en Rikard Lejonhjärta från Guds tempel. Samvetet bjuder denna hjältekrigare (Mars) att agera på den mark horan eller romerna förorenat med sin närvaro. 

Och nu kommer det allra svåraste: den heliga krigaren Mars bestrålas av Algol, Satan. Men hur ska detta bedömas? Då marken - Oxen/Venus - är vanhelgad, blir då inte Spjutbäraren och eldkastaren också orenad genom att träda in och hamna på rak linje med en Satan utan legitimitet, en Satan som romerna tagit med sig till Sverige? Frågan är delikat, och Dödahavsrullarna avslöjar hur mycket tankemöda judarna just vid tiden för Jesus födelse ägnade åt dessa frågor. 

Utvikning. Uppenbarligen struntade Jesus fullständigt i modersamfundets renhetslagar, fylld av tron att han hade hittat en högre sanning, och det är inte möjligt att han och hans grupp anhängare på sin kortvariga turné runt landet i själva verket ska fattas som att Jesus exkommunicerades pga. lagtrots och skapade sin egen lilla rörelse. Men då uppstår problemet med att han enligt Johannesevangeliet rekommenderar åhörarna att "bli som" Ljusets söner, dvs. han lovordar den grupp som skulle ha stött ut honom! För många pusselbitar saknas för att slutgiltigt lösa Jesus förhållande till esséerna/Ljusets söner. Synske Edgar Cayce hävdade att han opererade oberoende av samfundet, men det sade siaren innan ens Dödahavsrullarna hittats och man knappt kände till något om den messianska rörelsen.

Frågan om disponenten till Guds representant Solen i detta horoskop alls kan förorenas av en Satan utan gudomlig sanktion, är en fråga som skulle bereda t.o.m. den vise kung Salomon svårigheter. Jag kan inte ens ur djupet av ett förmodat tidigare liv som jude avgöra den här frågan - vilket kanske bäst förklaras av att jag var fruktodlare i det livet och inte astrolog! Men den astrologi som den här bloggen presenterar, tack vare värdefull input från hinduismen, är troligen också mer komplex än den judarna förde med sig från fångenskapen i Babylon.



Citrusfrukten, en symbol för
judisk nationalism som troligen
tillkom under den
babyloniska fångenskapen


Bloggarens förvånansvärt verkliga dagdröm om citrusfrukter relaterades kort i detta inlägg.


Inga kommentarer: