Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 maj 2015

DN, skamlös propaganda på pöbelnivå (deras enda fasta typ av läsare)

Den här flyktiga kombinationen av rubriker visar varför ingen tänkande människa någonsin skulle betala för att läsa stockholmstidningen DN.



Dels har vi urblåsta ledarkrönikörer som i princip inte kan mer ämnena de kommenterar än vilken måttligt intresserad svensk som helst, och dels den generande USA-propaganda tidningen aldrig tröttnar på att smyga in. Men vem bryr sig om att memorera exakt plats för USA:s 50 delstater om man inte är tvungen på grund av yrket, kanske som lärare i amerikansk historia, eller varande en obalanserad tvångsmässig fanatiker eller kanske begåvad med eidetiskt minne?

Tre dagar senare har cirka 7% av 34.000 tävlingslystna knäckt samtliga 50 delstater vilket i mina ögon tyder på att borgare är lögnare och fuskare. Säkert hälften av dem har googlat på någon USA-karta med namnen utskrivna. Eller också är till och med den här anmärkningsvärt höga siffran för ett svenskt folk som knappt längre kan konstruera en korrekt mening längre än fem ord ett tecken på en manipulativ falskhet. DN blåser upp siffrorna för att få svenskarna att verka mer intresserade av USA än de är. Vi ska strax se varför.

USA-frågesporten intresserar mig. Det publicerades den 15 maj 15.27 och förekom således dagens nymåne i den Store Satans tecken (se föregående inlägg) med tre dagar. 



Men kanske kommer gammal kinesisk visdom till pass här. I "Förvandlingarnas bok" (I Ching eller Jijing) repeteras i två sammanhang en formel som normalt översätts "Före begynnelse, tre dagar. Efter begynnelsen, tre dagar" men som i Rudolf Ritsemas jungianskt vinklade översättning väljer en naturalistisk läsning: "Före frukthöljets bristande, tre dagar. Efter frukthöljets bristande tre dagar." 

Oavsett vilket, brukar texten i sitt sammanhang (i vers fem av kapitel 57) uppfattas som en förändring som utgår från centrum kan ses (av vissa) i dess diskreta första antydningar tre dagar tidigare medan de sovande massorna blir varse förändringen först tre dagar senare. I den meningen skulle man kunna säga att DN nåddes av den sataniska fullmånen som ett perceptivt organ skall och att nymånen tre dagar senare var ORSAKEN som en del kände av redan när den för enligt de slöastes förmenande (tre dagar efter) inte ens hade inträtt. 

Olika människor ser kort och gott olika ORSAKER och bildar sig därför så häpnadsväckande olika världsbilder! De som ligger tre dagar efter verkligheten är de nyttiga idioterna, verktygen som nu sitter och plitar med DN:s frågesport och utan att förstå det själva lullas in i en alltmer pro-amerikansk mentalitet. Det var naturligtvis ruttna till att börja med, annars hade de inte nappat på kroken.


Se horoskopets säkerhets- och
trygghetsnarkomaniska tendens!

När man ser inte mindre än två av de ovanliga ömsesidiga receptionerna - en slags antikens prinsessdiplomati som syftade till att stabilisera pakterna och stabiliteten mellan länder - behöver man inte fundera mer. DN, de jävlarna, håller på och smörjer svenskarna inför den stundande militärövningen i Norrland, en kränkning av svenska folket som heter duga!

Kapitalismen ser gärna Sverige som en krigsskådesplats (ACE)

Göran Greider förklarade i en utmärkt UTMÄRKT! artikel i AB precis vad regeringen Löfven (och dessförinnan Reinfeldt) å Kapitalets vägnar sysslar med i EU-frågan. Det är exakt samma principer bakom detta djävulskt förfallna horoskop för USA-frågesporten, fast betecknande paktbildningar mellan gamla och nya världen (och demoniserande av Putin bortom det tolererbara). Streck för streck bygger högermedierna dessa falska fabrikationer och den breda massan är helt enkelt för ointelligent för att se sömmarna i den falska världsbild de sussar så sött i. 

Eller om man ska var lite vänligare, folk med familj jobb stress och existentiell tomhet klarar inte att dessutom ifrågasätta meningen med hela det spektakel de lever i. De skulle gå sönder då. Men de stora tänkarna har alltid förmanat (och varnat) mänskligheten: "Se till att dö INNAN du dör." För sedan har du redan sått ditt utsäde till nästa återfödelse.
 Daterad den 13 tycks Greiders stycke ha publicerats på nätet några dagar efter pappersupplagan. Jag kan ha missat den flera dagar i sträck, men ett är säkert: inte fick den starkt EU-KRITISKA TEXTEN värst många timmars exponering på tidningens förstasida! Det är som om tidningen aktivt motarbetar alla viktiga och systemkritiska texter - så varför ens köpa in materialet?


1 kommentar:

Susanne sa...

Greiders text publicerades först i dag i pappersupplagan, kan jag berätta. Rubriken fångade mitt intresse, men hade inte tid att läsa den genast, men nu ska jag genast göra det.