Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 januari 2012

VD:n som hatar sin personal

Perfekt rubrikskapare, den taiwanesiske industrialisten som ser på sina anställda som boskap! (E24)

Att han är framgångsrik kan man ana redan av Lejon-Månens kombination med stora pengars Jupiter - Lejonet gillar storskalighet.


Men det elaka draget som får honom att tänka och tala som han gör, kommer tyvärr ur ett av de mest rasistiska tecknen - Jungfrun. Dock är 1950 ett exceptionellt dåligt år för Jungfrun - eller bra, beroende på hur pass degraderad och dehumanisterad kapitalist man själv är.

Det ÄR det egoistiska tecknet som satsar för att tjäna själv sin möda och i den meningen är det inte förvånande att hitta så många ytterligt framgångsrika företagsledare i detta, "jordbrukarens tecken". Jag har inte redovisat allt på bloggen, men det har slagit mig hur väl detta så skygga tecken i västzodiaken faktiskt presterar.

Men eftersom Jungfrun själv är just arbetarens, tjänstekvinnans eller till och med trälens tecken, förstår vi att taiwanesen har någon slags identitetsstörning som kan tala så här om sina anställda. Det är något som förstör hans kontakt med sin själs ledmotiv i detta liv: den träget arbetande.

(Jag har f.ö. en bekant, Jungfruascendent, som varje gång man frågar hur han hår det alltid leverera exakt samma ramsa. "Det är bara jobb, jobb, jobb..." (Han är en mellanchef i IT-industrin.)

Vad händer i Jungfrun? Solen - neutralt. Ok. Merkurius, handelsmannen, är väl aldrig så listig som här sitt eget negativa (världstillvända) tecken och därtill upphöjda läge. Ok. Venus, pengarnas planet, är fallen och genast har vi en varning för den kallsinniga egoism som den sämre sortens Jungfru står för.

Men det är naturligtvis den extremt kalla och äregiriga Saturnus - planeten som står för NOLL empati och enbart en blick för struktur och arrangemang som totalt dödar vad lite av kärlek Venus hade och som väljer Slavdrivarens perspektiv - fast den själv står mitt i arbetarens tecken.

Saturnus är därtill Solens fiende och vice versa så här - och inte i den fallna Venus - ligger störningen. Saturnus, den hårda fogden, är en antites till det solära livsuppdraget Jungfrun. Eller i andra ord: "Jag tänker fanimig inte bli någon liten tjänare." Hela tecknet är fullständigt negativt, det hämtar sin (djävulska) kraft ur en vägran att underkasta sig någon alls. Saturnus dödar nu i ett slag både ödmjukhet (Venus) och generositet (Solen). Saturnus kontrollerar den här showen.

Men det är ännu märkligare eftersom Jungfrun också rymmer Draksvansen, den halshuggna. Och här måste det sägas: det är ju Terry Gou som äger Foxconn där så många arbetare begår självmord pga. hemska arbetsförhållanden!

För mannens personlighet - Månen i uppförstorande Lejonet - ta nu det vi sett angående Solen i Jungfrun och gör detta till disponenten/ägaren till hans lunära sinnelag. Vilken djävul!

Ska vi hålla oss i Asien, titta gärna också på Pol Pot - politiker-bödeln som massmördade sitt eget folk. Även om inte horoskopen ens betonar samma tecken, så kan man även där skönja hur en människa kan bli en verkliga best - en sådan som kallar sina underlydande för "djur" eller håller sitt eget folk i så låg aktning att man slaktar dem i mängd.

Vid en snabb anblick tycks det vara kombinationen av Saturnus, Liemannen!, och halshuggna Draksvansen som är minsta gemensamma nämnare mellan dessa två inhumana asiater.

Att båda har en Skorpion aktiv som bedriver sitt jävelskap kan säkert spela in. Särskilt industriledarens Mars-Skorpion som kastar hatiskt gift mot välståndsskaparen Jupiter i Vattumannen - den kollektiva människa som gjort honom personligen (Mån-Lejonet) så oerhört rik! (Det sociala "mobbningssyndromet" som här otippat riktas mot den egna personalen.)


Bonusspaning

Bland 5.700 kartor hittar jag ytterligare fem Jungfrur från 1950. Och minsann, här är ju komikern Bill Murray som jag alltid framhållit som en som alltid valt helt empatistörda roller genom hela sin karriär. Först under de senaste få åren har han börjat spela t.ex. roller av "åldrande man upptäcker hur empatistörd" han varit! Kom inte och säg att vi inte tilldelas våra roller t.o.m. om vi smiter in i skådespeleriets värld!

Vi har också

Chris Heister - nyligen utnämnd till landshövding i Stockholm av Fredrik Reinfeldt

Loredana Berte - Björn Borgs hysteriska ex-hustru

Neil Wallis - en av de skandösa nyhetsredaktörerna på illegalt spionerande skräptidningen News of the World

samt
Börje Leidhammar, den skattesmitande porrkungen Miltons juridiska ombud


Den arbetarhatande Terry Gou ligger närmast porr-revisorn, född två dygn tidigare.

Inga kommentarer: