Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 januari 2012

Stockholmssossen Stern (dold högerman)

Någon Stefan Stern har skrivit i DN. Jag noterade honom flyktigt som en skuggfigur som förmådde Mona att söka frysa Vänsterpartiet ute för några år sedan. [Tillägg: Historien besannade snart inläggets aning: Stern bekände i slutet av januari 2012 färg och blev näringslivskonsult! Se Expressen.]

stern (n.)
c.1300, "hind part of a ship, steering gear of a ship," probably from O.N. stjorn "a steering," related to styra "to guide" (see steer (v.)). Or the word may come from O.Fris. stiarne "rudder," which is also related to steer (v.).
Betydelsen "strikt" kan ledas tillbaka till tyskans "stjärna" (Stern) - även i astrologin anses stjärnorna ha en evig kvalitet. Deras natur förändras inte över tid, vilket påminner om hur galen den västerländska astrologin nu är som tvingas hålla Skytten för att vara en mördare istället för dödstecknet Skorpionen alltsedan väst glömde att man måste kompensera zodiaken för vårdagjämningens precession! Förvisso kan man också se stjärnorna som rodret som styr våra öden från bakgrunden!

Att denne Stern är av samma skrot och korn som övriga stockholmssossar (de där som avskyr Juholt för att han inte favoriserar den egoistiska urbana sossetypen) framgår tydligt av debattartikeln där han vill låta de privatekonomiska intressena fortsätta härja i vården. 

Jag har tidigare noterat någon högljudd "s"-debattör av samma typ som t.o.m. har privata intressen i något vårdbolag. Han är så insignifikant att jag redan glömt namnet och Stern kommer heller inte att vara kvar i mitt huvud när jag skrivit klart de här raderna.



Hur hedervärt är sinnelaget hos den här mannen? 

Månen i Stenbocken har minsann nått den tredje och högsta serien i zodiaken - den UNIVERSALISTISKA sektorn (Skytten t.o.m. Fiskarna). Det tog mig många år innan jag fattade hur genialiskt zodiaken är uppbyggd: de två stora ödespenslarna Jupiter och Saturnus debuterar inte i den zodiakala följetången förrän nu! Generositet och lättade gränsers Jupiter via Skytten och Fiskarna och snäv gränsdragning (definition) i mellanliggande Stenbocken och Vattumannen.

Zodiakens "bästa hus" är det nionde och tillhör - via den naturliga zodiaken - således Skytten och Lagens planet Jupiter. Allt är helt logiskt och Lagen naturligtvis inte människornas lag utan zodiaken själv, denna synliggjorda form av den gudomliga lagen.

En man som Stefan Stern lär nu inte vara värst intresserad av objektivt Gott och Ont, eftersom hans "strikta" (stern) sinne i legalistiska Stenbocken kollapsar i samma stund man börjar undersöka vad som pågår under ytan.

Här är ett år då Saturnus har fallit så djupt den kan - ända ner i privatintressets tecken Väduren. Ett gott råd till Juholt är att undersöka Saturnus i partiets alla horoskop. Det finns sätt att upptäcka vilka som har en privategoistisk agenda och inte når upp till det ideal som bär socialdemokratin vårdar sig om.

Att den fallna eller vurpade rättrådighetens Saturnus dessutom minglar med den aggressiva Mars i härskarläge i Väduren - entreprenörskap är en bra beskrivning av den här kombinationen - bara visar att det är privat företagande som är lösningen för den här mannen, särskilt som pengarnas Venus har en lika pissklen position i egoismens eget tecken. Samtidigt som Stern enligt "Högbergs tankar" beskyller partiets gräsrötter för valförluster, avslöjar hans eget horoskop hur oerhört basal hans egen modell är! Lägre än en gräsrots, faktiskt.

När det gäller handlingsjaget - Solen - är det inte bättre. Han är partisekreterare vilket måste sägas vara att ha gjort en viss karriär. Solen i Fiskarna är nu inte kända för mer än rollen som samhällets olycksbarn, men disponenten Jupiter är desto tydligare i detta horoskop baserat på psykets perspektiv - drömmen om att bli en Stenbock, bli någon med makt, en som har sista ordet. Här bekräftar handlingsjaget Solens disponent denna inre våta dröm eftersom Jupiter befinner sig just där drömmen om makten vill ha den: i tionde "stenbockshuset" för makt och position i samhället.

Det är möjligt att det finns ett moment av idealistiskt solidaritetstänkande i det här horoskopet, men jag skulle inte satsa några stora slantar på det. För Jupiter är svårt degraderad av båda illgärningsmännen Saturnus och Mars och vi vet redan från ett statistiskt test att Jupiter i Vågen är markant överrepresenterad bland brottslingar! 

Så i perspektivet av socialdemokratisk ideologi är den här mannen - vad Högberg inte vågar säga eftersom det här partiet är så sargat - en ren kriminell. Han är en typisk stockholmssosse som är så förgiftad av sin lokala närmiljö att han säkert också håller sig med någon låglöneslav som städar bostaden åt honom för att - gubevars - få lite mer kvalitetstid.
Ingen som verkar från stockholmstrakten och kallar sig socialdemokrat tycks vara att lita på. Den mondäna livsstilen, butikerna, shoppingen har förstört deras integritet (Mona, kontokortet och handväskan, mordet på en minister inne i kapitalismens högborg, varuhuset NK). 

Efter moget övervägande har jag äntligen - vid 52 - kommit på vad jag är för något om man mappar upp andevärlden på den platta 2-D-yta som kallas politik och är den enda horisont en del människor besitter. Jag har bara röstat två gånger i mitt liv. 2010 hade ID-kortet blivit ogiltigt utan att jag märkt det, så jag kunde inte lägga min röst (det här samhället är bisarrt!), men 2006 röstade jag oengagerat på (s) - aldrig haft problem med att förstå att samhällen faller sönder så fort egointresset tar över. 

Men vid 18, som förstagångsväljare, var det ju faktiskt Vänsterpartiet som syntes det enda som förstod den globala ekonomins utsugning av världens alla folk. Föga kunde man ana att Karl Marx förutsägelser om det här systemets sammanbrott - som ingen längre trodde på - bara var lite försenade. Här är vi nu i väst, bara årtionden innan hela skiten rasar ihop tack vare människor som Moderaterna och Rovkapitalet bakom dem. Maktkoncentrationen har förlupit exakt som Marx förutsåg, men det tog typ hundra år längre tid än han trott.

Men de här perspektiven har inte enkla karriärister som Stefan Stern. 

Studerar man planeternas verksamma natur med hjälp av Chandra lagna (månascendenten), är tyvärr både Venus och Saturnus rätt utslagna som "verksamma välgörare" av redan anförda skäl. Vad gäller de som i detta horoskop är verksamma som illgärningsman och skadar individen har vi ingen mindre än Jupiter, planeten som psyket i drömmen om materialiteten drömde om att placera i maktställning! Därmed drar Jupiter som Merkurius disponent mattan under fötterna även på horoskopets tredje "verksamma välgörare"!

Kvar den verksamma illgärningsmannen Mars, även i naturligt tillstånd en illgörare. Ja, vad säga? Den har vi också studerat, och den är inte vacker, sida vid sida med onda och egoistiska Saturnus och definitivt inte när den tänder Mars svarta (tamas) passion och ovanför sig ser lyx och välstånd bara den lyckas arbeta sig upp till de "lyckade" jupierianerna i maktens hus. 

Ta Stefan Sterns horoskop som en skräckbild av banala själar, fyllda av begär! Fem av nio placeringar i det världsliga begärets kvalitet Rajas guna och hela skiten beter sig ondskefullt. Ju förr den här mannan sällar sig till Moderaterna eller blir fri lobbyist (en annan populär variant för falska sossar), desto bättre för partiet.

På ett plan talar vi här inte om falska socialdemokrater utan bara en viss människotyps egoism och maktbegär. Den här typen av horoskop som formligen dignar under sin egoism finns i alla partier. Allt hänger på vad själen drömde för dröm innan den gick in i tid och rum. Med Chandra lagna-metoden ser vi drömmen, men vi kan bara genom att jämföra med det konkreta utfallet i livet avgöra om individen förverkligat drömmen eller tagit en annan väg. 


Viktig anmärkning 

Den fallna Saturnus kan i några fall bete sig acceptabelt. Brasklappen behövs eftersom inte ALLA runt 1968-70 har samma pinsamma och ofta rent vanartiga tunnelseende. Men det är bara en bråkdel som har Saturnus med sig (som "verksam välgörare") och de kommer mer än troligt alltjämt att välja det individualistiska synsättet. Saturnus passage genom Väduren ÄR objektivt sett ett lågvattenmärke i Världssjälens knådande av själarna (för att få hyfs på de inskränkta barnen). 1970 var ett dubbelt tveksamt år eftersom Jupiter samtidigt blir en lycksökare i Vågens tecken...

Inga kommentarer: