Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 januari 2012

Österberg - alltjämt ett bra horoskop?

[Tiden marscherar raskt, skrivet igår men blev liggande. Redan gammal skåpmat.]

Idag har Västmanlands partidistrikt, lett av Sven-Erik Österberg, misstroendeförklarat partiledaren Håkan Juholt. I december 2010, innan Juholt blivit vald tyckte jag att Österberg hade ett föredömligt politikerhoroskop. 

Eftersom Juholt delade Österbergs starka tonvikt på idérika Luftelementet gav jag också honom tummen upp. Men det är lika tydligt varför Österberg nu sällar sig till förrädarna och anar att han ändå kan ha en chans på ledarpositionen och svaret ligger i psyket - Månen. 

Han är inte en lagspelare utan en individualist. Han, likt så många andra socialdemokrater just nu, är bara en slug taktikpolitiker och som spelar med de högerägda medierna, ja lusläser dem säkert för att tajma sitt "uppror". 

Månen i Jungfrun - en position som passar bättre med Moderaterna fast Jungfrun ju faktiskt går åter på jordbrukare, vilket Österberg bokstavligen är. Indisk astrologi kopplar de tre Jordtecknen till husen av typen artha (resurser, materiella tillgångar). 

Eftersom Österbergs Sol i Vattumannen står för gruppideologi uppstår den kuriösa klyvningen inom personen att han agerar som om han var en gruppspelare medan hans sinnelag hela tiden planerar för sin egen vinning. Var jag naiv i det tidiga inlägget? Är detta i själva verket den ultimata ulven-i-fårakläder?



Då sinnelaget befinner sig i Jungfrun hela dygnet (och med den instinkten att maximera vinsten på den egna jorden) kan vi prova att tillämpa Chandra lagna-metoden på horoskopet. Det är bättre än inget. I inlägget i december 2010, jublade jag över planeterna utan att ta hänsyn till dessa djupare tolkningsmöjligheter, som dock här enbart gäller för psyket (Månen). 

Planeternas status som verksamma väl- eller illgöraren kvarstår på den psykiska nivån, men ett "riktigt" horoskop som korar dessa utifrån en fysisk ascendent äger företräde för objektiva skeenden. Därför kan en människa födas med ett stört psyke (jfr Anders Breiviks svårt skadade Måne) utan att det märks. Timman på dygnet har neutraliserat eller flyttat tillbaka Månens betydelse i helhetstolkningen. (Månen kan nu inte helt neutraliseras, Solen måste ha någon återstuds från Månen för att undgå att bli en helt manisk natur.)

Olyckligtvis blir Österbergs sinne här hans egen värsta fiende! För Jungfrun tilldelar Månen 11e huset som i sin tur förvandlar Månen till en, i Jungfruns fall, falsk och svekfull natur. Som en begärens planet förstår jag nu bättre varför han ville strypa arbetskraftsinvandringen. 

Samma gamla själviska tendens som vanligt hos detta tecken som i grunden inte vill dela med sig. Han delar inte socialdemokratins djupa värderingar. Och då hjälper det inte att hans har en snarlik triangel i Luft, vilken jag initialt lät mig begeistras av. Sinnelaget räddas dock till en del, fast "verksam illgörare" (dvs Jungfruns alla synder: omotiverad ogenerositet, lögner eller informationsvinkling etc). Till undsättning för det negativa sinnet kommer Månens disponent Merkurius som här har funktionen av en verksam välgörare. Personligheten, känslorna, är negativa och överkritiska, medan intellektet kan ha goda uppsåt.

Tittar man dock på den mest altruistiska planeten, Jupiter, har han faktiskt den i det mest själviska av de tre Lufttecknen, ett äkta handelsmanna- eller krämartecken: Tvillingarna. Och Jupiter är också en verksam illgärningsman! Men märkligt nog kommer är ännu en gång disponenten Merkurius en kraft för gott. Hur man en människa ha ett gott uppsåt i sitt informationsbearbetande intellekt och slutresultatet blir både ett snålt och skevt psyke och en altruism som mer ser ut som extrem själviskhet?

Det här är bara en klipsk materialist som saknar Juholts lidelsefulla patos för ett rättvist samhälle där också lite kultur ingår som grädde på moset. (Juholts Venus står befäst i sitt eget tecken och är alltså en väldigt enkel och tydlig signal på en människa med äkta välvilja!) Den här Österberg ser bara ut att slita och jobba för pengar - särskilt sin egen position i pengaflödet. En Kapitalets man och det är därför inte märkligt att han nu protesterar mot Juholt.

För det är väl ingen som missat att detta är Kapitalets Arabiska Vår i Sverige? Där framåt länder nu kämpar sig till medborgarmakt håller de kodumma svenskarna på att skänka bort hela sin framtid till Den Internationella Rovkapitalismen. Jag har aldrig varit med om ett så misslyckat folk. Reinfeldt har rätt: de fattar ju vad som kommer att hända ens tre steg fram på vägen! Och socialdemokratin är uppenbart precis lika pantad och såld som de Moderaterna som i slagit nytt rekord i konsten att tala utan intelligens. 

Det är en härlig räcka av moraliska och desinformativa haverier de lyckats med på några år. men det är lönlöst att åter föredra listan med skandaler eller avslöjade lögner. Svenskarna klarar inte att höra sanningen om de val man gjort. Svensken tycks lägga hela sitt ego i den "socialrealistiska" dimensionen (fast det handlar rättare om en förljugen inbillning om vilken samhälle man tror man bidragit till med sin röst).

Folksjälen är genomkorkad (måndisponenten i åttonde huset för tjocka) och det är bara enskilda individer som lyser igenom detta töcken. Den där femhundringen extra i plånboken var nog Reinfeldts bäst placerade muta någonsin. Nu kan han och Näringslivet på bara några år omvandla varenda arbetsplats till ett Fas 3-läger med låglönearbetare utan att de svenska slaktkorna ens råmar det minsta. 

Minns detta: Med Reinfeldt röstade ni bort den svenska demokratin! Och ni accepterade dessutom tigande ert val för att ni är så självförljugna och inte vågar tillstå att ni gjort fel. Ät den, framtida slav.

*****

Mer tekniska detaljer om Österbergs horoskop utifrån en månascendent.

Österbergs Mars är illa placerad i åttonde huset för korruption (och fula saker bakom ridåerna). Eftersom Mars står i sitt eget tecken Väduren ÄGER den också detta hur och blir en dubbelt ful illgärningsman. Mars angriper det egna folket (Kräftan) i ideologins 11e hus och även tredje kommunikations- och mediet huset. Så ser horoskopet för en som förråder sina egna ut och detta utan annan anledning än den egna viljan att hävda sig - jag menar, hur "avancerad" är Mars-i-Väduren egentligen? Vad duger den till annat än brottas och bråka?

Och den Jupiter i Luft som jag gillade för ett år sedan visar sig ur ett Jungfrupsykes perspektiv vara en icke-tillgång! Den här ändligt viktiga placeringen i tionde makthuset är alltså en illgörare. Nu kan man säga att det är så Österberg upplever landets sittande statsminister - han borde det om han var en sann socialdemokrat. Men det är Juholt han går emot! Klura ut det, den som kan. 

Min slutsats är att Jupiter i Tvillingarna avslöjar Österberg som en falsk välgörare. Hans sinnelag är ont (trots en god informationsförmedlare) och söker bara sin egen vinning. Varför skulle hans "stora välgörare" Jupiter vilja andras välgång?  Här är en slug bonde som tänkt sig avancera genom socialdemokratin. 

Jag tar tillbaka det goda jag sade om horoskopet 2010. Då hade jag inte fattat hur finurlig den indiska månascendentmetoden var. Den är faktiskt riktigt skrämmande för den visar vad sinnet går för, ÄVEN då individerna pga "neutraliserande" födelsetimma aldrig lever ut de värsta sidorna.

Tankarna går till Jesus bergspredikan där han påpekade att inte bara människans handlingar, utan även hennes sinnesinnehåll skulle döma henne! Urspårade kulturer, som det sekulära samhället kan sägas vara, fnyser åt psykologi och tror medicin är mer vetenskap än något annat. (Hur kan man lita på blinda kemister som botar det ena med sina preparat och i samma andetag framkallar tre andra krämpor istället?) 

En sådan kultur lär inte arbeta nämnvärt på sina egna psyken, med följden att de kommer att reinkarnera i ett ännu mer efterblivet land än Sverige av idag (jag tror mycket få själar i små länder stannar på en plats flera gånger på rad - i Europa cirkulerar sälar). Först när själen ställt till det tillräckligt för sig, på det personliga planet eller sina val vid politiska omröstningar (eller genom direkt aktivism), först då söker den bättra sig. Dess karma hinner ikapp och något liv blir ämnat till så mycket svårigheter att sinnet genomgår en verklig omvandling. (Reinfeldt har i sanning den vändpunkten framför sig!)

Även om individen på en nivå är oskyldig till att ha fötts in i, säg, ett helvetetshål på jorden där en politiker som Reinfeldt står och blåljuger om hur det lönar sig att jobba medan hans polara slussar miljarder av skattemedel ur landet, så är det på ett sätt den återfödda själens eget fel. Den måste ha intagit en oerhört slapp attityd även i tidigare liv till frågor den borde ha engagerat sig för. 

Av denna anledning förutspår jag alla sossar och moderater i Stockholms län en återfödelse i någon luspank arabisk öken där de får bita ihop och kämpa för sin dagliga överlevnad. Det kommer att göra de här bekväma och insjunkna själarna lite mer taggade. 

Sen kanske de inte ens vill återfödas i ett västland igen, för de har vaknat till liv efter att ha känt en kropp med lite hetare blod!

Om människan i gemen kommit lite längre i mognad skulle aldrig den här Högerns Revolution via den köpta pressen kunnat ske. Dagens svenskar är tydligen här för att se och lära sig saker de aldrig tänkt på. De är nog som jag, när jag var neger för trehundra år sedan: helt blanka i huvudet på grund av ovanan att se på livet med poesins blick (en sådan blick Juholt uppenbarligen ägde), oförmögna att se de verkliga värdena.

Och den här bonden Österberg då? Duger bra till potatischips. Fint refflade förstås, Jungfrun gillar de små detaljerna.

Inga kommentarer: