Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 29 januari 2012

Näringslivslobbyisten som tjatar om att häva Las

[Obs. Pga en felskrivning på en månad av födelsedatumet har vissa textstycken modifierats. Den övergripande gestalten förblev sig lik och blev till och med tydligare när kartan korrigerades.]


Ekonom, grundtyp

I SvD en partsinlaga som säger något helt annat mellan raderna än i texten. Djävulens försåtliga hantverk över hela inlagan: "Regeringen sätter stopp för det framgångsrika jobbskatteavdraget", säger de iskallt just som det visat sig att arbetslinjen troligen inte fungerat överhuvudtaget.

Skrivet av Svenskt Näringslivs chef(s)ekonom Stefan Fölster och en rookie vid namn Björn Lindgren. Den senare tjatar precis överallt på nätet om vikten av att upphäva löntagarens anställningstrygghet "för dennes eget bästa"! En närmast besatt enfrågemänniska eller kanske näringslivets spjutspets för att destabilisera den enskilde svensken ännu mer.

Jag ville ställa horoskop på Lindgren men gick rakt i vägen. En av dessa som sett till att sopa igen spåren efter sig på nätet. Jag fick dock upp ett spår som ser lovande ut. Av officiella fotot på lobbyorganisationens sajt ser han ut att vara tidiga 30 och kanske upp mot 40, under förutsättning att det är nytaget. (Gissa ålder är ett elände - det finns folk som ser tio-femton år yngre ut och de på 30 som redan kunde tas för 40-åringar eller mer...)

Inför det vanliga namnet som ger många träffar i Stockholm - den enda ortsadress jag menar möjlig med någon anställd hos Svenskt Näringliv - resonerar jag krasst och sorterar bort alla från Birthday.se som bor i förorter utan "prestige"-stämpel. Det lämnar mig med bara två stycken en 41-åring på Bergsgatan i Stockholms innerstad och en med Björn i fetstil på Maria Prästgårdsgata på fashionabla söder i Stockholm. 

När jag går till Eniro för ett nytt perspektiv visar sig dock mannen på söder ha försvunnit i rullorna samtidigt som den rätte Björn Lindgren framträder med sin arbetsgivare Svenskt Näringsliv men utan adress. Det angivna postnumret är en falsk ledtråd då postens nummersök visar att det inte tillhör en privat adress utan en hel hoper av Svenskt Näringslivs sidobolag:


ADLITAM AB
114 82STOCKHOLM
ADM SERVICE STORGATAN 19 AB
114 82STOCKHOLM
ARBETSMARKNADENS YRKESRÅD AY
114 82STOCKHOLM
FINFO ARBETSGIVARNAS FÖRSÄKINFO AB
114 82STOCKHOLM
FÖRENINGEN SVENSKT NÄRINGSLIV
114 82STOCKHOLM
FÖRLAGS AB LIBERTAS
114 82STOCKHOLM
INDUSTRIFÖRBUNDET AB
114 82STOCKHOLM
INTR.ORG SV NÄRINGSLIV SW ENTPR AB
114 82STOCKHOLM
KRONPRINSESSAN MARGARETA LANDSTFOND
114 82STOCKHOLM
NÄRINGSLIVETS EKONOMIFAKTA AB
114 82STOCKHOLM
NÄRINGSLIVETS EUROFAKTA AB
114 82STOCKHOLM
NÄRINGSLIVETS MEDIAINSTITUT NMI
114 82STOCKHOLM
RADAR DIN GUIDE AB
114 82STOCKHOLM
RÅDET FÖR UTVECKLINGSFRÅGOR
114 82STOCKHOLM
RÅDET FÖR UTVECKLINGSFRÅGOR HB
114 82STOCKHOLM
STIFTELSEN LIBERTAS
114 82STOCKHOLM
SVENSKT NÄRINGSLIV SERVICE AB
114 82STOCKHOLM
SVENSKT NÄRINGSLIVS IDROTTSFÖRENING
114 82STOCKHOLM
SV NÄRINGSLIV SUPPORTBOLAGET AB
114 82STOCKHOLM

Vi står därför inför möjligheten A/ Björn Lindgren har aldrig fångats upp av Birthday och vi är ute i ogjort ärende, eller B/ det är Lindgren som tidigare bott på eller alltjämt bor på söder men nu anmält hemlig adress fastän "ekot" stannat kvar i birthday.se:s register. (Jag har t.ex. ibland hittat personer på birthday.se som varit döda en längre tid.)

Att den Lindgren som bor på Bergsgatan skulle vara ekonomen som spelar dubbelspel och har en "öppen" adress på Eniro men låtsas ha anonym adress där han uppger sin arbetsgivare, är lite väl konspiratoriskt. Kvarstår alltså den tidigare söderbon med födelsedagen den 11 juli 1977.

Faktum är att detta är en starkt Ox-dominerad himmel får mig genast att lystra. Oxe är pengarnas tecken och Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström är passande nog född i samma tecken. När jag upptäcker att den potentielle Lindgren också har Månen strypt av kontrollören Saturnus börjar det se riktigt lovande ut. Den begränsande Saturnus står ju i hemmets tecken Kräftan !!! En signal om någon som inte vill visa sin privata sida!



Kan det verkligen vara rätt person? Ja, som han går på med falska åsikter om att Las skulle "hindra" människor från att prova på nya jobb och "låsa" dem i gamla platser, ser horoskopet faktiskt korrekt ut. För se hur den unga och instabila Väduren HATAR läran om att gamle Saturnus, många år i gården, ska kunna hindra den unga Väduren i dess - läs: Arbetsgivarens vilja att snabbt kunna sparka folk för att säkra sina vinster även i tröga tider. Åldringen Saturnus bringar kallt vatten över eldiga Väduren och därför är Las och allting som har att göra med ålderns rätt livsfarligt för den här människan.

Den här omoraliska aspekten från "dödaren" Saturnus till den extrema föränderlighet en Måne i Väduren ger, blir då uttrycket för hans pekuniära Oxe! Månen i Väduren är i själva verket baserad på en "Algol-distorderad" Mars! (Minns Mona Sahlins Mars i början av Oxen och hennes krokiga turer i frågan om ekonomi.)

Horoskopet indikerar kampen mot alla "negativa" saturniska pålagor eller ansvarstaganden (som lagen om anställningstrygghet ändå är för en arbetsgivare som inte vill ta något ansvar alls för personal - detta nödvändiga onda). 

Minns: detta är en extrem högerekonoms horoskop vi eventuellt tittar på - och nog ser det så ut! Vi har handelsmannen Merkurius bara fyra grader från den oseriösa Satans huvud vilket genast sätter trovärdigheten i det sagda ifråga. Oxen rymmer också "storkovan" Jupiter för en tydligt materialistisk levnadsväg.

Vad om Månen hunnit in i Oxen, tecknet för dess upphöjelse? Det sker redan vid tiotiden på förmiddagen. Ja, då har vi en fullständigt otrolig monetär fixering, en hemsk materialism! Månen med Satans huvud och den libidinösa överskott (Mars attackerar Venus) som här totalt identifierat sig med Mammon, med Penningen!

Jämför med horoskopet för en lika bedräglig lobbyist från Svensk handel som jag för omväxlings skull lade på min andra blogg. Två män ute i samma ärende: dra in mera pengar åt det intresse de företräder. Oxens tecken - när den verkligen beter sig så simpelt detta tecken kan utan att hamna i bottendivisionen. Där excellerar Oxen som brutal brottsling enligt tre kvantitativa studier som alla pekat i samma riktning. Penningmentalitet och kriminalitet är bara två punkter på en glidande skala...

Horoskopet indikerar en ideologisk fanatiker som vrider och vänder argumentationen så att den ska passa Arbetsgivarens intressen. Han har betalt för att skapa omvända berättelser och låtsas att de är fakta. En halvdan ekonom med ett stort mått mytomani - det stämmer bra på horoskopets Vatten/Eld-krig som sannerligen inte är känt för finstilthet eller nyansering.

Skulle det här ha varit fel person, måste det ändå sägas att det var ett väldigt själviskt och ekonomiskt fixerat horoskop vi råkade på, en intellektuellt lågpresterande karta värdig krämarbranschen. Jag gissar att det faktiskt är rätt karta.



PS. Chefekonomen Fölster har typiskt nog också han en förhöjd libido: Mars med Venus tillsammans här med, och dessutom i omättligt giriga Kräftan och i opposition mot kalla och äregiriga sinnelaget i Stenbocken! Påfallande tydliga  omen för en normal världslig streber och en grasserande materialistisk livssyn.

Jfr NASDAQ-börsens horoskop för hur fult den här statusjägaraxeln mellan Stenbock och Kräfta kan uttrycka sig. Vi talar många gånger om jordens andliga slödder. Det finns nobla undantag, men axeln excellerar i materialism, precis som dess mer primitiva föregångare, den sataniska axeln mellan pengarnas och förnöjsamhetens Oxe och missnöjets och avundens Skorpion.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har uppenbarligen sett fel på juni och juli, som du själv skriver är "söderbon" född 11/7 men horoskopet är för 11/6.

Jag tycker kopplingen mellan Björn på Bergsgatan och Svenskt närlingsliv gör att han är mest sannolik. Han kanske helt enkelt inte känner till Birthday.se. Men det är tydligt att han vill "sopa igen spåren" för t o m födelsedatum som jämt annars står är borttaget.

På Hitta.se är även adressen anonym, men där finns ytterligare en anonym Björn Lindgren med tel nr till Alcro-Beckers, som inte finns på Eniro.
Annars är Hitta.se mer pålitligt, för där uppdateras när postnr och postorter byter namn, vi fick nytt för snart 4 år sen, det ändrades genast på Hitta, men på Eniro står ännu det gamla kvar!
S

Seaward sa...

Tack. Jag blir bedrövad att ögonen inte längre reagerar när jag tryckt fel tangent! Jag dubbelkollar numera, men glömmer det ibland.

Lyckligtvis talar i mitt tycke nu ännu mer för att detta är rätt tidpunkt av de två som valet står mellan. Titta på den utbytta kartan! Tänk t.ex. en födelse efter 10.00 med en Algol-Måne + Mars, en Venus och en "stora pengars" Jupiter - alla samlade i pekuniära Oxen. Det horoskopet skriker formligen ut "Pengar=Obildning"!

Seaward sa...

PS. Jag registrerade mig manuellt på Eniros webb när nätet var yngre. Jag ser att de alltjämt har samma primitiva system som då. Du som användare måste själv meddela ändrade uppgifter. Där kan man också välja bort visning av födelseuppgift.

Anonym sa...

Tack själv för upplyningen om Eniro - jag hade ingen aaaning om att man måste (el ens kunde) registrera sig och själv anmäla ändring! Jag minns att du skrivit negativt om företaget (och dess chef) förut, och jag har själv erfarenhet av deras försäljningsmetoder mot företagare, och nu detta idiotiska system.
S