Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 januari 2012

Guillou om bombhögerns åklagare

Jan Guillou skriver åter om vanvettet inom svenskt rättsväsende sedan landet blev islamofobiskt efter den 11 september. Bombhögerns egen åklagare Agnetha Hilding Qvarnström var mig ett nytt namn och en sökning på nätet visar hur hånad hon är för en uppenbart personlig agg mot utländska potentiella terrorister - varför annars ta dessa fall. Tyvärr verkar hon inte vinna sina mål - folket hon väljer att (yrkesmässigt) angripa är helt enkelt inte de djävlar hon söker utmåla dem som.

Ska vi finna något av de främlingsfientliga tecknen Qvarnström? Ja! Här är den igen, Månen i Jungfrun! Det säger sig själv att t.ex. en invandrare med Månen i Jungfrun inte kan vara främlingsfientlig eftersom han/hon själv ÄR främlingen. Vad man i dessa fall brukar se är istället antingen: en extrem anpassbarhet, individen söker radera bort hela sin själ och imitera värdlandets seder och bruk, eller också en sekteristisk reträtt in i umgänge bara med sina egna landsmän. Jungfrun är som sagt det maximalt inkompetenta tecknet vad gäller den sociala dimensionen, klämd mellan det autokrata Lejonet (vars order tjänaren utföra) och nästföljande Våg, vars lediga sociala spel är så utvecklat att den ofta anklagas för ytlighet och anpassbarhet. 

Mellan dessa två typer - extrem individualism och fullständig integration mellan olika motpoler försöker Jungfrun bevara sin isolerade individualism. Det säger sig själv att detta är en ohållbar mellanstation, ett övergångstillstånd. Den kunskapssökande kvaliteten Sattva indikerar också att det är fysiska fakta i rörelse, dvs knappast en tid eller livsöde att blockera sig i fundamentalism.

Ändå tycks i praktiken Jungfrun just göra det, och skälen till dess murbyggande har redan diskuterats: det är havet i Fiskarna mittemot som Jungfrun fruktar, översvämning och ödeläggelse av hennes prydligt anlagda rabatter. Naturligtvis behöver åkermarken vatten och det finns en fungerande typ av samarbete mellan Fiskarnas vattenkanaler och Jungfruns marker också, men här talar vi om den lägre typen av Jungfru, som inte sett välsignelsen i att förena motsatta principer för att nå en högre insikt.

Var zodiakal axel rymmer möjligheten att man fastnar i en "antingen-eller"-diskussion vilket avslöjar att man inte förstått vare sig sin egen sida eller motpartens. Fångad i en dikotomi är man besatt av sina astrologiska komplex - vilket nästan alla är hela tiden! (Se ekonomen Klas Eklunds horoskop för en intressant antydan om en själ som delvis tycks agera utanför det kosmiska kretsloppet.)



Det var nog i samband den främlingsfientliga Tobias Billström - som av alla positioner fått den som migrationsminister! - jag först började misstänka att Skytten faktiskt spelar en roll vid motvilja mot utlänningar, trots att tecknet självt representerar upptäckarlusta och utlandet. Men för att Skytten ska urarta på det sättet bör det nog finnas andra problem av typen snålhet/bristande generositet eller överdriven legalism. Det senare gällde Billström där Eld och Jord kört ihop sig mellan öppna och generösa Skytten och tillslutna, uppfordrande och legalistiska Stenbocken.

Här hittar vi en annan variant av samma grundidé: Saturnus i Skyttens Eld som angriper en redan från början tillsluten Måne i Jord. Här är då illustrationen för varför Åklagaren hackar och hackar mot jorden men aldrig får den att bära några frukter. Elden ger sig på Jord, men Jorden är redan död, de förkolnade resterna eller objektiva slutresultaten av en föregående kreativ Eld-aktivitet. För allt Qvarnström tar i med sin hämmande, låsande, förhindrande Saturnus verksam på basis av Lagen/Jupiter, är "sakens utgång" (Månen) ofruktbar. 

Jag noterar också en svag bekräftelse på min misstanke att Drakhuvudet, den giriga demonen är mer än bara en förstärkare av allt den nuddar vid. Den förvränger också genom att förstora allt. Men saker som ter sig normalt i skala 1:1 gör det inte alltid vid tusen gångers förstoring. Den här juristen har säkert haft en girig passion för Lagen men just denna hunger har också vanställt Lagens rätta funktion. Jan Guillou (och kommentarer på nätet) har nog rätt. Det här är en usel jurist.

Minns också att Jupiter i Vågen var överrepresenterad i horoskopen för 200 brottsdömda, kanske som en påminnelse om Lagen (och Vågskålarna) "brännmärkt" dem redan från födelsen. Nå, dessa är bara statistiska fynd (och därtill baserade på små underlag) och inget som bestämmer det enskilda fallet. Men att Lag och Vågskålar tittar fram i kriminella horoskop som grupp visar ändå att den antika zodiaken är rätt konstruerad...

I Qvarnströms fall har vi alltså en demoniserad typ av lagvrängare som fastmer utgör fundamentet Fiskarna. Dessa "samhällets olycksbarn" attackeras också av åklagarens Mars för en intensiv konflikt som skulle kunna läsas, "de där aggressiva utlänningarna/Mars-Skytt mot oss värnlösa men Jupiter-goda men sårbara fiskar". Det går att leka mycket med de aktiva symbolerna, för Fiskarna står också för "exil" så att Åklagaren (en typisk syssla för Mars om den planeten höjer sig över rent fysisk aggression) med hetta och Saturnus önskan om snäva gränser lyckas skicka Fiskarna dit där de hör hemma, i "exil". 

Elden önskar här förånga Vattnet - döda det och vad Vattnet eller Fiskarna här representerar. Går vi till Fiskarnas härskare är det alltså Jupiter vanvettigt förstärkt av Rahu Qvarnström söker "bränna bort" - Lagens planet står nu istället för "sådana som breder ut sig för mycket" (expansiv Jupiter + expansiv Rahu). Så ser Qvarnströms attackerande Åklagare Mars på Fiskarnas tecken, ett tecken som dessutom står i naturlig och kanske också hotande opposition till trygghetsbehovets plan Månen.

Kringbudskapen kring den påvisat invandrarfientliga Mån-Jungfrun är inte upplyftande och vi kan säkert räkna med att "bombhögerns" odugliga och trubbiga redskap när en privat antipati mot invandrare. Det är rätt otrevliga horoskop man hittar när man börjar undersöka högerns spjutspetsar.

Jag har här inte ordat alls kring juristens "kreativa" nivå: En visuell eller synlig form (Saturnus i Eld) som informerar eller ger struktur åt det ideologiska eller samhälleliga Vattumannens tecken i vilket pläderingens Merkurius och indikatorn på livsuppdraget (Solen) befinner sig. Men här är förstås hennes tänka uppdrag på ideologisk nivå. Sedan, vad jag förstått, skiter det sig totalt i utförandet (Jord). 

Ibland har jag skrivit att Månen står för "livets in- och utgång", men precis som fjärde huset representerar "tingens avslut" så kan Månen ges en sådan läsart. I så måtto hon väljer att angripa andra (Mars) kommer den attacken att införlivas med Ödes-Saturnus som verkar mot död Jord i Jungfrun och där "sakens avslut" ligger. En värdelös Åklagare med andra ord. Hon borde sökt sig en annan typ av karriär, en som inte innehöll valören Mars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Ska vi finna något av de främlingsfientliga tecknen Qvarnström? Ja! Här är den igen, Månen i Jungfrun! Det säger sig själv att t.ex. en invandrare med Månen i Jungfrun inte kan vara främlingsfientlig eftersom han/hon själv ÄR främlingen. Vad man i dessa fall brukar se är istället antingen: en extrem anpassbarhet, individen söker radera bort hela sin själ och imitera värdlandets seder och bruk, eller också en sekteristisk reträtt in i umgänge bara med sina egna landsmän."

Angående ovan.
1. Jag känner två invandrarbröder från med månen i Jungfrun som är företagsägare. Det stämmer att de har anpassat, särskilt den yngre brodern, till den svenska kulturen. Samtidigt ser man hos den yngre, som jag känner bäst, både svenskfientliga tendenser och fientlighet mot andra invandrare i synnerhet muslimer. Han är till exempel mycket känslig för att företagets grundkoncept togs fram av de tidiga ägarna som var svenskar. Han säger: "Folk tror inte att vi kan något alls bara för att vi är invandrare". Detta leder till att deras insats i företaget har helt raderats ur historieskrivningen.

Sedan kallar han anställda från den muslimska världen lite elakt för svartskallar och har avskedat en del av skäl som knappast DO hade uppskattat. Till hans försvar har han dock kvar de som han tycker arbetar bra och han sparkar även anställda av andra etniciteter. Han har också rått skämtat att tillhörande en viss nationalitet som är muslimer bör avrättas.

Bröderna är kristna från Mellanöstern så däri ligger en del av deras hat mot muslimer. Den yngre brodern är Skorpion och hans bror Skytt. Det är kanske därför jag inte har sett den äldre uttrycka sig särskilt fientligt mot andra grupper. Allt jag vet om honom är att lillebrodern hävdar att han inte vill etablera sitt företag i en viss stad, eftersom alla svenskar där är rasister.

2. Landet Somalia har månen i Jungfrun. Jag hinner inte ta fram dess födelsedatum, men jag har tittat på det förut. Med tanke på att somalier är en grupp som segregerar sig när de flyr till andra länder samt att de har fört flera klankrig de sista tjugo åren, så undrade jag om inte rasism är en del av nationens kultur Nu har jag inget direkt underlag men googlar man får man fram att somalier själva upprörs över hur rasistiska sitt folk är.

Seaward sa...

Diskriminering (eller ras-ism) som del av nationens kultur. Jag har skrivit om detta tidigare eftersom jag förr gillade reggaemusik från Jamaica, en ö med väldigt tydlig "inverterad rasism" mot vita. Om man nu inte stannar vid zodiaken - bara ett annat sätt att säga samma sak - är det uppenbart att den vita mannen skapat denna beklämmande situation i Karibien genom slaveriet. Vad gäller Somalia vet jag inte, kanske har just klan- eller "definitionstvister" (som Merkurius är så duktig på), skälet till att en sådan här tendens uppstår.