Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 september 2011

Stjärnorna spår. Uppvaknande!

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson kan ha skrivit årets viktigaste debattartikel till idag, läsdagen söndag. 

Inte för att inte den här bloggen och många andra har låtit likadant i ett år - vilket kostat mig en permanent svartlistning i DN - men för hon så koncist summerar den verklighet Regeringen Reinfeldts progagandaformuleringar och nyspråk aldrig någonsin korrelerat med - om Sanningen används som måttstock.

Det är därför intressant att se hur personifikationen av allt detta desinformativa och rent lögnaktiga högerpladder berörs av tidningskrönikan. 

Tyvärr är väl Aftonbladet en av de få tidningar som enbart anger artikelns publiceringsdag men inte klockslaget.[1] Den här studien av Fredrik Reinfeldts transiter utgår därför (logiskt) från midnatt där dygnet öppnar.

Debattartikeln i yttre planetkretsen,
sakfrågans personifikation i den inre.


Visst är det jobbigt att heta Fredrik Reinfeldt just nu. Liemannen Saturnus har sedan hösten 2009 rört sig över hans själva person. Vi fruktar Saturnus bara för att vi är egoister, egentligen befriar Döden vår andesjäl så att vi återvinner vår egentliga storhet.

Ur det perspektivet är den svenska diskussionen om personlig integritet och respekt för personen Djävulens egen propaganda för att hålla människorna blinda för vilka de är. Vi är större än vårt sårade, narcissistiskt förvuxna eller självförljugna ego. VI ÄR INTE VÅR PERSON, vi är något annat, något större. 

Och vad detta är, det är just det människolivet är ämnat till att upptäcka. Hade vi varit djur hade det räckt med att jobba för brödfödan och kopulera som den flitiga kaninen för att vårt släktes fortlevnad. Just som ateister hånfullt beskriver människan.

Sedan religionerna började trampas i smutsen har människan krympt i motsvarande mån. Näthatet i vårt sekulära samhälle är ett symptom på den röta som direkt sätter in när människan i bemärkelsen "personen" sätts i centrum. Varje betoning på personen leder till intellektuell avtrubbning i sakfrågan. Vilka ansåg i somras att konsten att tänka ("filosofi") var en olönsam utbildning på högskolan? Ni ser vart spåren leder...

Här har faktiskt Bill Gates ett globalt ansvar som den som lärde oss att "personalisera" skrivbordet på våra datorer. Det är den nya it-generationen av människor som representerar den värsta ohyra människoarten infekterats med - kalkylerande typer som ordnar allt till det bästa med oss själva som universums mittpunkt. Nytta för mig.

Datorns hela konstruktion är i princip bara är en färggrann räknedosa. Inte konstigt att t.o.m. människorna själva nu utsätts för synande, kalkylerande men naturligtvis helt själsdöda blickar från datorsystemen. "Är du lönsam, lille vän?" Den som som förstod att värdepappershandel med "robotar" (datorer) signalerade västcivilisationens sista tid, förstod mycket.

De "nya" moderaternas framväxt som ett parti folk tror de har något att vinna på att skänka sin röst är ett annat uttryck för samma falska, matematiska nyttoperspektiv.

Bloggen har i många studier av enskilda horoskop tydligt spårat den här räknedosementaliteten till Jungfruns tecken, behärskad av intellektets Merkurius och via Jungfrun kopplad enbart till det jordiska, det materiella. 

Jag såg inte trenden i början men redan det tidiga blogginlägget om astronomen och datateknikern Jaques Vallee öppnade faktiskt dörren till zodiakens sjätte mysterium, den kalkylerande profitjägaren Jungfrun. Det medges att Virgo, den unga orörda flickan, är en symbol som verkligen inte för tankarna i den här riktningen! Traditionen om Jungfrun som en tjänare, som Lejonets högre hand sekreteraren, har undanträngt andra aspekter och möjliga uttryckssätt för den dolda princip för vilken "Jungfrun" tjänar som en ansiktsmask.

Men insikten om att Jord och ungmöns arbete på fältet inte är idealistisk likt den motsatta Fiskarna, självuppoffringens tecken, avslöjade bloggen symbolens själva hjärta. Jacques Vallees horoskop var verkligen träffsäkert eftersom han hade en fungerande motvikt till Jungfruns privatism och vilja till självberikande.

Som motpol hade den franske matematikern också en stark Fisk, vilket bl.a. uttryckte sig som ett flera årtionden långt sidoarbete som UFO-forskare. Så känd blev han för detta "andliga" arbete att han karikeras i filmen "Närkontakt av tredje graden". Ufologen med knagglig engelska ska föreställa Vallee!

Lika symptomatiskt var det dock att Vallee, sedan han lagt sin sidoverksamhet som en Indiana Jones på hyllan (UFO-jägare i Brasiliens urskogar) föll tillbaka till den profitsökande sidan av Jungfruns tecken. Han lämnade astronomin, lämnade militärens ArpaNet han hjälpt till att designa, och blev till sist ... riskkapitalist. 

De zodiakala tecknen genomsyrar helt vårt sätt att tänka och välja vägar i livet...

Tyvärr saknar Fredrik Reinfeldts Jungfru stigande i öster vid födelsen en fungerande motpol i självförsakelsens och det känslomässigt upplevda behovet att ge av sig själv, av egen fri vilja. Som framgår av ovanstående planeter i transit över hans födelsehoroskops ascendent i Jungfruns 16e grad formligen hamrar himlen ut påminnelser om hans gement själviska politik som, för att gagna egots vilja till vinst för egen del utsätter andra för Jungfruns skuggsida:  Fiskarnas lidande och offer för att vissa är sådana feta svin och redo till att ljuga sig hela vägen till banken. 

Anmärkning. Jungfrun skrattar sällan, tecknet lider av kronisk missnöjsamhet, nej, representerar den kroniska missnöjsamheten inom människan. Härav dess pseudotillfredsställelse av att ständigt jobba och jaga status och pengar. (På så sätt slipper Jungfrun känna efter, för känslor är vad tecknet som symbol har minst att göra med.)

Reinfeldt har lyckats göra sin egen dysfunktion till norm för delar av det svenska folk som pga. av sin ringa vana att tänka självständigt  har köpt en falsk ledarens ord. För vilken gång i ordningen? Trots att facit varit synligt länge. Moderaternas politik gynnar ytterst få. Det som hänt i Sverige är identiskt med "den amerikanska drömmen": miljoner fattiga färgade inbillar sig att de snart nog kommer att tillhöra Reinfeldts vackra folk, bara de blir "basketproffs". Totalt lurade!

Personfixeringen, som är hjärtat i moderaternas ideologi, är en falsk morot. Drömmar förblir drömmar för folkflertalet och den moderata individualismen är därför en falsk ideologi. Djävulens bländverk för att lura de enkla att de är någon annan. 

Saturnus, som ger svart på vitt vad ens liv varit värt har alltså rört vid Reinfeldts person ända sedan ingressen i Jungfrun hösten 2009, men just nu har vi en sällsam kombination av krafter i tecknet. Solen, hjältens och bragdens planet, nådde tecknet för en vecka sedan (väl tajmad med Reinfeldts senaste urvattnade regeringsförklaring), vi har nu också kärlekens planet i Jungfrun och åtminstone jag har genom bloggandet börjat förstå varför antikens tänkare dömde ut kärleken i Jungfruns tecken, här anses Venus vara "fallen". 

Det har naturligtvis att göra med att kärlek är raka motsatsen till egoism och privatism, raka motsatsen till moderat politik. Antikens tänkare upphöjde istället kärlekens planet i motsatt tecken, i självuppoffrande Fiskarna! Det är den här placeringen som utgör grunden till den kristna värdegrunden, som egentligen var väl etablerad i Mellanöstern långt innan kristendomen föddes.

Reinfeldt, i den mån han inte är en total psykopat som inte förstår konsekvenserna av sin ideologi, bör därför nu ha börjat beröras av en insikt om den totala kärlekslösheten i sitt sätt att tala om godhet men bete sig som en fan genom grundbultarna i sitt ideologiska program. 

Om inte den insikten gått in ännu, nådde bara häromdagen också journalistikens Merkurius in i Jungfruns tecken. Språkrör, dvs. änglar, är nu beredda att berätta för Reinfeldt om vad Saturnus + Venus i Jungfrun ser ut med eftertankens kranka blekhet.

Och jo, vi har ju olycksplaneten Mars "fallen" i Fredrik Reinfeldts eget soltecken Kräftan för närvarande. Kräftan som symboliserar trygghet för mig och min lilla grupp av likasinnade. Reinfeldt har från dag 1 enbart representerat ett "särintresse" vilket är det ord dessa falska djävlar söker klistra på t.ex. långtidsarbetslösa - offren för det verkliga särintresset som är näringslivet med deras stående påbud till politikerna om att skaffa fram arbetskraft till så låga löner som möjligt.

Förstå nu varför ungdomskulten pressas på västerlänningar från alla håll. I det gamla Kina hyllades ålder och vishet, här ska man vara väldigt ung. För ung arbetskraft är billigare än att anställa de som varit med en tid och vunnit en generell blick för livet. Generell blick, det är farligt. Det är ett hot mot arbetsgivaren. Därför gallrade Reinfeldts arbetsplats bort folk som nått femtio helt nyligen, helt i strid med Reinfeldts falska tal om att beundra den svenska modellen och dess lag om anställningstrygghet!

Allt detta ligger nu utbrett framför honom på den himmel som är kopplad till Karin Petterssons historiskt viktiga artikel.



Efterord.

Märk väl: Det är fullt möjligt att med ett horoskop till bredden fyllt av Jungfruns tecken göra gott ifrån sig, alternativt VAKNA och upptäcka vilka dolda principer man levt sitt liv efter. En typisk Jungfru kommer dock alltid att vara en privatist och söka få vara i fred i sitt dagliga värv (notera hur Reinfeldt blev allt mer oåtkomlig ju längre han var vid makten). 

Men att arbeta i enskildhet är inte i sig ont (fattas bara!); det finns uppenbarligen Jungfrur som gör ett gott analytiskt/kritiskt arbete varstans i samhället. Som kemister, vetenskapliga matematiker, översättare och korrekturläsare. Applicera bara de astrologiska grundprinciperna och man hittar snart de yrken du kan tänkas göra väl ifrån dig. Undvik profithungrande yrken och bankväsendet. Där är skadas själen för många liv framöver.


____

1. Å andra sidan inbillar jag mig ett detta astrologiska bloggande under 2½ år faktiskt förändrat redovisningen av händelser i tidningsartiklarna. Det kryllar av exakta tidsangivelser nu vilket det inte gjorde i början när jag granskade flygplanskrascher och annat. Kanske inbillar jag mig bara att den här bloggen bidragit till den lilla förändringen, men det är faktiskt påfallande gott om tidpunkter i de svenska omskrivningarna/nedkortningarna av engelskspråkiga nyheter.

Bäva månde naturvetarna, astrologin kanske är på väg in i en renässans! 
:-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kolla i din kristallkula och ta fram lite fakta om en person född i Orkarshamn den 12 sep 1962!

Anonym sa...

@ Anonym: Har du stavat fel på Oskarshamn kan du också skrivit fel födelsedatum. En födelsekarta över det datum du angiver appliceras med Håkan Juholts karta sånär som på månen som i ditt fall hamnar antingen i Stenbocken eller i Vattumannen. Ett namn angivet hade ju inte skadat. Jag vet att detta är att kasta pärlor för svin, men jag kunde ej hejda mig... Kolla annars denna länk: http://siderisk.blogspot.com/2011/03/juholt-bloggens-astrodrom-besannad.html
Eller sök Håkan Juholt i högerflanken.

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Jag spelar inga önskelåtar i den här kommentarkolumnen men jämför gärna sagda Måne i något av de två saturniska tecknen i kommentaren härovan med AB:s politiska chefred Pettersson i just föregående inlägg.

Ett psyke baserat på Saturnus, som när den inte ägnar sig åt att skörda människans liv, representerar omutliga principer (därför är den också känd som en moralist).

Månen i Stenbocken kritiskt mycket pliktmentalitet och käpphästar, men Månen i Vattumannen en god ideolog som helt utgår från materiella/klassartade villkor (Stenbocken).

Saturnus i Jord har tendensen att utgå från det konkret givna hellre än blicka inåt för vägledning. Därav Platons tudelning mellan politiker och filosofer: de senare skådar andevärlden direkt och hämtar in de omutliga lagar som sedan lämnas över till politikerna att förverkliga i det jordbruna stoffet.

Svenskt näringsliv, igendammat av för mycket jordnära materialism sökte denna sommar smutskasta Luftelementet och hävda att filosofi är "olönsam"! Tacka för det utspelet, de vill ha monopol på att rita de mentala vägkartorna.

Anonym sa...

Irreducible mind är en härlig tegelsten att läsa. Tack för tipset!

Seaward sa...

Visst är den! Jag kanske skulle kämpa mig igenom luntan på nytt - forskarnas argument mot en materialistisk syn på medvetandet är precisa och minnet av en så pass svår bok suddas efterhand...