Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 juli 2011

Rasisten Le Pen - en studie i astrologisk primitivism


Jo, grisar kan nog återfödas som människor,
men det faller sällan väl ut i första försöket.

Det är inte till någon vidare tröst för hyggligt folk med Månen i Kräftan att rasisterna fortsätter dugga ner med den här placeringen. Och nu är det inte vilket horoskop som helst utan det för grundaren av genomrasistiska franska Nationella Fronten, Jean-Marie Le Pen! 

När en så viktig ledargestalt också faller in i den minst sagt tydliga trend bloggen noterat för den lilla människans ständiga känsla av att vara hotad av allt och alla, då är det ett avgörande fynd. Jag anser astrologin vara bekräftad på ännu en punkt: rädslans och protektionismens zodiaktecken producerar skit till politiker - det bevisar inte minst Fredrik Reinfeldt (Sol-Kräfta). 

Det går inte att bygga ett lands politik på negativism och instinkten att bara hålla de egna om ryggen! Den visionen håller för vissa mindre delområden i livet, men duger aldrig för att som övergripande policy.



Zodiaken visar faktiskt vilken själskaliber en individ har. För när man tänker närmare på saken, vad skulle poängen för en "gammal själ" vara att regrediera och leva ett liv som rasist? Den gamla själen har per definition redan lagt ihop 2 + 2 och förstår något om hur livets processer tillgår. Den som förvärvat kunskap tappar den inte igen.

Här tänker jag på ett kinesiskt dictum, som påminner om att "de bästa kvaliteterna är de som tar längst tid på sig att ta form". Det vore synnerligen korkat att döma ut en tonåring för rasistiska åsikter, hans eller hennes hjärna är inte ens färdigvuxen! (Det sägs ha skett vid 25.)

Jean-Marie Le Pens horoskop påminner om en annan sak, som är lite olustigt att påpeka eftersom också detta pekar mot att en slags evolutionslära verkar inbyggd i hjälten Herkules tolv stordåd varpå han upphöjs till en gud. 

Inte bara är det mer kriminalitet i de två första zodiaktecknen än i övriga zodiaken (det resultatet har stått sig genom tre tester, senast med så pass många som 305 brottsdömda horoskop) - fransmannens psyke (Månen) i Kräftan är den placering som avrundar den första "primitiva" akten i zodiaken. 

De fyra första kallas "de personliga", och det är bara att gå till det allra första tecknet, egoprincipens Väduren för att se vad det innebär med människor som tar allt personligt, hetsar upp sig och inte har en suck om den logiska skillnaden mellan sak- och personfrågan.

Andra tecknet, Oxen, reagerar precis likadant, men nu genom vad den uppfattar som angrepp på sina personliga attribut, tillgångar, sin tomtgräns, sitt fosterland.

Det är därför förenat med en "risk" att födas som Le Pen gör, fullständigt i greppet på en primitiva egocentrisk "personalism"! Den enda placering som kommit längre på sin väg, är Saturnus i Skorpionen, men den befinner sig här i det onda åttonde huset och angriper girighetens Rahu i andra äganderättsliga huset. Rasisten har således perverst fixerade idéer om vem som har rätt till pengar och landområden, med mera... 

Det här är den sataniska axeln i sitt allra mörkaste, och det är bara att titta på Charlie Sheens horoskop - tills nyligen USA:s mest välavlönande tv-skådis för att förstå hur en människa som kan falla ner i fullständigt identifikation med kroppens mörka begär. Med pengar, följde för Sheen sprit och droger och prostituerade - hela baletten som är associerad med fröjderskan Venus i sitt jordbundna läge. 

Jag är övertygad om att han, fastän själv av mexikansk härkomst, har anammat någon form av rasism också. Eller vad var det som hördes om den judiska producenten när alla inblandade i Två och en halv män hade fått nog av Sheens bristande arbetsdisciplin?

Att rasisten Le Pen är en total populist, går inte att ta miste på, och det syns framför allt genom den sensationalistiska yra som uppstår när primitiva Väduren angriper Kräftan och emotionerna och omdömeslösheten slår gnistor. Med en Jupiter som förstärker krigaren Mars i öster har vi också en helt hejdlös utlevelse. Jag har aldrig sett honom "in action", men jag tänker mig samma vansinnesenergi som drabbade Adolf Hitler när han kom upp i varv i sina tal.

Men det som gör att Le Pen verkligen kommer att brinna i helvetet är att han i själva verket är oerhört medveten om vad han sysslar med, att man manipulerar de mest obegåvade av fransmännen. Solen och Merkurius i Tvillingarna i tredje huset är ett tydligt tecken på intelligens, men, givet den sataniska axeln och andra inslag, en diabolisk intelligens.

Som sagt, vilken poäng skulle det vara för en gammal själ att födas under en sådan här himmel och göra ett så här ruttet jobb MOT mänsklighetens väg? Astrologin har en egen raslära, en lära om "himmelska raser", och de jordiska främlingshatarna är som grisar i en smutsig stia jämfört med mänsklighetens måna andra underarter.

*****

Frågan som gnager är, vad skulle kunna göra en Måne i Kräftan öppen och all-inkluderande? Ingen av de fyra, fem människor jag känner med den här placeringen (eller som ascendenttecken) i min omkrets kan låta bli att då och då undslippa sig hätska och snarstuckna kommentarer om socialdemokratin, invandring och liknande. Skulle också en socialdemokrat eller vänsterpartist med Månen i Kräftan vid närmare inspektion ha rent gruppegoistiska skäl till sitt val av ideologisk fordring av innanhuvudet?

Den här typen av själ verkar helt enkelt ovuxen, kräftskalet fruktar redan ord som "internationalism", det är en alltför stor arena för den här typens omedvetna orientering.

Problemet är att vi redan är där, eller kommer dit mycket snart. Vattumannens tidsålder kommer t.o.m. att kriminalisera det sentiment Kräftan står för. Det är slut med klanttänkande och stamfejder för mänsklighetens del. Mänskligheten har inte råd med att vara så inskränkta längre.

Och åter: studera ett av bloggens mest belysande studiexempel, Humanisternas ordförande Christer Sturmarks störning mellan Kräftan och Vattumannen. Fråga dig om den här friktionen ens har en aning om vad humanism är för något!

Man ser helt enkelt inte mer än man ser, givet sin psykiska utrustning. Sturmark hatar religion för att han inte har intelligens nog att se de hemliga principer som egentligen driver mänskligheten. Astrologer ser dessa principer på sitt språk.

*****


I medierna: Le Pen vänder skulden för rasistdådet i Norge mot dem själva! (SvD)


Se även efterföljande inlägg, Kräftan som oskyldig sårbarhet



Inga kommentarer: